Evet Arkadaslar
Dizinin Ismi Belli Oldugundan ve Dizinin de ilk Fragmani Yayinlandigindan Sohbeti olabilcek konu olcagindan Lafi Endamda yeniden Konu Acip diger eskisini Cöpe aliyorum.
Dizinin Kendi ismiyle sifirdan sohbet edebiliriz. Tatli Sohbetler.
Bence Yasi Ne kadarda uygun olmasada Kenan imirzalioglunu sevdigimden bu karekteri basariyla yapacaktir.
Sponsor Reklam |
Kenan Imirzalioglu'nu Kurtlar Vadisi ya da Eskiya Dünya adli dizilerde görmeyi cok isterdim.
Hele de Kurtlar Vadisi'ne nasil bir etki yapardi hala merak ediyorum.
Cok yetenekli oldugunu düsünüyorum, aslinda böyle savas dizileri pek ilgimi cekmiyor.
Ama bu diziye bir göz atacagim![]()
Kanuni hayati boyunca toplam 2sene sarayda gecirmis hayatini geri kalanini hep seferlerdeymis,ona ragmen öyle bir dizi (muhtesem yüzyil) yaptilarki bugün hangi hatunu yarin hangi yatakda yatsam misali insallah bu dizi böyle degilde gercege yakin ruhumuzu oksayan bir zihnette olmasi dilegiyle...
Bu adam ne oynarsa oynasin cok yetenekli ve cok güzel oynuyor.
Kesinlikle bakacagim , eger tarihde olan seyleri gösterirlerse tabii.
Adamin oyunculugu süper gercekten. Umarim diziyi adam gibi yapip, sirf bülüm uzasin diye sacma sapan senaryo ile pembe dizi formatina cevirmezler.
Ikinci Fragman da süper olmus,
ücüncü fragman eklendi.
Fragman 4 ayin 22.03 basliyor
Kenan İmirzalıoğlu’nun bölüm başına 350.000 Lira, aylık 1.400.000 Lira ücret aldığı Mehmed – Bir Cihan Fatihi dizisinin 8 aydır süren çekimleri boyunca maaşlarını alamayan set işçileri çekimleri ve seti durdurmuş...
normal usta
sen kalkar bir oyuncuya bunu verirsen set iscilerine tabiki para kalmaz
zaten cogu askeri ücrete calisiyor onuda vermesinler
ama anlamadigim kimse grev yapmiyor
bunlar islerine devam ediyor
etmeseler TV haber olur öyle isi durdular falan filan inanmiyorum
yaw para almayan adam niye calissin yada sessiz kalsin ?
bunuda anlamis degilim
Aynen birde 8 Ay para almiyorlarmis yuh yani bunlar ozaman eve ne götürüyor onca ay, kiralarini giderlerini nasil karsiliyorlar?
TV Kanalları "nabza göre şerbet veriyorlar"..
Yani her devre göre dizler, tartışma programları, haber bültenleri vs vs..
Tarihi diziler (Gerçek tarihi yansıtıyor mu?) şimdi niçin daha sık piyasaya sürülüyor?
Yeni (Yani Türkçe olmayan) bir deyimle konjuktür onu gerktiriyor(?)
İşin en acı yanı bu dizilere bakanların çoğu, canlandırılan şahsiyet ve hikayelerin birebir gerçek olduğunu sanıyor!
Fatih Sultan Mehmet bir büyük şahsiyet 5-6 dil bilen sanatkar ilim sahibi bir hükümdar...
Gel gör ki, bu dizide at üstünde kesen, biçen, doğrayan sahnelerle öne çıkarılmaya çalışılıyor..
Bu da çok normal!
Onların gayesi tarihi öğretmek asla değil!
Çünkü asıl hedef reklam geliri..
Tarih böyle dizilerden ögrenilince, tarih olmaktan çıkıyor.
Bizim insanımızda araştırma, okuma ve hakikate ulaşma gibi bir haslet olmadığı için, oynanan senaryonun farkına varamıyor!
Velhasıl yapılan diziler, insanlara morfin etkisi yapıyor..
Ülkede olan bitenden bihaber, bu türlü saçma sapan dizilerle uyutuluyorlar!
Tüm bunlar algı operasyonlarının bir parçası...
Son söz:
Hitler'in Propaganda Bakanı Göbbels şöyle demişti:
"Bana vicdansız bir medya verin size şuursuz (bilinçsiz) bir toplum yaratayım"
Konu gökbörü tarafından (13 Mart 2018 Saat 13:16 ) değiştirilmiştir.
yaw sizin gibi düsünenlerinde kolayi bulunmuyor
bundan önce bir Dizi cekilde , hepiniz barikatlara cikti
efendim yokmus öyle birsey , Fatih Sultan Mehmed cariyelerle aniliyor gösteriliyor
Fatih Sultan Mehmed hayati SAVAS ALANLARINDA GECTI , sadece 3-5 sene sarayda kaldi
ömrünün geri kalani Ülkeleri Fetih etmekle gecti diye yaygara kopardiniz
simdi adamlar kalkmis Dizi cekiyor , Fatih Sultan Mehmed sizin istediginiz gibi
At üstünde Savasiyor , Ülke fetih ediyor , eeee sonuc ? yine yaygara kopariyorsunuz
yaw ilk önce ne istediginize karar verin
nasil bir düsünceye sahipsiniz ?? ne istiyorsunuz ?
yazin cizin yollayin Senaryo yazarlarina
birde eklemeye yapayam bu gibi düsünenler hayatta tarih kitabi okumus degildirler
ilham kaynaklari zaten bu diziler , ordan burdan izlediklerini gercek sanip Tarih proföserligi yapmalarinada anlam veremiyorum
hepsi birer MURAT BARDAKCI kesiliyor :-)))
yaw Senaryo bu Senaryo , tabiki bazi eklemeler olucak
o zaman gercekten ne oldu bitti nasil bilinecek kim nerden bilecek ???
ismi üstünde SEnaryo üzerien cekilmis bir dizi
bunu izle isine yarayani sakla digerini isine yaramayani izlememis kabul eyle
madem öyel degildi böyledi diyenler , ISPATLAYIN !!!!
elle tutulacak ISPAT istiyorum , bos bos konusmaya gelince var ama ISPATLAMAYA gelmidi tisssssssssss
BMC Motoru gibi hava kaciriyor :-))))
Konu TipiTip tarafından (13 Mart 2018 Saat 13:43 ) değiştirilmiştir.
Bir defa üc seneden bu yana yazdiklarin 4 mesaj olmus, bunu bile gözönüne alinca ya buraya
hic ugramadin, yada yazmayi sevmeyen birisin, simdi ne olduysa bülbül kesilmis hikaye yazar
olmussun. Eski Filmler yapiliyor ve bu Filmlerde savas isleniyor, 300 spartalida hic böyle sahneler
yokmuydu, daha buna benzer nice yabanci filmler yapildi, aklima gelenler, iskoclali, son samuray
hic bunlara elestiri yok, neden yabancilar yapiyorlar ve sanat eseri, biz yapinca kasit var oluyor.
Sana denecek tek söz var aslinda kendine baska bir is ara ve huzur bozucu yorumlardan vazgecmeni
öneririm, kardesim.
Böyle konulardan uzak durman hem senin hemde Boarddaki huzur ortami icin iyi olur.
Kolay Gelsin!
Ben Tavsiye etmiyorum, Zaten burada bir sanatsever aciklamis durumunda
https://www.youtube.com/watch?v=o29beiNVGVo
Dizi cakildi kaldi
zaten basindan belliydi , bayatlamis bir konu ,
Amerikan Filmlerinden özentili bir Fatih Sultan Mehmed tiplemesi
Fox Ana Haberi gecemiyor Sali günleri , Eskiyayi gecemiyor , Kadin Diziisni gecemiyor
hatta Kadin Dizisinin tekrarinin dahi arkasinda kaliyor
![]()
The End
Ben 10-12 bölüm sonra final tahmin etmiştim
Ama 6 bölüm zor dayandı
Başlamadığan belliydi
Şu anda 13 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 13 misafir)