Selam Arkadaslar,
malum 2016 Bahce sezonu basliyor,bir konu basligi altinda herkes bilgisini paylasirsa herkonuda bir birimize yardimci olmus oluruz.
Saygilarimla
Sponsor Reklam |
Biraz erken ama konu iyi olmus.
Ben 4. ayin ortalarinda basliyorum,
Balkonda nane,domates,biber falan yaparim hersene.
Bu sene Action marketten bide sera aldim balkon icin.
Bahcem büyük olmasina ragmen ,ektiklerimi dizim dibinde istiyorum
Umarim bu konu altinda bilgiler paylasilir ve uzmanlasiriz.
Bende bugün tohumlari ékmeye basliyacam.
Bu sene Istanbuldan epey tohum getirdim, bide her seneki gibi buradan temin ettigim Bio Sebze tohumlari var.
Anzuchtkästen lerle ilk önce Büromda basliyorum, sonra Mayistan sonra bahceye geciriyorum.
Mexikanische Zwerggurken tavsiye ederim bilmeyen varsa.
Kolay gelsin
Tabi tabi
anzucht haftaya basliyor.
Fideler balkona dedigim zamanda alinacak.
Bende persembe günü biber tohumlarini ektim.
Toramanli kardes
Gartencenter lerde görmüslügüm var. Ben genelde Tohumlarimi buradan temin ediyorum (görenler mini Karpuz sannediyor)
http://www.dreschflegel-shop.de/fruc...guerkchen?c=93
Bunlar Bio Saatgut, eger güzel Strauchtomaten istiyorsan
http://www.dreschflegel-shop.de/fruc...urinskij?c=219
tavsiye ederim
walla bunlarin tadi cok güzel oluyor.
iyi aklima getirdiniz.Bende dikeyim.
Ben Biber Tohumlarini (Chili, Habanero, ...) hep Subat Ortasinda Büroda yetistirmeyebasliyorum, Ernte bol oluyor
Resimde ki görüntüye bakınca çok güzel bir uygulama olabilir.
Bahçe ile uğraşan arkadaşlar uygularsa güzel olabilir.
![]()
Enteresan bir sulama şekli.. Bende anavatana kesin döndüm geçen yaz arkadaşlar ve bu sene kısmet olursa köyümüze biraz birşeyler ekerim...toprağımız pek güzel değil ama bakalım artık .. Türkiyede güzel , kaliteli tohumları nerde buluruz acaba ..yoksa en iyisi fide mi alıp dikmek ? Kaldığım şehir ankara..
vay hemsehrim
gayserilim benim.güzel bir konu acmissin.bende biraz merakliyim bahce islerine.bence bahce icin biraz erken.
Köyde bahçeye dikeceksek, köy usulu karık yap bildiğimiz saydam naylonlar var hırdavatçılarda satılır, karığın içine ser 20-30 santim aralıkla 1 TL boyutunda delik del
o deliklere köylü domates filizini çöp ile del içine ek, kesinlikle ziraat ten gübre alıp kendini zehirleme imkan varsa davar gığı kullan veya sığır fışkısı.
Mümkünse filiz çıkınca her deliğin kenarında birer çıta sok yere yatmasın.
Naylonun iyiliği yabanı otu büyütmez köy yerlerinde bilinçsiz ot ilacı atıp toprağı öldürüyorlar.
Konu yilmaz68 tarafından (02 Mart 2016 Saat 18:10 ) değiştirilmiştir.
Teşekkür ederim dostlar.. Naylonu karığın içine sereceğim diyorsun? Yani toprağı o delip de ektiğim delikden hariç komple kapatacak naylon dimi? Fakat benm bildiğim toprak sık sık çapalanıp domatesin boynuna yığılmazmı? Yani çıkan domates fidesinin etrafını hiç çapalamamak zararlı olmazmı?
Çapalanma nedeni yabani ot için naylon olunca ot yetişmez toprak kuvvetini su aldığı naylondaki deliklere doğru verecektir
Hmmm hiç duymamıştım ama mutlaka deneyeceğim inşallah. Peki üzerine de bir naylon falan kapatmak lazımmı ? Sera gibi yani..
Şu anda 13 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 13 misafir)