malesef bilmedigim konulara cevap veremiyorum ama sen cevaplamissin.
Ekte Ziraat Eurobond alim görünüsünü paylasiyorum![]()
Konu deniz2000 tarafından (24 Ekim 2023 Saat 16:27 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
malesef bilmedigim konulara cevap veremiyorum ama sen cevaplamissin.
Ekte Ziraat Eurobond alim görünüsünü paylasiyorum![]()
gelmesine gelir de masrafini alirlar birde nerden buldun davasi olabilir burdan ama bankadan bankaya sorun olmuyor masrafini verdigin sürece
bence en güzeli Türkiye de hisse senetleri almak hemen hemen belli basli cogu kagit senelik nerdeyse 100%100 getirisi var yinede herkesin kendi ilecegi is ben kendim kullaniyorum uzun vade hic bir kagit kolay kolay kaybetmiyor tabiki borsa da belli basli riskler var ama iyi analiz etmek gerekiyor ben 6 ay 1 sene 3-5 sene araliklarinda bütün analizlerine bakarim alacagim kagidin
Türkiye deki en büyük sorun politaka durumlarindan yada abuk sabuk islerden borsa cok cabuk etkilenebiliyor tabi en önmelisi korkmadan dikkatli bir sekilde takip etmek gerekiyor acele borsada her zaman zarar verir sakin mantikli yürürseniz hic bir kayip olmaz kagit düsse bile cikacagi zamni muhakkak geleciktir ifalas etmedigi sürece hic bir kagit kaybettirmez uzun sürede
Parası çok olanında çok derdi var olmayanında bir o kadar
Usta parasi cok olan devamli korku icinde yasar,,cunku korku ileride veya cok yakinda istemedigin,sana zarar verecek bir seyin meydana gelmesidir,bu yuzden mali mulku parasi cok olan devamli dert keder ve huzursuz olur,,parayla saadet olmaz diyen kafadan atarak soyluyor ama bu sozlere hicbir zaman muhatab olmaz .
Parasi olmayanin korkusu aclikdir,fazla kaybedecek birseyi yoktur,iki tas corba icer yerine oturur..
Parasi cok olan hortlak gorur ve uykuda bile ne yapsamda ikiye katlasam veya insanlardan bu parayi nasil kaciririm derdine duser..
Almanyada bankalardaki nakitin 100 000€ kadarı devlet güvencesinde biliyordum bu güvence kaldırılmış diye duydum bu ne kadar doğru
Biginiz varmı bu konuda arkadaşlar
yok kaldirilmadi, her banka icin 100.000 €. mesela 5 ayri bankada 100.000 eurodan 500.000 euro varsa, hepsi gesetzliche EInlagensicherung altinda.
Hocam, Flatex uzerinden Turkiye Eurobond´lari alindiginda vergisi mesela sadece Flatex uzerinden Almanya icin mi kesiliyor?
Turkiye icin de vergi durumu olusuyor mu?
Saniyorum bu konularda epey tecruben var, benim gibi tecrubesi olmayanlari biraz aydinlatabilirsen cok sevinirim.
Konu rmt tarafından (22 Ocak 2024 Saat 10:17 ) değiştirilmiştir. Sebep: harf hatasi
Saniyorum bu konularda epey tecruben var, benim gibi tecrubesi olmayanlari biraz aydinlatabilirsen cok sevinirim.[/QUOTE]
Bu konuda ikili anlasmalar var. Bu sayfayi okumani tavsiye ediyorum.
Eger Sparerfreibetragi kullanacaksan mantiksiz olabilir yurtdisi kagitlari.
Bende su an Türkiye Eurobondlari yok gecen sene al sat yaptim ve kur kari yaptim. Tüm yatirimlar EURO ve birkac Amerikan hisseleri var.
2024 yilinda TÜrkiye yatirimim SIFIR ve bu sekildede kalacak. Bankalara veya TR tahvili almam.
Ama secimlerden dolayi Türk borsasini takip ediyorum orada bir borsada cökme falan olursa biraz "MSCI Turkey" fonu var ondan alabilirim.
Biz Almanyadan sadece bu fon üzerinden Türkiye hisslerine yatirim yapabiliyoruz.
Birkac "ADR" altinda Türk hisselerde var ama onlara bakmiyorum. Fon en büyüklere dagitiyor.
Ama tahminimce su sekilde oluyor
Alman tahvili alsan mesela 3.000 Euro faiz gelirin oldu.
Eger Freibetrag yoksa 3.000 Euroya 25% vergi ödüyorsun ve bende Flatex otomatik kesiyor onu ( diger brokerleri bilemeyecegim).
Freibetrag var ise mesela 2.000 Euro ozaman kazandigin 3.000 Euroya degil de sadece 1.000 Euroya 25% vergi kesiliyor.
Simdi Türkiye Eurobondu aldin mesela EURO olanini.
Ve bir senede 3.000 Euro faiz ödediler. Freibetragin yok.
Simdi buna Quellensteuer ödüyorsun 10% (ekte olan tabloya göre). Bu direkt Türkiyede kesiliyor.
Almanyadada geriye kalan 15% ödüyorsun yani toplam 25% ödüyorsun.
Ama....eger Freibetragin var ise.
Türkiyede direkt 10% kesiliyor ve buna vergi ödüyorsun.
Simdi bu olay tam nasil oluyor tecrübe edinmedim. Ikili anlasmalar var ama.
https://www.tagesgeldvergleich.net/r...#quellensteuer
Şu anda 27 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 27 misafir)