PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : (Soru)Auto Unfall

meyas
28 Ekim 2025, 14:20
Einkaufszentrum Parkplatz ben fahren yaparkene an den parkenden Autos ist ein anderer fahrer rückwärts raus gefahren und mein Auto vorne am Stoßstange und Kotflügel erwischt Polizei geldi onu suclu buldu ich habe Gutachten machen lassen Gutachten bir Anwalta yönlendirdi jetzt zum dritten Mal anschreiben yapti Anwalt zum letzten Mal dedi weil die gegnerische Versicherung nicht reagiert mein Anwalt möchte von mir wissen ob ich ein Rechtsschutz Versicherung für Verkehrsschutz habe um zu klagen vor Gericht ich habe aber kein Rechtsschutz Versicherung muss ich jetzt in Vorkasse gehen oder nasil oluyor

webci
28 Ekim 2025, 14:50
Usta genelde iyi gutachterlerin avukatlari da oluyor,onlar uzerindende gutachter halledebiliyor,ama sen simdi rechtschutz yapsan zaten wartezeit var ve geriye dönük schaden kabul olmuyor,,nerden bakarsan sen ödeyeceksin..
Istersen gutachtere sor,senin uzerinden yapabilirmiyiz,senin rechtschutzun varmi diye..
Benim basima geldi,gutachter benim avukat uzeri halldereriz dedi ve oldu. Ben hicbirsey yapmadim..

hOrOz
28 Ekim 2025, 14:56
Şimdi sen AlışVeris Merkezinde sen giderken birsi geri geri çıktı ve senin arabanın yan çamurluk ve tamponuna sürttü.

Sen polis çağırdın polis onu suçlu buldu. Gutachten yaptırdın ve bir avukata verdin.

Avukat karşı tarafın sigortasına yazdı ve 3 kere yazmasına rağmen sigortadan bir cevap gelmedi.

Senin avukat karşı tarafı mahkemeye vermek için senin Rechtsschutz Versicherung olup olmadığını sordu , sende olmadığını söyledin

Şimdi avukat senden ön ödeme istiyor galiba..

Şimdi mahkeme ne karar verir bilemeyiz.

Sen haklı çıkarsan senin mahkeme masraflarını ve avukat giderlerini karşı sigorta karşılar.

Eğer haksız çıkarsan bütün masrafların üstüne oturursun .. Veya 50/50 de olabilir...

dikkat
28 Ekim 2025, 19:28
Sigortalar genelde avukatin mektubundan sonra hemen harekete gecer ve hasari öder.
anlasilan bu olayda karsi tarafin sigortasi avukattan gelen mektublari hic sayarak ödemiyor.
senin avukatta davayi acmak icin senden ücret istiyor. buraya kadar her sey normal.

normal olmayan karsi sigortanin parayi ödememesi.
seninde rechtschutz sigortan olmadigi icin avukatin parasini ödemen gerekiyor.
avukatlar ucuz degil. onun icin iyi düsün ve tasin öyle adimini at.
hasar ne kadar? avukatin ücreti ne kadar? mahkeme parasi falan derken epey para tutar.
gerci mahkemeyi kazanma ihtimalin cok yüksek ama genede iyice düsün.

izin ver sana biraz kizayim ve kulagini cekeyim:

almanya gibi bir yerde sen nasil sigortasiz araba sürersin onu anlamiyorum. cogu vatandasimiz verkehrsrechtschutz olmadan araba sürüyor. hayir bu benim aklima girmiyor. altinda 30-40 bin oyroluk araba var ama trafik sigortasi yok. olamaz. hele hele almanya gibi bir ülkede ben verkehrrechtschutz sigortasi olmadan arabanin kapisini acmam birak sürmeyi.

neden?

senin bu durumuna düsmemek icin.

webci
28 Ekim 2025, 22:00
Kfz sigortalalarda sallama yspmaya basladi..varolabilmek icin ucuzdan angebot yapip kaza aninda tirtliyorlar..
Check 24 bilmem nerden ucuzun ucuzunu arastiranlar ve sigortalayanlar malesef ortada kaliyor..
Salagin biri sigortays bildirmemis ve 3 hafta sonra bildirmis,aptal birde avukata gitmis,,masraflari istiyor,tabi isi bilmiyor direk avukat,,
Neyse adac schadeni ve avukat masraflarini ödedi..yani bonker sigortalarda var,cimri sigortalarda..
Bu yuzdrn 50 veys 80 avro fazla veririm iyi ve kaliteli sigortadan sasmam..tabi bu devirde euroya kurşun sallayan vatandasida dusununce hak vermemek elde degil..
Mantik olarak dudunuldugunde sadece kfz versicherung yeterli,ama ortam öyle berbat olduki,adam hrm suclu hem güclü,,bu sebeple insanlarda hukuk sigortasi yaptiriyor..
Senelik hukuk sigortasina ödedigin para avukat masrafini birkereye mahsus geciyormu,sayet kurtarmiyorsa ona göre yapmali..ordan kus burdan kis,vatandasda kisakisa diş kalmadi don kilot ortalikda kaldi..alamanyanin hali ciplak vatandas..

meyas
05 Kasım 2025, 12:03
Sonuc yok daha cuma icin son anschreiben yapildi danach vor Gericht selbst vorkasse gidecegim unfall bericht beni hakli gösteriyor ama Polis ne yazdi für die akte bilemiyorum benimle his sormadi sadece alman fahrer ile konustu ob ich gar nicht da wäre Polis war voreingenommen gegen Türken ich habe genug bilder gemacht un ich bin auch von der seite getroffen bekleyecegiz birdaki yasam icin bir Rechtsschutz Versicherung yaptiracagim ADAC Angebot yapti privat und Verkehrsschutz Familie icin 26 Euro nächste Woche yaptirayim diyorum

Cengiz Bond
05 Kasım 2025, 14:06
@meyas: 26 euro günlük, haftalik, aylik, 3 aylik, 6 aylik, senelik, 2 senelik, 5 senelik, 10 senelik yoksa ömür boyu mu?

meyas
05 Kasım 2025, 17:48
Aylik icin istiyor adac

meyas
06 Kasım 2025, 14:11
Rechtsschutz tavsiyeleri bekliyorum esimle benim icin Verkehrsrechtschutz und privat Rechtsschutz olsun güvenilir Problem yapmayan sigorta olsun simdiden teşekkürler

torpido
15 Kasım 2025, 23:35
Usta güvenilir sıkıntı yapmayan sigorta diye bir şey yok artık,sigortayı kulanmadığın ödediğin müdetçe iyisin,ama sigorta ihtiyacın alduğunda 1 kere bile kulansan bazı sigortalar sana sonra çıkış verebiliyor,ha birde yeni sisteme göre yeni sigorta yaparsan bazı sigortalarda mecburi 150€ seblsverteiligung varmış,ona göre araştır,ben DEVK dayım şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım.
Ben 1994 ten beri DEVK’dayım bütün sigortalarım orada,bir kere Rechschutz’u kulamıştım sonradan bana çıkış verdiler,aradım eminmisiniz bütün sigortalarım sizde yoksa hepsine çıkış veririm deyince geri çektiler çıkışı.