@atsiz77
Manidar olacak belki, bugün Münih Konsolosluğunda bir güne randevu verebildikleri yazıyor.
Yazdırılabilir Görünüm
@atsiz77
Manidar olacak belki, bugün Münih Konsolosluğunda bir güne randevu verebildikleri yazıyor.
Islem hizinda haklisin ama yinede Türkiyede bilgi koruma konusunda "Datenschutz" Almanyanin bin sene gerisinde.
Tüm E-Devlet bilgileri ortalarda dolasiyor ve önüne gelen senin herseyini biliyor ve suistimal edebiliyor.
Sadece HIZ önemli degil güvende gerekiyor.
Herhalde E-Devlet Ringo nun ahırı değil. E-Devlet bilgileri korunuyor. Belki ardında yüzlerce kişiden oluşan bir ekip var
Partinin biri seçim zamanında verilen bilgileri dışarıya aktarmıştır. Söylenti o zamandan beri dolaşımda
o bilgilerde oda sadece doğum tarihi ve adres bilgileridir.
Datenschutz sadece bir imzaya bakıyor her yerde önüne uzatıyorlar..imzalıyorsun...Allah aşkına kim okuyor ki?
Senin TC Numaranı bilmeleri hiç bir şey ifade etmiyor.. E-Devlete girebilmeleri için giriş şifresi gerekli
Bunu da iki aşamalı emniyete alabilırsin cep telefonuna giriş kodu gelmeden E-Devlete giremezsin
Bazı kişiler kişisel bilgilerini korumadan alenen ortaya dağıtmıştır.
Geçen senelerde biri bana sızıntı E-Devlet dosyası diye bir şeyler gönderdi
En yakın akrabalarımı aramak için TC Numaralarını, soyadlarını verdim hiç birini bulamadı..
Bugün E-Devlet te 65 milyon kişi kayıtlı . daha ben olumsuz bir şey duymadım
Orada burada konuşulanlar ortalığı bulandırmak isteyen kişiler..
Yakın zamanda Almanya da e-sağlık gibi bir uygulamaya hayata geçirecek bakalım ne tantanalar kopacak..
Almanlar sadece kuru tantana yapıyorlar.. Hitler zamanından kalan korkuları hala geçmedi
Bugün 10.10 tarihine Essen BŞK randevu aldım.
Gereken belgeler .
RANDEVUNUZ İÇİN GEREKLİ BELGELER
Not: Bu işlem için kamet edilen ülkedeki konsolosluk işlemi yapmaya yetkili tüm Temsilciliklere başvuru yapılabilir.
T.C. Kimlik kartının aslı ve fotokopisi
Yabancı ülke kimliği veya pasaportunun aslı ve fotokopisi (Doğumla kazananlar için)
Yabancı ülke vatandaşlığının hangi tarihte kazanıldığını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (Sonradan kazananlar için)
Anne ve babanın T.C. kimlik kartlarının aslı ve fotokopileri. Eşlerden birinin yabancı olması halinde, yabancı olan eşin pasaportu ve fotokopisi (Reşit olmayan çocuk için bildirimde bulunulacaksa)
Çocuğun doğumla topraklarında doğduğu ülkenin vatandaşlığını kazandığını ispatlayan belgenin (çocuk kimlik kartı, kimlik kartı, pasaport, vatandaşlık belgesi gibi) aslı ve fotokopisi. Sözkonusu belgede başta ana ve baba adları olmak üzere çocuğun kimlik bilgilerinin tam olması gerekmektedir. Şayet yabancı ülke kimlik belgesinde bu bilgiler yoksa doğum belgesine ihtiyaç duyulmaktadır (Reşit olmayan çocuk için bildirimde bulunulacaksa)
Yabancı ülke vatandaşlığının hangi tarihte kaybedildiğini gösteren ve kimlik bilgilerini içeren belgenin aslı ve fotokopisi (Çok vatandaşlık açıklamasının geçersiz hale getirilmesi başvurusu yapılıyorsa)
Tamam da Horoz Usta ben daha TC Bakaninin konusmasini yeni dinledikten sonra bu yaziyi yazdim. Orada burada konusan cok dogru ama bir Bakan aciklamasi var - üzücü.
https://www.google.de/search?sca_esv...ih=867&dpr=1.1
ve
https://www.google.de/search?q=bakan...client=gws-wiz
Google aramaya Bakan Uraloglu yazinca cikiyor - aciklamayida yeni Basin Toplantisinda yapti ondan sonra tüm teknik program sunan programlar konuyu tartisiyor. Ayrica Twitter de dolu yorumlarla.
Hadi onu bunu gecelim Bakan acikliyor. En azindan istifa etse ve güvenligi arttirdik aciklamasi gelse oda yok.
Neyse bu biraz da konu disi bir yorum cifte vatandasliga devam....
Merhabalar, bugün konsoloslukta randevumuz vardı, saat 9:30, hanımla birlikte 9 da oraya vardık, önümüzde 6 kişi var. Zaman çabuk geçer dedik, öyle de oldu, saat 12:30 oldu yeni sıramız geldi, tam bir rezillik, içeride 2 memur çalışması gerekirken birisi hastalanmış, bir memur çalışıyor, o da istediği gibi.
Neyse 2 türlü çifte vatandaşlık işlemi var, birbey’in anlattığı, alman vatandaşlığı alıp onu türk makamlarına bildirmek.
Bizim işlemler değişikti, biz çıkış belgesi alıp alman vatandaşlığına geçiş süresinde çift vatandaşlık çıktı, yani biz o çıkış belgesini iptal ettirip bir de alman vatandaşlığını bildirdik.
Lazım olan belgeler: Einbürungsurkunde orijinal ve kopisi ve ayriyeten bunun Türkçeye çevirili hali yani yeminli tercüman.
Alman pasaport ve nüfus kağıdının orijinali ve fotokopisi, türk nüfus kağıdının orijinalı ve fotokopisi.
Tercüman için 40€ kişi başı ödedik, konsolosluk işlemleri toplam kişi başı 29€ ödendi.
Para neredeyse önemli değil, bizi halen insan yerine koymuyorlar o zoruma gidiyor…
Ustam hangi konsoloslukta Randevun vardı, bende senin gibi izinli olarak Türk Vatandaşlığından çıkışımı almıştım .
Prosedürler aynı benim içinde.
Bugün ben Erweiterte Meldebescheinigung aldım, bunu 2x defa Tercüme ettirmem lazım daha..
Her eyalet farklı farklı belge istiyor , Essen Konsolos tam bi fiyasko Randevu alırken yanımda getirmem gereken belgeler E-Mail ile belirtildi.
Burda yazılanlar ve bana gelen E-Mailde istenen belgeler farklı olduğundan E-Mail ile sordum gereken evraklar nedir diye.
Bugün tercüman Bürosuna gittim istenilen “ Erweiterte Meldebescheinigung “ tercüme ettirmeye oradaki Bayan bana Alman Kimlik/Pasaport istenildiğini söyledi neyse kimliğim yanımda olduğundan onuda tercüme ettirdim…Alıntı:
YENİDEN TÜRK VATANDAŞLIĞINA GİRİŞ MÜRACAATI İÇİN GEREKLİ BELGELER:
-Alman Kimliği veya pasaportu aslı ve iki adet fotokopisi (Alman kimliğinin veya pasaportunun süresi müracaat esnasında en az bir yıl geçerli olması gerekmektedir.
-Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf
-Medeni hal durum belgesi (erweiterte Meldebescheinigung mit Familienstand und Staatsangehörigkeit) aslı ve iki adet Türkçe Tercümesi (belgenin düzenlenme tarihi en fazla 1 ay olması gerekmektedir)
-Ayrıca:
Vatandaşlıktan medeni haliniz bekar olarak çıkıldıysa ve şu an evliyseniz: Uluslararası Evlenme Belgesi (Internationale Heiratsurkunde-Formule B) ve fotokopisi veya Türkiye’de evlenildiyse aile cüzdanı ve eşinizin kimliği ve 2’şer adet fotokopisi
Vatandaşlıktan çıkıldığında evliyken şu an boşanmış iseniz: Kesinleşmiş ve apostilli mahkeme Kararı ve yeminli Türkçe tercümesi
Vatandaşlıktan çıkıldığında medeni hali evliyken daha sonra eşiniz vefat etmiş ise: Uluslararası ölüm belgesi (Formul C) ile 1 adet fotokopisi
Kimlik numaranızı yok ise kimlik numarasını bildiğiniz bir yakınınız adına randevu alabilirsiniz. Bu durumda mümkün değil ise şahsen gelerek kimlik numaranızı öğrenmeniz gerekmektedir.
İki defa gidip gelmek yerine bir evrak fazla tercüme ettirmiş oluruz eğer lazım değilse…
Tercüme Fiyatı toplam fiyat 50€
Ne kadar geri,basiretsiz,hala modern caga ayak uyduramamis,agziyla cag atlayip giciyla 18.yuzyilda yasayan burokratlarimiz var..
Artik uluslararasi bir cagda yasiyoruz,universal dil ingilizce ,rusca,almanca,fransizca..bir ausweiss universal dilde cikariliyor,,
Artik dogum belgeleri bile universal dilde basilirken orada senin turkce dilinin basilmayisi vatandasin degil burokrasinin ayibi..adamlar seni demek kala almayip turkceyi yerlestirmiyorlarsa demek sen hala medeniyetler dunyasinda yasamiyorsun..okadar herseyi modern yaptin,e devlet kurdun,pasaport ve kimlikleri birlestirdin,hala vatandasdan tercume istiyorsun..demek o dili anlamayacak kadar cahil devlet burokrasisi var..
Yazik yahu..
Ustune ustluk bunlar vergi odeyen vatandasa hizmet altinda yan gelir..
Demek modern dunya anlayisimiz ve ayak uydurusumuz 0 kafa..
Bir tercume fazla olsun2 avro,bir resim fazla ceksin5 avro bir kopie yeterki fazla olsun 2 kurus kazanayim diye sinek avlayan kondolosluklarin hali icler acisi..
Var yok vatandas düdükle..
Eline firsati geciren dibine kadar kullaniyor..
Cok kizdim ha:)
Ne hikmetse Alman Einbürgerungsurkunde ve Alman Kimliğin tercümesini istemiyor Münih konsolosluğu.
@Birbey 3.1 ; sorun burada işte, prosedürler Almanya genelinde hep aynı olması gerekirken hepsi kafasına göre hareket ediyor demekki.
Ben konsolosluk sayfasından randevu alırken "Einbürgerungsurkundenin" tercümesi yazmıyordu, kafasına göre bir ayar yaptı diye düşünüyorum
alman vatandasligini aldigimizda bunu türk makamlarina bildirmek zorundamiyiz ki ? ben aldim ama daha bildirmedim
Bence evet. Kaynak gösteremem ama mantıken devletin bilme hakkı var başka ülkeninde vatandaşıysan.
Aynısı Türk vatandaşlığını tekrar kazanan Alman vatandaşlarıda yapması gerekir diye düşünüyorum ama bununla ilgili hiç bi yazı yok.
Bildirmezsek geçmişte olduğu gibi gizli çifte vatandaşlık kazanılmış olup ceza işlemi uygulanırmı…
Bunu en iyisi @Birbey 3.1 ; artık bizim için öğrenmesi lazım artık ;)
Cuma günü unutmazsam sorayim konsoloslukta. Ama mantiken mecbur. Muz cumhuriyeti degil ya Türkiye. Misal bildirmedin. Iki vantandasligin var. Alman olarak Ayse ile evlen, Türk olarak Fatma ile evlen. Alman ve Türk yasalarina göre sadece bir kisiyle resmi olarak evlenebilirsin. SGK veya Deutsche Rentenversicherung iki tane dul maasi baglayacak? Asla.
Edit:
Burada bildirmeye mecbursun yaziyor.
https://www.nvi.gov.tr/cok-vatandaslik
arkadaslar herkese merhaba ben Türk vatandasiyim 1998 de Almanya ya geldim, cifte vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, hic bilgim yok nasil ve nereye basvuru yapmam lazim, hangi evraklar isteniyor, online basvuru yapilabilirmi yapiliyorsa hangi adrese yapiliyor, link varsa buraya yazabilriseniz cok iyi olur.
bu konuda bilgi sahibi olan ve bilgilendirecek arkadaslara simdiden tesekkürler.
Bazi arkadaslar cok cesurlar..turk vadandasi oluyorlar ve evlendiginden devletin haberi olmayacak..peki olmadin,kimseyi de ilgilendirmesin..
Peki turk vatandasi olarak nufus cuzdaninda bekar yazacak,daha sonra kimle tekrar evlendin bosandin ve coluk cocuk mevzulari ne olacak..
Peki bosandin ve mal mulk taksimi ne olacak..
Mesela mesela..bunlari alman vatandasi iken yapin ama zaten evliyken binbir dert,birde bosandin pesine coluk cocuk takdin,baska da kafaya birde toka takdin..bunlar ne olacak..
Kanunsuzluk ve kuralsizlik da sinir tanimayan vatandaslarimiz bunlarida halleder..
Dogan cocugunu kaydettitmeyen vetendesler de var aramizda..
Niye başına iş açacaksınki. İllegal birşey yapmıyorsunki.
ben sahsen türk pasaportunla bu güne kadar almanlarin ne hakki varsa ayni haklari bende söke söke aliyorum
onun icin alman pasina hic gerek duymadim, alanlarada hayirlisi olsun .
Hakın neyse alacaksın. Lazım olsun olmasın. Bir yerde hakkın varsa bırakmayacaksın. Nasıl bir lisan, bir insansa, bir vatandaşlık bir sığınacak yer daha demek. Bazen insanın aklına gelmeyeceği şeyler insanın başına gelebilir.
Misal, uyduruyorum. 3 dünya savaşı çıktı. Türkiye ve Almanya savaşda. Diyelim x bir ülke savaş yok ve dedi Alman vatandaşı gelebilir.
Hayalimiz yetmez neye lazım olacağı. Olaya hislerimiz ile yaklaşmayalım, pragmatik düşünelim.
Birbey usta
Einstein’ın 1947 yılı Mart ayında bir arkadaş grubuyla katıldığı yemekte kendisine yöneltilen 3. Dünya Savaşı’nda hangi yeni silahların kullanılacağı sorusuna birkaç dakikalık duraksamadan sonra,
“III. Dünya Savaşı’nda hangi silahların kullanılabileceğini bilmiyorum. Ancak, IV. Dünya Savaşı’nda hangi silahların kullanılacağına dair hiçbir şüphe yoktur” yanıtını verdiği, bir katılımcının “peki onlar nelerdir?” sorusuna “taş mızraklar” yani anlicagin eyer 3. dünya savasi cikarsa dünya tas devrine dönüsücektir demek istedi sanirim.
Einstein ‘ın ogün “3.Dünya savaşında hangi silahların kullanabileceğini bilmiyorum” dediği sorunun cevabını bugün verebilecek durumdamıyız?
Hangi silahların kullanacağını söyleyebilirsek savaşın ne zaman başlayacağının da cevabını verebiliriz.
Kimbilir belkide bu sorunun cevabı yapay zekada
Tüm konuyu dikkatlice okumaya calistim uzun bir konu oldugu icin, belkide gözümden kacti göremedim, buraya soru sormamin veya gözümden kacan bir konuyu tekrar sordugum icin sende belki BIR DAHA yardimci olabilirsin diye sormus olmam karsiliginda, konuyu dikkatlice oku, Almancan yoksa olamiyorsun gibi bir uslupla karsilasmayi ummamistim dogrusu.
Gittim bügün Münih konsolosluğa. Tercüme dedikleri gibi istemediler. Fotokopiyi boşuna yaptırdılar. Tekrar memur hanım kendi niye bir daha çekti Alman kimliğimi. Ama Einbürgerungsurkundenin fotokopisini aldım. Üstünü mühürledi aslı gibidir diye. Muavin konsolos onayladı ve hemen nüfusa düşüyormuş. Dökümanlar yinede Türkiye'deki nüfusa gidiyormuş.
13 Euro kayıt etmek. Birde 3 sene önce taşınmıştım. Adres beyanını geç yaptığım için 11 Euro cezalı değiştirdiler. İki kişide 48 Euro bayıldık.
Yukarıdada belirtdiğim gibi çifte vatandaşlığı bildirmeye mecburmuşuz.
Randevum saat 10'daydı. 9.30 konsolosluğa girdim. Bir dakika oturmadım çağırdılar. Tam saat 10'da da geri çıktım konsoloslukdan.
@atsız77 veya başka mod.
Şu başlığı düzeltin artık bir.
ben T.C,de 6 aydan fazla kalmadigim icin gerek yok, alman pas....na
T.C,de Almanya vatandaşları 90 gün süreli turistik amaçlı seyahatlerde Türkiye vizesinden muaftır. 90 günü aşkın turistik ziyaretler için oturum izni alınması zorunludur
bunuda biliyorsundur sanirim
Ihre Niederlassungserlaubnis erlischt durch einen Auslandsaufenthalt nicht,
wenn Sie sich mehr als 15 Jahre rechtmäßig in der Bundesrepublik Deutschland aufhalten und Ihr Lebensunterhalt auch nach der Wiedereinreise gesichert ist.
Bende geçmeyi düşünüyordum aslında bütün şartları yerine getiriyorum ama şu İsraili destekleme imzası olunca vazgeçtim.
Benim de dökülen kanlarda bir imzamın olması beni vicdanen rahatsız etti ..
Evet ama şuan çifte vatandaşlık denen bir kolaylık var imkan varken neden yararlanmayalım alman pasaportunun ne kadar güçlü ve güvenilir bir pasaport olduğu bilinen bir şey zaten geçen ay abd ye tatile gittim Türk pasaportu ile vizem olmasına rağmen 2 kere polis kontrolünden geçtim neden nedeni Türk pasaportumun olması başka bir açıklaması yok
Politik konuları pek sevmiyorum ama şuan alman pasaportuna sahip olanlar bu kanunu imzalamak zorunda ben imzaladım şahsen o kadar detaya girmiyorum beni Almanya ve Türkiye ilgilendirir Filistin diye bir davam yoktur olmayacakta herkes kendi vatanını toprağını savunsun gerisi hikaye erkeklik vatanseverlik bunu gerektirir