selam arkadaslar ,
Arkadaslar ben bahcede mangalda olsun evde yemeklerde olsun en cok soguk mezeleri severim
bu konuda bayada iddaaliyimdir , mesela bir Haydari yapayam misafirler öve öve bitiremez
onun haricinde bizim Trakya'da cok meshurdur Mamzana ,
Şakşuka , Yoğurtlu Semizotu , Fasulye Piyazı olsun ve Coban Salatam
bu Mezeleri seeve seve yaparim , sizler Soguk Meze olarak neleri yaparsiniz ?
Her Yöreye ait Mezeleri insallah bu Konu altinda toplariz ,
insallah bilmedigimiz ilginc Mezeler cikar
Not: tabi bu videolar internetten alintidir ,
bu tarifeleri zamanla herkes kendinden bir parca katarak degisik sekilde yapabilir
yapa yapa insan ögreniyor bir cok icindeki malzemeyi degisebiliyor
onun icin bu videolari sembol olarak ekledim , internette bir cok yapilis sekli var
sizler hangisi hosuna giderse hangisi damak tadiniza uyuyorsa onu yapin
Haydari Kisa ve Öz bir Anlatim Videosu
Saksuka Tarifi
Semizotu Tarifi
Mamzana Tarifi
Fasulye Piyazi Tarifi
Coban Salatasi Tarifi
Konu TipiTip tarafından (08 Eylül 2017 Saat 16:50 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
Bizim Denizli de senin şimdi Mamzana dedigini bizde ekşili Balcan gömmesi derler.
Birde sadece patlıcan ve yoğurt ile vardır ..üzerine toz biber ile tereyağlı sos yapılır üzerine gezdirilir..
Semiz otu bizde de aynen
Arasıra fasulye piyazi bende yaparım
Söyle Tatli konu acalim da agzimiz tatlansin..
Bende soguk mezeyi cok severim ama mutfak isinden hic anlamam
Haydari ve Antep ezmesi favorilerimdendir.
madem Soguk mezeleri paylasiyorsunuz malzemelerinide yazsaydik yapanlarda ögrenmis olur.
videolarinda yazilan mezeleri mutlaka inceleyecegim.
iyi sohbetler.
Bende ileride bir şeyler eklemeye çalışırım foto filan
Şuanda pek vaktim yok izine gidiyorum
Semiz otu (pirpirim) salatası
Hazırlanışı
Semizotunu topraklı olan kök kısmını kesip güzelce temizliyoruz. Temizlediğimiz semizotu yapraklarını bol sulu bir kapta yıkıyoruz (daha temiz olması için suya sirke koyabilirsiniz). Daha sonrasında suyu süzüyoruz ve kuruluyoruz.
Sarımsaklarımızı soyup bir dövecekte eziyoruz. Sonra salatayı yapacağımız geniş bir kaba süzme yoğurdumuzu , zeytin yağını ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz. Ardından semizotu yapraklarını yoğurdumuzla buluşturarak güzelce karıştırıyoruz.
Geniş bir yayvan tabakta servise aldıktan sonra üzerine pul biber gezdire bilirsiniz.
Artık serin serin salatanızı tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Bizim bahçe dolu, unkraut dan daha çok
Yer Frankfurt/M.
slm arkadaslar ,Meze yapmaya ve tüketmeyi cok seviyorum.Ben her türlü mezeyi cok seviyorum.
Ben de benim yöremin bir Meze sini yazayim dedim ve bunuda cok güzel yaptigim söylenir.
HUMUS (bir suriye mutfagindan arap kültüründen gelendir)
Hatay da sadece meze olarak degil günün her saatinde normal yemek olarakta tüketiliyor,ancak meze olarak cok talep gördü ve tüketiliyor.
Bu Humus u sade,zeytinyagli,tereyagli,istege bagli yumurtali veya sucukluda tüketiliyor .Humus Tirnakli ekmek ,Pide ekmek veya halep ekmegiyle de cok güzel oluyor yemesi.
Şu anda 4 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 4 misafir)