PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nihayet Voller EM Rentem kabul oldu!

Haziran
09 Eylül 2025, 10:20
Arkadaslar dün Rentenversicherungdan Mektup aldim gelen mektup Rentenbescheid'di.
Voller Erwerbsminderungsrete bagladilar ve 01.12.2025 Tarihinden sonra ödemeye baslayacaklar. Arbeitsmarkt Rente ama olsun.
Allah ne verirse Hayirlisini versin. Tüm Hasta Arkadaslarimida allah nasip etsin.

Neyse ben simdi ALG1 aliyorum, bu Rentenbescheidi simdi Arbeitsagentura ve Krankenversicherunga gönderip bildirmem gereklimi?
Bundan sonra nasil yürüyecek? Nerelere haber vermem gerek?

Birde Türkiyedeki Emekliligimide baslatmak istiyorum simdiden buradan basvurabilirmiyim?
Yoksa Türkiyeye gitmem mi gerekli?
Elimdeki bu Rentenbescheid yeterlimi islemler icin? Nelere ihtiyacim var?

dadaloglu3865
09 Eylül 2025, 20:44
burdan emekli olunca e devlet üzerinden yapabilirsiniz e mekli belgen yeterli bildiğim kadarıyla

feza
09 Eylül 2025, 22:30
TR´ye gitmeden müracaatini E-Devletimde SGK/emeklilik uygulamalar / Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi ( https://www.turkiye.gov.tr/sgk-tahsi...-taahhut-beyan ) bölümünde yapa bilirsin ve o gün basvuru günü olarak sayiliyor.
Rentenbescheidt veya istenen belgeleri e-devletim üzerinden upload yapa bilirsin.

batum
10 Eylül 2025, 07:39
Hayirli olsun
kendim emekli olmus kadar sevindim

Emekli kasasindan gelen mektubu AA git göster
verdigine veya gösterdigine dair onlardan bir yazili kagit al ve dosyaya koy

simdi kücük bir sorun var
RK kasseden rückwirkend 9 aylik maas alacaksin

AA bir kac ay sonra sana emekli oldugun halde , Bizden para alip vergi kacirdin diye hakkinda sorusturma acildi diye mektup yollayacak

Bu olayi Yazili olarak AA aciklayacaksin( filanci ayda rehaya glttim o zaman emekli oldum,Ben eehaya gotmeden emekli olacagimi nerden bileblirdim yazacaksin)

AA emekli oldigun tarihden sonra sana Verdigi paralari senden geri isteyecek

Haziran
10 Eylül 2025, 08:21
Hayirli olsun
kendim emekli olmus kadar sevindim

Emekli kasasindan gelen mektubu AA git göster
verdigine veya gösterdigine dair onlardan bir yazili kagit al ve dosyaya koy

simdi kücük bir sorun var
RK kasseden rückwirkend 9 aylik maas alacaksin

AA bir kac ay sonra sana emekli oldugun halde , Bizden para alip vergi kacirdin diye hakkinda sorusturma acildi diye mektup yollayacak

Bu olayi Yazili olarak AA aciklayacaksin( filanci ayda rehaya glttim o zaman emekli oldum,Ben eehaya gotmeden emekli olacagimi nerden bileblirdim yazacaksin)

AA emekli oldigun tarihden sonra sana Verdigi paralari senden geri isteyecek

Sagol Batum usta.Bu yazdiklarini dün hallettim.
Bende geriye dönük Nachzahlung yok. Rentenbescheidde öyle yaziyor.Cünkü ben Rehaya basvurdugumda ALG1 degil, Krankengeld aliyordum.
Arbeitsagenturdan dün Rentenbescheidin kopisini aldilar ve tamamdir dediler.
01.12 2025 ' ye kadar simdi 2 aylik daha AA bana ALG1 ödeyecek, sonra Emeklilik baslayacak dedi ordaki Bayan.

Haziran
12 Eylül 2025, 09:55
Türkiyedeki Emekliligi baslatmak icin Münihteki Calisma Ateselige gittim.Ordaki bayan halledecek ama önce biraz bekle dedi.
Cünkü Biz Türkiyeye müracat eder etmez TR ayligini baslatir, senin burdaki Ayligin 01.12.2025 tarihinde baslayacak, dolaysiyla 2 ay daha ALG1 alacaksin.
Türkiye ALG1 devam ettigi yerde sana aylik verirse, bu ilerde belki sorun olusturur, o nedenle burdaki Emeklilik ayliginin baslamsina 15 gün kala islemleri bitirip ben Türkiyeye faxlarim dedi.
Aklinizda bulunsun Calisma Ateseligi bu isi yapiyor.
Doldurulacak evraklari falan veriyor, hemen orda dolduruyorsunuz.

Birbey 3.1
12 Eylül 2025, 10:37
Bu yeni bir hizmet değil. Eski forumda da defalarca bunu söyledik. Başvurunu kabul olması icin ALG2 bittikden sonra ywni Versicherungsverlauf istenecek. ALG2 bittikden sonra versicherungsverlaufa işlenmesi iki hafta sürebilir. SGK bu belgeyi arkandan isteyecek.

Haziran
12 Eylül 2025, 13:38
Bu yeni bir hizmet değil. Eski forumda da defalarca bunu söyledik. Başvurunu kabul olması icin ALG2 bittikden sonra ywni Versicherungsverlauf istenecek. ALG2 bittikden sonra versicherungsverlaufa işlenmesi iki hafta sürebilir. SGK bu belgeyi arkandan isteyecek.

Yok yok ben yeni Hizmet olarak demiyorum Birbey Kardesim.
Burda Konsolosluk ve Calisma Ateseligi ayni yerde degil.
Konsoloslukta bu islemi yaptirabiliyorsun ama Calisma Ateseligide yapiyormus onu belirtmek istedim.
Büyük sehirlerde Calisma Ateseligi Konsolosluk ile beraber degilse direkt Calisma Ateseliginden Termin alinip yaptirilabilinir.

Haziran
13 Eylül 2025, 17:07
Peki bu sekilde malulelen emekli olanlara Rentenausweis falan veriliyormu? ne zaman?

feza
13 Eylül 2025, 18:05
veriliyor biraz gec geliyor.

Not:
TR aylik enflasyon verileri 2024 (2024 yillik %44,38) yilina göre düsük geliyor ve uzmanlara göre bu sene %29-31 arasi gelme olanagi var.
TR emekligini 2025de baslatman daha avantajli olur, mali müsavirler önümüzdeki sürede bu durumu belirtirler.

Haziran
14 Eylül 2025, 10:44
veriliyor biraz gec geliyor.

Not:
TR aylik enflasyon verileri 2024 (2024 yillik %44,38) yilina göre düsük geliyor ve uzmanlara göre bu sene %29-31 arasi gelme olanagi var.
TR emekligini 2025de baslatman daha avantajli olur, mali müsavirler önümüzdeki sürede bu durumu belirtirler.

Bakalim Kasim ayi icinde müracat edecegim ki Aralik 2025'de ilk ayligim ödensin.Türkiyede hemen baslatiliyormus aylik, su ay baslasin bu yil baslasin yokmus.
Aralik 2025'de burdaki ayligimda baslayacak Allahin izniyle.

Yanliz Banka konusu nasil olacak? Anlamadim pek.
Doldurmus oldugum Gelir/Aylik/Ödenek Talep Belgesinde Banka ile ilgili Detayli bilgi verilen yer yok.
Sadece 8.Bölümde Banka/PTT Tercih kisminda Banka kisimlari var. Ordan sadece Is Bankasina isaret koyabildim.

Bankanin Ismi var ama sehir, sube ve Iban gibi bilgilerini girme yeri yok.
Oysa Benim Is Bankasinda Türk Hesabim var. Bu hesaba gelmesini isterim.
Bu nasil belirlenecek?
Yeniden hesapmi acilacak benim adima?

feza
14 Eylül 2025, 22:29
Almanya´da emeklilik 01.12.2025 de baslayacagi icin TR emekligine 01.12.2025 den itibaren müracatini yapa bilirsin ve müracaat günü emeklilik baslar.
ben E-Devletim üzeri müracaatimi yaptigin an kabul edildigine dair sms geldi ve o günden itibaren maas ödemesi oldu.
islemler bittiginde aylik basladigi zaman iceride birikmis olan para ve maasi sectigin bankaya gönderiyorlar ve 6 ay icinde parayi cekmen gerekiyor.
Is bankasinda bagli oldugun subeden Ibana gönderilmesini talep edeceksin (yada yeni hesab aciyorlar).

Haziran
15 Eylül 2025, 03:05
Tesekkürler feza,
Bu IBAN'a gönderilmesin nasil talep edecegim?
Doldurdugum Formlarda sadece Banka ismi secilebiliniyor.
E-Devlet üzerinden yapilirsa
Banka ismi, il, ilce ve banka subesi secilebiliniyor..
Hesabim var IBAN'im su diye yazilacak yer yok.

iskete
15 Eylül 2025, 14:57
Hayirli olsun Haziran sürelimi yaptilar süresizmi?
Benimkini süreli yaptilar mayis 2026 da sona eriyor ama uzatmaya gidecegim nasil yapacagim bilemedim internette arastirdim biraz formular doldurup gerekli belgeleri yollayin dior öylemi yoksa doktordan filan biseyler gerekiyormu bu konuyu bilen arkadslardan yardim ederlerse sevinirim yeni konu acmak istemedim bu konu altinda yazmak daha uygun diye düsündüm saygilarimla simdiden herkese tesekürederim

webci
15 Eylül 2025, 16:37
En garantilisi rentenkasseyi ara,onlar bilgi verir..3 ay önceden antrag yapman lazim..gutachten yapiliyor,dr raporlarini onlar aliyor,,2 kere uzatirlarsa 3.sünde garanti süresiz oluyor diye bizim turklerde bir efsane yayildi..
Hicbir garantisi yok,adamlar kanaat getirirlerse durumun duzelmis ,iptal olabilir..senelerce mahkeme yolu acik..

Haziran
15 Eylül 2025, 16:41
Hayirli olsun Haziran sürelimi yaptilar süresizmi?
Benimkini süreli yaptilar mayis 2026 da sona eriyor ama uzatmaya gidecegim nasil yapacagim bilemedim internette arastirdim biraz formular doldurup gerekli belgeleri yollayin dior öylemi yoksa doktordan filan biseyler gerekiyormu bu konuyu bilen arkadslardan yardim ederlerse sevinirim yeni konu acmak istemedim bu konu altinda yazmak daha uygun diye düsündüm saygilarimla simdiden herkese tesekürederim

@Iskete dostum Sagolasin.
Evet EMR benimkinide Süreli 30.11.2027 tarihine kadar yani 2 yil.
Yani 30.11.2027 ye kadar ondan sonra uzatilacak tabiki olursa.
Uzatmak icin tabiki Doktorlara gidip güncel Raporlar alinmali.Ben biraz arastirdim sunlari yapmak gerekiyor uzatmak icin:

Formlar
R0100 (Antrag auf Weitergewährung einer Rente wegen Erwerbsminderung)
R0215 (Erklärung zum Gesundheitszustand)
Bunları DRV’nin web sitesinden indirebilirsiniz veya size posta ile gelir.

Tıbbi Belgeler
Güncel Facharzt raporları (ör. romatolog, ortoped, nöroloji, psikiyatri).
Klinik epikrizler (ör. ameliyat sonrası raporlar, Reha-Entlassungsbericht).
Hausarzt’tan özet rapor.
Kullandığınız ilaçların listesi.
Bu nedenle ben devamli Doktorlardan Befund veya Berichteleri kendim aliyorum ve kendim gönderiyorum.Hatta Befunda veya Bericht'de begenmedigim yer olursa gidip düzelttiriyorum.
Son amaliyatimi yapan Hastanenin vermis oldugu Entlassungberichte hata ve eksiklik vardi yazi yazdim bu böyle degil söyle diye, düzeltip yenisini gönderdiler. Örnegin Bazen Diagnoseleri degisik veya bir asagisini yazabiliyorlar.Bunlara hep dikkat ediyorum ve düzelttiriyorum.
Eger ki sadece Doktor adresi verirsen basvuru esnasinda, Rentenkasse onlardan Belge istediginde bu sefer Doktorlar o an bastan sagma yazip gönderiyorlar.

@webci aynen dedigin gibi hic garentisi yok.

Birbey 3.1
21 Eylül 2025, 02:14
Türkiyedeki Emekliligi baslatmak icin Münihteki Calisma Ateselige gittim.Ordaki bayan halledecek ama önce biraz bekle dedi.
Cünkü Biz Türkiyeye müracat eder etmez TR ayligini baslatir, senin burdaki Ayligin 01.12.2025 tarihinde baslayacak, dolaysiyla 2 ay daha ALG1 alacaksin.
Türkiye ALG1 devam ettigi yerde sana aylik verirse, bu ilerde belki sorun olusturur, o nedenle burdaki Emeklilik ayliginin baslamsina 15 gün kala islemleri bitirip ben Türkiyeye faxlarim dedi.
Aklinizda bulunsun Calisma Ateseligi bu isi yapiyor.
Doldurulacak evraklari falan veriyor, hemen orda dolduruyorsunuz.

Olsa ne olur. Ausweis dediğin resimsiz biraz kalın emekli olduğunu gösteren belge.

24 senedir işin içindeyim halen şu Ausweis aşkına anlayamadım gitti. Hiç bir yerde faydası yok. Önceden hadi emeklilere falan biraz bazı yerden indirim oluyordu. Şimdi oda kalmadı. Herhalde insanlarda bir ümit-aliskanligi.

Haziran
21 Eylül 2025, 06:14
Olsa ne olur. Ausweis dediğin resimsiz biraz kalın emekli olduğunu gösteren belge.

24 senedir işin içindeyim halen şu Ausweis aşkına anlayamadım gitti. Hiç bir yerde faydası yok. Önceden hadi emeklilere falan biraz bazı yerden indirim oluyordu. Şimdi oda kalmadı. Herhalde insanlarda bir ümit-aliskanligi.

Birbey seninde 24 yil bu isin icindeyim cümlen bitmedi be abi?
Ausweis aşkımı?

Tamam kardesim sen cok akillisin, sen cok beceriklisin, sen cok iyi yatirimlar yaptin, sen neymissin be abi sarkisini hatirlatiyorsun bana.
Biz Türkler anlamiyoruz, at gözlükleri ile bakiyoruz, kahvahene efsaneleri ile yasiyoruz, Ausweis aski ile yaniyoruz.
Isimiz gücümüz çakallik.

Oysa daha bir kac yil önce Alman vatandasligini , alman ausweisinin faydalarini siralayan ve savunan sendin.
https://www.ozbeceriksizler.com/showthread.php?125383-Cifte-vatandaslik-Yasasi-y%FCr%FCl%FCge-girdi&p=333775&viewfull=1#post333775
Neydi bu sendeki Alman Ausweis aşkı?

Yani demekki sendede bir Ausweis sevdasi varmis, yani bizden farkli degilsin dostum.Kandini farkli hissetme bosuna!
Su Türkleri bi anlamadin gitti.
Sen neymissin be abi? Peki peki anladik!