Please enable / Bitte aktiviere JavaScript!
Veuillez activer / Por favor activa el Javascript![ ? ]
DMCA.com Protection Status

Sifre Güvenliginiz

Sayfa 2 Toplam 2 Sayfadan BirinciBirinci 12
Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 21 ile 28 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Malulen emekliligim onaylandi

Tecrübeli Üye aksarayli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    686
    97 mesaja 250 teşekkür aldı
    Alıntı iskete Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Grundsicherung yardimina bas vurdum bana bürgergeld icin kagitlar yollamislar grundsicherung u baska bir sey sanmistim ama bürgergeld oluyormus türkiyedeki emeklileige karisiyorlarmi? biliyorsunuz emeklilik einkommen olmuyor aslinda nellere dikkat etmek gerekiyor?
    ister bürgergeld .istersen grundsicherunddan al,türkiyedeki emeklilik gelir olarak gözükür.

2. aksarayli üyemize teşekkür edenler:

3. Sponsor Reklam
    Tecrübeli Üye hOrOz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,319
    4,693 mesaja 10,318 teşekkür aldı
    Alıntı aksarayli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ister bürgergeld .istersen grundsicherunddan al,türkiyedeki emeklilik gelir olarak gözükür.
    Usta bildiğim kadar emeklilik einkommen oluyor yıl sonunda einkommensteuerausgleich yapman gerekli diye biliyorum.

Biz geçen sene 9. aydan beri Bürgergeld aldık,

şimdi hanım 9.cu aydan itibaren malulen emekli olunca J

Job Center 9.cu aydan itibaren ödediği bütün yardımları, hastalık sigortası primlerini hesaplamışlar eve hesap göndermişler.

Yani Alman Devleti kimseye para hediye etmiyor.

5. hOrOz üyemize teşekkür edenler:

Tecrübeli Üye iskete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    36
    18 mesaja 22 teşekkür aldı
    Alıntı hOrOz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Usta bildiğim kadar emeklilik einkommen oluyor yıl sonunda einkommensteuerausgleich yapman gerekli diye biliyorum.

Biz geçen sene 9. aydan beri Bürgergeld aldık,

şimdi hanım 9.cu aydan itibaren malulen emekli olunca J

Job Center 9.cu aydan itibaren ödediği bütün yardımları, hastalık sigortası primlerini hesaplamışlar eve hesap göndermişler.

Yani Alman Devleti kimseye para hediye etmiyor.
    finanzamta bildirmen icin senelik 20bin euronun üzerinde kazancin olmasi gerekli diye biliyorum
    herseyi einkommen diyorlar bankalar filan issizlik parasina einkommen demiyorlar desene islerine ne gelirse
    yani yardimi alirsak gerimi ödiyecez saglikli olda calis valla ne bu ya hastaliklami ugrasacaksin bunlarlami ugrasacaksin valla isimiz zor arkadasim
    Konu iskete tarafından (13 Temmuz 2024 Saat 05:32 ) değiştirilmiştir.

Tecrübeli Üye iskete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    36
    18 mesaja 22 teşekkür aldı
    isin ilginci antrag esimin vermesini istiyorlar onun üzerine yapialacak islemler onun bilgilerini istiyorlar yani yardimi onlara yapacaklar sanirim ben öyle anladim türkiyeden emekli olursan onuda gelir sayiyorlar bildirirsen eger bildirmezsen cikar diyorsun ?

Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,319
    finanzamta bildirmen icin senelik 20bin euronun üzerinde kazancin olmasi gerekli diye biliyorum
    herseyi einkommen diyorlar bankalar filan issizlik parasina einkommen demiyorlar desene islerine ne gelirse
    yani yardimi alirsak gerimi ödiyecez saglikli olda calis valla ne bu ya hastaliklami ugrasacaksin bunlarlami ugrasacaksin valla isimiz zor arkadasim
    Der aktuelle Grundfreibetrag beträgt 11.604 € für Einzelpersonen und 23.208 € für gemeinsam Veranlagte (Stand: 2024).
    Über den Grundfreibetrag hinausgehende Renteneinkünfte sind in der Steuererklärung anzugeben,
    sodass das Finanzamt die tatsächliche Höhe der Rentenbesteuerung ermitteln kann.

isin ilginci antrag esimin vermesini istiyorlar onun üzerine yapialacak islemler onun bilgilerini istiyorlar
    yani yardimi onlara yapacaklar sanirim ben öyle anladim türkiyeden emekli olursan onuda gelir sayiyorlar bildirirsen eger bildirmezsen cikar diyorsun ?
    aslında aynı çatı altında oturanların geliri isteniyor, eşinin üzerine yapmaları senin emekli gelirin var o yüzden gelirsiz olan yenge! hanımın yapmasını istiyorlar

Ben çalıştığım için herşey hanımın üzerinden işledi ama sonuçta aynı çatı altında ikamet ettiğin için senin isminde geçiyor

Oğlan Ausbildung yapıyordu aynı çatı altında oturduğu halde onun gelirini hiç karıştırmadılar
    Konu hOrOz tarafından (13 Temmuz 2024 Saat 10:21 ) değiştirilmiştir.

9. 2 kişi hOrOz üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye aksarayli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ettiği Teşekkür
    686
    97 mesaja 250 teşekkür aldı
    isin ilginci antrag esimin vermesini istiyorlar onun üzerine yapialacak islemler onun bilgilerini istiyorlar yani yardimi onlara yapacaklar sanirim ben öyle anladim türkiyeden emekli olursan onuda gelir sayiyorlar bildirirsen eger bildirmezsen cikar diyorsun ?
    Aile birligi oldugu icin, her ikinizinde geliri hesaplanir.
    Emekliligi bildirip bildirmemek sana kalmis.Benim düsüncem bildirmezsen ileride birgün karsina cikabilir.

11. aksarayli üyemize teşekkür edenler:

Nereden
    Babadağ dan
    Ettiği Teşekkür
    1,319
    Aile birligi oldugu icin, her ikinizinde geliri hesaplanir.
    Emekliligi bildirip bildirmemek sana kalmis.Benim düsüncem bildirmezsen ileride birgün karsina cikabilir.
    Zaten otomatik olarak biliyorlar

Hanımın bize emekliliği kabul yazısı bize gelmeden onlar hesaplarını yapmış

Rente dairesine bildirmişler..

Gelen yazıda biz sizin şu tarihten itibaren emekli olduğunuzu şu kadar yardım şu kadar geri ödeme olacağını bildirdik diyor

JobCenter ve LVA dan gelen mektup arası belki iki-üç gün var..

Bugünkü elektronik ortamda bir şey gizlemek imkansız

Almanya da internet çağı resmi dairelerde daha taş devri hızında sürdüğü için biraz zaman allacak

13. 3 kişi hOrOz üyemize teşekkür etti:

Tecrübeli Üye
    Ettiği Teşekkür
    555
    153 mesaja 371 teşekkür aldı
    Alıntı feza Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selam arkadaslar, 02.10.2023de müracaat etmis oldugum malulen emeklilik (Erwebsminderungsrente),
    baslangic 01.05.2023 ve emeklilik süresi 31.10.2025, ödeme baslangic tarihi 01.08.2024 volle Erwebsminderungsrente (Arbeitsmarktrente) kabul edildi.
    uzatmak icin bitis tarihinden 3 ay önce müracaat yapmam gerekiyor. hayirlisi olsun.

1963 dogumluyum ve % 60 GdB var. 03.2025den itibaren Schwerbehindertenrente (engelli emekliligi) kayib olmadan gecis yapiliyor (DRV bilgi almak gerekiyor).

slm arkadaslar,

daha önce yukarida belirtdigim "altersrente für schwerbehinderte menschen" müracaatimi yaptim 01.03.2025 tarihinden itibaren gecerli sayildi.
    böylelikle gecici/süreli (befristet) olan Erwebsminderungsrente yerine süresiz (unbefristet) altersrente für schwerbehinderte menschen olarak gecis yapmis oldum.
    EM==>altesrente f. Schwerbehinderte gecis yapildiginda "mevcut hakların korundugundan" (Bestandsschutz) dolayi maastan kesinti yapamiyorlar, yani az olmuyor ama bazi kosullara göre fazla alma imkani oluyor.

15. 2 kişi feza üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 17 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 17 misafir)