benim bildigim tek televizyon degil, internet radyo oldu mu da ödüyorsun. Yalnisim varsa düzeltim beni.
Sponsor Reklam |
bende cok arastirdim ve okudum ama su zikkim gez'den bir kacis bulamadim. öylede böylede ödememiz gerekiyor simdilik.. böyle bir sacmalikta tek almanyada var zaten..
Sevgili Kardesim.
Böyle uygulamaya gecilmesinin sebebi olarak insanlarin benim evimde Tv yok , Ben kullanmiyorum vs,, sonra bir Karar alinacagi vede insanlarin 5.50€ EV basi ödeyecekleri söylendi.
Sonra Herkesin ödemesi gerektiginde karar kilindi.
Burda Hangi durumlarda GEZ ödemeden Muaf ve Kismi Muaf tutuldugunu
Örnek verecek olursam Sakatlik derecesi % 80 Olup Sozial etkinliklere katilamayan kisiler icin RF Basvurusu yapinca sadece 5.50€ yani 17.50€ yerine.
Kismi körler %60
issizlik iki. Emekli olupda geliri yetmenyenler Grundsicherungda olan vs,,
http://www.rundfunkbeitrag.de
Antrag auf Befreiung und Ermäßigung
Saygilarimla.
Bende devamli oduyorum ama bir arkadasim 1,5 senedir beskurus para ödememis evime diyor gez den bir kagit gelmedi diyor ondan sordum ve bu sekilde odemeyenlerin de oldugunu okudum internetten biz ödeyip her 3 ayda bir bir basklasi odemeyince bu benim zoruma gidiyor buna istinaden sordum nasil kacilabilir veya hangi yollar ile odeyemeyiz diye
hic kacid yok arkadaslar bende aylardir ödemedim her mektubu cöpe atim sonunda herseyi uygun sekilde haciz mektubu geldi imzali mühürlü avukatda hicbirsey yapamadi mecbur ödedim tek ev tasindimi kacis oluyor hata bende öyle olmusdu tasindikdan sonra bildirmedim yaklasik 1 bucuk sene günün birinde aksam vakti adam geldi iste gezden geliyorum ausweissi gösterdi oanda enselediler beni tv yok dicekdim ama tvnin sesi o kadar acikdiki itiraz edemedim . o günden itibaren ödemeye basladim hem tv yok desen adamlar evdeki pc, radyo, cep teli arabadaki radyo bütün hersey gecerli
Ben 5 seneden berli ödemiyom.
Gelen Mektuplara nicht zustellbar yazin geri yolayim
birgün yakalanip yüklü miktari ödetimesinler musti arkadas
En fazla 3 sene geriye istiyebilirler
Bende bi kacis bulamadim. Elbet ödettiriyorlar malesef
Özür yanlış oldu..
Konu Prens-66 tarafından (12 Kasım 2015 Saat 20:09 ) değiştirilmiştir.
Ben kendi evimde herkez gibi normal bir sekilde ödüyorum. Zamaninda artik ugrasmamak icin ödemeye karar verdim. Esim 1 ay önce kendisine "Kleingewerbebetrieb" acdi ve is yeri adresi olarak evimizi verdi, evden dogru calistigi icin. Gewerbe acildiktan birkac gün sonra mektup geldi GEZ´den, Beitrag ödemesini istiyorlar. Ben tabiki zaten ödedigimizi bildiren mektup yolladim onlara. Bugün SWR den mektup geldi. Bizim sahis olarak ödedigimizin, sirketler icin ödenecek olan ile alakasi olmadigini ve su durumda ayda 2 kere ödememiz gerektigini yazmislar.
Bu konu hakkinda bilgisi olan varmi acaba?
@Muhammed;
kardes SWR´den gelen mektuba http://gez-gebuehren.de/rundfunkbeit...-freiberufler/ burada buldugum yaziyi yolladim. Daha henüz herhangi bir cevap gelmedi. Bende bekliyorum.
Selbstständige und Freiberufler, die von zu Hause arbeiten, brauchen in Zukunft keinen zusätzlichen Rundfunkbeitrag mehr zu bezahlen. Wenn sich das Büro in der Mietwohnung oder im privaten Eigenheim befindet, ist die Beitragspflicht bereits durch den privaten Rundfunkbeitrag abgedeckt. Hier gilt aber zusätzlich die Regelung, dass sich die Betriebsstätte im Privatbereich der Wohnung befinden muss. Ist sie über ein Treppenhaus oder einen separaten Hauseingang erreichbar kann der Beitragsservice dafür auch Rundfunkgebühren verlangen.
Burada yazdigina göre, Gewerbebetrieb evin icerisindeyse ödemene gerek yok ancak mesela "Keller"´da isletiyorsan sen firmani o zaman ödemen gerekiyor...
selam arkadaslar bana bugün amsgecrichten mektup geldi einschreibenli ,, 2 hafta soraya avukat termin vermis gel görüselim diye ödemem gereken rakam 407 euro ama dahada var ödenecek yani 3 yillik ,,, sizede geldimi böyle mektup
Selam Arkadaslar
01.01.2013 yilinda cikan yadasan itibaren GEZ Tv vergisini hic ödemedim , her bikac ayda bir ARD ZDF den mektup geliyordu önemsemedim ,, tabi 3 yil boyunca devam etti,, ve en son gecen hafta bana bu mektup Amsgerichtten Geldi ,, is ciddiye binmis gibi bu ayin 16 sina Temin vermisler ,, Bilgisi olan arkadaslar bana bu konuda yardimci olabilirlermi..
saygilar
Konu aglasazim tarafından (08 Aralık 2015 Saat 19:51 ) değiştirilmiştir.
hocam is mahkeme karaina kadar gitmis gideceksin tipis tipis ödeyeceksin ...
zaten termine gitmezsen senin tutuklanmana karar verilmis ve uygulayacaklarmis
ikinci mektup da eger parayi 14.12. kadar ödemezsen mahkeme de 16.12 terminin var orada yeminli ifade vereceksin
yeterli gelirin veya maddiyatin varsa pesin ödemek zorunda kalabilirsin
bu termine gitmezsen polis tutuklayarak getirecek
gelirlerin isyerin para durumun sorulacak ona göre haciz gelecek ..
kagittaki yazilan bütün belgeleride götür ..yalan ifade verme yoksa basina daha büyük isler acarsin
Durch die Vermögensauskunft informiert sich der Gläubiger über Ihre Einkommens- und Vermögenssituation. Interessant sind für ihn unter anderem:
Adresse des Arbeitgebers
Kontoverbindung
Auto
Lebensversicherung
und andere Vermögenswerte.
Der Gläubiger erfährt so, ob und wo er etwas pfänden kann.
Şu anda 34 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 34 misafir)