Euro5 Diesel Araç sahipleri Euro6 almaya tetikleniyor..bu'na ne dersin?..sonuçta yine Diesel değil mi?
Yapilan arastirmalar, otoban yakinlarinda veya büyük sehirlerde oturanlarin bu durumdan saglik acisindan cok daha fazla oranda olumsuz etkilendigini acikca ortaya koymusken neyi tartisiyoruz anlayamadim. Disel motoru benzinliye kiyasla kat be kat daha fazla zararli gaz cikartiyor. Sen kendini degil, cocuklarinin gelecegini düsün bence. Bundan baska tabii ki bir sürü zararli sey var ama konu Dizel oldugu icin dizelde kalalim. Ayrica bu dizel konusunda en fazla zarari araba üreticileri gördü, alicilar degil. Dizel araba satislari asiri derecede düstü.
Sponsor Reklam |
Euro5 Diesel Araç sahipleri Euro6 almaya tetikleniyor..bu'na ne dersin?..sonuçta yine Diesel değil mi?
Üstad bu isi baska tarafindan bakin arabanin degeri 500 euro olsada 5000euroda olsa sonucta bi kar tsrafi var yeni araba almak isteyenler icin bi firsat 24000euroluk arabayi 18000euroya aliyorsun elindeki 500euroluk arabayi verip daha nei ister insan yenilemek isteyenler iicin bi firsat.tabiki araba firmalari bu isi tezgahliyo devlet eliyle. Bence bi firsat arabasini yenilemek isteyenler icin yalniz soru su yeni seneyede bu firsati sunacaklarmi. Bu firsat herzaman gelmez tabiki arabasi 5000euradan fazla olanlar icin degil arbasi eski olanlar icin seneye kaldirirlarsa. Ben dahil pisman olacam
Euro 6 nin su an ki standartlari doldurmadigini herkes bildigi icin satin alan cogalmadi, aksine azaldi. Tek norm Euro 6D ama o normda tek bir araba kaydi henüz yok. Gercekten satislari artirma amacinda olsalardi Euro 6D cikarirlardi ama sanirim teknik acidan bu mümkün degil. Eskiden Software dolandiriciligi ile sürekli yeni Euro norm cikartiyorlardi ama bu artik yok, dolayisi ile de dizel araba satislari dibe vurdu. Normal Euro6 da sistemi her sene werkstata götürmek gerekiyor cünkü motor giderek tikaniyor, eskiden caktirmadan Euro6 sistemini software yardimiyla otomatikman kapatip tozu topragi ortaliga saciyorlardi, bu imkan artik yok. Hava ne kadar soguk olursa o kadar cok zararli gaz cikartiyorlar. Dizel motoru bildigin gibi iyi bir karisim icin sicak havaya ihtiyac duyuyor, disaridan cekilen hava sogudukca motorun randimani da düsüyor. Dizelde o yüzden kisin motoru calistirmadan önce dizele karisacak olan havayi isitmak gerekiyor.
Benzinliler ise dizele oranla daha fazla CO2 cikartiyorlar. Eger bu oran cok yükselirse benzinli arabalar da ileride misal Stuttgartá sokulmayabilirler.
Neresinden bakarsak bakalim bu is bir cikmaza dogru yol aliyor. Bence insanlarin birer kisi araba sürmekten vazgecmeleri en önemli nokta olacaktir. Su an otobüsle bir yere gitmek, cogu durumda kendi arabanla sürmekten daha pahaliya geliyor. Türkiye´de ki gibi mesela minübüs sistemi olsa süper olurdu.
Satilmamis Piyasada milyonlarca misal Euro5 2014/15 ve 2016 Modeller var,onlar neolucak?
Gecen hafta arkadasim C220 CDI aldi Euro5 Bj.2013 18 Bin Euroya,Mercedesdeki satici demis kesinlikle bir Propaganda yapiliyor diye, Euro5 leri piyasadan tamamen nasil kaldirabilirler ki?Buna en cok Büyük Araba sirketleri karsi cikar.
arkadas audi a4 aldi 2016 model 27bine simdi 19a satamiyor
Almanyada yasayan biri olarak ben merak ediyorum,Almanyada Diesel yasaklanirken diger avrupa ülkelerinde serbest,anla,is degilim ordan buraya burdan oaraya hava akimi olmuyormu?Zehirli gazlar hollanda sinirinda oturan biri olarak bizi etkilemeyecekse bu haber süper.Gökyüzünde almanyada hava hapsediliyor ne burdan diger avrupa ülkelerine nede
o ülkelerden bu tarafa hava gecisi olmuyacak mis bu kanun cikinca,kendim sordum kendim gülerek cevapladim elbette sacma sapan bi karar,bisey yasaklanacaksa kökten sorgulanip yasaklanmali.
saygilarima
Arkadaşlar konuyu bazi arkadaş ya yanliş anliyor yada başka yere çekiyor ben 2 hafta önce audi servisine
Gittim sordum bende 2002 model a6 var diesel umweltpremiere varmiş arabami kaç sayarsiniz
Satiş elamani arabaya bakmadan yeni sifir a6 alirsan 46000 bin euro benim arabayi 10000 euro dedi
Birde kendilerinin verdiği rabati varmiş söyledi kaç olduğunu söylemedi 46000 den 10000 euro benim arabayi
Sayiyorlar araba bana 36000 euroya geliyor Audi A4 sordum o zaman benim benim arabayi 7500 sayariz dedi
Bana kartini verdi satiş elamani gelmeden 2 saat önce ara gel konuşalim dedi ben gitmedim benim bütçeme göre biraz pahali 2ci el arabalarada veriyorlar tabi 10000 deyil jahreswaagen ler için de var Ford mondeo da bakiyorum
Audinin sitesinde bu umweltpremiere nin içinde devlet desteği olduğunu yaziyor
Konu gürbüz40 tarafından (06 Kasım 2017 Saat 04:40 ) değiştirilmiştir.
Peki arkadaslar, yurt disindan dieselaraba ile gelmek isteyen turistler olursa? Örnegin Türkiye den!!
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/s...EAR&usage=USED
birisi bu durumu aciklarsa sevinirim, burda fiyatlar hergün pahalaniyor ucuzlamiyor.
Kisisel düsüncelerle hareket etmeyi hic bir zaman birakamayacagiz sanirim. Halbuki Google ile 1 dakikada rakamlara ulasmak mümkün. Hic kimseye inanmayin arkadaslar, daima arastirin, millet zaten sallama hastasi olmus.
![]()
Aciklanacak ne var anlayamadim? Fiatlari niye düsürsünler ki? %20 azalan satis onlar icin bir kayip degil cünkü dizel yerine zaten benzinli satiyorlar. Umsatzlarina bu olayin en ufak bir etkisi bence yoktur, sadece daha az dizel satiyorlar o kadar. Ucuza satinca ne karlari olacak?
Ben dün vw ye gittim konuştum.2016 model vw passat tsı 150 ps 24.000 km.de 22bin euro 3 yıl garanti.benim eski arabaya 6bin veriyorlar.satsam 500 euro etmez.yani 16bin euro ya geliyor.niye bu fırsattan yararlanmayim
Bana bu fiyattan 3 yıl garantili arabayı kim verecek. Yani bu fırsatı kaçırmayın.taksit de yapıyorlar faizi 2.99 fena sayılmaz.
Isyerin sehir merkezinde degilse dizel bir sorun degil, hemen al derim ama misal Stuttgart´ta calisiyor da hergün oraya sürmen gerekiyorsa asla almani tavsiye etmem.
Olay bu kadar basit, kisiden kisiye degisen bir durum var, genellemek cok yanlis. Sehir merkezine senede 3 kez giremeyeceksen bunun bir önemi yok.
Şu anda 23 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 23 misafir)