Sponsor Reklam |
Evet Alman Krankenkasse ne ödüyorsa Türkiye karşılıyor.
Kartın üstünde "SGK Ausland" yazıyor. Bazı Praxisler başta şaşırıyor veya kartı nasıl okutacağını bilmiyor. Ben herzaman kartın üzerine Krankenkassenin yetkili memurunun numarasını yazın ve yanınızda bulundurun diyorum. Çok nadirde arıyorlar, Krankenkasse sorun yok diye telefonda ve onaylıyor. Doktor parasını yine Alman Krankenkasseden alıyor. Krankenkasse sonra SGK'dan alıyor. Ama ödemezlik falan olmuyor.
Tek fark Pflegeversicherung olmuyor. Çünkü sosyal güvenlik anlaşmasında öyle bir madde yok.
Ama normal tedavilerde hiç bir sıkıntı yok.
Hatda avanatajı bile var. Alman Krankenkasse diş için birşey ödemiyor. SGK standard takma dişleri ödüyor. Türkiye'de de normal herkes gibi doktora gidebiliyorsun. Acil olmasa bile.
Ne zaman annen Almanya'da emekli olursa ozaman geri hakiki olaral Alman Krankenkasseye geçiyorsun.
tesekkürler
Konu galaxy tarafından (10 Mayıs 2023 Saat 14:04 ) değiştirilmiştir.
türkiyedeki gelirini nasil bilecekler söylemezsen hastalik sigortasi senimi arastiracak sigorta kim oluyor zetn anlasmasi yok türkiye ile muayene bile olamiyorsun türkiyede hem türkiye avrupa birligi degil bisey degil soyguncu bu hastalik sigorta sirketleri nereden para kirpariz ona bakiyorlar
Usta ya sen yazılanları okumuyorsun ! anlamıyorsun ! veya anlamak istemiyorsun !
Belirli bir süre sona Alman LVA, AOK ve Türk SGK ile bağlantıya geçiyor bilgi alışverişinde bulunuyor (En geç emeklilik yaşına girdiğin anda)
İşte o zaman ortaya çıkıyor Finazamt ve AOK geriye dönük hesaplama yapıyor ..
Konu hOrOz tarafından (15 Mayıs 2023 Saat 11:31 ) değiştirilmiştir.
Bilgi alisverisi konusunda bir ekleme yapmak istiyorum. Herkes kendisiyle ilgili bilgileri alman kurumlariyla paylasip paylasmamakta hürdür, burada arkadaslar sadece yasal prosüdür nasil isliyor onu izah etmeye calisiyorlar, bilgileri saklayip yarin ortaya ciktiginda yasanacak sorunlardan herkes kendi sorumludur. Bilmezler bulamazlar diyede kimse emin olmasin, baska insanlarida yanlis yönlendirmesin. ne bilgiler bir sekil gecti o kurumlarin eline, sizin ruhunuz bile duymaz, duydugundaysa zaten is isten gecmistir.
Alman hastalik sigortalarinin veya maliyenin Türkiyeyle direk anlasmasi bulunmadigindan bu bilgiler anlasmasi bulunan rentenversicherung üzerinden temin edilir, rentenversicherung Türkiye sgk dan bilgi istediginde o bilgiyi verip vermeme zorunlulugu varmiymis yokmuymus izine gittiginizde bir sgk kurumuna ugrayip bizzat sorup teyit ettireblirsiniz diyor ben noktayi koyuyorum.
Türkisch-Deutsches Sozialabkommen var. Türk emeklilikleri, Alman emeklilikleri ile eşdeğer kabul ediliyor. Alman emekliliğinde, Minijob alanında ek gelir elde edebilirsiniz ve sağlık sigortası primleri artmaz. Ancak Türk emekliliğinde ve Minijob'da, her şey bir araya getirilir ve çok daha yüksek sağlık sigortası primleri ödemeniz gerekir. Burada eşitlik nerede?
Ya Türkiyeden borcalanarak emekli olanlara tam gün calisma iznini verseler bu sorunlar olmayacak ama bir türlü vermiyorlar!
Türkiyedeki emekliler istedigi yerde calisabiliyor, Gurbetci emeklilere yok bu nasil Adalet anlamak mümkün degil.
AOK bildirirseniz haberi olur her sene sana mektup yollaniyor nerede ne yapiyorsun ne isinde calisiyorsun diye yada ek gelirin varmi emeklimisin nesin diye kendi kendini ihbar edersen oda tepene biner tabiki kaldiki minijob bildirmek zorunda bile degilsin
Tam gün çalışırsan tepene tam binerler
Borçlanarak emekli olanlar bunu baştan biliyorlardı sonradan çıkan bir şey değilki
Bizim millet niye hep düz mantık çalışıyor
Aldıkları küçük bir kesinti sanki bütün emekli maaşina el koyuyorlar gibi yazıyorsunuz
Senin bildirmene gerek yok MiniJob Zentrale bildiriyor
Dijital Çağ Devrinde da neyi saklayabilirsinki ?
Kendi kendimizi kandırmayalım
Konu hOrOz tarafından (12 Mart 2024 Saat 15:53 ) değiştirilmiştir.
iki kere oldu
Türkiyedeki emekliligin bildirilmesi durumunda sadece 20-30 € bir kesinti oluyormus öyle abartilacak bir kesinti olmuyormus?
Neden 20-30 € icin bildirsek mi bildirmesek mi diye sorun yapiliyor ki?
Bildir 20-30 € az al ama ilerde kafan agrimasin.
Not:
Bizde artik Horoz gibi Asimetrik düsünelim düz mantik düsünmeyelim.
Horoz disinda Bizim Millet hep düz mantik düsünüyor!!
Konu Haziran tarafından (26 Mart 2024 Saat 12:59 ) değiştirilmiştir.
SGK´ya AT21 dilekcesini nasil iletebilirim? Sayfasina malesef bir yer bulamadim.
Herkesin konumu farkli olabilir.
Genelde esler üzerinden FAmilien versichert olanlar üzerinden yazilanlar.
Kanun boyutu su ki. Finanzamt ve Krankenkasseye bildirilmesi gerekiyor. Gelir durumu 1 € da olsa.
Bildirip bildirmemek herkesin kendi bilecegi bir durum.
Ilerde cezai duruma düsmemek icin burada konu hakkinda arkadaslar kanun boyutunu anlatiyor.
Kimi arkadaslar calisma hayatin icerisinde devlet dairelerinde olduklari icin , uyari niteliginde isinizi dogru yapin Dogrusu sudur diyorlar.
Ustam senin benim gözümde saygisizca yazman neye bagli? Bizim ailede/etrafimda „anneler“ hepsi ayni durumda. Türkiyede emekliligi aliyor, burada 520€ minijob yapiyor.
Senin etrafinda belki kimse yapmaz. Herkez sende degil. Herkez AOK‘da degil. Ismi Krankenkasse. AOK 100 Krankenkassedan biridir.
Ama gelecek konularda sen yardimci olmayacaksan yazma ne kendi kafani yor nede karsi tarafdakinin gönlünü kir.
Şu anda 20 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 20 misafir)