Bu tekerler ne yazlık ne de kışlık, uzun yola gideceksin asfalt zaten o mevsimlerde çayır çayır yanıyor sıcaktan daha çabuk ısınır .
Hic aramızda Ganzjahresreifen ile Türkiye'ye giden oldumu son zamanlarda? Sıcakta nasıldı?
Sponsor Reklam |
Bu tekerler ne yazlık ne de kışlık, uzun yola gideceksin asfalt zaten o mevsimlerde çayır çayır yanıyor sıcaktan daha çabuk ısınır .
Senelerdir Dörtmevsim lastikleri kullanırım hiç bir sıkıntını görmedim.
Birde genelde ben karadeniz tarafına gidiyorum sıcaklık olarak Akdeniz gibi değil.
Tabii yazlık olması daha iyidir onda şüphe yok.
Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk
Bir ara bende bir kere gitmistim Ganzjahresreifen kullaniyordum ankara sicakti hic sorun yasamadim tabi testlerde fren biraz daha uzun unutmamak lazim
Nihayetinde tum hava kosullari tekeregi..
Her hava sartlarinda surulebilir..
Ben drvamli kullaniyorum..
Bu ladtikleri bunun icin yapmislar..
Önce Michelin vardı. 5 sene önce. Modelini bilmiyorum. Ama ne Primacydi, ne Energi Saver, nede Pilot. Acayip bi yazlık lastikdi. Çok az yakıyordu.
Sonra Goodyear 4 Seasona geçtim. Çok yumuşak. Çok sallıyor arabayı.
Yazlık lastiğe yakın Ganzjahresreifen arıyorum. Bazıları daha çok kış lastiğine yakınmış.
Durmadan lastik sök tak bıktırdı. Birde yer yok. Yolun kenarında yapmam lazım. Felgenimde yok.
Bilmiyorum ne yapsam.
4 kış oldu bu Google 4 Season. 4 mm gelmiştir.
Bu senede araba ile gideceğiz. Sıcakda çok yumuşak olur zevk vermez diye düşünüyorum.
Ganzjahresreife,ni almanyada tavsiye ederim, fakat bizim türkiye yollarinda kullanma derim
sonucta can tasiyorsun güven olmaz.
Konu deniz2000 tarafından (28 Aralık 2022 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir.
Kisda gitmedim ama yazda gittim..
Kisda gidecek olsan dahi sadece kislik bile olsa yerine göre zencir takman da gerekiyor..
Malum belediyeler koltuk pesinde,tembel..meydan cocuklara ve kizaklara kaliyor..
Alsfald yazda bazen akiyor,eriyor..
Primacy 4 Plus yazlık almaya karar verdim.
Youtubeda Michelin'in Crossclimate 2 Ganzreifentesti var Türkxe olarak. Türkiye'nin 4-5 yerinde deniyorlar. Böylece 4 mevsimide denemiş oluyorlar. Sıcakta, yani 30 dereceyi geçerse tavsiye etmiyorlar. Bizde yazın asfalt 50 dere. Bir izine gidip gelmelte profilin yarısı gider bence.
Gecen sene petlas dört mevsim aldim,izine gittim geldim.Hicbir sorunda olmadi.Memnun kaldim.Aydının sıcağında hiç bir şey farketmedim.Sadece 100-120 arası biraz sesli ondan sonra gene normalleşiyor.
Canına mı susadın? Normal sürüşte tabiki fazla fark etmez. Lastiğin önemi tehlike anında ortaya çıkar. Petlas'ın test sonuçlarına hiç mi bakmadın? Facia.
Galiba sende iki bayrak sallayınca milli duyguların kabardığı için aldın.
Konu Birbey 3.0 tarafından (29 Aralık 2022 Saat 15:42 ) değiştirilmiştir.
yazin degilde 3 hafta önce gittim, sicakla ilgili yorum yapamicam , mevsimsel bir sorun yok, tavsiyem; fren ve lastiklerde illaki tasarruf edicem diye ne idügü belirsiz kalitesiz ürün almayin.
Birbey Usta sen o test sonuçlarına inanıyorsan ben birşey diyemem sana.
Bak hala yaşıyorum.O testleri kim neye göre yapıyor.Ben kullandığımı bilirim.
4 mevsimlik lastiklerin en büyük dezavantaji kisin yeterince verimli olmamasi yoksa bizim is arabalarinda biz senelerdir sirf bunlari kullaniyoruz, kislar hafif gectigi icin sorun cikmiyor ama asiri kar yagarsa sorun oluyor, tam kavramiyor, yokuslarda anca yavasca cikabiliyorsun. Bir de bu lastiklerle asiri hiz yapmamak gerekiyor, gerisi sorun olmaz. Kisin sorun cikarrtigina göre kislik lastik kadar yumusak degiller, bizimkilerin markasi Michelin, benim privat arabadakinin markasi neydi unuttum, o da 4 mevsimliklerden, yaz kis ayri ayri gereksiz bir olay. Bazen kar dondugunda zor gidiyor araba ama genelde sorun yok. Cocugunkini yaz kis degistiriyoruz, o tabi uzun tecrübesi olmayanlar icin daha mantikli ve daha güvenli.
Tecrübeli sürücüler 4 mevsimlikle sorun yasamazlar pek.
Usta benim Bilader senelerdir 4 mevsim tekeri kullanır, izinede gitti geldi hiç sorun yaşamadı,bende Golf’ün lastiklerini4 mevsim lastiğine çevireceğim,Mercedes’inki yazlık kışlık kalacak yazlıklar 19”cant AMG olduğu için kıyamıyorum, ama şunu söyliyeyim lastik konusunda pintilik yapmam sonuçta can taşıyorum bu kendi görüşüm.
Nazilli merkez
Ya ustalar normal sürüşde birşey yok. Lastiğin klası full frende önemli. Kusara bakmayında düz yoldada sorun yapacaksa petlas ve lassa lastik diye piyasaya çıkmasın zaten.
Birde testlere inanıyormusun diyorsun. Hadi bu testlerin hepsi Türkiye düşmanı. ADAC'den tut aklına ne gelirse. Peki, Petlas ve Lassa madem lastiğine güveniyor, niye noter çağırıp test edip aksini ispatlamıyor? Sonunda ikiside para kazanmak için şirket. Aksini ispatlayabilse hiç dururmu? Anında karalamaktan dava açar.
Testlerde kuru yolda bile 4-5 metre daha uzun çıkıyor fren mesafesi. Yeri geliyorda insan 20 cm ile kurtarıyor.
Şu hale bakın:
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...petus-id-4591/
https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeu...end%20bewertet.
Konu Birbey 3.0 tarafından (30 Aralık 2022 Saat 01:40 ) değiştirilmiştir.
Petlasda takilir takilmaz degil. Tanidigim iki kisi de var, su ana kadar sorun olmadi. Birbey sen simdi Türkiye'ye araba ile mi gidiyorsun?
Şu anda 12 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 12 misafir)