Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Is yeri krank yapmaya zorniger

Tecrübeli Üye Serseri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Dortmund
    Ettiği Teşekkür
    180
    34 mesaja 49 teşekkür aldı

Is yeri krank yapmaya zorniger

Slm arkadaşlar Ben 27/4/2026 tarhinde is yerinde merdivenden düştüm sietimda L2 ve L3 kemiği kirildi Bir süre tedavi gördüm ve dün 9/10/2026 tarihinde tedavi bitti ise gidebilirsin dedi Doktor , dün is yerini arayıp pazartesi ise geliyorum dedim ve ayriyeten is yerine email yazdım , is yerinden ikinci sef personel sefi beni arayıp kranki uzat sana verecek işimiz yok dedi , biz seni kademeli ise geri dönüş programina almak istiyorum dedi bana , bende hastaneden çıktım doktor İyi oldun dedi şimdi nasıl geri dönüp krank aliyim dedim , benden AOK dan gelen herhangi bir mektubun resmini yolla ordaki dosya numarsindsn birseyler yapacagiz dediler , aslinda firmada is çok ama is verenle aramızda biraz bozuktu kazadan öncede biraz tartismistik , bu durumda ne yapabilirim , is veren Gelme Doktor git diyor arada kaldım ,

2. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye Tigin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Schwarzwald
    Ettiği Teşekkür
    1,002
    235 mesaja 382 teşekkür aldı
    Selam

Isyeri sana Wiedereingliederung teklif yapmis ve en dogrusu da bu, hastaligin 3 ayi gecerse, gidilebilecek yol da bu.
    Betriebsrat ile görüs ya da isyerinin doktoru ile de görüsebilirsin..

4. Tigin üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye Serseri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Dortmund
    Ettiği Teşekkür
    180
    34 mesaja 49 teşekkür aldı
    İs yerini bir doktoru yokki böyle birsey olsaydı doktor bu teklifi yapmazmiydi ? Bunu yapmami is yeri istiyor , bu durumda pazartesi ise gitmesem paramı Kunden alacam ? Ise gitmedigim için is yeri ödemiyecek krank olmadigim için is kazası sigortasi BG ödemiyecek , bir kaç arkadaşa danıştım ise git senin çalıştırmazlarsa onlardan ise geldim çalıştırmadılar diye bir kagit işte vermezlerse oradayken bir video çek su tarih ve saate ise geldim iş yeri beni eve yolluyor diye
    Konu Serseri tarafından (Dün Saat 19:05 ) değiştirilmiştir.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    2,106
    2,086 mesaja 4,097 teşekkür aldı
    Bu is veren guzelmis..krank yap diyor..
    Isin sakasi bu hic iyi bir sey degil..sagligina kavjsup ise gitmek istersen ve is veren sana kranki tekfar patlat ise gelme derse bunun adi rica uzerine devam hastalik olurki kanunen yasak ve is hukukuna aykiri,..
    Bg sana yaralanma parasi oduyor ve ise basladimi bu biter..is yerinin sana sundugu teklifi kabul etmen icin bg ve hasta kasasiyla konusup anlasmalisin/Wiedereingliederung
    Ise baslaman gerektigini sana D ARTZ soyler ve Wiedereingliederunga o karar verir..
    Annahmeverzug yani is yok diyerek is veren seni eve gonderirse parani normal oder ve sen ne izin nede baska krank gunu kurban etmen gerekir..
    Bg yi arayip yardim alabilirsin,
    hicbir vertrag degisikligine izin verme ve aufhebungsvertraga imza atma..is veren hicbirini kabul etmiyorsa ya arbeitsgerichtli anwalta yada gewerkschafta gideceksin..

7. webci üyemize teşekkür edenler:

Nereden
    Schwarzwald
    Ettiği Teşekkür
    1,002
    Selam

Yukaridaki gibi..

Tecrübeli Üye murat39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    3,766
    482 mesaja 955 teşekkür aldı
    Telefonla konusulanlar inkar edilebilinecek durumlardir.Islerine gelmediginde ben nasil böyle bir sey diyebilirim diye inkar edebilir.

Mail olarak size evde kalin size is bakiyoruz diye yazili mail varsa, bu ispat olarak gecer.Dedigi gibi yaparsiniz.
    Aksi takdirde siz kafaniza göre Krank yapmis sayilir.3 gün krankmeldung gelmeyince de cikis zaten daha öncesinde tatsizlik varmis arkasindan is kazasi bir süre krank.

Mail e tastik edilmemisse sizin evde kalmaniz, Ise gitmeniz.Karti basin ve Betriebsrat varsa onunla bu konuyu konusun.Bu sekil dogru olani yapmis olursunuz.

Öbür türlüsü 3 günün sonunda cikis mektubu herkes inkar eder siz de Arbeitsgericht e gidersiniz.En iyi olabilecegi seneligine ortalama 1.200 € bir tazminatla issiz sekilde kalirsiniz.
    Arbeitsamt 3 ay sperre koyabilir.

Webci Ustanin yazmis oldugu gibi Aufhebungsvertrag gibi olaylari iyi düsünün.Arbeitsamt sperre koyar.
    Bu aralar Personal bürolar eski iscileri cikartip yeni isciler ucuz.befristet.Leifirma..bu sekil de politika yürütüyorlar.
    Islerine gelmeyen hakkini isteyen , tartisdiklari kisileri takip edip hata yapmasini istiyorlar.Pysikolejik baski... gibi durumlarla bezdirme politikasi uyguluyorlar.
    https://www.google.com/search?q=nach...client=gws-wiz

10. murat39 üyemize teşekkür edenler:

Nereden
    Schwarzwald
    Ettiği Teşekkür
    1,002
    Selam

benim basimdan gectigi icin, Mercedes iscisiyim;

Die stufenweise Wiedereingliederung (auch als Hamburger Modell bekannt) hilft Arbeitnehmern nach einer langen oder schweren Krankheit, schrittweise an ihren Arbeitsplatz zurückzukehren.

Die wichtigsten Fakten

• Ziel: Die schrittweise Gewöhnung an die volle Arbeitsbelastung, um den Gesundheitszustand zu stabilisieren.
    • Rechtsstatus: Während der gesamten Maßnahme gelten Sie weiterhin als arbeitsunfähig (außer bei freiwilliger Lohnzahlung des Arbeitgebers).
    • Freiwilligkeit: Die Teilnahme ist für Arbeitnehmer freiwillig. Alle drei Parteien (Arbeitnehmer, Arbeitgeber und der behandelnde Arzt) müssen dem Plan zustimmen.
    • Dauer: Meist zwischen 6 Wochen und 6 Monaten, kann bei Bedarf aber verlängert werden.
    • Ablauf: Der Arzt erstellt einen individuellen Stufenplan (zum Beispiel: Start mit 2 Stunden täglich, Steigerung nach einigen Wochen).
    • Finanzierung: Während der Maßnahme erhalten Sie Lohnersatzleistungen, meist Krankengeld von der Krankenkasse oder Übergangsgeld vom Rentenversicherungsträger.
    • Abbruch: Wenn sich Ihr Gesundheitszustand verschlechtert, können Sie oder der Arzt die Maßnahme jederzeit abbrechen.

Unterschied zum BEM (Betriebliches Eingliederungsmanagement)

• Das BEM ist eine Pflicht des Arbeitgebers, sobald ein Mitarbeiter länger als 6 Wochen ununterbrochen oder wiederholt arbeitsunfähig war (geregelt im SGB IX).
    • Die stufenweise Wiedereingliederung ist eine konkrete medizinisch-berufliche Reha-Maßnahme zur praktischen Rückkehr an den Arbeitsplatz und wird ärztlich verordnet.

12. Tigin üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 29 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (4 kayıtlı ve 25 misafir)

1. afyonlu,
  2. efes28,
  3. murat39,
  4. Serseri