PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tr den alinan emeklilik ve finanzamat

batum
18 Temmuz 2025, 10:25
Bu forumda 15 mayis 2023 de acdigim konu vardi

https://www.ozbeceriksizler.com/showthread.php?106363-Emekliler-ve-tr-de-paras%FD-olan-okusun

inananlar ve inanmayanlar oldu

Bilinki Türkiyeden emekli olan herkesin bilgileri Alman vergi dairesi ile paylasiliyor

Benim olayda 2 sene sonra sonuca ulaşdik,
başka bir konuda yine yazdiydim, Bizim tr den emekli dişinda hic bir gelirim yokdu ( Faiz veya kira geliri gibi)
Finanzamt,a istedikleri bütün bilgileri verdimdi( hic bir sey saklamadan)
Beni araşdirirken benim Hanimin emekli olduguda ortaya cikdi

Böylelikle Bizden Geriye dönük olarak 2018 den 2024 yilina kadar , Tr aldiginiz emekli parasinin vergisini istediker

iki kişi icin dün 2200 euroya yakin para geri ödedik

Biz düşüncemiz bir iki sene bildirmedik, cok ceza oderiz diye korkdugunuz icin bildirmediydik
Bildirmemekle Hata yapmişiz

7 senedir boşu boşuna hep yakalaniriz korusuyla yaşadikdi

Benden bildirmeyenlere tavsiye
3-5 sene bile bildirmediyseniz gidip bildirin, nasil olsa cok para geri ödenmiyor
korkusuz yaşayin

PS:Savcilikdanda mektup geldiydi
savcilikdan ceza gelirmi veya herseyi acikca finanzamta bildirdigimiz icin
af edermi bilmiyorum

savcilikdan herhangi mektup gelirse burda bildiririm

inşallah af ederler

hOrOz
18 Temmuz 2025, 10:44
Usta bu bilinen bir konu .

SGK ile LVA arasında zaten yıllardan beri bilgi alışverişi var.

Onlar SGK ya soruyor veya SGK LVA ya soruyor.

Annem Almanya da babamın dul aylığını alıyor,

her sene LVA Türkiye den ne kadar emeklilik aldığını soruyor

E-Devlet çıktısını kabul etmiyor banka hesap dökümünü istiyorlar

LVA da aldığı bilgileri Finanzamt a vermiştir.

Hanım geçen sene malulen emekli oldu daha bize herhangi bir yazı gelmeden Jobcenterin haberi oldu.

Bunda hayret edilecek bir konu yok.

Teknoloji çağında bir şeyleri saklamak sadece kendini kandırmaktır.

batum
18 Temmuz 2025, 14:06
hayret etmdim
Dogru bilinen bilgiyi paylaşdim

guney1
19 Temmuz 2025, 10:27
Bu forumda 15 mayis 2023 de acdigim konu vardi

https://www.ozbeceriksizler.com/showthread.php?106363-Emekliler-ve-tr-de-paras%FD-olan-okusun

inananlar ve inanmayanlar oldu

Bilinki Türkiyeden emekli olan herkesin bilgileri Alman vergi dairesi ile paylasiliyor

Benim olayda 2 sene sonra sonuca ulaşdik,
başka bir konuda yine yazdiydim, Bizim tr den emekli dişinda hic bir gelirim yokdu ( Faiz veya kira geliri gibi)
Finanzamt,a istedikleri bütün bilgileri verdimdi( hic bir sey saklamadan)
Beni araşdirirken benim Hanimin emekli olduguda ortaya cikdi

Böylelikle Bizden Geriye dönük olarak 2018 den 2024 yilina kadar , Tr aldiginiz emekli parasinin vergisini istediker

iki kişi icin dün 2200 euroya yakin para geri ödedik

Biz düşüncemiz bir iki sene bildirmedik, cok ceza oderiz diye korkdugunuz icin bildirmediydik
Bildirmemekle Hata yapmişiz

7 senedir boşu boşuna hep yakalaniriz korusuyla yaşadikdi

Benden bildirmeyenlere tavsiye
3-5 sene bile bildirmediyseniz gidip bildirin, nasil olsa cok para geri ödenmiyor
korkusuz yaşayin

PS:Savcilikdanda mektup geldiydi
savcilikdan ceza gelirmi veya herseyi acikca finanzamta bildirdigimiz icin
af edermi bilmiyorum

savcilikdan herhangi mektup gelirse burda bildiririm

inşallah af ederler

hocam Tr emekli aylıkları dahil Almaya´da toplam yıllık gelire göre vergilendiriliyor diye biliyorum bana finanzamt tarafından böyle söylendi.slm

batum
19 Temmuz 2025, 18:31
hocam Tr emekli aylıkları dahil Almaya´da toplam yıllık gelire göre vergilendiriliyor diye biliyorum bana finanzamt tarafından böyle söylendi.slm

olabilir o konuda bilgim yok
şu an tr deyim almanyaya gittimi o vergi olayini halletmem lazim

Turkiyede yasarsam ,Tr emekliliginden vergi odemek zorundamiyim
kanunda 6 Ay olayi ve Ausnahmeler var

onlari sorcam

bakalim ne olcak

murat39
19 Temmuz 2025, 19:09
Finanzamt siz Almanya da yasiyorsaniz Almanya nin vergi sine tabi iseniz.
Bütün gelirleriniz Türkiye den Emeklilik siz ve esiniz ...Kira geliri... Hepsi Almanya vergi dahil oluyor.Ona göre de degerlendiriliyor.Almanya emeklilik ayliginiz esiniz aldigi emeklilik..Kiralik daire ne varsa hepsi toplaniyor.

Türkiye Ülke olarak emeklilik ayligindan vergi almiyor. Almanya kendi kanuna göre her türlü yurtdisi geliri altinda Almanya dahil ediyor.

Türkiye de 6 ay olayi bunu düzgün yapmaniz gerekir.Kafaniza göre uzun kalamazsiniz.Türk vatandasiysaniz. Yabancilar dairesinden süresiz uzun kalabilir izin belgesi almaniz gerekir.Bu konuyu gümrüklerde detayli inceliyorlar.
Vergi olayi hepsi toplaniyor.Almanya - Türkiye ortada yasiyorum diyenler icin bir ausnahme var ama o da büyük bir getirisi yok.O da Lohnsteuerciler yaparlar.
https://www.lohnsteuer-kompakt.de/texte/2024/177/auslaendische_einkuenfte

Türkiye ister Almanya da yasayin ister Türkiye de emekli ayligindan vergi almiyor.

Siz temelli Almanya yi terk etseniz dahi Abmelden yapin .Pasaportunuz oturumunuz iptal olsun.Babam Pasaport iptal ettigimiz 10 seneyi gecti. Yani ikametgahi Türkiye.
Almanya dan giden emekli ayligi senelik 10.000€ dan 1 € gecsin. Almanya ya Türkiye den devam vergi ödeyeceksiniz. 10.000 € altinda kalirsaniz vergi yok.
10.001 € olsun emekli ayliginiz senelik . 3.000 € vergi indirimi gibi cekiyorlar.Geri kalanini 19% gibi vergi lendiriyorlar.
Babam Türkiye den Almanya ya 3 ayda bir Neu Brandenburg merkez oranin hesabina vergisini ödüyor.Sene sonu da hesap edip farkini aliyorlar.
Gelen mektup da Babamin ne kadar aylik aliyorsa Almanya ..Türkiye hepsini detayli liste yapmislar.Bilgiler ellerinde.

Bu konuyu vergi Avukatina sordum.Lohnsteuer dolduranla konustuk.Kurtulus yok.Alman Devleti ni mahkemeye vereceksin.Haksizlik var dediler.
Calisirken zaten vergisi ödenen bir aylik.Ama Finanzamt.kasalar dolmasi gerekir.Bu da halkdan toplanacak.

Babam da 1.050 € mekli ayligi idi. Almanya Krankenkasseyi kapattik. oradan da 180 € gibi fark geldi.
Toplamda senede 1.800 € Almanya Finanzamt hesap cikiyor.ödedigimiz.Ödemeleri ben kendi üzerime aldim.Benim hesapdan kesiliyor.Sene sonu da FArkini az kesilmis se devamini aliyorlar.

Emekli ayligindan kesip geri kalanini ödemiyorlar.3 ayda bir Neu Brandenburg hesabina yatiracaksiniz.
https://www.finanzamt-rente-im-ausland.de/de/

https://www.finanzamt-rente-im-ausland.de/de/formulare/

iskete
25 Temmuz 2025, 23:50
selamlar batum arkadasim sen ve esin alman vatandasimisiniz yoksa türk vatandasi yada cifte vatandas?

batum
26 Temmuz 2025, 18:14
esim türk.Ben alman

Benim simdi denemek istedigim
Almanyaya geldigimde , finanzamt,a gidip

şu soruyu sorcam

Muss ich auf die türkische rente steuern zahlen, wenn ich nach Türkei auswandere
Niye bu köpeklere boş yere vergi odeyim

Birbey 3.1
27 Temmuz 2025, 21:18
Senin evindeki Finanzamt yetkili değil bu soruda. Yurt disinda ikamet edecekleri sorularini Finanzamt Neubrandenburg cevapliyor.

https://www.finanzamt-rente-im-ausland.de/de/

murat39
27 Temmuz 2025, 21:43
Almanya yi terk etmis seniz.Türkiye den alinan emekliligi hesaba almiyorlar.
Ama gelen mektupda Türkiye den alinan emekli miktarini ne yazmislar.Bütün bilgiler ellerindeydi.

Almanya dan giden ödemelerin

Birbey ustanin yazmis oldugu gibi , sizin bulundugunuz eyalet Finanzamt bakmiyor.
Neubrandenburg yetkili.

dadaloglu3865
28 Temmuz 2025, 00:10
2018 den beri hanım emekli her yıl Finanzamt a ve sağlık sigortasına bildirdim bir akrabam da hem kendi hem eşi Türkiye den emekli burdada 4 daresi var kirada hiç vergi ödemiyorum dedi hiçbir yerede bildirmek de istemiyorum dedi yaklanırsan cezası var dedim o zaman öderim diyor burda yetişmiş biri kendini uyanık sanıyor

garip_38
28 Temmuz 2025, 00:18
bunlar aciga cikar en güzeli herseyi bildirmek bence sonra kafaniz agrimaz.

batum
28 Temmuz 2025, 13:00
Almanya yi terk etmis seniz.Türkiye den alinan emekliligi hesaba almiyorlar.
Ama gelen mektupda Türkiye den alinan emekli miktarini ne yazmislar.Bütün bilgiler ellerindeydi.

Almanya dan giden ödemelerin

Birbey ustanin yazmis oldugu gibi , sizin bulundugunuz eyalet Finanzamt bakmiyor.
Neubrandenburg yetkili.

Anmeldung buradaydı omda sorun yok hata bizde idi

O zaman NB aramam gerek

Ben oturduğumuz yerdeki finanzamt cevap verir sanmışdım

murat39
30 Temmuz 2025, 22:09
Anmeldung Almanya daysa
Bulundugu eyaletin Finanzamt i ve Almanya nin vergi kanunlari uygulanir.
Zannedersem 12.000 € steuerfrei. Evli eslerde 24.000 € frei.

iskete
04 Ağustos 2025, 19:49
batum kardes sen alman vatandasi oldugun sürece almanyaya vergi ödemekle yükümlüsün türkiyenin elinden birsey gelmez her istenen bilgiyi aktarirlar ama temelli türkiyeye tasindin ozaman alamaz zaten almanyaya hesap vermek zorunda degilsin diyecem ama sonunda yine alman vatandisligina geliyor konu
zaten senin bilgileri aktarirken esnin bilgilerinide vermisler ayni soyadi tasidiginiz icin simdi burada herkes bildirsin kendini ihbar etsin yoksa sonuclari cok kötü olur diye yaziyorlar sosyal medyada cok dönüyor bu tür bilgiler alman vatandasi olan türkleri ilgilendiriyor bence ama arada türk vatandasi olanlarda kendi ihbar ediyorsa yemede yaninda yat oluyor alman vergi dairesi icin
birini taniyorum almanyada yasiyor kendisi ama türkiyeden emekli aliyor hemde cok uzun zamandan beri simdiye kadar hic bir sey cikmadi hatta daha ilerisi var bir baskasida türkiyeden emekli alip almanyada voll calisan var ve hic bir sekilde hic birsey olmadi bunlara buna artik ya sans yada baska birsey
ama var bunun gibi örnekler cok bu dediklerim türk vatandaslari

murat39
16 Ağustos 2025, 21:35
Iskele Usta
türkiyeye tasindin ozaman alamaz zaten almanyaya hesap vermek zorunda degilsin. Yazmisin.
Türk vatandasi olsan Türkiye ye de kesin dönüs de yapsan.Almanya Finanzamt Almanya dan bir ödenek Türkiye ye gidiyorsa.Emeklilik ayligi gelir gibi.Kira geliri.... Almanya Finanzamt Ensende.10.000 € senelik 1 € gecsin. %19 vergilendiriyor.

Ortalama 10.001 € nun %19 = senelik aliyorlar.3 ayda bir ortalama ödeme cikariyorlar. Finanzamt Neubrandenburg sorumlu.(Ortalama bir 3.000 € Freibetrag cekiyorlar. Indirim ).
Sene sonunda da toplam hesap edilip alacaklari varsa hesabi gönderiyorlar.

Bizzat babamda yasadim.

Türkiye de yasiyorsun. Almanyadan hic ödenek gitmiyor. veya 10.000 € altinda bir ödenek gidiyorsa Almanya Finanzamt devreye girmiyor.