PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çifte vatandaşların ülkeye girişinde dikkat etmeleri gereken husular.

Birbey 3.1
12 Mart 2026, 20:46
https://www.vodafone.com.tr/mobil-hat/blog/cift-uyruklu-vatandaslarin-turkiyeye-giris-cikis-sureci

Kısacası çifte vatandaşsan Türkiye'ye girerken Türk pasaportu ile ülkeye girmezsen hukuki sorunlar yaşayabilirsin diyor.

Ne kadar doğru bilmiyorum.

aksarayli
12 Mart 2026, 22:37
ben sadece kimlik cikarttim,birde simdi pasaport mu cikarmak gerek

murat39
12 Mart 2026, 23:04
Türk pasaportuna gerek yok.
Türkiye ye giriste sade Alman kimligiyle girildiginde 3 ay kalma süresi var.Geri cikisda 3 ay dan fazla kalindiginda problem olur.Bir turist Alman gibi girersiniz.
(sade Alman kimligiyle girersiniz Türkiyeye pasaport suz, size kagirt ve Mühürlü giris kaydini verirler .Geri cikarken o kagirdi sakin kaybetmemeniz gerekir.Problemi cok olur kaybederseniz)

Türkiye ye girisde Alman pasaport ve TC kimligi uzatiyorum.Giris cikis mührü Alman pasaporta vuruyorlar.TC kimlik de de Türkiye ye giris kaydi geciyor.E devlette de görebiliyorum.
(Türk vatandaslarina diger ülkeler avantajli vizesiz seyahat sunuyorsa siz de oralara gidecekseniz o zaman Türk pasaportu olabilir.) Normal sartlarda gerek yok.

Mavi kartiniz varsa onu Türkiye gümrükde girisde uzatirsaniz, 3 aydan fazla kalindiginda geri cikis yaptiginizda problem olmaz.

Cifte vatandas oldugunuz da Türk Pasaportuna ihtiyaciniz yok.Bosa cikartmayin.
Tek dikkat etmeniz ayni anda Türk vatandasi oldugunuz icin Türkiye de suca karismayin.Alman elciligi devreye giremiyor.Türk kanunlarin elindesiniz.
Bana kimlikler verildiginde detayli sekilde anlattilar.

Türkiye dekiler islem yaparken sade TC kimlik kartlari vardir.Sizin de öyle Türkiye de TC kimlik kartiyla islemlerinizi yaparsiniz.
Türkiye de TC kimlik karti.Türksünüz.
Almanya da Alman kiimlik karti Alman vatandasiniz.

Sade Alman vatandasi olanlar ise Türk vatandasligina gecmeyenler Mavi kartlar degisti Kart seklinde cipli simdi onu Almalarinda fayda var. onsuz islem yapmiyorlar.BAnka islemi miras olaylari..Güncel Cipli Mavi kart islem icin.
https://selcuklawfirm.com/mavi-kart-nedir-2024/

Birbey 3.1
13 Mart 2026, 21:41
Sırf Alman ve Türk kimlik kartı gösterirsek ne oluyor?

3 ay mı yine sırf?

Gümrükte ben geçen yıl sırf Türk kimliğini uzatdım. Bana polis Türk kimliği giremezsin dedi. Hem Türk hem Alman kimliğini göstermen lazım dedi. Bu durumdada herhalde o sarı mühürlü kağıdı veriyorlar.

Öyle mi Murat abi?

Bu arada nasıl bir saçmalık. Vatandaşı olduğun ülkeye kimli kartı ile giremiyorsun ama Alman girebiliyor.

murat39
13 Mart 2026, 21:49
Aynen Birbey
Illa Alman ve Türk pasaportu olmasina gerek yok.
Alman pasaportunu Polis giris Kontrol de beraber uzatirsaniz giris mührünü pasaporta vuruyorlar.(Pasaport yoksa giris Kagirdina vuruyorlar.) Pasaport oldugunda kagirdin kaybolma riski daha büyük.Pasaport daha pratik.

Sade Alman kimligini göstersen onun üzerinden islem yapar.Türkiye ye giris yapabilirsin.Bilgilerin bir Alman Turist gibi isleme alinir.90 gün den fazla Türkiye de kalmaman gerekir.Fazla kalirsan Vize alman gerekir.Olurya basina bir is gelirse Emniyete gidip gümrük durumunu düzeltmen gerekir.Ya Vize alacaksin...Cikisda ugrastirirlar

Cezai durum söyle.
https://www.google.com/search?q=deutsche+ohne+visum+t%C3%BCrkei+l%C3%A4ng er+als+90+tage+gebliben+beim+zur%C3%BCck+am+kontro lle&sca_esv=5176837d497f6a28&ei=l260abj3KMmSxc8P-OK7iQg&biw=1920&bih=919&ved=0ahUKEwj4nofk1p2TAxVJSfEDHXjxLoEQ4dUDCBE&uact=5&oq=deutsche+ohne+visum+t%C3%BCrkei+l%C3%A4nger+als +90+tage+gebliben+beim+zur%C3%BCck+am+kontrolle&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiUmRldXRzY2hlIG9obmUgdmlz dW0gdMO8cmtlaSBsw6RuZ2VyIGFscyA5MCB0YWdlIGdlYmxpYm VuIGJlaW0genVyw7xjayBhbSBrb250cm9sbGVIuTJQ9hFYriBw AXgBkAEAmAF5oAGuBqoBAzQuNLgBA8gBAPgBAZgCB6AC0wXCAg oQABiwAxjWBBhHwgIEECEYCpgDAOIDBRIBMSBAiAYBkAYIkgcD Mi41oAfLKbIHAzEuNbgHrQXCBwkwLjEuNS4wLjHIBz-ACAA&sclient=gws-wiz-serp

Mögliche Konsequenzen bei der Ausreise
Geldstrafe: Sie müssen eine Strafe für die Dauer des illegalen Aufenthalts zahlen. Diese liegt seit 2023 je nach Schwere des Verstoßes zwischen 100 und 1000 Türkischen Lira pro Tag. Die Zahlung kann oft direkt am Flughafen bei einer speziellen Kasse der Einwanderungsbehörde oder dem Finanzamt geleistet werden.

https://www.google.com/search?q=t%C3%BCrkiyede+kalan+turist+g%C3%BCmr%C3% BCk+cezasi+cikisda&sca_esv=5176837d497f6a28&biw=1920&bih=919&ei=mXG0ad_sCJ-9xc8PnY_PwQw&ved=0ahUKEwifnfzS2Z2TAxWfXvEDHZ3HM8gQ4dUDCBE&uact=5&oq=t%C3%BCrkiyede+kalan+turist+g%C3%BCmr%C3%BCk+ce zasi+cikisda&gs_lp=Egxnd3Mtd2l6LXNlcnAiL3TDvHJraXllZGUga2FsYW4g dHVyaXN0IGfDvG1yw7xrIGNlemFzaSBjaWtpc2RhMgUQABjvBT IFEAAY7wUyBRAAGO8FMgUQABjvBTIFEAAY7wVIty9Q9AxY2h1w AXgBkAEAmAGHAaAB8QKqAQMwLjO4AQPIAQD4AQGYAgSgAqgDwg IKEAAYsAMY1gQYR5gDAIgGAZAGB5IHAzEuM6AHxBCyBwMwLjO4 B4gDwgcHMi0yLjEuMcgHL4AIAA&sclient=gws-wiz-serp

Sade Türk kimligiyle islem yapmazlar.

https://www.google.com/search?q=cifte+vatandas+t%C3%BCrk+g%C3%BCmr%C3%BCg %C3%BCnde+sade+alman+kimligiyle+girebilirmi&oq=cifte+vatandas+t%C3%BCrk+g%C3%BCmr%C3%BCg%C3%BC nde+sade+alman+kimligiyle+girebilirmi&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOdIBCjIyODgxajBqMTWoAg CwAgE&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Iki kimligi de giriste Polislere uzatirsan isleme alirlar.Türkiye de Cift vatandas olarak uzun da kalsan bu sefer Türkiye den cikisda problem olmaz.

Cifte vatandas likda Türk kimliginiz i uzatmaniz.Gerekir.
Türk pasaportuna hic ihtiyaciniz olmaz.Ücret ödeyip de Pasaport cikartmayin.(Bazi Ülkeler Türk pasaporuna vize den muaf gibi durum varsa o zaman belki.)

Türkiye de Türk sün islemler TC kimlik kartiyla yapilir.
Dikkat etmen gereken basina bir is gelirse ayni anda Türk vatandasi oldugun icin.Alman elcilik sana yardimci olamaz.Müdale edemez.
Vatandasligi verdiklerinde Alman yetkili üzerine basarak bu konuyu uzun uzun anlatti.

Almanya da da Belediyelerde resmi yerde sizin sistem de cift vatandas oldugunuz kayitlarda mevcut.
Islem yapildiginda kimlik kullaniminda Alman vatandasisiniz.Islemler Alman kimligi üzerinden yapmalisiniz.

Alman kimligini aldiginizda
Isyeri ne bildirmeniz gerekir.LVA gibi yerlere düzgün bildiri gitmesi icin.
Banka ya bildirmelisiniz.
Özel kimliklere sahipseniz mesela Engelli kimligi gibi..Engelli kimligi ne verildiginde oturma müsadesi gibi bilgiler var.

Birbey 3.1
13 Mart 2026, 22:50
Simdi anlayamadim yine.

Sirf Alman ve Türk kimligi ile giriyorum diyelim. Mühürlü kagit veriyorlarmi vermiyorlarmi? 3ay kurali varmi yok mu?

murat39
13 Mart 2026, 23:00
Iki kimligi uzatirsan 3 ay kurali yok.Türkiye de kafana göre istedigin kadar kal.Istedigin zaman da Almanya ya gel.

Alman Pasaportu da cikartmamissan
Pasaport yoksa giris de Mühürlü kagirt verirler.(Alman kimligiyle Ausweis la Türkiye ye girersin.)
(Bu kagirt cok önemli onu kaybetsen cikarmazlar, ucagi kacirirsin derdini anlatana kadar cözene kadar ugrasirsin) Benden tavsiye pasapot olsun mührü ona vursunlar.

Pasaport varsa giris mührünü pasaporta vururlar.Kagirt vermezler.

Birbey 3.1
13 Mart 2026, 23:11
Simdi düstü jeton.

Her isimiz böyle eziyet. Zaten T. C. kimlik numarasi var. Neyle girerse girsin. Kayit ediyorsun sisteme. Bu eziyet niye.

Neyse pasaportun daha 7-8 yili var. Ozamana kadar Türk pasaportu ile gireriz.

Kendi vantaninda turist muamelesi gören baska millet varmi bilmiyorum.

Egenin Efesi
16 Mart 2026, 02:20
Giriste mühür mecburiyeti yok , istemiyorsaniz pasaporta mühür istemiyorum derseniz vurmazlar.

Sacma olan ; bir Alman pasaportsuz kimlik kartiyla Türkiye ye girebiliyor.

Türk Vatandasi Türk kimligiyle giremiyor pasaport sart .

haveri68
17 Mart 2026, 00:00
Arkadaslar ben yeni geldim Türrkiye den 12 bin Tl ceza ödedim giris cikista beyan vermedin diye aslinda verdim e devlet üzerinden ama delil istediler bende e devlette elime delil vermiyorlar dedim .gümrük memuru da bir resim cekseydin dedi simdi gelirken cektim ama orada delil olacak bir sey yazmiyor ,isin garip yani cezayi 2024 yilinda yemisim bu güne kadar e devlette gözükmüyor du simdi emekli olarak arabayi türkiyede 2+2 yil daha uzatinci basima geldi cok agir bir ceza ,trafikte suc islemedim ama yine de kuzu kuzu cezayi ödedim isim görülsün diye . haberiniz olsun böyle bir seyle karsilasmayin elinizde delil olsun ama e devlette yaparsaniz nasil delil olucak ,böyle bir sey yasayan oldumu icinizde ,

TFA1903
24 Mayıs 2026, 06:45
Arkadaslar ben yeni geldim Türrkiye den 12 bin Tl ceza ödedim giris cikista beyan vermedin diye aslinda verdim e devlet üzerinden ama delil istediler bende e devlette elime delil vermiyorlar dedim .gümrük memuru da bir resim cekseydin dedi simdi gelirken cektim ama orada delil olacak bir sey yazmiyor ,isin garip yani cezayi 2024 yilinda yemisim bu güne kadar e devlette gözükmüyor du simdi emekli olarak arabayi türkiyede 2+2 yil daha uzatinci basima geldi cok agir bir ceza ,trafikte suc islemedim ama yine de kuzu kuzu cezayi ödedim isim görülsün diye . haberiniz olsun böyle bir seyle karsilasmayin elinizde delil olsun ama e devlette yaparsaniz nasil delil olucak ,böyle bir sey yasayan oldumu icinizde ,

Haveri68 neyi kast ediyorsun ?
neyi beyan etmedin ?
Arabayi mi yoksa Cifte Vatandaslik mi kastediyorsun ?