Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Sayfa 2 Toplam 3 Sayfadan BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 48 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 40 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Park ceza geldi rechtspruefer.de den

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,948
    1,896 mesaja 3,772 teşekkür aldı
    4 ü birarada 32 avro .
    Privat
    Beruf
    Verkehr
    Mobilien
    Strafrecht
    Yalniz strafrecht le 4 mu tam bilmiom..
    4 paket gosteriyor..
    Yani strafrecht icinde olabilir..400bin avroya kadar strafrecht ..

2. webci üyemize teşekkür edenler:

3. Sponsor Reklam
    Yeni Üye rasne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    43
    5 mesaja 6 teşekkür aldı
    https://www.verbraucherzentrale-bawu...chparken-92738

buraya bak kardesim...sana ne yapicagini söyleyemem ama..ben olsaydim yerinde ne yapardim söyliyim...hicbirsey..bundan sonra gelen mektuplarida hic zarfi acmadan geri postaya atardim...pek cok kere böyle durumlarda yaptigim gibi

5. rasne üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    55
    192 mesaja 331 teşekkür aldı
    Rechtschutzun yoksa bile yinede Avukat git. 200 Euroyu geçtim, bir daha yapmayacağına dair imza istiyor. Avuka pazarlık eder, imza olayını kaldırtabilir.

Avukata başdan Rechtschutzun olmadığını söylersin. Oda önce bir bakar, sadece danisma parası alır. Cogu avukatlar taksit ile ödemeyi kabul ediyor. Babamin iki kere avukatlık olayı oldu. Bundan 30 yıl önce iş mahkemesi olayı bayat tutmuştu, avukata 50 Mark taksit ile ödedi. Uzun vaade Rechtschutz yapmakdan daha ucuza geliyor. Rechtschutz cogu zaman zaten iki kere işin düştümü kovmaya kalkabiliyor.

7. Birbey 3.1 üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    65
    345 mesaja 620 teşekkür aldı
    Alıntı rasne Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buraya bak kardesim...sana ne yapicagini söyleyemem ama..ben olsaydim yerinde ne yapardim söyliyim...hicbirsey..bundan sonra gelen mektuplarida hic zarfi acmadan geri postaya atardim...pek cok kere böyle durumlarda yaptigim gibi
    Gelen Mektubu almanya gibi bir ülkede acmayacaksin (veya almadim diyeceksin)
    Gute Witz

9. 2 kişi batum üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    7
    66 mesaja 115 teşekkür aldı
    Usta sana yazdım Almanyada Fahrzeug haltere ceza kesilemiyor,sen itiraz edeceksin o tarihte arabayı senin kulanmadığını ve o tarihte o saate arabanyı kimin kulandığını bilmediğini ve bu yüzden cezayı kabul etmediğini yazacaksın. Googlede araştır ona göre itiraz mektubu yazabilirsin.

Haftung des Fahrzeughalters bei Parkverstößen

Grundsätzlich haftet in Deutschland nicht der Halter eines Fahrzeugs für Verkehrsverstöße, sondern der eigentliche Fahrer

11. torpido üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye hOrOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,319
    4,692 mesaja 10,317 teşekkür aldı
    Alıntı torpido Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta sana yazdım Almanyada Fahrzeug haltere ceza kesilemiyor,sen itiraz edeceksin o tarihte arabayı senin kulanmadığını ve o tarihte o saate arabanyı kimin kulandığını bilmediğini ve bu yüzden cezayı kabul etmediğini yazacaksın. Googlede araştır ona göre itiraz mektubu yazabilirsin.

Haftung des Fahrzeughalters bei Parkverstößen

Grundsätzlich haftet in Deutschland nicht der Halter eines Fahrzeugs für Verkehrsverstöße, sondern der eigentliche Fahrer
    Genelikle araba halter sorumlu oluyor o zaman arabayı süren kişiyi bildireceksin

Herhalde arabayı oraya biri bıraktı yoksa rüzgar mı getirdi koydu

Birisi cezayı ödeyecek lamı cimi yok

Gilt bei einem Parkverstoß immer die Halterhaftung?

Was ist Halterhaftung?
    Wird im Zusammenhang mit dem Verkehrsrecht von Halterhaftung gesprochen,
    bedeutet das, dass der Fahrzeughalter für durch das Fahrzeug verursachte Schäden haften muss. Außerdem kann er für Gesetzesverstöße,
    die mit dem Fahrzeug begangen wurden, haftbar gemacht werden. Das Gegenteil der Halterhaftung ist die Fahrerhaftung.

Stimmt es, dass in Deutschland keine Halterhaftung gilt?
    Ja und nein. Anders als in vielen anderen europäischen Ländern haftet ein Fahrzeughalter in Deutschland
    üblicherweise nicht für Verstöße im fließenden Verkehr, z. B. bei einer Geschwindigkeitsüberschreitung.
    Stattdessen wird hier der Fahrer zur Verantwortung gezogen (Fahrerhaftung).
    Bei anderen Verstößen, wie zum Beispiel bei Mängeln am Fahrzeug oder beim Falschparken,
    kann aber sehr wohl eine Halterhaftung bestehen.
    Obendrein besteht eine grundsätzliche Gefährdungshaftung für Fahrzeughalter. Mehr dazu erfahren Sie hier.

Gilt bei einem Parkverstoß immer die Halterhaftung?
    Nein. Gemäß § 25a Abs. 1 StVG muss der Fahrzeughalter in Deutschland nur dann für einen Parkverstoß mit seinem Fahrzeug haften,
    wenn der verantwortliche Fahrer nicht oder nur unter unangemessenem Aufwand ermittelt werden kann.
    Geht der Bußgeldbescheid dann an den Halter, hat dieser die Möglichkeit, Einspruch einzulegen
    Konu hOrOz tarafından (17 Mart 2025 Saat 15:03 ) değiştirilmiştir.

13. 3 kişi hOrOz üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye fuk_18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    869
    273 mesaja 364 teşekkür aldı
    Arkadaslar bugün email attim yazdığımı ve geleni paylaşiyorum.
    Sehr geehrte Damen und Herren,
    am Samstag habe ich von Ihnen einen Bußgeldbescheid erhalten. Die Aktezeichen habe ich oben angegeben.
    Die Strafe erscheint uns sehr hoch, und wir sind finanziell nicht in der Lage, diesen Betrag zu zahlen. Deshalb möchten wir Sie um eine Ermäßigung bitten.
    Normalerweise liegt ein Strafzettel für Falschparken bei 50–60 Euro, daher halte ich 300 Euro für unangemessen.
    Wir sind eine Familie, die mit Bürgergeld über die Runden kommen muss, weshalb wir auf Ihr Verständnis hoffen. Wir sind bereit, die Angelegenheit mit einem geringeren Betrag zu klären.
    Ich bitte Sie um eine wohlwollende Prüfung unseres Anliegens und um eine Rückmeldung.
    Mit freundlichen Grüßen

Guten Tag,

vielen Dank für Ihre Nachricht. Es handelt sich nicht um einen Bußgeldbescheid, dazu ist nur die öffentliche Hand berechtigt, sondern um private Forderungen. Im Übrigen gehen wir regelmäßig davon aus, dass wer Geld zum Tanken hat, auch den von uns angebotenen Vergleich bezahlen kann.

Wenn Sie prinzipiell zahlungswillig sind, gibt es zwei Möglichkeiten:

Sie zahlen den von uns in unserem Schreiben bereits angebotenen Vergleichsbetrag ("Milderes Mittel") in einer Summe. Hierfür können wir leider keine Ratenzahlungsvereinbarung anbieten, verlängern aber die bereits gesetzte Frist zur Annahme des von uns vorgeschlagenen Vergleichs durch Zahlung von 199,00 EUR auf unser Konto IBAN DE42 3701 9000 1010 8121 97 (oder über bunq.me/rechtspruefer) unter Angabe des Aktenzeichens sowie dem Zusatz „Vergleich“ - OHNE weitere Abgabe einer Unterlassungserklärung - einmalig bis kommenden Freitag. Durch die Zahlung des Vergleichsbetrags wie in unserem Schreiben angegeben werden alle Ansprüche zu diesem Fall erledigt. Mit Annahme des Vergleichs ist ausdrücklich kein Anerkenntnis von Ihrer Seite verbunden.

Sie zahlen die Hauptforderung in voller Höhe und geben eine Unterlassungserklärung ab. Hierfür können wir Ihnen eine Zahlung in Raten gewähren, es würden aber zusätzliche Gebühren in Höhe von 25 € für den Abschluss einer Ratenzahlungsvereinbarung anfallen.

Falls Sie Variante 1. wählen, müssen Sie uns nicht nochmals anschreiben, sondern es reicht die fristgemäße Zahlung bis Freitag.

Falls Sie Variante 2. wählen, gewähren wir eine Ratenzahlung unter folgenden Bedingungen:

Sie (Schuldner) verpflichten sich, zur Tilgung Ihrer Schuld von insgesamt 333,60 € gegenüber der Parkcontrol24 Ltd. (Gläubiger) 6 monatliche Raten in Höhe von 50 € und eine Schlussrate von 33,60 € zu leisten. Die erste Rate ist sofort fällig. Die nächste Rate wird im Folgemonat fällig.

Die Raten müssen spätestens bis zum zehnten Banktag eines jeden Monats auf dem Sammel-Fremdgeldanderkonto von Rechtsanwalt Jörg Schaller bei der Commerzbank IBAN DE17 3704 0044 0606 6336 80 BIC/SWIFT COBADEFFXXX, unter Angabe des Aktenzeichens, gut geschrieben worden sein.

Schuldner erklärt, dass er bei gleichbleibenden wirtschaftlichen Verhältnissen zur Zahlung der vereinbarten Beträge in der Lage ist und seinen hier übernommenen Verpflichtungen pünktlich nachkommen wird. Schuldner wird Änderungen zu Anschrift, Telefonnummern und/oder E-Mail unverzüglich mitteilen.

Gläubiger verpflichtet sich, falls Schuldner die Raten pünktlich zahlt, keine weiteren Maßnahmen einzuleiten und den offenen Betrag nicht zu verzinsen.

Sind die Raten nicht bis zum 12. des jeweiligen Monats auf dem angegebenen Konto gutgeschrieben, wird der Gläubiger die gerichtliche Titulierung einleiten, sofern Schuldner nicht ausdrücklich eine Stundung gewährt wird.

Zur Annahme des Ratenzahlungsvergleichs reicht die sofortige Zahlung der ersten Rate auf unser Konto. Sollten wir zu keiner der Varianten einen Zahlungseingang feststellen, müssen wir davon ausgehen, dass eine gerichtliche Klärung erwünscht ist, was mit weiteren (vermeidbaren) Kosten verbunden wäre. Weitere außergerichtliche Verhandlungen und Nachrichten erfolgen nicht.

Mit freundlichen Grüßen

Jörg Schaller

Rechtsanwalt und Fachanwalt

für Urheber- und Medienrecht

RECHTSPRUEFER.de

Rechtsanwaltsinkasso

Dachsweg 8

51109 Köln

Tel.: 0221 / 99799643

Email: [email protected]

www: www.rechtspruefer.de

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,948
    Usta ben sana yukarda yazmistim..rateli olursa 100 avro uzerine geliyor,199 u yatir..
    Adamlar benzin alanin park ücreti odeyecek parasida vardir diyor..
    Mektuplara bakma
    Cevap verme
    Ben sürmedim
    Bunlar hepsi daha cok basini agritir ve kahvehane sohbetleri..
    Almanyada yasadigini unutma..
    Benim naçizane tavsiyem ödemen..yoksa bu isin 750/1000 avroya kadar yolu var..
    Unutmaki hicbirsey bosa degildir,bu paranin gidecegi varmis,artik bu para biryerlere mi gidecekti gitmedi bilemem ama akan kan damarda durmaz,bir kaza yapsaydin daha buyuk bir olay olsaydi..yani belki bu sekil daha ucuz kurtulmus oldun..yanlis anlayabilirsin ama olaya birde bu yönden bak...
    Konu webci tarafından (17 Mart 2025 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.

16. 2 kişi webci üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    55
    192 mesaja 331 teşekkür aldı
    Arkadaşlar, öyle ben bilmiyorum kim arabayı kullandı diye yırtmak mümkün değil. Öyle olsa, herkes parl cezasından kurtulurdu.

Fuk18, mail atman iyi olmamış. Bir nevi mailin ile suçu kabullenmiş oluyorsun.

Ayrıca bu Bußgeldbescheid değil. Bu private Parkplatzüberwachung. Böyle şirketlerin Appi bile var. Sen Fotograf cekip yolluyorsun, bunlarda aldıkları cezadan komisyon veriyorlar ihbar edene.

Kendi elin ile suçu kabullendin.

200 Euroyu öde, o kağıdıda imzalama, konuyu kapat.

Bir dahada park ettiğin yere dikkat et.

18. 2 kişi Birbey 3.1 üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,948
    Alıntı Birbey 3.1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar, öyle ben bilmiyorum kim arabayı kullandı diye yırtmak mümkün değil. Öyle olsa, herkes parl cezasından kurtulurdu.

Ayrıca bu Bußgeldbescheid değil. Bu private Parkplatzüberwachung. Böyle şirketlerin Appi bile var. Sen Fotograf cekip yolluyorsun, bunlarda aldıkları cezadan komisyon veriyorlar ihbar edene.

Evet adamlar cok rahat bir sekilde ve suc kabul oldu diyerek gevrek gevrek geri yazi yazmis..
    Yazi biraz korkutucu birazda dikte etme sekilde olmus..

20. webci üyemize teşekkür edenler:

Ettiği Teşekkür
    869
    Alıntı Birbey 3.1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

peki abi yazmasaydim ödemeseydim sonra daha buyuk bela olmazmiydi ben pazarlik yapariz diye belki agladim biraz ama adamlar uzman olmuslar

Tecrübeli Üye murat39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    3,171
    421 mesaja 832 teşekkür aldı
    Adamlar uzman. Ve karsinda Avukat.Kitabina göre oynuyor.

Ödemesen ugrasir ve sonu icrayla kadar gider.Avukata gitsen 150 € larda Erstberatungs-kosten diyorlar.Sonucta yine ödeyeceksin.Iyi bir Avukat olsa biraz indirir ama kendi alacagi ücretle yine ucuza gelmezsin.

Genelde Video yla da izleme veya Foto gibi beweismitteller de vardir, senin Plakayla yanlis park ettigin yerin.

23. 3 kişi murat39 üyemize teşekkür etti:

Ettiği Teşekkür
    869
    evet abi sigortam olsa 0 SB ugrasirim da ama suan oda yok zaten arabada benim uzerime degil bir arkadasimin arabasi ben kullaniyordum onunda sigortasi yok maleseft o zaman bu cezayi ödemem gerekiyor yani.

Alıntı murat39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamlar uzman. Ve karsinda Avukat.Kitabina göre oynuyor.

Ödemesen ugrasir ve sonu icrayla kadar gider.Avukata gitsen 150 € larda Erstberatungs-kosten diyorlar.Sonucta yine ödeyeceksin.Iyi bir Avukat olsa biraz indirir ama kendi alacagi ücretle yine ucuza gelmezsin.

Genelde Video yla da izleme veya Foto gibi beweismitteller de vardir, senin Plakayla yanlis park ettigin yerin.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    1,948
    Alıntı fuk_18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet abi sigortam olsa 0 SB ugrasirim da ama suan oda yok zaten arabada benim uzerime degil bir arkadasimin arabasi ben kullaniyordum onunda sigortasi yok maleseft o zaman bu cezayi ödemem gerekiyor yani.
    Usta cok tehlikeli islere girmisin!
    Sigortasiz ne demek...
    Galiba rechtschutz yok..
    Normalde cezayi o arkadas odese oder,ama ben kullanmadim arkadas kullandi der,derde bu mail niye sana geldi....
    Tabi isin icine para girdimi,,,hadi ya buda benden olsun ,,,demez,,bogazina yapisir...
    Birde kaza yaptigini dusun...
    Galiba hersey araba sahibine geldi oda sana devretti...
    Hickimsenin malini alip kullanmayin,olmaz deme olmaz olur,ayrica emanetin cani g.icinda olur..
    Birde kaza yaptigini dusun ve ailen icinde arabanin,halin ne olurdu...
    Sen simdi kusra bakmada bu 199 avroyu odemeyi hak ettin,338 avroda odeyecek olsan gikin cikmamali...
    Konu webci tarafından (17 Mart 2025 Saat 21:34 ) değiştirilmiştir.

26. 2 kişi webci üyemize teşekkür etti:

Ettiği Teşekkür
    869
    Alıntı webci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta cok tehlikeli islere girmisin!
    Sigortasiz ne demek...
    Galiba rechtschutz yok..
    Normalde cezayi o arkadas odese oder,ama ben kullanmadim arkadas kullandi der,derde bu mail niye sana geldi....
    Tabi isin icine para girdimi,,,hadi ya buda benden olsun ,,,demez,,bogazina yapisir...
    Birde kaza yaptigini dusun...
    Galiba hersey araba sahibine geldi oda sana devretti...
    Hickimsenin malini alip kullanmayin,olmaz deme olmaz olur,ayrica emanetin cani g.icinda olur..
    Birde kaza yaptigini dusun ve ailen icinde arabanin,halin ne olurdu...
    Sen simdi kusra bakmada bu 199 avroyu odemeyi hak ettin,338 avroda odeyecek olsan gikin cikmamali...
    abi sigorta derken avukat sigortasi onunda yok demek istedim araba sigortali onda sorun yok mektup ona geldi oda bana mektubu verdi cünkü araba o tarihte bendeydi o yuzden neyse abi cumaya kadar vaktim var ödeyecegiz mecbur almanyada yeni birsey daha ögrendik gambazcilar varmis önceden yoktu böyle seyler almanya iyice bozuldu ya )

28. fuk_18 üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye murat39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    3,171
    421 mesaja 832 teşekkür aldı
    Arkadas büyük ihtimal yanlis ifade etti.Rechtschutz versicherung demek istedi.
    Arkadas da yukarda degindigi üzere Bürgergeld de durumu iyi olmaya bilir, aile ici veya arkadasindan is icabi almis anlasilan.

Ceza tabi ki Plaka kim adina kayitliysa ona gelir, o da devam yansitmistir.

Bu durumda tavsiyem ücreti uzatmadan ödenmesi.

30. 2 kişi murat39 üyemize teşekkür etti:

Ettiği Teşekkür
    869
    Alıntı murat39 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadas büyük ihtimal yanlis ifade etti.Rechtschutz versicherung demek istedi.
    Arkadas da yukarda degindigi üzere Bürgergeld de durumu iyi olmaya bilir, aile ici veya arkadasindan is icabi almis anlasilan.

Ceza tabi ki Plaka kim adina kayitliysa ona gelir, o da devam yansitmistir.

Bu durumda tavsiyem ücreti uzatmadan ödenmesi.
    murat abi mecbur ödücem aynen yukarda yazdigim gibi kapali sigortasiz zaten araba kullanamazsin kast ettigim Rechtschutz du ve arkadasin durumu iyi yardim falan aldigi yok belki dedim biraz aglarsak indirim yapar uzatmak istemez diye o sekilde yazdim yoksa cok sükür oyle yardimlik durumumuz yok.

araba iside araba opel corsa 1.3 diesel euro 4 arabanin sahibi münihte oturuyor o orda bu arabayi kullanamiyor dizel diye yasaklardan dolayi bendede benzinli araba vardi kendi arbami ona verdim oda bana dizel arabayi verdi ruhsatlar degismedi ama ben cok km yapiyorum isim geregi oda günde 12 15 km o yuzden yani arabalari degistik o araba ile ben o arkadasa iftara giderken ceza yedim ceza yedigim yer münih lider türk marketi var onun yan tarafi zaten resimlerde aciklamistim

32. fuk_18 üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye iskete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    36
    18 mesaja 22 teşekkür aldı
    valla bana üc kagit gibi geldi ne oldugunu anlamadim ama sen hic bir yere bulasmadiysan ceza gerektirecek birsey yapmadiysan neden panik yapiyorsun analamdim yirt at mektubu bunlara cevap bile verme duymadim ,görmedim, bilmiyorum bukadar neden 199 euroya neden düsyorlar yani cok cömertler ödemede kolaylikta yapiyorlar sen bilirsin ben olsam ödemem cevap bile yazmam

Ettiği Teşekkür
    869
    Alıntı iskete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla bana üc kagit gibi geldi ne oldugunu anlamadim ama sen hic bir yere bulasmadiysan ceza gerektirecek birsey yapmadiysan neden panik yapiyorsun analamdim yirt at mektubu bunlara cevap bile verme duymadim ,görmedim, bilmiyorum bukadar neden 199 euroya neden düsyorlar yani cok cömertler ödemede kolaylikta yapiyorlar sen bilirsin ben olsam ödemem cevap bile yazmam
    dogru ama park ettim hatali yere sucumu kabul ediyorum araba benim uzerime olsa önemli degil araba arkadasin üzerine o yüzden yok ödemiyorum diyemiyorum

Tecrübeli Üye iskete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    36
    18 mesaja 22 teşekkür aldı
    Alıntı fuk_18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dogru ama park ettim hatali yere sucumu kabul ediyorum araba benim uzerime olsa önemli degil araba arkadasin üzerine o yüzden yok ödemiyorum diyemiyorum
    peki sana nasil geliyor ceza arkadasina gelip sanami verdi mektubu? olayi anlayamadim bu cezayi kesen kim sana bir firmanin park alaninami park ettin kusurabakma cözemedim olayi sana cezayi yazan kim polismi? her önüne gelen ceza yazabiliyormu kusura bakma ben anlayamadim oalyi neyse dedigin gibiyse ödemek zorundaysan ödicen artik yapacak birsey yok
    inkassoya vermisler seni biraz arastirdim http://www.rechtspruefer.de/

https://www.brak.de/newsroom/newslet...enzverkaeufen/ birde buraya bak istersen
    Konu iskete tarafından (18 Mart 2025 Saat 00:20 ) değiştirilmiştir.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)