Ne var bunda? Sorun nerede? Mantıklıda. Bunlar Türk Cumhuriyetleri. İşinin hallolması daha kolay. Herşeyin altında bir birşey aramayın.
Yazdırılabilir Görünüm
Bencede gereksiz isler.. alman vatandasligini havada kapan basi sikisincada nereye bas vuracagini bilsin..
selamüaleyküm, türk vatandasligina hemen basvurma, yanarsin ... Doppelte Staatsangehörigheita basvurcan bastan, sen eski kanundan yararlaniyon,, tekrar basvurcan , 255 euro ödecen , urkunde alcan, sonra türk vatandasligina basvurcan.. Almanlar sana bu ukunde vercekler : Beibehaltungs Urkunde
@zekinet, tesekkürler bilgilendirdigin icin, ama yeni yasa ile o kalkmis:
https://www.bva.bund.de/DE/Services/...tung_node.html
Çifte vatandaşlığını ne için alıyoruz? İşimize geldiğinde Türk kimliğini işimize geldiğinde Alman kimliğini kullanmak.
Benim evraklarda öyle birşey yazmıyor. Tek yazdığı, misal Türkiye'de başıma birşey gelirse yardım edemeyecekleri çünkü zaten Türk vatandaşısın diye. Yani iade gibi bir durum olursa.
Avusturyada başına birşey gelirse Alman kimliğimi, Azerbaycanda başıma birşey gelirse Türk kimliğini kullanırım. Dost ülke kiminse onu kullanırım.
Thailand'a bence fark etmez. Thailand iki ülke ilede dost.
S.aleyküm Ustalar,
Bazı konuları sizlere danışmak istiyorum.
Eşim 33 yaşında, sadece Alman vatandaşı. Ben de 33 yaşındayım ve 1995 yılından beri çifte vatandaşım. Oğlumuz 1 yaşında ve o da çifte vatandaş, çünkü türk vatandaşlığını benden aldı.
Kendi durumumda bir sorun yok, karışıklık olmadan devam ediyorum. Asıl mesele eşim ve oğlum hakkında sorularım var.
Eşim, 2003 yılında ailesiyle birlikte Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşı oldu ve yaklaşık 21 yıldır sorunsuz bir şekilde Alman vatandaşı olarak yaşıyor. Şimdi çıkan yeni yasa nedeniyle, tekrar Türk vatandaşlığını almak istemeyi düşünüyor. Kendisi 2014’ten beri Almanya’da "Lebenszeit" memur (beamte auf Lebenszeit) olarak çalışıyor. Bu durumda Türk vatandaşlığını yeniden alması memuriyetine bir sorun teşkil eder mi? Bunu nereden öğrenebiliriz?
Gelelim oğluma: Oğluma Alman kimliğini çıkartmak istediğimde, belediye oğlumu sadece tek vatandaş olarak gördüklerini söyledi. Ben çifte vatandaşım dediğimde ise, onlar “Hayır, siz de tek vatandaşsınız” dediler. Bu durumu nasıl çözebiliriz? Belediye Annemi, babami ve kardeşlerimi çifte vatandaş olarak görüyor, onlarda böyle bir sorun yok. Ancak bu durumu, oğlumu kaydettirirken fark ettim ve bir senedir üzerinde durmadım. Geçenlerde konsolosluğa gittiğimde, Türkiye beni çifte vatandaş olarak görüyor ve oğlumu da kaydettirdiğimde herhangi bir sorun çıkmadı. Almanya’da ne yapmamızı tavsiye edersiniz?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eşine gelince niye Türk Vatandaşlığına geçmek istiyor?
Çifte Vatandaşlığın hiç bir getirisi yok ..
Mavi Kart aldıktan sonra Türkiye de istediği kadar kalabilir
Sen oğlunun neden çifte vatandaş olduğunu neerden çıkarıyorsun?
Askerlik yaşı gelince çocuğun başına problem çıkartırsın
Bırak Alman Vatandaşı kalsın.
Bir kere doğumla çifte vatandaş olunmuyor .. Almanya da doğanlar Alman Vatandaşı oluyor
Bence hiç kurcalama
horoz usta arkadas Oğlunu konsolosluğa kaydettirmis, bu demektirki T.C nufusu cikicak, ve ilerde askerlik mecburiyeti dogucak demektir
Merhaba Arkadaslar,
Sonunda Antrag auf Einbürgerung postayla geldi. Herseyi doldurdum ama bir yerde takildim.
Vermeidung von Mehrstaatigkeit da Nein wegen folgenden Gründen yazan yere carpi attim ama ne yazacacigimi bilmiyorum.
Fikri olan varmi?
Niye begrundung istiyorlar anlamadim..yeni cikan kanuna gore artik eskiden oldugu gibi sadece alman olman istenmiyor..bence yeni kanuna gore şikki nein dogru ama begrundung sacmalik..
Bu şik kisiye gore degisir..bazilari almanyada dogmustur,bazilarinin ebeveynleri turk ,alman,veya badka ulus olabilir..
Sen bunlardan cikip sade alman olmak isteyebilir veya cifte vatandas kalmak isteyenilirsin..
Begrundung olarak mesela
(StARModG)>>>>Gesetz zur Modernisierung des Staatsangehörigkeitsrechts
Verilebilir..yani moderniesierte burgerschafta gore simdiki vatandaslik kalabilir ve haliyle mehrstattlich olmus olur..yani vermeiden yapmis olmassiniz..
Gene de bu soru onemli ve durumuna gore kendi isaretlemeli..
Einbürgerungamt 7ayin 12sinde gittim (online yapmadım) halen bekliyoruz ses soluk yok....
Tailand'daki sırf Alman vatandaşıysa evet, çifte vatandaşsa, yani Tailand vatandaşlığıda varsa hayır.
EU devletleri ve Isviçre, Norveç zaten kardeş. Orada bir sıkıntı yok.
Ben misal Türkiye'de hapise girsem cifte vatandas olduğum için Almanya birsey yapamaz. Azerbaycan'da da girsem yapamaz. Cünkü Türkiye ile kardeş devlet. Aynı sıkıntılı durum Türkmenistan, Kazakistan içinde geçerli.
Saçma maçma ama olay böyle.
Neden istediklerini anlamadim zaten, formda öyle yaziyor. Ama ne olur olmaz diye sorayim dedim.
Arkadaslar baska bir soru, ben Alman Vatandasi yani Cifte Vatandas oldugumda esime süresiz oturma alabilirmiyim? B1 olmadigi icin her sene uzatma aliyor.
Arkadaş yenge Hanım şartları yerine getirmiş olması lazım senin Alman Vatandaşı olman ona sadece biraz kolaylık sağlar
Benim bacanak Türk baldız Alman, geçende yabancılar dairesine süresüz oturma izni için gittiler
Almanca olmadığı için Almanca öğrenmesi gerektiğini söylemişler
Oda şimdi Almanca kursuna yazıldı ..
Ama dediğim gibi adamda beyin sıfır ..
3 kere Türk Ehliyetini değiştirmek için sınava girdi 3 ünüde kazanamadı
Hatta sınavı Türkçe yaptığı halde kendini süpermen sanıyor
Ama elde var sıfır
Malesef 3 kurusa 5 kofte vermiyor alman devleti..hak et al diyor..almanca bilmen gerek diyor,8 yil almanyada olup suresiz oturma alma ve aile birlesimi geride kaldi..
Bu araya sokusturuverelim:
Asad devri kapandi ve suriyeliler bagimsizligina kavustu,köle dogan,köle yasayan ve köle ölen bu insanlar kafalarini calistirmadikca bu kölelikten kurtulamayacaklar,,bunlari esaddan kurtarmak bile avrupanin eline kalmis,isteselerdi cokdan bitirirlerdi ama kosullar suan uygunki esedin fisi cekildi ve saddam gibi lagimlarda bulunup asilmadi,yaptigi iyiligin karsiligi olarak bati rusyaya gitmesine izin verdi..
Tum arap devletleri suan abd ve yahudinin elinde..gunluk algin 5 lira ekmegin 2 kirasi bile ve hatta hacca giderken odedigin 8000 euronun 3 bini yahudinin kasasina akiyor,yani bizler dogustan esir doguyoruz bilmedigimiz tek sey sakarya firat bayraklarini niye salladigimizi bilmedigimiz..
Neyse....
Arkadaslar, Alman vatandasligi icin basvuru formunu sehrimin internet sayfasindan indirdim. Aslinda daha önce yüzyüze görüsmek icin randevu almistim, fakat iptal etmekle birlikte bana mail atip, linki paylastilar ve bu link üzere devam edip, doldurdugum formu tekrar yollayip, onlardan randevu icin cevap beklememi söylediler.
Benim bu Form (Vordruck) hakkinda bir sorum olacak. Kagidin hic bir bölümünde cifte vatandaslik ibaresine rastlamadim. Yani Türk vatandasi oldugumu belirtiyorum ama herhangi bir yerde Türk vatandasligimi tutup, ayriyetten Alman vatandasida (çifte vatandaşlık) olmak istedigimi belirtmem gerekmiyormu. Sanki eski Formlarda buna dair bir ibare bulunuyordu.
Eskiden öyle bi seçenek mecburi idi , şimdi bu yeni yasa ile gerek olmadığı için sana öyle bi soru seçeneği gelmiyor.
Yasa ciktinda müracat etim bu hafta haber geldi islem tamam.
Insanlar hayrini gorur diye dusunuyorum..cdu iktidara gelince cifte vatandasligi kaldiracakmis..scholz bugun aciklamalarda bulundu ve tv ekranlarinda boy gosterisi yapip hikayeler anlatti..
Ayrica 11 yildir esed ikdidarini destekleyip tum zulumlere arka cikan bati ve almanya suriyeye cöreklendi ve elcilik acma yarisina girdi..
Scholz guzel bir gelecek sunmanin dinamik bir ekonomiden gectigini acikladi,,buda bir hikaye,,,,almanyanin paralari ukrayna savasina aktardigi malum..
Ne kadar ortadoguda savas ve gozyasi,okadar batida refah ve sömürü sistemi..
500bin Alman Vatandaş olan Türk ten sadece 15bin kişi Çifte Vatandaşlık için başvurmuş
@atsiz77
Hani Alman Vatandasi olurken, ben cifte vatandas felan olmak istiyorum demem gerekmiyor degil mi? Normal bir sekilde vatandaslik icin basvuruyorum. Türkiye‘ye birsey söylemem gerekiyor mu islem tamamlandiktan sonra?
Alman tarfi Bürgerbürolar da sistem de Cifte vatandas oldugunuz görükür.(Kanunen su anki sürecde Vatandasligi alanlar Cifte vatandas statüsünde )
Türkiye ye Konsolosluga bildirmenizde fayda var.Miras olayi olsun..Askerlik olsun..Cocuk dogumlari olsun.
Zamaninda bildirmek faydali olur.
Yuzyil boyunca insanlari teror korkusuyla yetistirirsen,3 tarafin dusmanla cevrili dersen,aşiri milliyetci yaparsan,stadyumlara bayrak sokarsan olacagi budur..turkiyede sadece turkler yasamiyor,bircok ulus var..parola turkiye turklerindir,ya digerleri ne olacak,,
Cerkez
Laz
Kürt
Turklesmis ermeniler..hadi araplar arkadan vurdu,ya bu vatandaslari napicaz??
Iste irk ayrimi yapar,kafatascilik ve kurukafalilik yaparsan sadece bayrak sallarlar,tarihini kültürünü bilmez,bilgisiz alavere dalavere,koseyi donen adam,milli piyangocu ,boyle tipler meydana gelir,milli maclarda kurt isareti yapip ceza yiyen ülkücüler ,bayragi salla sallayana ortaya cikar..
Ama savas ciktimi ilk bunlar kacar,darbe yapildimi ilk bunlar bankaya koşar..lafa geldimi küllükde kül kalmaz,icrat dedimmi sifir..
Yapacak bisey yok..
Ben olsam alman vatandasligi bile vermem,,cunku kendi vatandasliginda samimi olmayan alman vatandasliginida hurdaya cevirir .
Slm arkadaslar,
ben 1999 da alman vatandasligini aldim ve türk vatandasligindan ciktim. Simdi türk vatandasligini almak istersem askerlige para yatirmam lazim. Konsoloslukta zaten gecmiste hicte iyi tecrübem olmamisti. Memurlar kendini bir sey zannediyorlar. Yani bu saatten sonra gecsem ne olur gecmesem ne olur. Ben Türküm türk dogdum ve türk ölecegim, kagitta ne yazarsa yazsin.
Madem turklugunu seviyorsun,normaldir,o halde turkluguyle ogunen bir alman vatandasi ol ve oyle kal..senin alman olmadigini 7 duven zaten biliyor..
Kayitta ama alman yaziyor..
Askerlige yatirmak icin verdiginde sadece para,askerlik hikaye..
Sayet tr de evin koyun paran maasin ,gelirin,kiracin,araban varsa isler degisir,yok hayat standartlari almanyaya ayarliysa ugradma derim..
Usta buyuk bir ihtimalle 100 de 100 istatistik tutturulmadiysa bile 100 de 70 dogrudur..
Sanki sosyal medyada diger haberler cok dogrumuki..
Herkes tik dan kazanmak icin bir suru yalan haber yayiyor..
Gezi de turkiyenin anasini aglattilar,claudia roth bile turkiye ye geldi..
Tum avrupa kina yakmisti...
Gordukki hakli olan kazandi..
Cogu vatandasliklari herkes zaten geri aldi..
Kiralik gibi alip sonra isi biten iade etti..
En cokda emekli olmuslar bunu yapti..
Suan yeni 3.nesil haric kimse cifte vatandas olmak istemiyor..gerisi zaten alman doguyor..
Mail olarak mi geliyor , yoksa posta ile mi ?
Posta ile gelir. Mail ile resmi bilgiler yasak.
Normalinde yasak.
Aufenthaltstiteli aliyorlar postala gelmez gidip alman gerekir Einbürgerungsurkunde yi