Arkadaslar bugun sabah vakitleri boluda kartalkaya kizak otelinde korkunc bir yangin cikti..
Suan 10 ölü,32 yarali mevcut..
Otel adeta bir guzellik eseri ve bir tehlike aninda mudahale %50..
Otel yuksek ve arka karafi ucuruma bakiyor,haliyle tek yönden itfaiye mudahale edebiliyor..
Anlasilan yangin merdiveni eksik ve sulu söndürüm sistemi yapilmamis,ayrica insanlar ve otel calisanlari yangina egitimsiz..otel ahsap..turistlik merkezi olan ve bol musteriye sahip bu otele nasil kontrolsuz yapim izni verilmis olabilir..ayrica arkasi ucurum bu otel,depremde veya toprak kaymasinda ucuruma ucabilir..ayrica insaat asamasinda kullanilan malzemeler mesela boya gibi yangina dayanikli yapilmamis..
Sizler gittiginiz otellerde eksikler olarak neler tesbit etmis olabilirsiniz.. görüsleriniz..
Son olarak nerede olursa olsun,ister sehir ister kizak merkezi gibi alanlarda carpik konutlanmanin aci sonu..
Insanlar avrupanin bizi kiskanmasi veya heryanimiz dusman hikayeleriyle uyutulmak yerine turkiyedeki carpik konut yapmanin gercekleriyle tanistirilmali..
Artik cahilligi bir silkide atmali,bir baltaya sapbolmanin zamaninin geldigini anlamaliyiz..
Bunun disinda millet olarakda saftirik saftirik tiktok medyalarinda gezinmek ve aksamlari aptal turk dizileri icin 2 saat harcamak yerine,kendilerini bilgi ve beceriyle donatip verimli bilgilerin pesine dusmeli..
80 li nine ve dedelerin bile muhatap olup alet edildikleri bu sacma sapan sosyal medyalar biran evvel yasaklanmali..
Temel ve nesiller kokusmaktan kurtilmali,basit bir yanginda canlar kaybolmamali..
Kader dedigimiz sey tedbirini aldiginizda,birsey yapamayip basiniza olayin gelmesidir,haliyle bu otelde tedbir bile alinmamisken bunun adini ne koyabiliriz..
Konu webci tarafından (21 Ocak 2025 Saat 09:00 ) değiştirilmiştir.
Sponsor Reklam |
otel ahsap degil, betonarme, sadece dis cephesi ahsap ile kaplanmis.
Bizdeki bir şey olmaz düşünme tarzı değışmedikçe otel demirdende olsa yine fayda etmez.
Nasıl bir otelin yangın merdiveni veya yangın söndürme tesisatı olmaz veya acil çıkışları olmaz
Daha geçen sene önce İstanbul da bir discotek te yangın olmuştu 29 kişi ölmüştü
Bu binaları kim denetler kim ruhsat verir çalıştırılmasına izin verir ?
Bundan 10 sene önce bir garajı kahveye çevirdik.
Garajjın sahibi belediyeye tadilat için başvurmuş
Başvuruya onay gelmeden binaya tadilata başladı
Bizde içini döşedik
Herşeyi yaptık açmaya hazırlandık
İtfaiye gelip ruhsat vermesi gerekti.
Yerel itfaiyeden adamlar geldi .. Tavan çatısına bakktılar
Kapılara baktılar .. sonunda tavanın F90 (yani ateşe 90 dakika dayanıklı ) olması gerekli olduğunu söylediler
Birde dış kapının içeryi değil dışarıya açilmasi gerektiği söylediler
Adam Bauamt tan plan onayını beklemeden tadilata başlamış kapıyı ters takmış
Neyse duvarı yıktık kapıyı ters çevirdik.
tavan probleminide sorduk ne yapabiliriz diye
İtfaiye dedki tavana 4-5 Funkbrandmelder takın dediler
Sonunda herşeyi yerine getirdikten sonra aaçılmasına izin verdiler
Bizdeki ben yaptım oldu mantığı olmuyor
Konu hOrOz tarafından (21 Ocak 2025 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir.
ölü sayisi 66 ya cikmis, allah rahmet eylesin.
Yine aklıma geldi..
Bir Türk restonı vardı yan taraftaki bina boş
Bizim akıllılar aradaki duvarı yıkıyor iki dükkanı birleştiriyorlar
Bauamt olaydan haberdar oluyor, geliyor kontrol ediyor, bakıyorlar aradaki taşıyıcı duvar yıkılmış
Restonanı kapatıyorlar eski duvarın yeniden yapılmasısını istiyorlar
Eski duvar yeniden yapılınca yeniden açilmasını izin veriyorlar
Malesef bu curuk zihniyet toplumumuzda mevcut..ne kadar kafana gore bilgisizce binayla oynarsan okadar akilli gecimdim sananlar var..artik bu zihniyet kanimiza islemis,tabi durust insanlarimizda var .
Evi satin almis bir adam evde kafasina gore tasiyici kolonlari yikiyor oraya oval aralik acarak guya kendine gore guzellestirme yapiyor,be adam git sorumlu yere plan projeye baktir ve izin al,,,,
Adam kelleri kaziyor guye yukseltecek,altindan su cikiyor...
Bu islere artik son vermemiz lazim,katakulu leri bir kenara birakalim,3 ,5 kurus verip izin alacam korkusuyla kafamiza gore is yaptikca hem durustluk hem ahlakimizdan ödün veriyoruz..
Sonus ölüm,daha fazla para ödeme...
Dert ....
Konu webci tarafından (21 Ocak 2025 Saat 16:51 ) değiştirilmiştir.
bu hoteli zamaninda kim onaylamis hersey dörtdörlük diye ?
kabullenemiyenler birde ona baksinlar, anneler babalar cocuklar yanarak ölmüsler Allah rahmet eylesin
yok yok bu gibi insanlarda Allah korkusu kalmamamis ,nedesek bos
sahte müslümanlar vatani ele gecirmisler Allah vatanimizin yardimcisi olsun .
Konu deniz2000 tarafından (24 Ocak 2025 Saat 00:25 ) değiştirilmiştir.
Usta 1978 yapim
2024 de itfaiye izin vermis..
Otel sahibi basmistir mangirlari ..
Baska turlu bu islerle ugrasanlar bilmezmi .kimse sesini cikarmamis demekki..
usta 2007 de yangina karsi güvenli raporunu veren kim ?
bugün yanginla ilgili yayin yasagi getirildi acaba neden ?
Konu deniz2000 tarafından (21 Ocak 2025 Saat 19:10 ) değiştirilmiştir.
2007 verildiyse arada geçen 18 sene kimse kontrol etmemişmi.
Değil 18 sene 18 ay içindedemi kontrol edilmemiş.
Aslında periyodik olarak yılda 1-2 kez kontrol edilmesi lazımdı
Her büyük olaydan sonra suçlu aranıyor
Buradaki suç otelleri kontrol etmekle yükümlü olan yerel birimler
Şuanda benim 10 senedir oturduğum dairede sayısız kere yangın alarmları değişti
Geçen sene radikal bir değişiklik yaparak kalorifer ve yangın alarm cihazları merkezi sisteme bağladılar
Yani herhangi bir yangın alarmı durumunda hemen acil yerlerde bildiri yapaıyor
Bir kaç sene önce Almanya da bütün dairelere yangın alarmlarını mecbur koştular mecbur koştular..
Geçen sene 10 tane aldım Türkiye ye götürdüm matkap olmayınca takamadım
horoz usta damekki turizim bakani rüsvet yemis webci ustanin dedigi gibi
bugün yanginla ilgili yayin yasagi getirildi acaba neden ?
yangın alarmlarıni yapistira bilirdin matkapa gerek yok
Arkadaşlar Türkiye'de para basildi herşey oluyor yani sen bir otel saibi isen karsida belediyeden gelenler diyelim 60000 ayligimi var hotel saibi al su 100000 benden bir tatil yap imzala belgeyi diyor belediyen gelenler adi üstünde bauamt atiyor hic bakmiyor bile.....olay herzaman türkiyede bundan ibaret
Sonuc 66 ölü 1 hafta duyarsin ondan sonra unutulur gider..........ve hotel saibleri gene ayni hamam ayni tas
Tum ustalarin yazdiklari na katiliyorum...
Beles yemek tatil beles aile boyu olursa izin belgesi kolay .olay rusvet kokuyor lakin bize herseyi anlatmazlar..ozellikle bir yangin olayinda niye rtuk devreye girer yasak getirir..buna da katiliyorum..
Burada senelerce yazip ciziyoruz,ahlak cokuntusunu ve devlet icindeki ensesi kalinlari..herkes bir kose kapmis hizmet dusunen yok diye..iftira atmayalim ama bir isimizde duzgun gitmezmi..
Isin dini boyutu bir tarafa tum turkiye topdan tovbe etmesse sikinti buyuk ..
Ben sahsen cuma gunu camii parklarinda,trde carsi parklarinda dikkat ediyorumda nr giris belli ne cikis belli..orada bir patlama bir deprem veya yangin ciksa insanlar birbirlerini ezer...
Yetkililere guzel bir anlatilmaliki;
Insanlarin cok vakit gecirdikleri carsi,pazar,eglence mekanlari gibi alanlarda giris cikislarin duzenli,mekan iclerinde yangin ve acil cikislari gosteren levhalarin gorunur olmasi...
Arkadas adamlar camii parkinda veya pazar parkinda oyle parkediyorki herkes birbir arabasini engellemis,biri cikmasi icin kac saat bekleyecek,,buda bizim insanlarimizi ve sokaklari cahil egitilmemis zihniyetlere teslim ettigimiz..
Mantiga bakin;
Dinlenmek icin otele giden insanlar baslarina gelecegi bilselerdi bile bile ölüme giderkermiydi..
Bunun adi ;
IHMAL ve AHLAKSIZLIK,KUL HAKKI YEMEK..
ARPA BOYU YOL ALAMAMAK..
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah.
Maalesef gündemi hızlı ört baş edip konuyu kapatıyorlar. Sorumlu yok herkes kahraman.
2003: Bingöl depremi - 176 ölü
2004: Pamukova tren kazası - 41 ölü
2008: Kütahya tren kazası - 9 ölü
2008: Davutpaşa patlaması - 21 ölü
2009: Marmara Ayamama sel felaketi - 31 ölü
2010: Karadon maden kazası - 30 ölü
2011: Van depremi - 644 ölü
2014: Soma maden faciası - 301 ölü
2014: Ermenek maden kazası - 18 ölü
2016: Şirvan maden kazası - 12 ölü
2016: Aladağ öğrenci yurdu yangını - 12 ölü
2018: Çorlu tren kazası - 25 ölü
2018: Ankara tren kazası - 9 ölü
2020: İzmir depremi - 117 ölü
2020: Elazığ depremi - 41 ölü
2021: Akdeniz orman yangınları - 8 ölü
2021: Batı Karadeniz sel felaketi - 97 ölü
2022: Amasra maden ocağında patlama - 42 ölü
2023: Kahramanmaraş depremleri - 53 bin ölü
2023: Adıyaman ve Şanlıurfa sel felaketi - 21 ölü
2024: İliç maden faciası - 9 ölü
2024: Beşiktaş gece kulübü tadilatı yangını - 29 ölü
2024: Balıkesir mühimmat fabrikasında patlama - 11 ölü
2025: Kartalkaya otel yangını - 79 ölü
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Yukardaki listeye baktigimizda insan kiyimi ve dehset gezegeninde yasiyoruz...
Artik geriye donup ayni seyler yazmak istemiyorum..
Hersey beyinde bitiyor..
Biz 100 yil cumhuriyet tarihinde kural ve kanunlari bile degistirerek insan olamadiysak bu saatten sonrada adam olamayiz...
Demek ahlak ve dusustluk olmayip hak ve hukuklara saygi duymuyorsak ,insan yasamina deger vermiyor ve kendimize para ve ego gibi bir putu ilke edindiysek,sozun bittigi son noktadir..
Ilk is bir an evvel insanimizi ahlaksizlastiran sebepleri bulup uygulamaliyiz,bugun tum sucu sosyal medyaya atarak elestiri yapamayiz,,
Sosyal medyadan evvelde sosyal degildi,sosyal medya geldi insanlar dahada asosyallasti..
Hicbir devlet,hukumet insanlarin beyinlerine girerek duzenleme yapamaz,kural ve kaideleri koyar,cezalari belirler,ama sen ben uyar veya uymaz,,insanlari ceza kanunuyla insan ve terbiye edemessiniz,
RAB terbiye eden demektir,bizler terbiye uzeri yaratildik ama codlarimizi kendimiz bozduk..
Konu webci tarafından (23 Ocak 2025 Saat 20:41 ) değiştirilmiştir.
Ne yazsak boş, ölenleri geri getirecekmi Hayır.
insanlar çocuklarını kurtarmak ümidi ile pencereden atmışlar.
Haftaya Pazartesi kimse konuşmaz artık, zaten gündemi başka bi konuyla değiştirecekler.
Yarın Bakan CNNTurk’de canlı yayında sucu Bolu Belediyesine atacak malum onlarda muhalif kesimdenmiş bi kesim buna zaten inanacak.
Yazacak bi şey yok biz ne zaman gerçek anlamda Müslüman ve Türk olursak anca o zaman düzeliriz.
Ölenleri geri getirmez ama insanlarin kafalarina kaka kaka söylenerek ölecek olanlar engellenebilir..cunku dedigin gibi yapilirsa vurdumduymazlik devam eder,bu konu turkiyede haftalarca konusulmali insanlarin kafalarina monta edilmeli..depremde ah vah denildi,aglandi,yukardaki listeye bakin ogunler bugunler hala arpa yol alinmamis..
Ne yazsak bos demek kendini avundurmak olur,,
Insanlar tabii de gassam dizisine bakarak birseyler ogrenmeye calisip guya dizilerden birseyler almaya calisiyor,,bence ölunce seni kimin yikayacagi degil,nasil ölecegin önemli..
Kafalar değişmediği sürece hep böyle ahbap cavuş iliskileri olur.
Facede takip ediyorum. Bir yere yeni bir belediye baskani, vali, kaymakam ya üst düzey bürokrat gelsin, 6 ay hosgeldine gidenlerin resimlerini takip edin.
Almanya'da bir yere müdür gelsin, yada yeni bir belediye baskani secilsin, hic misafir gelip gittigini gördünüzmü?
Hayir. Bizde adamlar mesai saatinde böylece cay kahve iciyorlar.
Almanyada yok. Bizde maalesef herkesi iliskileri üstünde cikar pesinde. Sonra vali, kaymakam, belediye baskani, göz yumar.
Bizim ülkece kafamiz degismedigi sürece, herkes yasaya göre degilde hatir gönül islerine önem verirsen hic bir şey değişmez.
Malesef malesef malesef
Türkiye'de polisler bile mesayi saatinde kahve oturup milletle cay iciyor trafik polislerini gördüm oh beles yiyip iciyorlar ondan sonra o yedikleri yerin patronunu disarida diyelim suc işlemiş ama bunlar vay abim deyip ne cezasini yaziyorlar nede kanunun gücünü uyguluyorlar,ya bire bir sait oldum trafik polisi oturmuş beles cay iciyor hemen yolun karsisinda araba yanlis park etmis arabayi saibi idaret bir isim var geleceğim beraber çay içeriz diyor trafik poliside tamam tamam diyor baka kaldim......gel almanyada bir polise bunu yap yapda gör
Konu W211 tarafından (23 Ocak 2025 Saat 21:35 ) değiştirilmiştir.
birbey 3.1 almanyayi birak hele hele japonya'da böyle bir durum olsa suclu kisi aramaya gerek kalmaz, suclu kisiler kendilerini bilir harakiri yapardi,birde bu japonlarin Allah,a inanmazlar, oyüzden Alah korsuda yok
birde Allah korkulari olsa ne olurdu acaba ?
bolu belediye baskani turizim bakanina hangi kanali istiyorsan orada gel canli yagina cikalim dedi cikarmi sizce ??
Konu deniz2000 tarafından (23 Ocak 2025 Saat 22:54 ) değiştirilmiştir.
Şu anda 3 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 3 misafir)