Herkese merhaba,

Esimin isi sebebiyle bir bucuk sene önce Romanya dan Almanya ya tasindik. ilk geldigimizde esimin isine yakin yerlerden kizimiza okulda ilk yer bulduğumuz semte yerleştik. Malum bu donemde Ev kiraları çok yüksek, öngöremediğimiz kadar bütçemizi zorluyor. o sebeple belli bir peşinat ile ev almayi dusunduk. fakat Sparkasse ile yaptigimiz ilk görüşmede esimin oturum izni sureli olduğu icin (2028 e kadar) kredi veremeyiz dediler. bu arada esimin is sözleşmesi süresiz ve mavi kart ile geldik buraya. ben Turkiye de yasadigimiz donemde ziraat bankasında calisiyordum ve oradaki bankacılık sistemine hakimim fakat burada çok farklı bir sistem var. bazı internet sotelerinde gecici oturum ile kredi çekilebileceği yazılıyor. acaba bu sitelerdeki faiz oranları mi yüksek olur. forumu günlerdir okuyorum ve çok faydalı bilgilere ulaştım... teşekkürler

sizlere sorum konut kreidisi çekme imkanımız olur mu? ve bu bizim icin zararlı mi olur?

aslında benim annem babam almanya da gastarbeit olarak calismislar bende burda dogdum ama sonra Turkiye de okudum. ailemde sonradan kesin dönüş yaptılar...