Arkadaslar eski sitemizde buna benzer bir konumuz vardi
Yogurt Mayalama üzerine baya fikir alisverisinde bulunmustuk
Bu konuyu tekrardan burda acip gecen yillarda ne gibi yeni metotlar gelistirdik diye aciyorum
Insallah bir cok arkadasimiz tecrübelerini paylasir .
Ben Süt Mamüllerini cok cok seven birisiyim bunlarin basinda Peynir sonrada Yogurt gelir
Eeeee nede olsa Cocuklugum Manda ve Koyunlarin icinde gecti
simdi gelelim konumuza BEN son yillarda Yogurdu Nasil Mayaliyorum
Sütümü genellikle taze taze sicak sicak Gelsenkirchen Sehrinden bir Ciftciden aliyorum
Yada Recklinghausen Herten civarinda yol üzerinde olan herhangi baska bir Ciftcidende almisligim vardir
Sütü evde güzelce kaynatiyoruz , kaynamadan sonra sogumaya biz ilimaya deriz birakiyoruz
Süt 40-45 Dereceye düstügünde icine internetten buldugum ve aldigim bu MAYADAN koyuyoruz
Bu Mayayi nasil kullaniyoruz derseniz , Litre basina 1 paket genellikel 5 Litreden Mayaliyoruz yani icine 5 Paket koyuyoruz
simdi Fiyati görüp hemen abooooo demeyin ilk bakista öyle ama öylede degil :-))
simdi ilk mayaladiginizda tekrar Mayalamak icin Maya kenara aliyorsunuz
Litre basina okkali 3 Yemek kasigi alicaksiniz 4 kasikta olabilir sorun yok
bu aldiginiz Mayayi BUZLUKTA donduruyorsunuz yani birdahaki sefere 3 litremi Mayalayacaksiniz 9-12 kasik arasi Maya aliyorsunuz
ve Tekrar Mayaladiginizda süt yukarida dedigim gibi 40-45 derece düstügünde Buzluktan cikarip erittiginiz buzlari cözülmüs Mayayi ilave ediyorsunuz
simdi gelelim diger PÜF noktaya , süt soguduysa Mayada icine atildiysa sonrasina
Sonrasinda Sütü MUHAKKAK CAM KAVONOZLARA doldurun , en güzel Mayalama Cam Kavanozda oluyor
Biz Cam Kavonoza Koyduktan sonra kapaklarini kapadiktan sonra Kavonozlari güzelce sarip Elektrikli firinin icine koyuyoruz
Firinin icinde en az 24 SAAT beklemesi gerekiyor sunuda ekleyem konuya biz 5 Litreden Mayaladigimizda
ayriyetten sütü kaynatirken icine 2-3 paket SAHNE ilave ediyoruz 24-30 saat arasi Firindan cikarip Buzdolabina koyuyoruz
Yogurt Buzdolabina koyuldugunda Mayalamasi biter , Lütfen en az 1-2 gün dolapta dinlensin yogurt
dinlenmesinden sonra afiyet ile yiyiniz ,
Simdi en önemli Püf Noktasi
ilk sefer Mayaladiginiz yogurttan daha sonra kac sefer MAYA alabilirsiniz
Bu Maya ile ben 5 sefere kadar Maya aldim dondurdum tekrar Mayaladim ne yalan söyleyem 4 sefere kadar mükemmel oluyor
ontan sonra yogurt tabiri caizse uzamaya basliyor , ama 4 sefere kadar maya alip mayalandiginda muhtesem süzme yogurt gibi oluyor
Lezzeti gercek cok cok muazzam oluyor
kafaniza takilan benim unuttugum birseyler varsa buyurun sorun ,
ilavetten sizlerde bildiklerinizi tecrübelerinizi paylasin
hayat paylastikca güzeldir !!!!!
Dün Mayaladigimiz Yogurtlar :-)))
Not: konuya internetten alinti yapmayalim
Kendi tecrübelerimizi yazalim
Alintinin bir anlami yok kopyala yapistir
AMA kendi tecrübelerimiz bir baska oluyor
Lütfen bu konuda anlayis gösterin
Konu TipiTip tarafından (13 Ekim 2017 Saat 17:48 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
usta sana bir sey sormak istiyorum , demissinki ben sütümü ya Gelsenkirchen Sehrinden bir Ciftciden aliyorum yada hertenden , peki bu aldigin süt 100/100 sütmü yani su katilmismi katilmamismi acaba merakim budur , ciftlikden aldigin icin ve kilosunu kaca aliyorsun acaba ?
kisaca ben oberhausende kaliyorum da , ve bende ciftlikden su katilmamis yada taze süt ariyorum bilen bana tam adresini yazarsa bana en yakin yeri cok sewinirim simdiden cok tesekkürler...
Usta niye su katilsinki ???
Sen nerde su katilmis süt aldinki ??
Icinden yagi alinmis neysede su katilmis Almanyada duymadim hic
Türkiyede yok son yillarda köylerden toplanan sütler dahi Kontrol edilip toplaniyor
Sütler sicak sicak inekten Tankere geliyor
Ordanda aninda siseye yada bidona doldurup aliyorum
http://www.bauer-godde.de
http://www.eckermannshof.de
http://www.dein-bauernladen.de/searc...kirchen-4-8904
http://www.hofladen-bauernladen.info...shof__5484.php
Bu adreslere BAK sana hangisi yakin die
Hemen hemen hepsinden süt almisimdir
46047 oberhausen bana en yakin nereden bu sekilde ciftlikden süt alabilirim ben baktim ama tam anlamadim bulamadim , sizler bildiginiz icin bana bakarmisiniz acaba rica etsem
Usta yardim iyi güzelde
Karsindakini salak yerinede koymamak gerek !!!
Yaz Google OBERHAUSEN BAUERNHOF MILCH
BAK bakalim neler cikiyor
https://www.google.de/search?q=oberh...obile&ie=UTF-8
Usta iyide sen neyin pesindesin ??
Sana tiklayasin diye sana yakin bir yerr bulasin diye link yolladim
Kalktin ben bulamadim dedim hazir link yollanmisken bulamadim dedim
Simdide ben linklere tiklamadim diyorsun ??????
Neyin kafasini yasiyorsun ? Sana Kim nasil yardimci olsunki bu sartlarda ?
Eklenen linklere tiklamadiktan sonra nasil bulasinki ???
Ver adresini hayrimiza 5-10 litre süt getirelim o zaman
Daha çok evlerde denemekten çekindiğimiz, hazırlaması zor sanılan, ya da lezzetinin yanında sunum olarak da sofranızı zenginleştirecek tarifler vermeye dikkat ediyorum.
Malzemeler:
1 litre günlük süt
1 çorba kaşığı yoğurt
Hazırlanışı:
Sütü çelik bir tencereye alın, kaynatın. Kaynatma sırasında 5-10 dakika karıştırırarak sütü havalandırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte, kaynamadan sıcaklığını koruyarak pişirmeye devam edin. Kaynattığınız sütü mayalamak istediğiniz kaba aktarın.
Kaytanıp, ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı sokup 7'ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.
Bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık sütle (maya için hazırladığınız sütten alabilirsiniz) karıştırdığınız oda ısısındaki yoğurdu, süte katın ve karıştırın.
Giriş yazısında bahsettiğim püf noktası: Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle örtün (süzgeç, sütün hava almasını sağlayarak. sulanmasını önleyecek).
Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın.
Beş-altı saat sonra açın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 5-6 saat mümkünse bir gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzatılırsa kıvamı daha iyi olur.
Dikkat edelim!
Mayalayacağınız kabı, üstünü saracağınız örtünün üzerine yerleştirin, hem mayaladıktan sonra örtünün kenarları ile etrafını ve üstünü kolayca örtersiniz, hem de ısısını daha iyi korumuş olursunuz.
Ben genellikle çömleklerde satılan yoğurtlardan alıp, kaplarını saklıyorum. Fotoğraf için cam kapta hazırlasam da, yoğurdumu onlarda mayalıyorum. Çömleğiniz yoksa, cam ya da porselen kaplarda mayalayın.
Eğer bir kilodan fazla sütten mayalacaksanız, tek bir kap yerine çeşitli ölçülerde ki kaplarda mayalayın. Kullanımı daha kolay olacaktır.
Yoğurdunuzu akşamüstü hazırlayın, böylece bütün gece buzdolabında dinlenmiş, kıvamını bulmuş olur. Ertesi gün rahatlıkla kullanırsınız.
Temiz bir bir bez torba içinde,birkaç saat süzerseniz süzme yoğurt olarak kullanabilirsiniz.
Yoğurt (günlük) pastörize sütlerle biraz daha yumuşak kıvamda oluyor. Bildiğiniz bir çiftlikten aldığınız günlük sütle hazırladığınızda daha kıvamlı ve lezzetli olacaktır.
Yoğurdun faydaları:
Sindirimi kolaylaştırır. Çünkü, vücutta kendi kendine sindirilen tek gıda yoğurttur. Stres, alkol, kolalı ve karbonatlı içeceklerle zarar gören sindirim sistemini korur.
Yoğurt, doğal bir nefes kokusu ve diş taşı önleyicisidir.
Bazı bünyeler yapısı gereği sütteki laktozu sindiremez. Bu yüzden süt içemezler. Sütte bulunan laktoz, yoğurtta laktik asite dönüştüğünden, süt içemeyen kişiler gerekli besinleri yoğurttan sağlayabilir.
Kolesterol emilimini azaltır, probiyotik aktiviteye sahiptir. Tüberküloz hastalığına karşı doğal bir antibiyotik etkisi gösterir.
Kanserden, mide ve bağırsak hastalıklarından, mide, kolon ve ince bağırsak kanserlerine kadar birçok hastalığa karşı koruyucudur.
Güzellik için de çok önemli bir besin kaynağı olan yoğurt cilde parlaklık kazandırır.
Yüzde 61 oranında yağ yakıcı özelliği nedeniyle çabuk kilo vermek ve özellikle karın bölgesindeki fazla kilolardan kurtulmak isteyenler için de ideal bir besindir.
Bu bir alıntıdır, bizim evde mutfak bölümünü genelde hanımım yapıyor, ben kahvaltı, çay, kahve hazırlamasını becerebiliyorum.
Alıntı yapmayalım demişsin yeni gördüm![]()
Konu 44Malatya tarafından (13 Ekim 2017 Saat 18:21 ) değiştirilmiştir.
Benim Hanim hep evde Yogutumuzu mayaliyor maya olarak biz hep kulandimiz (Yogutdan aliyoruz mayamizi)
eskiden Annem de öyle yapiyordu Hanimda öyle yapiyor
ben sahsen Hazir Yogutlari yiyemiyorum öyle alistim
Yogut Mayalandimi 3-4 kasik vurmuyoruz (hafif eskisin diye) ama o damak zevkinize bagli
(yaz aylarinda yogut tüketimi cok oluyor bizde bol bol souk ayran iciyoruz)
Ustalar 24 Saatde Yogurt oldugunu yeni duyuyorum , bana fazla geldi benimkiler en fazla 7 saat ve Cillop gibi Yogurt oluyor. Birde Mayanizi kendiniz yapin sunni seyler atmayin icine.
Nohut Mayasi;
yarim litre Süt 46-48 derece ve 6-8 tane kadar kirilmis Nohut, sarin sarmalayin 18 saate kadar mayalanir. Nohut´u kirmamizin sebebi mayalanmayi hizlandirmak aksi takdirde 24 saat´e kadar sürebiliyor.
Kolay gelsin.
Sifirdan Maya 24 Saate kadar olur, Yogurtdan mayalarsan optimal isida 6 Saat.
Mayayi yaptikdan sonra icindeki Nohutlari cikaracaksin 1 Gün Buzdolabinda beklet ve Yogurt mayan hazir, bununlada yapacagin Yogurt 6-7 Saat de hazir.
Maya icin 500ml. Yaklasik 46 derece Süt ve 10-12 tane kadarda kirilmis Nohut, ayni yogurdu yaptigimiz gibi sicak tut. Fazla suyunu mayadan ayir.
Eger Maya yaparken Nohutun fazla olursa Mayanin Nohut aromasi fazla olur, az olursada fermantasyon icin gerekli bakteriler Süt miktarina yetmez ve maya olmaz, bunu en fazla ikinci seferde kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun
Konu Bancek tarafından (05 Aralık 2017 Saat 13:57 ) değiştirilmiştir.
Ustam yapabildinmi merak ettim.
bizim evde yilin 365 günü yogurt bulunur, kendimiz mayaliyoruz ve ben kendimi bildim bileli hazir yogurt aldigimizi hatirlamiyorum.
yeni yogurt mayalamak icin en son yogurtdan pay ayirtiyoruz.
1,5 -2 litre hafif sicak/ilik süte 2-3 yemek kasigi yogurt ekleyip üstü bez/battaniye örtülü ort. 10-12 saat beklettikden sonra
buz dolabinda muhafaza ederek yogurdumuz hazir oluyor.
her zaman tüketmesekde Kefir icmek istedigimde kendimiz evde yapiyoruz.
Biz Landliebe yogurdunu aliyoruz herseferinde, onunla mayaliyoruz. Bu amazondaki tozlar dahami iyi oluyor arkadaslar ?
Saygilarimla
samu
Bizde asagi yukari 2 seneden beri yogurdumuzu kendimiz mayaliyoruz. Herseyi arkadaslar yukarida gayet güzel yazmislar. Ben zorlandigim tecrübelerimi buradan paylasmak isterim.
- Sütün mayalanma sicakligi 39-42 derece arasinda olmali
- Maya karistirildktan sonra battaniye icinde dinlenme süresi 4- 6 saat (Daha fazla beklerse sulanma artiyor)
- Maya karistirildktan sonra battaniye icinde dinlenme esnasinda kabin üzerine sadece bir tülbent örtülmeli ki yogurt bakterileri hava alabilsin.
- Ilk maya karistirildiktan 4-6 saat sonra battaniyeyi acip yogurdun oda sicakligina ulasmasini bekliyoruz. Yogurdumuz ondan sonra buzdolabina konmali.
ANNEMIN TECRÜBESI : Sütten maximum kaymak almak istiyorsaniz , sütü kaynattiktan sonra 24 saat dinlenmeye birakin. Bunun sonunda kaymagi alin ve kalan sütü 39-42 dereceye kadar isitip yogurdu mayalayin.
Oldu ya, herseyi dogru yaptiniz ama yogurt tutmadi ve su gibi oldu. Hemen enseyi karartmayin.
Evdeki firini 70 dereceye ayarlayin. Tutmayan yogurdu kabiyla birlikte fazla cirpalamadan firina yerlestirin. 70 derecede Umluft funktion u 1 saat boyunca calistirin. 1 saatin sonunda fazla titresim olmadan yogurdu oda ortamina cikarin ve sogumasini bekleyin. Yogurdu buzdolabina yerlestirin ve 24 saat bekleyin.
Selamlar
05300 - Merzifon
Bu arada unutmadan, biz 4 kisilik bir aile olarak her seferinde en az 6 litre en fazla 10 litre sütten yogurt mayaliyoruz. Bu bize 7-8 gün anca yetiyor. (kendi mayaladigin yogurdun lezzeti muhtesem oluyor)
Konu *05300 tarafından (01 Kasım 2023 Saat 16:42 ) değiştirilmiştir.
sütün icerisine yagli crema var(creme Fraiche) %30 200-300ml civari 1 tane ondan katarsaniz sütün icine güzel bi kaymak elde edersiniz sonunda
nasil yogurt mayaliyorsan bununlada ayni mayalaman lazim insallah tutturursun ustam, simdiden afiyet olsun
Selam Beceriksizler, öncelikle paylasimlariniz icin tesekkür ederim.
Benim Hanimda Laktozeintoleranz var bu yüzden süt ürünlerinde sikinti cekiyoruz. Cogu süt mamüllerini iki kere aliyoruz. Laktozsus olanlarin tadi güzel olmuyor ve genelde daha pahali oluyor.
Benim sorum Laktozsus Süt ile yogurt yapan oldumu aranizda? Ve Laktozfreie H-Milch ile olurmu taze olmadigindan?
Saygilar Selamlar
Şu anda 6 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 6 misafir)