Orijinalini görmek için tıklayınız : is yeri Betriebsarzt randevusu
iskete
08 Ekim 2025, 01:47
Selam arkadaslar sormak istedim erwerbsminderungs rente olupta isyerinin doktoruna cagirilan oldumu?
bugun aldigim mektupta is yeri beni kendi doktoruna davet ediyor ama ben erwerbsminderung renteyim yani zaten beni hasta oldugum icin rente yaptilar neyse
gitmek zorundamiyim? yada gitmesem ne olur? is yerinin benim emekli oldugumdan haberimi yok? amaclari ne? avukata gitmelimiyim? yoksa kendim güzel bir mektupmu yazayim?
basina bu gibi durum gelen varmi? varsa ne yapmis? ne gibi adim atmaliyim? yardimci olursaniz sevinirim
saygilarimla
Enterresant bir durum..
Galiba emekli oldugundan haberleri yok,normalde is yeri ile iliskin kesilmis olmasi gerekir..cikis psrasi almadinmi..aslinda senin durumunda is yerinin bilgilendirilmis olmasi lazimki vergi durumu degerlendirilsin ve bem gibi bir kombinationla sana kisitli is imkanlari sunulabilsin.. asagiyi bir oku,,
Rente antrag yapiyorsan bilgilendirmene gerek yok ama rente kabul edildiyse bilgilendirme zorunlulugun var..
Sureli rentede seni freistellen yaparlar,bitince calisirsin,süresiz rentede is iliskisi vertraga göre sonlandirilir..
Prensip olarak, engellilik maasını calısmayla birlestirmek mümkündür; ancak isverenin bu haktan haberdar edilmesi gerekir; cünkü emeklilik maası almanın istihdam üzerinde vergisel etkileri olabilir. İs hukuku uyarınca, is sözlesmesi veya toplu is sözlesmesinde buna iliskin bir hüküm bulunmadıkca, is iliskisi emeklilikle otomatik olarak sona ermez. Kısmi engellilik durumunda, isveren, sirket entegrasyon yönetimi (BEM) kapsamında düzenlenebilecek uyarlanmış veya yarı zamanlı bir pozisyon sunup sunamayacaginı degerlendirmelidir.
Peki isveren neden rentenbescheid ister;
İşveren, öncelikle çalışanın tam yaşlılık aylığı aldığını doğrulamak için emeklilik belgesine ihtiyaç duyar; çünkü bu, tam emekliler emeklilik sigortasından muaf olduğundan sosyal güvenlik katkı paylarını etkiler. İşveren, iş sözleşmesinde veya toplu iş sözleşmesinde belirtilmişse, iş ilişkisinin sona erdiğini doğrulamak için de belgeye ihtiyaç duyabilir; ancak belgenin sunulması için genel bir yasal zorunluluk yoktur.
Yani sonuc olarak isverene durumunu bildirmen gerekir,sayet isveren isterse süreli emeklilik zamanlarinda da sana cikis verebilir..
Veya sen istemiyorsan iliskiyi kesebilirsin..
Tum bu durumlarda senelik iznin kaybolmaz,,yalniz cikis aldiginda tahminim cok agir sartlarda cikis parasi alabilirsin..
Tum bu durumlar icin avukat hic fena olmaz..
Ben tahmin ediyorumki isveren seni hala isbulma kurumunda varsayiyor,,
Sayet böyleyse ve cikis parasi alma durumu olusursa isbulms kurumunda ve hastalik zamanlarinda aldigin yardimlar arastirilir..
iskete
09 Ekim 2025, 20:01
webci kardesim tamam yazdiklarin mantikli olabilirde yani isverenin haberdar edilmesi gerekmiyormu yani isbulma kurumu isverenimle irtibata gecip emekli omustur demistir yazili birsey bildirmistir büyük ihtimalle cünkü herseyi sirasiyla yaptik heryere bildiridi 2022 yili basinda hastalandim ve saglik sigortasi ödemeleri yaparken o zamanda bir davet almistim ama o sene cok rahatsizdim ve gelemiyecegimi söyledim onlarda iyi olunca haber et demislerdi öyle kaldi yani üc sene sonra akillarina geldim sanirim neyse sonra issizlik kurumu ödemeye basladi o dönemde isverenle isbulma kurumu zaten irtibata geciyor ona göre bilgilendiriliyor biliyorum sonrada emeklligime karar verilince otomatik isverene bildirilmesi gerekmiyormu? neyse sonucta isverenin bu durumdan haberi yok anladigim kadariyla isten cikarilma durumu olabilirse benim tazminatimi ödemeleri gerekiyor sanirim bir avukattan randevu aldim onunla hallederim tesekkürler bilgin icin bende bakmistim zorunlu degilmisim onu ögrendim ama yinde burada bu gibi basindan gecenler varsa diye yazdim ne gibi adimlar atmaliyim diye saygilar
Usta bende öyle düsündüm ama demek isveren habersiz..anlssilan devlet kurumlari sallama yapiyor,isde bize düsüyor..
Yukardaki mesaji tamamen arkadasin buraya yazis sekline göre cevapladim,tabi bilmediklerimiz cok..
Saygilar iskete..
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.