Baska söze gerek yok aslinda...
Arkadaslar, bana öyle geliyorki, yakinda Istanbul baskent yapilacak. Amma 5 yil, amma 20 yil bilemem.
Nerden cikariyorsan derseniz, devlet büyüklerinden. Ramazan ayi gelir, her aksam iftar yemekleri Istanbul'da verilir. Tek tük Ankara.
Havalimani yapilir. THY Ankara'ya direk ucmaz. Hep Istanbul aktarmali ucar.
Devletin yatirimi hep, Istanbul, Istanbul ve yine Istanbul'dur.
Haberlerde sirf Istanbul, Istanbul, Istanbul ve yine Istanbul vardir. Öbür vilayetlerden hic pek haber cikmaz.
En cok Milletvekili Istanbul'dan cikar. Son secimlerde tekrar sayisi artirildi.
Ben hic hatirlamiyorum Istanbul'un Ankara'nin önüne gectigini. Ama son 5 - 10 yildir degisti devletin tavri.
Acaba devletin ismide Türkiye Cumhuriyet'inden Istanbul Cumhuriyet'ine cevrilirmi...yok daha neler canim.
Sponsor Reklam |
Baska söze gerek yok aslinda...
Osmanli gibi olsun
Normal, baksana hergün haberlerde Istanbul'u övüyorlar. Milletin bilinc altina giriyorlar. Bu forumda bile kac kisi var etkilenip yilda iki kere Istanbul'a gezmeye giden.
Türkiyenin bas sehrini Ankaradan istabula almak,,ahmakligin denyolugun ta kendisidir. Türkiyenin bas sehrinin Ankara olmasinin bir cok mantikli ve stratejik anlami vardir.
Stratejik dedigin, ülkenin ortasi olmasi ve her yere hemen hemen ayni sürede ulasilmasiydi. Simdi buna gerek kalmadi. Kara yolundan giden yok. Herkes ucaka binip gidiyor.
Istanbul`u baskent degilde devlet yapmak isteyen bazi odaklara hizmeti farketmis olmayasiniz.
1=ülkenin ortasinda olmasi
2=sinirlardan bir saldiri halinde ulasilmasi zor ve zaman alicak pozisyon olmasi.
3=istanbulun nüfusu zaten yeteri kadar dolu,,istanbula yakin bir cevreye saldiri oldugunda,saldiriya cevap vermek icin gerekli insan nüfusu zaten mevcut.
4=istanbul Ankaranin kalkani pozisyonunda
5=istanbul bas sehir yapilirsa,nüfusun nerelere varacagi belli olmaz,,zaten cok yogun ve stresli problemli bir pozisyonda metropolitan sehir.
6=kurtulus savasinda TC nin Ankarayi bas sehir secmesinde,üstteki siraladiklarimin bazilari gecerli sebep,,sonucundada,,birinci inünü,ikinci inönü sakarya meydan muharebesi,,yunanin eskisehir,bilecik afyon civarina kadar sansini zorlamasi ve Ankarayi ellerine gecirememeleri,,akillica yapilan askeri hareketler ve SONUC= TÜRKIYE CUMHURIYETI
daha fazla yazmama gerek yok sanirim.(bizde tarihten böyle ögrendik)
Wenn es auf der Welt nur ein Land geben würde, dann wäre Istanbul wohl die Hauptstadt.
Napoleon Bonaparte
Istanbul deprem fayinin tam üzerinde oturuyor, baskent olmasi kesinlikle sakincali.
Bazı şehirler başkentlerden daha çok tanınır. nüfusundan ,tarihinden,sanayisinden dolayı. Mesela avustralya nın başkenti sidney midir.( canberra), isvicre de zürich baskent bern den daha cok tanınır. Brezilya baskentini çoğumuz rio de janeiro diye biliriz ama brasillia dır. Daha çok örnek vardır benim aklıma gelenler bunlar.istanbul da bunlardan biri.
Olur. Olmalı da bana kalırsa. Gelişmenin önünü açacak olan şehir orası çünkü. Ankara başkent olmayı kaldırabilir ama İstanbul'dan bahsediyoruz![]()
..mxm sade o yani
![]()
@Birbey 3.0
Gardasim nerden aklina esiyor yaw böyle seylerBa$kent 06 baska yolu yok..Takma sen Kafani..
Not: @Birbey 3.0 Seninle iyi Muhabbet yapilir bir araya gelinse![]()
Keske Türkiyenin tek derdi Baskent olsa .Abim Baskent var sanirim ne gerek yeni aramaya.
Bunla ugrasacaklarina ülkeyi yönetmeye calisanlar Ülkenin sorunlari cözseler daha iyi olur.
Evet baskent arayisi icinde olduklari belli, dünya ileri ilerliyor ,biz geriye .....
Saygilar sundum.
yaww hee heee![]()
Şu anda 7 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 7 misafir)