Sponsor Reklam |
Usta bildiğim kadar emeklilik einkommen oluyor yıl sonunda einkommensteuerausgleich yapman gerekli diye biliyorum.
Biz geçen sene 9. aydan beri Bürgergeld aldık,
şimdi hanım 9.cu aydan itibaren malulen emekli olunca J
Job Center 9.cu aydan itibaren ödediği bütün yardımları, hastalık sigortası primlerini hesaplamışlar eve hesap göndermişler.
Yani Alman Devleti kimseye para hediye etmiyor.
finanzamta bildirmen icin senelik 20bin euronun üzerinde kazancin olmasi gerekli diye biliyorum
herseyi einkommen diyorlar bankalar filan issizlik parasina einkommen demiyorlar desene islerine ne gelirse
yani yardimi alirsak gerimi ödiyecez saglikli olda calis valla ne bu ya hastaliklami ugrasacaksin bunlarlami ugrasacaksin valla isimiz zor arkadasim
Konu iskete tarafından (13 Temmuz 2024 Saat 05:32 ) değiştirilmiştir.
Der aktuelle Grundfreibetrag beträgt 11.604 € für Einzelpersonen und 23.208 € für gemeinsam Veranlagte (Stand: 2024).
Über den Grundfreibetrag hinausgehende Renteneinkünfte sind in der Steuererklärung anzugeben,
sodass das Finanzamt die tatsächliche Höhe der Rentenbesteuerung ermitteln kann.
aslında aynı çatı altında oturanların geliri isteniyor, eşinin üzerine yapmaları senin emekli gelirin var o yüzden gelirsiz olan yenge! hanımın yapmasını istiyorlar
Ben çalıştığım için herşey hanımın üzerinden işledi ama sonuçta aynı çatı altında ikamet ettiğin için senin isminde geçiyor
Oğlan Ausbildung yapıyordu aynı çatı altında oturduğu halde onun gelirini hiç karıştırmadılar
Konu hOrOz tarafından (13 Temmuz 2024 Saat 10:21 ) değiştirilmiştir.
Zaten otomatik olarak biliyorlar
Hanımın bize emekliliği kabul yazısı bize gelmeden onlar hesaplarını yapmış
Rente dairesine bildirmişler..
Gelen yazıda biz sizin şu tarihten itibaren emekli olduğunuzu şu kadar yardım şu kadar geri ödeme olacağını bildirdik diyor
JobCenter ve LVA dan gelen mektup arası belki iki-üç gün var..
Bugünkü elektronik ortamda bir şey gizlemek imkansız
Almanya da internet çağı resmi dairelerde daha taş devri hızında sürdüğü için biraz zaman allacak
slm arkadaslar,
daha önce yukarida belirtdigim "altersrente für schwerbehinderte menschen" müracaatimi yaptim 01.03.2025 tarihinden itibaren gecerli sayildi.
böylelikle gecici/süreli (befristet) olan Erwebsminderungsrente yerine süresiz (unbefristet) altersrente für schwerbehinderte menschen olarak gecis yapmis oldum.
EM==>altesrente f. Schwerbehinderte gecis yapildiginda "mevcut hakların korundugundan" (Bestandsschutz) dolayi maastan kesinti yapamiyorlar, yani az olmuyor ama bazi kosullara göre fazla alma imkani oluyor.
Şu anda 11 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 11 misafir)