Bizim Buralarda Aldi ve Lidl suyu nerdeyse ayni tadi var Wiesbaden-Mainz-Frankfurt
su pH testi
Konu hOrOz tarafından (09 Kasım 2017 Saat 17:57 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
Bizim Buralarda Aldi ve Lidl suyu nerdeyse ayni tadi var Wiesbaden-Mainz-Frankfurt
Yer Solingen. Solingenin Muslukdan gelen Leitungswassersi cok temizdir. Almanyanin en iyi 3 Kaynaklarindan biri. (Senkbachtalsperre, dan geliyor)
Mineralwasser olarak Lidilin Mavi Saskiasini aliyoruz burada (PLZ42719) Quelle herzaman "Löningen". Sadece Yaz Günerlinde yestiremeyince ara sira baska bir Quelle daha geliyor. Ama cok nadir yilda 1-2 kere.
En Güzeli Belediye suyu. Hem daha ucuz hemde daha SIKI kontrol ediliyor. Daha Saglikli. En azindan plastik sisede degil. Tabiki Bölgesel degisiklik gosterebilir.![]()
Tek Benim Hosuma Giden Su Kaufland Suyu Galiba
![]()
Abi haftasonu o taraftan buraya gelen olursa bana 10 paket gönderirsin.
Arkadaşlar amma su konusunda hassasınız. Bizde yıllarca içiyoruz, hiç dikkat etmiyoruz. Nerden dek gelirse alıyoruduk.
Biz ama suyu çeşmeden içiyoruz. Bizim şehirin suyu Almanyadaki en temiz ikinci su çıkmıştı.
Soda almıyorum. Aldık bir soda makinası çeşme suyu ile yapıyoruz. Şişe taşıma derdi yok. Önceden taşımaktan bıktıydık.
suya önem verilmez olurmu arkadaşım insanın en büyük ihtiyacı olan bir sıvı ..
Su yüzünden mahalle beğenmeyenlar .. taşınanlar var
Çeşme dende su kullanıyoruz ama bu oturduğum muhitteki su çok kireçli ...
bunda 9 sene önce 3 sokak yukarıda oturuyordum
oturduğum 10 senede bir kere çaydanlığı kireçten temizlemedik ..
buradan kahveye bidonlarla su taşırdık
ama bu sokağa taşınalı iki haftada bir çaydanlığı kireçten temizliyoruz ...
Şişe suyunu sadece sırf içmek için kullanıyoruz
Lidl in sattığı sular değişik kaynaklardan geldiği için kaynaklar arasında tat farkı var
Konu hOrOz tarafından (04 Mayıs 2018 Saat 21:33 ) değiştirilmiştir.
Bir ara gayinim Köln'de oturuyordu. Misafirlige gittik yanina. Ozamanlar gayinim bekar. Hanima cay demle dedim. Cay geldi. Hanima dedim cayi yikamadinmi? Yikadim dedi. Birde bardaklara baktim pis gibi. Megersem su kirecten icilmiyormus. Damacana kullaniyorlar.
Bizim Bayernde böyle sorun yok. Sular tertemiz. Hatda testlerde satin sulardan bile daha temiz ve mineralli cikiyor.
Sizin orlarda ben olsam yasam. Bayerne tasinirim. Ne bu ya, ben cesmeden su icemecek olduktan sonra neye yarar? Yasamam öyle yerde. Önceden köyde cesmeden tasinirdi su, simdi marketden. Ne farkimiz kaldi?
Zaten bir ara NRW'de gezdim. Orasi Türkiye'den bakimsiz. Niye millet orda yasar anlamiyorum. Suyu dogru dürüst icilmez, sokaklarin hali Türkiye'den daha kötü.
Konu Birbey 3.0 tarafından (04 Mayıs 2018 Saat 23:31 ) değiştirilmiştir.
Bayern pahali
Ne gibi?
Ev kiraları diyorsan, oturduğun şehire göre değişiyor. NRWden normalinde pahalı değil.
Köln'deki kiralar ile Münih arasında fark yok.
Çogu evler ama Düsseldorf'dan pahalı değil.
Hem Bayern München den gicik aliyorum zaten gelmem oraya
Kuyruk acısı var demekki...
Bir konu açıyoruz sonra sen ben davasına dönüşüyor..
Bizde Lidl'de bu satılıyor
Ben Erikli hariç su almam , ama arabam yok
Erikli satılan yerde bana mesafeli
Araba alana kadar mecbur bundan kullanicagiz
![]()
Konu TipiTip tarafından (09 Mayıs 2018 Saat 09:26 ) değiştirilmiştir.
Su an Kaufland daki sudan aliyoruz, digerlerinin cogunda kuyu suyu gibi tad var, bu hosumuza gidiyor simdilik buna devam, insallah da bozmazlar.
![]()
Şu anda 11 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 11 misafir)