Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

NOTICE Notice: This is an old thread. It was started 887 days ago, there may be recent replies. Consider making a new thread before posting.
Sayfa 5 Toplam 5 Sayfadan BirinciBirinci 12345
Toplam 87 adet sonuctan sayfa basi 81 ile 87 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Cenaze nakil fonu

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    370
    118 mesaja 160 teşekkür aldı
    Alıntı Haziran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden gelen Mektuplarin arkasinda gecmis yila ait cenaze Listesi yer alirdi. Kac cenaze defnedilmis bilgi verilirdi.
    Simdi neden eskisi gibi seffaf degiller bilemiyorum. Ama yinede cok iyi bir Hizmet.
    Var yine ditibinkinde yazıyor kaç kişinin vefatdan sonra işlemini yaptıkları.

Gesendet von meinem SM-A566B mit Tapatalk

2. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye fantoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    464
    649 mesaja 1,826 teşekkür aldı
    Alıntı yalnizprens72 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yalniz yasiyorum bana 89,90 euro gelmis.ben üye oalali iki sene oldu,buda önemli mi bilmem
    Zannedersem yasa göre fiyat bicimleniyor, yeni bir üyelikte 18 yasindaki bir kisi ile 70 yasindaki kisinin ödeyecegi miktar ayni degil.

Ben ilk üyelerdenim, 1988 senesinden beri ödüyorum.

50 markti ilk ödeme fiyati,

bu sene 89,90 euro oldu.

Bu cenaze fonu olmasa, bir cenazenin defin masrafi ne kadar olurdu acaba?

O acili gününde cenazini alip istedigin yere götürüyorlar, 1 kisininde ucak parasini ödüyorlar.

Ben esimin cenazesi yasadim,

inanin gittik, defin ettik geldik hic birsey hatirlamiyorum.

acili bir olayda senin yerine herseyi yapiyorlar.

konsolosluktaki islemlerde dahil.

89,90 euro cokmu sizlerce?

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    382
    304 mesaja 445 teşekkür aldı
    ben 2016 yilinda bir tanidik icin 2.000 € ödedim, ditibin fonunda ne varsa aynisi idi.
    bir ucak bileti dahil.
    ceneza Istanbul üzeri Zonguldaga gitmisti.

Tecrübeli Üye fantoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    464
    649 mesaja 1,826 teşekkür aldı
    Gurbetçiler için cenaze fonları:

Özellikle Avrupa’da yaşayan Türk toplumu için hem manevi hem de maddi açıdan çok kritik bir hizmet.

Bu sistem, vefat durumunda cenazenin İslami usullere göre hazırlanması, nakliyesi ve defni ile ilgili tüm masrafları ve bürokratik işlemleri üstleniyor.

Bahsettiğin ana aktörlerin yanına diğer önemli kurumları da ekleyerek geniş bir liste yapalım:

1. DİTİB Cenaze Nakli Yardımlaşma Fonu

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği bünyesinde çalışan bu fon, Avrupa’nın en büyük ve en yaygın ağına sahiptir.

Kapsam: Sadece Türkiye’ye nakil değil, bulunulan ülkede (örneğin Almanya'da) defin işlemlerini de kapsar.

Özelliği: Devlet güvencesi hissi verdiği için en çok tercih edilen fondur.

2. IGMG (Milli Görüş) UKBA Yardımlaşma Fonu

İslam Toplumu Millî Görüş teşkilatına bağlıdır.

Kapsam: "UKBA" adıyla bilinir. Dünya genelindeki geniş şube ağı sayesinde oldukça organize çalışırlar.

Özelliği: Sadece cenaze nakli değil, geride kalan aileye rehberlik ve dini hizmetler konusunda da oldukça aktiftirler.

3. Diğer Önemli Cenaze Fonları

Bu iki dev yapının dışında, dini veya siyasi görüşe, bölgeye göre tercih edilen diğer kurumlar şunlardır:

ATİB (Avrupa Türk-İslam Birliği) Cenaze Fonu: Daha çok ülkücü camiaya yakın gurbetçilerin tercih ettiği bir fondur.

Alevi Kurumları (AABF - Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu): Alevi vatandaşlarımızın inançlarına uygun cenaze erkanı düzenleyen ve Türkiye'ye nakil sağlayan kendi fonları mevcuttur.

HAK-EV Cenaze Fonu: Caferi inancına sahip vatandaşlarımızın tercih ettiği bir kurumdur.

Özel Sigorta Şirketleri: Dini kurumlara bağlı kalmak istemeyenler için Allianz gibi büyük sigorta şirketlerinin sunduğu "Cenaze Sigortası" (Sterbegeldversicherung) seçenekleri de vardır; ancak bunlar genellikle sadece maddi tazminat öder, organizasyon yapmazlar.

Fonların Genel İşleyişi Nasıl?

Özellik Açıklama
    Yıllık Aidat Genellikle aile fertlerini kapsayan yıllık cüzi bir miktar ödenir.
    Hizmetler Yıkama, kefenleme, tabut, uçak bileti (cenaze ve refakatçi), resmi evrak takibi.
    Kayıt Şartı Genellikle 65 yaş sınırı vardır; bu yaştan sonra üye olmak zorlaşır veya ek ücret gerektirir.

Önemli Not: Bu fonlar teknik olarak bir "sigorta" değil, bir "yardımlaşma fonu"dur. Yani kar amacı gütmezler, üyelerin aidatlarıyla dönerler.

Cenaze kuruluşlarının adresleri:

Bu kuruluşların çoğu Avrupa'daki gurbetçi nüfusun yoğunluğu nedeniyle merkezlerini Almanya (özellikle Köln) ve Avusturya gibi ülkelerde konumlandırmıştır.

İşte en büyük cenaze fonlarının genel merkez ve iletişim bilgileri:

1. DİTİB Cenaze Nakli Yardımlaşma Fonu (ZSU)

DİTİB'in cenaze hizmetlerini yürüten sosyal dayanışma merkezi (ZSU) Köln merkezlidir.

Adres: Subbelrather Str. 17, 50823 Köln / ALMANYA

Telefon: +49 221 86 997777 (7/24 Vefat Hattı)

Web: zsu-ev.eu

2. IGMG (Milli Görüş) UKBA Yardımlaşma Fonu

Milli Görüş teşkilatının ana merkezi Köln'dedir, ancak Avusturya gibi ülkelerde de çok güçlü bir ağa sahiptir.

Almanya Genel Merkez: Colonia-Allee 3, 51067 Köln / ALMANYA

Avusturya (UKBA AT) Adres: Gudrunstraße 115, 1100 Viyana / AVUSTURYA

Telefon (Almanya): +49 221 942240

Web: igmg.org veya ukba.at

3. ATİB (Avrupa Türk-İslam Birliği) Cenaze Fonu

Daha çok Avusturya ve Güney Almanya bölgesinde aktiftir.

Viyana Merkezi: Sonnleithnergasse 20, 1100 Viyana / AVUSTURYA

Almanya (MHW) Adres: Neusser Str. 553, 50737 Köln / ALMANYA

Telefon: +43 1 334 62 80

Web: atib.at

4. AABF (Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu) Cenaze Fonu

Alevi vatandaşlarımız için inançlarına uygun hizmet veren merkezi birimdir.

Adres: Stolberger Str. 317, 50933 Köln / ALMANYA

Telefon: +49 221 949 856 0

Web: alevi.com veya alevitische-bestattungen.de

5. HDV (Hollanda Diyanet Vakfı)

Hollanda'da yaşayan Türkler için en büyük organizasyondur.

Adres: Javastraat 2, 2585 AM Den Haag / HOLLANDA

Telefon: +31 70 362 44 81

Web: diyanet.nl

Önemli Hatırlatma:

Eğer bu fonlardan birine üye olmayı düşünüyorsan, genel merkezden ziyade oturduğun şehirdeki en yakın cami veya şubeye gitmen genellikle yeterlidir.

Çünkü bu büyük kuruluşların neredeyse her şehirde yerel temsilcilikleri bulunur ve kayıt işlemlerini oradan çok daha hızlı halledebilirsin.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    69
    240 mesaja 412 teşekkür aldı

Cenaze Fonu

Selam arkadaslar,

malum hepimiz bilindigi üzere fani dunyadayiz. Er veya gec göcüp gidecegiz. Yas oldu 46. Cenaze fonuna ailecek üyeyiz.

Ben ilerde Almanya'da müslüman mezarliginda gömülmek istiyorumki, belki coluk cocuklar bayramda ugrar diye. Türkiye'de gömülünce gelebilirlerse yilda en fazla bir kere gelebilirler.

Cenaze fonu simdi sadece nasimizi mezara kadar mi karsiliyor? Bu durumda degermi devam ödemeye yoksa ölünce cenazeyi tasimak Alman sirketi üzerinden daha mi ucuz? Tabiki mezar masraflari ayri.

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    68
    360 mesaja 670 teşekkür aldı
    Alıntı Birbey 3.1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaslar,

malum hepimiz bilindigi üzere fani dunyadayiz. Er veya gec göcüp gidecegiz. Yas oldu 46. Cenaze fonuna ailecek üyeyiz.

Ben ilerde Almanya'da müslüman mezarliginda gömülmek istiyorumki, belki coluk cocuklar bayramda ugrar diye. Türkiye'de gömülünce gelebilirlerse yilda en fazla bir kere gelebilirler.

Cenaze fonu simdi sadece nasimizi mezara kadar mi karsiliyor? Bu durumda degermi devam ödemeye yoksa ölünce cenazeyi tasimak Alman sirketi üzerinden daha mi ucuz? Tabiki mezar masraflari ayri.

Ölen kisi gömülecegi köye kadar Getiriliyor + yaninda bir yakini bedava yolcu olarak gidebiliyor

-----------------------------------------------------------------------------------
    *sana karsi yazmiuyorum yanlis anlama
    Bir kisi öldügü zaman ilk günler aglamalar sizlamalar,vah vah lar
    sonra 3-5 Hafta Mezarlik ziyaretleri,7-8 ay sonra bir yakinin aklina gelirse mezarlik ziyareti

5-6 sene sonra unutulup gidiyorsun bu dünyada
    20 sene sonra öleni kimse bile hatirlamiyor

--------------------------------------------------------

Benim bacanak gecen sene Kasimda öldü
    Aradan bir ay gecmedi Cocuklari Miras diye ayaklandilar
    aradan 10 gecdi,Hepsi Aklarina (gelirse Mezarliga gidiyor)

Ölmemek hatirlanmak icin Mustafa Kemal gibi olmak sart bu dünyada

Yani kisacasi 3-5 sene sonra unutuldugun icin nereye gömüldügün hic fark etmez

8. 2 kişi batum üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    2,077
    2,063 mesaja 4,055 teşekkür aldı
    Cenaze fonu sunu yapiyor;
    Diyelimki hastanede öldün..hadtanede doktor ölüm raporu hazirliyor,yakinlarin fona haber veriyor,onlar yakinlarina ne zaman alacaklarini ve ucusun ne zaman oldugunu haber veriyor,hastaneden islemler bitince seni aliyor,oturdugun yerdeki camiiye götürüyor,yikama islemleri yapiliyor,cenaze namazin kiliiniyor,bundan sonra cenaze fona ait..ucakla srhrine götürülüyorsun ve refakatci seni kargodan aliyor,fonla beraber memleketine gidiyorsun.camide tekrar cenaze namazi ve ordan mezarliga kadar fon la gidiyorsun..
    Tabi aci bir durum ve herkesin kacinilmaz sonu..arkandan hayirli evlatlar yetistirdiysen ne ala,yoksa ne tr ye gömülmüsün ne almanyaya..
    Ne fark eder..
    Bu dunyada ALLAH la dost olmadiysan,hatirlamadiysan,mal mülk icin hak yediysen,zulm ettiysen,haram yediysen,nasil yasadiydan öyle niyet ölürsün..
    Sayet ilgilenecek kimsen yoksa fon seni hastaneden alir,dondurucuda bekletir ve direk ucaga oradanda trye camiiye..
    Ve cenazende sana dostlarda dusmanlarda hakkini helal eder,,
    Ve nihayet bu dunyada sana yardim etmeyen ve seni duymayanlar disinda,senle herzaman beraber olan,senin yaninda olup sesini hep duyan O ,ve senin deger vermedingin O yüce yaratanla sen ve aci gerceklerin, karsi karsiya kalir..
    Herzaman dua edin hayirli ölüm dileyin..
    Konu webci tarafından (Dün Saat 14:13 ) değiştirilmiştir.

10. 3 kişi webci üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 15 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 15 misafir)