Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Toplam 8 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 8 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Is yeri beni cikarabilirmi?

Tecrübeli Üye BuraK! - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    71
    36 mesaja 58 teşekkür aldı

Is yeri beni cikarabilirmi?

Selamlar, tam 3 yıldır büyük firmada ise başladım. 20.000 üzeri işçi sayisi olan firma.

Sizleri sorum: ben 2 yıldır malesef hastalandigim icin çok krank yaptım ve patron beni çıkarmakla tehdit etti.

1. senem 8 gün krank toplam
    2. senem 11-12 hafta krank
    3. sene yani bu sene 4 hafta oldu

2 BEM Gespräch yapıldı gecen sene bu bu sene toplam 2. Ayrıca patron beni büro cagirdi meister vardi betriebsrat dan yetkili de vardi ve beni eğer bu sene krank yapmaya devam edersem cikaracaklarini söyledi. Sizlere sorum bu sene 6 haftaya geçersem çıkarma hakları varmi? Sanırım mahkeme son 3 yıla bakıyormuş 6 hafta fazla olup olmadıgı benim 1. senem sadece 8 gün krank ?

2. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    91
    83 mesaja 98 teşekkür aldı

4. Musti üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,974
    1,911 mesaja 3,794 teşekkür aldı
    Benim is yeri beni 3 senede cikartti..halbuki 20 senedir oradaydim..lakin avukat vasitasiyla cikis geri alindi..ben gene 2 sene krank basinca yapacak bisey kalmadi..
    Abfindung alip ciktim..
    Simdi bir zamanlar krankliyken cikis veremezler gibi bir sehir efsanesi ortaliklarda dolasiyordu,malum sene 2025 ve beya bi zaman oldu,kanunlar degisti,isci takimina uygulanan sömürü düzeni baya bir artti..isverenin senin gucune ihtiyaci var ve sen anlasma yaparken isverenin senin is gücünü kullanmasina izin veriyorsun..
    Is gücü kaybi büyük olursa hakli olarak yaptirim prozedurlarida basliyor;
    Mesela bem gibi
    Mesela dolayli yoldan mobbing gibi..
    Maksat pisikolojik baski ve seni yipratmak..
    Benim görüsüme göre;
    Malum kendinde biliyorsun,hastasin ve bu isi uzun müddet götüremeyeceksin,,avukatina danis ve bir karar ver..
    Artik kelke koltukda gezen adama bile git calis deniyor,alman politikacilarinda almanyayin fisiini cektigini hesaba katarsak,isler hic iyi gitmiyor,,
    Sonuc olarak senin vaziyet günü atlatmakdan ziyada hic iyi görünmüyor ve günün sonunda cikis olacak gibi duruyor..
    Isverene baski uygulama,ders verme,hak arama bunlar fasafiso..
    Siz medyada orda burda yazan hak hukunu arams jikayelerini bosverin,onlar isini yaoiyor ve koyun kendi bacagindan asiliyor..ahirda bekletilen koyinluk kurbanin senini kimse duymaz...

6. webci üyemize teşekkür edenler:

Ettiği Teşekkür
    71
    oraya bende baktım mahkeme son 3 yıla bakıyor deniliyor 3 yılda 6 haftadan fazla krank yapınca çıkarabilir ben ama ilk senesi 8 gün krank yaptım?

"War der Beschäftigte in drei Jahren immer mehr als 30 Tage krank, so droht eine Kündigung." yani bunlar beni bu sene cikaramazlar degilmi?

Üye Daywalker15 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Almanya NRW
    Ettiği Teşekkür
    75
    21 mesaja 36 teşekkür aldı
    Sirket mahkemeye basvururda Negative Zukunftsprognose gösterebilirse cikarir.
    Sonuc itibari 3 senelik iscisin ve mahmekeye vardiginde sana verecekleri Abfindung Aylik Maas x 0,5.

Buda demek oluyorki 3.000 € kazaniyorsan 1500 x 3 = 4.500 € ile cikarabilirler

Büyük bir Sirket icin 3.000 yada 5.000 Para degil

9. Daywalker15 üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye Ejderabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    196
    136 mesaja 241 teşekkür aldı
    Ben bu konuda Seminara gittim dostum bu kadar kendine güvenme !

Gittigim bir BEtriebsrat Seminarinda uzman bir avukata bu soruyu sormustum. Bizim bir eleman var 100% engelli bunu isveren eger cok krank yapiyorsa cikarabilirmi diye.
    Eger engelli raporun var ise biraz daha zorlasiyor "Versorgungsamt" ve "Schwerbehindertenverretung" isin icine giriyor ama yinede mümkün (mesela baska isyerini kabul etmez ise).
    Ama engelli degilsen isler degisyiyor - bu yularida arkadaslar paylastigi son 3 senede 6 hafta olayi sadece bir "Richtwert" is davalarinda hakimlerin kullandigi,

Asil konu "Negativprognose" yani isveren senin yaptigin isden dolayi aksamalara veya maddi zararlara ugrayacagini tahmin edip sana defalarca "BEM Gespräch" veya alternatifler veya iyimser beklentiler olusmadiysa sana ister engelli raporun olsun yada olmasin Negativprognose dahilinde "Kündiung wegen Krankheit" yapabilir. Sonra sen ugrasirsin.

11. Ejderabi üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye hOrOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,320
    4,700 mesaja 10,339 teşekkür aldı
    Alıntı Ejderabi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bu konuda Seminara gittim dostum bu kadar kendine güvenme !

Gittigim bir BEtriebsrat Seminarinda uzman bir avukata bu soruyu sormustum. Bizim bir eleman var 100% engelli bunu isveren eger cok krank yapiyorsa cikarabilirmi diye.
    Eger engelli raporun var ise biraz daha zorlasiyor "Versorgungsamt" ve "Schwerbehindertenverretung" isin icine giriyor ama yinede mümkün (mesela baska isyerini kabul etmez ise).
    Ama engelli degilsen isler degisyiyor - bu yularida arkadaslar paylastigi son 3 senede 6 hafta olayi sadece bir "Richtwert" is davalarinda hakimlerin kullandigi,

Asil konu "Negativprognose" yani isveren senin yaptigin isden dolayi aksamalara veya maddi zararlara ugrayacagini tahmin edip sana defalarca "BEM Gespräch" veya alternatifler veya iyimser beklentiler olusmadiysa sana ister engelli raporun olsun yada olmasin Negativprognose dahilinde "Kündiung wegen Krankheit" yapabilir. Sonra sen ugrasirsin.
    Eğer işyerinde yeterli sayıda engelli çalısıyorsa fazla engelli raporuna fazla güvenmeyin yeterli sayıda engelli var diye çıkarabilir

Ettiği Teşekkür
    71
    yorumlariniz icin teşekkürler, Allahdan almanya gibi bir ülkede yaşıyoruz , yasim genc şükür is bulmasına bulurum hemen, firmaya bağlı degilim sadece bu 3 yıl davasını merak etmiştim

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)