PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : turkiyede araba tüv

dr.metin
02 Aralık 2025, 21:02
arkadaslar emekliyim arabami 4 sene (2+2) birakabiliyorum ama tuv sorunu oluyor 2 senede almanyaya getirmem lazim degilmi sorularimi siralayayim emniyete sordum ben turkiyedeyken oglum kullanabilirmim diye bana sen yaninda olman lazim dedi gumruge sordum tam tersi oda senin turkiyede olman yeterli dedi kimse bilimiyor not oglumda alman ehliyetli
1.ARABAYI alt ust kullanabilir lakin ben yaninda olmak zorundamiyim
2 arabanin sigottasini haftfligt te turkiyede araba kalacak diye bildirmem gerekiyormu bir sinirlama varmi
3.2 sene sonra almanyaya donus yapinca 1 hafta sonra tekrar yurda giris yapabilirmiyim .yeni giris yapinca tekrar 4 sene hakkimmi oluyor aklimda deli sorular

valla yetkililerin biri baska konusuyor biri baska kimsenin bildigi yok
tsk simdiden

hOrOz
02 Aralık 2025, 21:30
arkadaslar emekliyim arabami 4 sene (2+2) birakabiliyorum ama tuv sorunu oluyor 2 senede almanyaya getirmem lazim degilmi sorularimi siralayayim emniyete sordum ben turkiyedeyken oglum kullanabilirmim diye bana sen yaninda olman lazim dedi gumruge sordum tam tersi oda senin turkiyede olman yeterli dedi kimse bilimiyor not oglumda alman ehliyetli
1.ARABAYI alt ust kullanabilir lakin ben yaninda olmak zorundamiyim
2 arabanin sigottasini haftfligt te turkiyede araba kalacak diye bildirmem gerekiyormu bir sinirlama varmi
3.2 sene sonra almanyaya donus yapinca 1 hafta sonra tekrar yurda giris yapabilirmiyim .yeni giris yapinca tekrar 4 sene hakkimmi oluyor aklimda deli sorular
valla yetkililerin biri baska konusuyor biri baska kimsenin bildigi yok
tsk simdiden
Bu işle emniyet değil gümrük ilgileniyor. Ayrı ayrı birimler

1. Altsoy kullanabilir ama sizinde Türkiye´de olmanız gerek.

2. Bildirmenize gerek yok sigortayı ödemeye devam edeblirsiniz .. Bence plakaları söküp gelin Abmelden yapın . Aracıda kapalı güvenli bir parka çekin.

Yurtdışına çıkarkende E-Devlet üzeri aracınızı çıkış yapın

3. 4 sene süre toplam ..2 sene bitince uzatabilirsiniz sanırım E-Devlet üzeri oluyor .. Süreyi doldurmadan çıkış giriş yapabilirsiniz .

TÜV meselesine gelince Türkiye de TÜVTÜRK karışmıyor

TÜV bitince Alamnya ya getirip yeniden TÜV almalisınız

Öyle her çıkış giriş yapıp 2 sene uzatmak olsaydı o zaman süre koymazlardı. Giriş yaptıktan sonra 4 sene işlemeye devam eder

4 sene dolunca aracın yurtdısına çıkarılması gerek.

Emekliler için 4 yıl süre hakkı ve 185 gün şartının farklı uygulanması gibi durumlar söz konusudur.

Emekli birey, aracı Türkiye’ye ilk kez getiriyorsa 185 gün şartından muaftır.
730 günlük süresi dolmadan yurtdışına çıkan emekli, kalan süresini tekrar döndüğünde kullanabilir.
Tekrar girişte 185 gün şartı yeniden aranmaz.

Seninki düz mantık olmuş her girişte 4 sene uzatmak..