PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : (soru)10.14€ benzin aldim 120€ vorgemerkt yaziyor

derbder1
21 Şubat 2026, 15:26
arkadaslar ben dün aksam Schmid & Zimmermann-Tankstelle (24h) de 10,14€ luk benzin aldim beleg drucken oluyor dedi ama cikmadi ,bugün kontomda 120€ vorgemerkt yaziyor bu nasil olyuor basiniza böle bisey geldimi normalmi.
simdiden tesekkürler cevaplariniz icin

Samsunlu55
21 Şubat 2026, 15:38
Degil üstad hemen telefon ac bildir

derbder1
21 Şubat 2026, 15:43
hafta sonu kapali acdim acan olmadi mail yazdim yolladim pazartesi düzelme olmassa kednim gidicem oraya

hOrOz
21 Şubat 2026, 17:19
Geçende bende Belçika da dizel aldım 1.53€ yazıyordu birde sayaca baktım 1.71€ öteki tarafa baktım . 1.53 yazıyordu

hemen tank yapmayı durdurdum ama 10l almış bulundum

Belçika da hiç bir istasyonda benzinci yok hepsi otomatik EC-Kartı üzerinden çalışıyor

Eğer yolunuz Belçika ya düşerse hafta sonraları hiç bir benzinlik açık değil hepsi EC Kartı üzerinden çalışıyor..

webci
21 Şubat 2026, 23:06
arkadaslar ben dün aksam Schmid & Zimmermann-Tankstelle (24h) de 10,14€ luk benzin aldim beleg drucken oluyor dedi ama cikmadi ,bugün kontomda 120€ vorgemerkt yaziyor bu nasil olyuor basiniza böle bisey geldimi normalmi.
simdiden tesekkürler cevaplariniz icin

Arkadasim sen zaten benzin alip ödrmeyi yaptigin an sana mitteilung gelmedi mi?
Veya daha önceki vorgrmerk lerle karistirmis olabilirmisin..apoe girip bir kontrol et derim..
Belki o 120 avro vorgemerkt daha cekilmemis baska bir alisverise ait olabilir..

derbder1
22 Şubat 2026, 00:07
mitteilung gelmiyor bana bugün sabah ölesine bakmisdim kontoya ozaman gördüm hem baska alisversi degil ismi adressi yaziyor yanindada resmi var benzincinin pazartesi nolucak bakalim

Cengiz Bond
22 Şubat 2026, 19:46
korkmayin, bazi yerler öyle yapiyor, bana bir kere hollandada olmustu, haftasonu otomatik ödemeli istasyondu 60 euro luk almistim, orasi 100 € blocke etmisti, ama pazertesi sadece ödemem gereken miktar cekildi.

Ozanonur38
22 Şubat 2026, 22:30
Bütün yorumları okudum, arkadaşı boşuna telaşlandırmışsınız.

Otomatlı istasyonlarda kartı taktığınız anda 120€ bloke edilmesi gayet normal bir işlem. Boşuna e-posta yazmışsın. 1-2 gün içinde sadece aldığın yakıtın tutarı hesaptan çekilir ve o 120€ üzerindeki bloke (Vorgemerkt) kendiliğinden kalkar

scamt
23 Şubat 2026, 04:19
calisan olmayan yerlerden 120 euro hibotek koyuyuor ödemedigin daktirde ama zaten kontondan 3 sonra kesilir birde 120 euro kalkar bende de oluyor sitress yapma

derbder1
24 Şubat 2026, 22:17
arkadaslar, evet dediniz gibi blocke olms ,dün sadece aldim miktar kesilmis görünce rahatladim cok sükür.

Birbey 3.1
25 Şubat 2026, 11:19
Amerikada falan hep öyleymis. Burada yavas böyle olacak. Adam benzin alip kaciyor. Böyle kacma ihtimali yok.

hekimoglu
25 Şubat 2026, 15:55
diyelimki hesapta 60€ var bende 50€ luk benzin alicam, nasil hesapta olmayan 120€ ya bloke koyacaklar, diger sikintida 50€ luk benzin alir 120€ na bloke koyulursa 70€ nu hesaptan 50€ kesilinceye kadar blokeli oldugundan kullanamiyorsun, cok sacma bir uygulama, neden hesaptan gercek harcamayi kesemiyorlarki, örnegin marketten 20€ luk alisveris yaptiginda 50€ ya blokemi koyuyorlar?

Cengiz Bond
25 Şubat 2026, 17:58
usta, blocke konulmuyorsa, yani senin bankan blocke konacak birsey yok derse, zaten sana hic benzin vermiyor.

benzin almadan önce kartini sokuyorsun makinaya ve kartin "ok"-lendi ve blocka koyulduysa tank edibilyorsun.

webci
25 Şubat 2026, 19:29
Sacmasacma kurallar hikayeler..
Kafa karistirmaktan basja neye yarar..herkes bunun böle oldugunu nebilecek..

hekimoglu
25 Şubat 2026, 20:12
hayir bende bazen kapali oldugunda kartla aliyorum ama arkadaslarin anlattigi gibi degil, önce karti sokup sifresini verdikten sonra tanksäule yi secip okeyledikten sonra karti geri alip doldurup gidiyorum, ne kadar aldiysam hemen o miktar görünüyor bankada, öyle bloke felan olmuyor, bilemiyorum yerine göre farkli uygulamalar var demekki.

webci
25 Şubat 2026, 20:29
O halde almanyada ve normal benzinliklerde fullamak lazim,neolur ne olmaz..ben bu konularda pintirikim..

Cengiz Bond
26 Şubat 2026, 09:15
hayir bende bazen kapali oldugunda kartla aliyorum ama arkadaslarin anlattigi gibi degil, önce karti sokup sifresini verdikten sonra tanksäule yi secip okeyledikten sonra karti geri alip doldurup gidiyorum, ne kadar aldiysam hemen o miktar görünüyor bankada, öyle bloke felan olmuyor, bilemiyorum yerine göre farkli uygulamalar var demekki.

herhalde ozaman almanyada olmuyor öyle, ben almanyada pek otomattan tank etmiyorum.
bir kere hollandada denk geldim, onlar blocke koydular.

Ozanonur38
26 Şubat 2026, 15:43
@webci:

Bunun “saçma sapan” bir durumla hiçbir alakası yok. Kartını önce cihaza takıyorsun ve hesabında belirli bir tutara kadar (X €) bakiye olup olmadığını kontrol ederek kendini doğruluyorsun.

Çünkü sistem, senin ne kadar yakıt alacağını önceden bilemez.

Bu kafa karıştırmak için yapılan bir şey değil. En az 30 yıldır self-servis (kendi ödediğin) akaryakıt istasyonlarında uygulama aynıdır.

Birisi şöyle yazmış: “Diyelim ki hesabımda 60 € var ve 50 €’luk benzin alacağım. Hesapta olmayan 120 €’ya nasıl bloke koyacaklar?”

Eğer hesabında yeterli bakiye yoksa, zaten bu tür istasyonlarda yakıt alamazsın.