arkadaslar bu konuda'da Peyniri ele alalim diyorum
Ben Peyniri cok sevdigimi bir cok konuda yazmisimdir
sizlerden bilmek istedigim , icinizde Peynir Mayalayan varmi ??
Varsa bizler ile tecrübelerini paylasirmi ?
tarifelerini burada sunarmi ??
yada yapan birisini taniyorsaniz aliyorsaniz bizlerinde alma yada yaptirma imkani varmi ?
yada cok güzel peynir yapilan yerleri biliyormusunuz
uzun lafin kisasi , PEYNIR ile ilgili konulari burada paylasmaya ne dersiniz ??
ben mesela cok isterim kendim mayalamak Peyniri
ama hic tecrübem yok bu konuda
Not: konuya internetten alinti yapmayalim
Kendi tecrübelerimizi yazalim
Alintinin bir anlami yok kopyala yapistir
AMA kendi tecrübelerimiz bir baska oluyor
Lütfen bu konuda anlayis gösterin
Konu TipiTip tarafından (13 Ekim 2017 Saat 17:49 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
Kardeş hakiki Ezine peyniri 3 çeşit sütün karışımı ile yapılıyor ! Keçi sütü, Koyun sütü, İnek sütü bunları tedarik ettikten sonra aslında internette yapılışı tam tarifi var ilk denemede tutacağını sanmam ama sanırım deneme ve yanılma usulu ile tutturulabilir.. Valla çok istiyorum bende ya olmuyor arkadaş bakkaldaki kaşarlar beni kesmiyor..
Ezine peyniri alırken (ezineden tabiki)bir de mayıs ayının lokumu var mı diye sorun
Bence Peyniri yapmanin birinci sarti icinde katgi maddesi olmayan sütün olmasi lazim.Yani marketlerden alinan sütle olmuyor.
Gecen sene Türkiye´de Bakkaldan aldigim Taze köy peyniri cok hosuma gitmisti.
Yanimda getireyim dedim Havaalaninda el koydular.
Öylesine sinir oldumki, ben bu peyniri yaparim dedim ve basladim arastirmaya, netde cok tarif var ama
en iyisi kendin yapmak, ve yaptikca tecrübe kazanmak. Cevremde peynir yapacagimi söyleyince is arkadaslari
bana gülmeye basladi, buda beni gaza getirdi ve basladim peynir yapmaya. Hatta kasar bile yaptim.
Limon ile, sirke ile degisik degisik peynir yaptim ve hepsinde basarili oldum.
Madem bu isde heveslisiniz anlatayim o zaman,
Ilk önce ciftcilerden (BauernHof) taze sagilmis süt temin edin, ben bos sirke bidonlarina (5 Litrelik)
dolduruyordum, litresi 50 kurus.
sonra Sütü isitiyoruz, bunu yaparken termometre gerekli. yaklasik olarak 35 ile 36 dereceye geldiginde
ocaktan aliniz. Bir cay bardagina yarisina kadar isinan sütten doldurun, ve kahve kasigi ile 1,5 (3 litre süte 1 kasik) Peynir mayasi doldurun
bardagi karistirin ve sütün icine katip karistirin, bunu yaparken tahta kasik kullanmanizi öneririm.
Sonra Tencerenin kapagini kapatip özerini havlu veya battaniye ile örtün. Peynirimiz yaklasik 2 saat sonra mayalanmis olacak.
2 saat sonra tencerenin kapagini acarak peynirimizi pizza keser gibi bicakla dikine 6 yada 8 parcaya bölün. Bunu yapmamizin sebebi
suyunu salmasi. Sonra peynirimizi kepce ile bir keseye bosaltin. Bunun icin yastik icin kullandigimiz nevresim kilifini kullanabilirsiniz.
Kesemizin agzini bogumlayip, üzerine agirlik olarak bir seyler birakin, ben bos bidona su doldurup birakiyordum. Peyniri aldigimiz tenceredeki
suyu bosaltmayin bu bize lazim olacak.
4 saat sonra peynirimiz keseden alinmaya hazir olacak. Bu arada bir tencerede 2 su bardagi tuz kaynatip sogutun, bunun icin bulabilirseniz
kaya tuzu kullanin.
4 saat kendi kullandigim bir teknikdi isterseniz 2 saat de yeter ama bu sekilde peynir cok yumusak krem gibi olur, ama 4 saat bence en ideali.
Bunu kendiniz sonra daha fazla yada az bekletebilirsiniz, ben sonralari 8 saate kadar beklettim, bu sekil peynir sert ve daha leziz oluyordu.
Evet simdi geldik peynirimizi keseden almaya ama önce peyniri aldigimiz tenceredeki peynir suyunu isitiyoruz. kaynama noktasina gelince
peynirimizi kesesiyle birlikte tencereye birakiyoruz, böylece bakterileri yok ediyoruz, yaklasik 5 dakika sonra peynirimizi keseden cikartip
daha önce kaynatmis oldugumuz tuzlu suya birakiyoruz. Bu sekilde bu suyun icinde muhafaza edebilirsiniz. Isterseniz fazla tuzlu olmasin
diyorsaniz 2 saat tuzlu suda bekletip kaynatmis oldugunuz kendi suyunda da muhafaza edebilirsiniz.
Artik peynirimiz tüketilmeye hazir. Tanidiklarinizi Kahvaltiya davet edip ikram edin, size ilk olarak nerden aldiginizi soracaklar,
ben yaptim dediginizde inanmayacaklar, ama hemen tarif isteyecekler.
Afiyet olsun!
Konu Mesut64 tarafından (02 Kasım 2017 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir.
Hocam bu Peynir mayasini nerden alabiliriz?
Mesut usta o sana gülenler ağzının tadını bilmeyen adamlardır ne versen yerler onlar ! Sen onlara aldırma
Birde şu ezine peynirini dene bakalım nasıl olacak yakınlaşırsan harika olur buradan aktarırsın gelişmeleri eğer denersen !
İnşallah yakın bir yerde oturuyorsundur ben Delmenhorst !
Türk marketleriknde var
Olmadi burdan alabilirsin
https://www.amazon.de/Labextrakt-Käs...words=Lab+käse
Selam Arkadaslar,
dün uzun bir aradan sonra yine peynir yaptim, sizlere resimlerini paylasiyorum,
10 litrelik süt kullandim,
hazirliklar tamam.
Süt isinmakta, 36 derece ile 37 derece arasi termometre kullanirsak iyi olur,
Yaklasik iki saat sonra peynir mayalanmis olur,
Keseye alma islemleri,
Suyunu süzdükden sonra Pastorize ediyoruz (kendi suyunda 5 dakika isitmak) ve 2 saat kadar
Tuzlu suda bekletip yemeye hazir hale geliyor.
10 litrelik sütden yaklasik 2 kilodan fazla peynir elde ettim.
Sizlere Kolay Gelsin,
Keseye alıp nasıl suyunu süzüyorsun Tülbent veya inçe delikli caputdan geçirmiyormusum peyniri süzmek için?
Keseye alıp suyunu süzüyorsun Tülbent veya inçe delikli caputdan peyniri süzmek için
kesede kaliyor peynir usta nin da dedigi ustune agirlik koyup suyu ciksin diye.
Peynir mayalamak icin süt isitilir, yogurt mayalama isi ise tam tersi, süt kaynatilip sonra ilimaya birakilir ve
45 derece civari mayalanir.
Peyniri suyunu süzmek icin kese kullanmaliyiz, bunun icin Türkiyede özel yapilmis keseler var.
Burada ise yastik kiliflari kullanabiliriz, sade desensiz olanlari kullanmak önemli, yoksa peynire
boya bulasabilir.
Kolay Gelsin!
peynir konusu açilmışken
iki kere fuarlar da denk geldim bu satıcıya kendileri Trabzonlu olması gerek
https://www.guzelyayla.nl/?lang=de
Firma Hollanda da güzel kaşar peynirleri var
sipariş üzerine posta ile gönderiyoruz dediler
Ruhrgebiet e satmaya gidiyorlarmış
Konu hOrOz tarafından (09 Kasım 2017 Saat 17:58 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 16 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 16 misafir)