PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Deutsche Rentenversicherunga Türkiyedeki emeklilik gelirini beyan etmek zorundami

Cesur69
21 Temmuz 2025, 22:17
Selam, benim tanidigim bir bayan Türkiyeden emeklilik parasini yatirdi 7 senedir aliyor ve esi vefat etti ama onunda sigorta borc parasini yatirip onunda Türkiyedeki emeklilik maasini dul oldugu icin haketmis ve onuda 5 senedir aliyor. Türkiyeden toplam iki emeklik maasi 35000 tl civari
Ölmüs olan esi burdada emekli olmustu ve öldügü icin ona Witverente baglandi ordan 1000€ yakin para aliyor.
Gecen Rentenversicherung bir mektup göndermis 1 ay icinde Witwerente parasindan baska geliri varmi diye beyan vermesini istemis Türkiyedeki almis oldugu emeklilik paralarini beyan etmek zorundami yoksa sadece Almanyadaki (baska geliri yok ama) vermek zorundami yada vermesse ortaya cikarmi.

Haziran
22 Temmuz 2025, 12:14
Beyan etmek zorunda.
Almanyada yasiyorsa yurtdisinda ne türlü geliri olursa olsun bildirmek zorunda!
Ilerde kendileri ögrenirse geriye dönük hepsini hesaplayip alirlar.

batum
22 Temmuz 2025, 18:49
Finanzamt.a 2200€ kadar geriye dönük vergi öder

biz gecen hafta ödedik

hOrOz
24 Temmuz 2025, 15:47
Dul maaşında Türkiye den alınan emekliliğin LVA ya bildirilmesi gerek.

Anneme her sene LVA dan mektup geliyor Türkiye de alınan emeklilik banka dekontlarını istiyorlar.

E-Devlet çıktısını kabul etmiyorlar

Hersene banka dökümünü istiyorlar göndermeyince kesinti yapıyorlar

Dikkatime çeken Almanya da Witwenrente nasıl 1000€ olabilir ?

Büyük Witwenrente %55-60 kleine Witwenrente %25 oluyor

memo3008
28 Kasım 2025, 00:08
İyi akşamlar, benim de bu konu hakkında sorum var.
Ben 2024 Ocaktan itibaren 3 yıllığına EMR alıyorum.
İlk günden Krankenkasse ve Finanzamt bildirdim.
Yalnız Rentenkasse ye bildirmedim.
Haber veriliceğini bilmiyordum.
Forumda akudum haber vermek zorunda olduğumuzu.
Nasıl hesap ediyorlar 1550€ buradan alıyorum ve 22 civarı Türkiye’den.
EDevlet çıktısı kabul olmuyormuşum diye okudum.

Çok teşekkür ederim

Birbey 3.1
26 Aralık 2025, 20:14
Selam, benim tanidigim bir bayan Türkiyeden emeklilik parasini yatirdi 7 senedir aliyor ve esi vefat etti ama onunda sigorta borc parasini yatirip onunda Türkiyedeki emeklilik maasini dul oldugu icin haketmis ve onuda 5 senedir aliyor. Türkiyeden toplam iki emeklik maasi 35000 tl civari
Ölmüs olan esi burdada emekli olmustu ve öldügü icin ona Witverente baglandi ordan 1000€ yakin para aliyor.
Gecen Rentenversicherung bir mektup göndermis 1 ay icinde Witwerente parasindan baska geliri varmi diye beyan vermesini istemis Türkiyedeki almis oldugu emeklilik paralarini beyan etmek zorundami yoksa sadece Almanyadaki (baska geliri yok ama) vermek zorundami yada vermesse ortaya cikarmi.

Yok, bizim iceride o kadar isimiz azki, canimiz sikiliyor ondan kendi kendimize laf olsun torba dolsun diye mektup yolluyoruz.

Rabbim, yil olmus 2025, sorlan sorulara bak ya. Onündeki gelen evrakda zaten yaziyor bildirmeye mecbursun diye. Noterden onayli mi istiyorsun? Sonra Birbey niye kiziyor diyor millet.

İyi akşamlar, benim de bu konu hakkında sorum var.
Ben 2024 Ocaktan itibaren 3 yıllığına EMR alıyorum.
İlk günden Krankenkasse ve Finanzamt bildirdim.
Yalnız Rentenkasse ye bildirmedim.
Haber veriliceğini bilmiyordum.
Forumda akudum haber vermek zorunda olduğumuzu.
Nasıl hesap ediyorlar 1550€ buradan alıyorum ve 22 civarı Türkiye’den.
EDevlet çıktısı kabul olmuyormuşum diye okudum.

Çok teşekkür ederim

Dul ayligi almiyorsan korkma ve bildir. EMR bir zarari yok. Dosyaya bakan sadece birim degisiyor. Krankenkasse ve Finanzamt'a zaten dogru olarak bildirmissin. Sorun yok yani.

Birbey 3.1
26 Aralık 2025, 20:23

Müdürden müdüre degisiyor. Elinle tercüme et sorun cikmiyor cogu zaman. Maalesef bizim e devlet cikitsi karman corman. Tam olarak hangi para ödeniyor anlasilmiyor. Daire icine alip "Überweisungsbetrag" yazinca cogu zaman kabul oluyor. Bana getirenlere mühürüm bazip tercüme ettim diye onayliyorum ozaman hic sorun cikmiyor.

memo3008
27 Aralık 2025, 20:23
Cevabın için çok teşekkür ederim.

dadaloglu3865
28 Aralık 2025, 15:15
Yurtdışı borçlanması yapıp da emekli olurken Türkiye buraya bilgi paylaşımı yapmıyormu 7 yıldır hanım emekli Türkiye den siğortaya ve Finanzamt a bildirdim Rente kasaya bildirmedim haberleri vardır diye bildirmek zorundamıyız sonra dan başımız ağrımasın

dalga
28 Aralık 2025, 15:46
Yurtdışı borçlanması yapıp da emekli olurken Türkiye buraya bilgi paylaşımı yapmıyormu 7 yıldır hanım emekli Türkiye den siğortaya ve Finanzamt a bildirdim Rente kasaya bildirmedim haberleri vardır diye bildirmek zorundamıyız sonra dan başımız ağrımasın

Yazınız dan alışıldığı üzere. Türkiyeden Eşinız emeklik alıyor. Burada herhangi bir emeklilik geliri yok ise. Emeklilik kurumuna bildirme gereği de yok. Buradan emeklisiniz vede tereden Emeklilik alıyorsanız buda emeklilik yasasına göre ek gelire tabi oluyor. Böyle hallerde bildirilmesi zorunluluğu vardır.

Vergi dairesı (Fınanzamta)gelince! Vergi denkleştirmesini anladığım kadarıyla calışıyorsunuz ve Aile fertleri ayrı ayrı beyanname vermiyorlar genellikle! Ortak vergi beyannamesi veriyorlar (Gemeinsame Steuererklärung ) Ek gelirler Vergi dairesine bildirilmesi gerekmektedir.
Einzel- oder Zusammenveranlagung: Was lohnt sich? Tekli veya ortak vergi beyannamesi: Hangisi daha avantajlı?

Krankenkasse. Hastalık Sigortası.
Krankenkassenbeiträge .Sağlık sigortası primleri kesintilerinden doğan talep nedeniyle bir sıkıntı yaşamamak için bildirimde bulunuluyor. Ailenizin almış olduğu Emeklilikten Sağlık sigortası pirimi talep ediliyor.
Saygılarımla.

Haziran
28 Aralık 2025, 17:01
Finanzamta direk bildirmeye gerek yok demi? Yil sonunda Vergi denklestirilmesi yaparken TR'deki ayligi gelir olarak bildirilmesi yetiyor demi?

dadaloglu3865
28 Aralık 2025, 18:40
Evet aynen öyle senelik kaç Euro alıyor ise toplamını yazıyorsunuz o kadar

dadaloglu3865
28 Aralık 2025, 18:44
Yazınız dan alışıldığı üzere. Türkiyeden Eşinız emeklik alıyor. Burada herhangi bir emeklilik geliri yok ise. Emeklilik kurumuna bildirme gereği de yok. Buradan emeklisiniz vede tereden Emeklilik alıyorsanız buda emeklilik yasasına göre ek gelire tabi oluyor. Böyle hallerde bildirilmesi zorunluluğu vardır.

Vergi dairesı (Fınanzamta)gelince! Vergi denkleştirmesini anladığım kadarıyla calışıyorsunuz ve Aile fertleri ayrı ayrı beyanname vermiyorlar genellikle! Ortak vergi beyannamesi veriyorlar (Gemeinsame Steuererklärung ) Ek gelirler Vergi dairesine bildirilmesi gerekmektedir.
Einzel- oder Zusammenveranlagung: Was lohnt sich? Tekli veya ortak vergi beyannamesi: Hangisi daha avantajlı?

Krankenkasse. Hastalık Sigortası.
Krankenkassenbeiträge .Sağlık sigortası primleri kesintilerinden doğan talep nedeniyle bir sıkıntı yaşamamak için bildirimde bulunuluyor. Ailenizin almış olduğu Emeklilikten Sağlık sigortası pirimi talep ediliyor.
Saygılarımla.

Teşekkür ederim kardeşim hanım ev hanımı hiçbir yerden geliri yok çalışması vs zaten siğortadan genel yıllık belgeyi doldurup gönderiyoruz 470 Euro ya kadar herhangi bir ödeme istenmiyor Finanzamt a da her yıl toplam aldığı maaşı Euro olarak yazıyoruz sorun olmuyor

dalga
28 Aralık 2025, 19:26
Finanzamta direk bildirmeye gerek yok demi? Yil sonunda Vergi denklestirilmesi yaparken TR'deki ayligi gelir olarak bildirilmesi yetiyor demi?

Stuer erklärung . Vergi denkleştirmesi yaparken zaten geliri belirterek kendi kendini bir nevi ihbar etmiş oluyorsun. Senin ek kazancım var diyerek oradan bir sıkıntı cıkmaz.
Saygılarımla.

qardas
31 Aralık 2025, 22:17
Selamünaleyküm arkadaşlar hayırlı akşamlar, benim annemde türkiyeden dul aylığı bağlandı ve buradan witwenrente aşağı yukarı 733 euro net alıyor. Biz sadece krankenkasseye bildirdik. Ve henüz deutschen Rentenversicherung bildirmedik ve finanzamta da bildirmedik. Finanzamta niye bildirmedik çünkü annem freibetrafgrenze altında olduğu için Steuererklärung yapmaya gerek yok dediler. Türkiyeden dul aylığı aşağı yukarı 250 euro falan. Şimdi annem türkiyeden 2023 den dul aylığı alıyor. Ve witwenrente almanyadan 2022 itibaren. Deutsche Rentenversicherung nasıl bildirelim, ne diye yazıp bildirelim. Bildirmessek sıkıntı olacak diyorsunuz, o açıdan şimdiden hiç geç olmadan en azından kendimiz bildirelim diyeceğim. Ne düşünüyorsunuz bu işi sıkıntı olmayacak şekilde nasıl yazabiliriz. Ve Steuererklärung yapmadığı için ve sadece minijob olarak çalışıyor. Finanzamta nasıl bildirelim. Yardımcı olabilir misiniz

webci
01 Ocak 2026, 00:12
Minijob da vergi ödenmedigi icin bildigim kadariyla bilgilendirme gerekmiyor..verdienstbescheiniguna bakinca steuer yoktur..limit gecerse belli bir miktar kesinti oluyor,,sene sonunda denklem yapiliyor..
Midijob biraz farkli,burada steuer ödeniyor,cünkü sinir yüksek tutuluyor..

qardas
01 Ocak 2026, 00:40
Peki abicim ozaman finanzamti hiç karıştırmaya değmez. Zaten az witwenrente var ve minijob ile wohngeld ile beraber fazla bisey çıkmıyor. Acaba Rentenversicherunga nasıl bilgilendirme yapabiliriz? Şuanda sadece Krankenkasseye, ve Wohngelde haber ettik. Ne gibi yazı yazabiliriz?

webci
01 Ocak 2026, 01:33
Ben sadece minijob dan bahsettim..minijob ve wohngeld beraber belli bir limiti asarsa orasini bilmem..herkes hesabini bilmeli..minijob +wohngeld veya sadece minijob ve sadece wohngeld kendi badina ayri bir olay..normalde stadlichegelder ler steuerfrei und nix meldepflichtig..
Islemlerin dogru,exata rechnung icin rentenkasse bilgilendirilmeli,bahsettigin freibetrag 6.2026 ya kadar 1076 avro olmali..sayet gelirler,nerden olursa olsun siniri gecerse %40lik kesilme olur..
Mesela 2000 avroda 800 avro kesinti gibi mesela...
1500 avroda 600 gibi..
750 avro da 300 ..neredeyse 3 de 2 si..
Bu yuzden bu hesaplar herkesin gelirine,yardimina,isine gucune göre degisir,exat hesaplanmasi gerek..
Rentenkasseden termin al ve tum gelirlerin hesaplarini götür..yaziyls uzun isler..
Senin anlayacagin; einkomnen ne?
Witwenrentede minijob einkommen,freibetrag 1076avro..
Wohngeldde ,witwenrente/minijob berüchsichtigt..cunkü burada komplett gelir hesaplanir,senelik 6300 avro minijob
Biraz kompliziert..
Brutto rente 1252 avroyu gecmemeli,sayet gecerse 1076 freibetrag überschreiten olur. (1252-40%)
Bugun minijob yapanlar sayet rentenkasseye bu paydan ödemezlerse ileride hintergebliebenenrente 40% kesintiyle karsilasabilirler..

qardas
01 Ocak 2026, 03:01
Webci abi teşekkür ederim, bir sorum daha var. Annem Türk vatandaşı rahmetli babam alman vatandaşıydı. Annem borçlanarak dul aylığı bağlandı. Bu vatandaşlık ile alakalı Bisey olmaz demi? Yani Rentenkasse ye bikdiredegiz o açıdan demek istedim.

webci
01 Ocak 2026, 03:11
Sayet annenin turkiyede de rentesi varsa alman rentesine etki yapar..yani hesaplanir..
Cunku turkiye ve almanya aradinda sozialabkomnen var,turkiyedeki rente yuksek olabilir..iki renteyide alman rentenkasseye bildirmeli..yani ben burdan böyle anliyorum..
Alman rentenkasseye antragstelken yapiyorsun,onlar turk emeklilik kasasina bildirip hesaplanma yapiliyor..turkiyedeki rente gelir hesaplaniyor ve yukardaki hesap gibi eksi arti yapiliyor..yoksa kumligin bir engeli yok..
Turkuyedeki rente borclanmali yani gezahlte rente oldugu icin bu kural var,yoksa iki rente birbirlerini direk rhatsiz etmez..

qardas
01 Ocak 2026, 03:15
Annem türkiyeden sadece dul aylığı alıyor. Herhangi başka emeklilik yok. Insl bir sıkıntı çıkmaz. Mecbur bildirecegiz

webci
01 Ocak 2026, 03:35
Usta ben emekli uzmani degilim,ne kadarda mümkün oldukca aydinlatsamda ,bilgilerde yuzdeyuz dogruluk olmayabilir..
Sen yinede bir uzmans danis herhangi bir girisimde bulunmadan..
Sen turkei renteni r-au da bildirip burada da hasta kasasina bildirdinmi..bildigim kadariyla steueräerklärungda formda yazilmasi gerekiyor..
Yurtdisi emekliliklerde kk devreye girer,cunkü yapilan kk anlasmalarinda emeklilikden belli bir ücret beitrag talep edilir,galiba %10..yapilan otomatik anladmalar sebebiyle tum bilgiler paylasildigindan,siz bilditmefiysenizde belki bir 2 veya belki bir 5 sene sonra ortaya cikar ve 300 avroluk bir emeklilikte 30 avro,5 senede 1300 gibi aradaki fark sizden alinir..bu durum bildigim kadariyla almanyadaki ikametgahi turkiyeye alirsaniz olusuyor..almanyayi tetk edip turkiyede yasarsaniz yapmaniz gereken,unbeschrenkte steuerpflicht belgesini finanzamta vermeniz, cunkü grundbetrag sadece almanya icin gerekli ve turkiyede vergilendirme voll olur,bu belgeyle grunfbetrag 1076 hesaplanmasada belki vergilendirme 50 veya 60 lara dusebilir..
Siz calisirken zaten emekli kasasina paranizi vergilendirilmis yatiriyorsunuz,gel görki emekli oldugunuzda tekrar vergilendiriliyorsunuz... yanlis bilmiyorsan bundesgerichthof bunun haksiz oldugunu ve doppelbesteuerunga engel getirecegini bildirmisti..

qardas
01 Ocak 2026, 17:51
E devletten baktım, yurtdisi sözleşme hayır yazıyor. Tam olarak ne demek oluyor bu?

webci
01 Ocak 2026, 17:59
E devletten baktım, yurtdisi sözleşme hayır yazıyor. Tam olarak ne demek oluyor bu?

Yurtdisi sözlesme hayir diyorsa abkomnen demek ssyilmamis ama aylik baglanmis..böyleyse orasi burasi iki farkli aylik..ve birbirinden bagimsiz..
Veya bir yanlislik oldu..genel bilgilere bakildiginda saglamlama dogru..
Senin verdigin bilgileri arastirmalara vurdugumuzda abkommen var..
Sayet 1984 den sonra anlasmlarda degisiklik oldumu,witwe hintergebliebenen rentelerde onu bilmiyirum..

qardas
01 Ocak 2026, 18:06
Çok tuhaf, şimdilik sadece Wohngelde ve krankenkasseye bildirdik. Ne yapacağız bilmiyorum

webci
01 Ocak 2026, 18:20
Dul aylığı için, vefat eden Alman babanın Türkiye'de prim ödememiş olması durumunda, 1964/1984 Alman-Türk Sosyal Güvenlik Anlaşması ve genel emeklilik kanunu uygulanır; buna göre, annenin sadece Türk vatandaşı olması durumunda bile, Alman ve Türk sigorta dönemleri genellikle dikkate alınır, ancak Alman aylığı Alman primlerine, Türk aylığı ise Türk primlerine bağlıdır; başvuru Alman (genellikle DRV Nordbayern sorumludur) veya Türk yetkili makamına yapılabilir ve daha sonra işbirliği yapılır.
.......
Für eine Witwenrente, wenn der verstorbene deutsche Vater in der Türkei keine Beiträge zahlte, gelten das Deutsch-Türkische Sozialversicherungsabkommen von 1964/1984 und das allgemeine Rentenrecht, wobei deutsche und türkische Versicherungszeiten oft angerechnet werden, auch bei nur türkischer Staatsbürgerschaft der Mutter, aber die deutsche Rente hängt von deutschen Beiträgen ab und die türkische von türkischen; der Antrag kann bei der deutschen (DRV Nordbayern ist oft zuständig) oder türkischen Stelle gestellt werden, die dann kooperieren.

webci
01 Ocak 2026, 18:34
Posta kutun dolu..buraya yaziyorum...
Sana kolay gelsin..
Usta öyle cok yazdikki konu galiba dagildi,bak gpt nin yazdiklarini ben sana baska dille anlattim,orada e devlette yazani dogru degil ve yanlis bilgi diyor,,irrevelant..chat sayfasina yazi gönderdim bir bak..bu isler cok ince noktali,herkes herseyi bildirmeli,ana baba aylik calisma primleri,yillar,ölüm tarihleri,,bunlari sen ben ayarlayamayiz..baska sebeplerde var..ben bildigim kadariyla anlatmaya calistim..
Status,dogum tarihleri,kac yasinda nerde nasil calisti,devamli aushilfe calisilip emekli kasasina primlimi calisti,renten status..birsuru sorular ve bekleyen cevaplar..
Grz..

qardas
01 Ocak 2026, 18:40
posta kutusu bosalltim abi, yazabilir misin

esmerkral
30 Mart 2026, 22:14
selam herkese 2019 yilinda hem finanzamt hemde krakenkasseye türkiyeden emekliyim diye bildirdim bildirdigim icinde damgali belge aldim bugün krankenkasseden mektup geldi 2022 yilindan itibaren türkiyeden aldigim emekli belgelerini istiyorlar anlasilan hesap kitap edip dört yilliginin parasini istiyecekler (sanirim 2000-2500 € diye düsünüyorum) 2019 yilinda bildirmisim sen yedi sene sonra aklin basina gelsin dört yillik para istiyeceksin olacak seymi ? benim sucum degilki ?

esmerkral
31 Mart 2026, 00:30
Dul maaşında Türkiye den alınan emekliliğin LVA ya bildirilmesi gerek.

Anneme her sene LVA dan mektup geliyor Türkiye de alınan emeklilik banka dekontlarını istiyorlar.

Hersene banka dökümünü istiyorlar göndermeyince kesinti yapıyorlar

Dikkatime çeken Almanya da Witwenrente nasıl 1000€ olabilir ?

Büyük Witwenrente %55-60 kleine Witwenrente %25 oluyor

horoz ustam valla ben e-devletten cikardirim diye düsünmüstüm sen böyle yazinca banka dekontlarini almanyadan isteme sansimiz varmi sen nasil yapiyorsun ?

hekimoglu
03 Nisan 2026, 00:29
eyaletler arasi degisik uygulama olurmu bilemiyorum, e-devletten alinan 4a ödeme bilgileri ciktisi simdiye kadar benim kendi islemlerim ve yardimci oldugum kisilerin islemlerinde sorunsuz kabul edildi,
en son Türkiyeden emekli olanlarin nezaman zam aldigini ve bayram ikramiyelerinide ögrenen aok, 2025 Temmuz sonrasi (2025 Ocak ayininkini göndermistim) ve 2025 te alinan sonderzahlung lari belgeleriyle istedi, 07.2025 Tarihli 4a ödeme belgesinin e-devletten ciktisini alip, bayram ikramiyelerinin e-devlette belgesi olmadigindan Temmuz ayi belgesinin alt kismina Sonderzahlungen; März 2025:3.000, Juni 2025:4.000 yazip gönderdim kabul ettiler. Yoksa bankadan dekont iste birsürü is.

Finanzamt ada o ciktilari belge olarak gönderiyorum simdiye kadar sorun cikmadi.

esmerkral
03 Nisan 2026, 01:17
eyaletler arasi degisik uygulama olurmu bilemiyorum, e-devletten alinan 4a ödeme bilgileri ciktisi simdiye kadar benim kendi islemlerim ve yardimci oldugum kisilerin islemlerinde sorunsuz kabul edildi,
en son Türkiyeden emekli olanlarin nezaman zam aldigini ve bayram ikramiyelerinide ögrenen aok, 2025 Temmuz sonrasi (2025 Ocak ayininkini göndermistim) ve 2025 te alinan sonderzahlung lari belgeleriyle istedi, 07.2025 Tarihli 4a ödeme belgesinin e-devletten ciktisini alip, bayram ikramiyelerinin e-devlette belgesi olmadigindan Temmuz ayi belgesinin alt kismina Sonderzahlungen; März 2025:3.000, Juni 2025:4.000 yazip gönderdim kabul ettiler. Yoksa bankadan dekont iste birsürü is.

Finanzamt ada o ciktilari belge olarak gönderiyorum simdiye kadar sorun cikmadi.

bayram ikramiyelerden bildigim kadari türkiyede kesinti icine girmiyor almanyada kesintiyemi islem yapilacak bugün istenilen belgeyi yani bankadan gönderilen auszugu icinde emekli maas ve bayram ikramiyelerini gösteren belgeyi verdim bakalim ne olacak yalniz anlamadigim türkiyeden emekli oldugumu 2019 yilinda bildirdim simdiye kadar uyumuslar hic bir sey istemediler yedi yil sonra uyanip dört yilin belgelerini istiyorlar itiraz hakkim olmuyormu ?

hekimoglu
04 Nisan 2026, 23:31
Türkiyedeki emekli maasindan herhangi bir kesinti yapilmiyor ama bu alman kurumlarini baglamiyor, alman saglik sigortasi icin senin elde ettigin gelir önemli bunun adinin ne olduguyla ilgilenmiyorlar. Itiraz et etme denmez direk olarakta simdiye kadar itiraz edipte dava kazanan olmadi, 2011 de cikan yasayla böyle bir hak olustu onlar icin, normalinde Türkiyeden emekli maasi alanlarin bunu bildirmesi gerekiyor, bildirmeyenlerede ne yazikki geriye dönük hesaplamalar sunuluyor.

aksarayli
08 Nisan 2026, 22:10
Yeri gelmisken bir soruda ben sorayim.

Türkiye`den bireysel emekliligide bildirmek gerekli sanirim.Nerelere bildirmek gerek? Bildirince Almanyadaki malulen emeklilikte bir kesinti olur mu?

feza
09 Nisan 2026, 23:31
@aksarayli

BES´e ödemeye devam ediyorsan bildirmene gerek yok, sadece maas veya toptan alirsan bildirilmesinin gerektigini söyliyorlar.
zaten Almanyada vergi mükellefi olan herkes yurtdisinda olan kazancini maliyeye bildirmek zorunda.

asagida Türkiye GIB ve Alman maliye bakanliginin otomatik bilgi paylasim kitapciklarinda muafiyet bilgileri mevcut.

Kaynak: GIB (https://cdn.gib.gov.tr/api/gibportal-file/file/getFileResources?objectKey=arsiv/onceki-dokumanlar/uluslararasi_mevzuat/finansalrehber2023.pdf)
sayfa 15: Soru 18

kaynak: bundesfinanzministerium der Finanzen (https://www.bundesfinanzministerium.de/Content/DE/Downloads/BMF_Schreiben/Internationales_Steuerrecht/Allgemeine_Informationen/2017-02-01-Standard-fuer-den-automatischen-Austausch-von-Finanzinformationen-in-Steuersachen.pdf?__blob=publicationFile&v=2)
sayfa 46: 10.1 Altersvorsorgekonten

esmerkral
06 Mayıs 2026, 02:04
selam herkese 2019 yilinda hem finanzamt hemde krakenkasseye türkiyeden emekliyim diye bildirdim bildirdigim icinde damgali belge aldim bugün krankenkasseden mektup geldi 2022 yilindan itibaren türkiyeden aldigim emekli belgelerini istiyorlar anlasilan hesap kitap edip dört yilliginin parasini istiyecekler (sanirim 2000-2500 € diye düsünüyorum) 2019 yilinda bildirmisim sen yedi sene sonra aklin basina gelsin dört yillik para istiyeceksin olacak seymi ? benim sucum degilki ?

sonunda cevap geldi dört yillik icin 1900€ yakin para istiyorlar arti her ay 54€ keseceklermis bakalim wiederspruch yaptim ne olcak 7 yil önce bildirmisim sen uyuyacaksin simdi toptan isteyeceksin benim sucummu ? yok size para dedim juhu