Arkadaşlar ucuza para göndermek isteminizi anlıyorum., ama olduk olmadık her yere kimliğinizin resmini çekip yollamayın. Tanımadığınız şirketler bunlar. Arka planda kimliğiniz ile ne yaptığını bilmiyorsunuz. Darknet'de mi satıyor, başka illegal para transferleri için isminizi mi kullanıyor bilmezsin.
Wise üzerinden yollayım dedim. Uyanıklar postane üzeri Postident yapmıyorda kimliğini bize upload yap diyor. Postident ne için var? Salakmı bir sürü dürüst çalışan şirketler postaneye postident için para veriyor. Hayır, kimliğini almamak için postane bakıp bu kişi budur diye kefil oluyor. Ama kimliğiniz o şirekte gitmiyor.
Biraz uyanık olun. Yarın kimliğinik kara para aklamaya karışmazsa şaşmam. Kimliğiniz direk isteyen kişilerden hep uzun durun. Ben çok yolladım birşey falan olmadı diyede kendinizi güvende sanmayın. Bazı çeteler yıllarca takip edilip öyle çökertiliyor. Birgün Kriminalpolizei kedi köpek kapınızı çalarsa şaşmayın.
Ruut'a bakdım. İşbankasının ismini kullanıyor ama işbank ile alakası yok. Sadece işbankın ismini kiralmış. Yasal olarak işbank ile alakası yok. Zaten Impressum'da belli. Sadece küçük bir GmbH.