gelir yok ise, vergi de yok.
ama yüklü para var ise türkiyede hesabta ve almanyada yardim ile geciniliyor ise ona baska makamlar yaptirim uygularlar.
Yazdırılabilir Görünüm
Eskiden kac paran var diye soruyorlardi ama artik sadece sormuyor ayni zamanda soyuyorlarda..
Zoll isi cok ciddiye aldi..sizin uzerinizde olmasi gerekeni uzerinize alin,fazlasi varsa ,ha para,ha cuzdan ,bildirin kardesim..zaten su anda paranin turklerde olduklarini bildiklerinden...
Alman oraya buraya para tasimaz,izin yapar ve o kadar..biz hem turkiyeye hem almanya ya tasiyoruz,tasi babam tasi..
Sucuk tasi
Nimm2 tasi
Alaman cikolatasi tasi...
Euro tasi
Altin tasi..
Su tasimayi bir turlu birakamadik..
Ben 10 yildir fazla oldu hic para tasimam hep kartla öderim
Para sordu yok dedim,kart sordu var dedim,Ausländische kart varmi dedi
var dedim,yok desem,cüzdanda görecek ,Al basina ondan sonra belayi
Yani sonucda Yurt disina cikarken Parayi bildirin diye her yerde yazilip ciziliyor
ama kart olayinda öyle bir sey yokdu
ilk basina gelen ben oldum galiba
Benim üzerimde Alman sinegi bile olsa bildiririm
Benim icin sorun yok
Artik dijital paraya gectik..
Ondandir..
Parmak izi birakiyorsun ve heryerde ispati oluyor..kacakciligin onune gecmek icin yapilsada bu isin kanuni prosedurunu saman alti ettiler..
Insanlarin angriff auf personlichkeitschutz..kendi yamyamliklarini tum siddetiyle uygularken yasalar ve kurallar alt ust edildi..
Bu dijital para cilginligi insanlarin badina cok buyuk belalar acacak..
Sana gelince sen dogruyu yapmissin ve gizlememisin..
aynen bende, satdigim tamirhanenin yüzünden vergi dairesiyle neler basima geldi bir Allah bilir birde ben
sükürler olsun onlarin istedikleri kagitlari gözlerine soktum, tertemiz isin icinden ciktim,sonuc diledikleri bir özür oldu
dükkani sattim simdi rahatmiyim ? Hayir burda yazmistim banyoyu A dan z yenilemem lazimdi firmalar 20€bine yakin para istemislerdi
karar verdim kendim yapicaktim, iki oglumun yardimiyla banyoyu kendim yaptim firmalarin istedikleri paranin 3te birine,
baktim bu iste iyi kazanc var büyük oglum ve haniminin üstüne, uzun zamandir bu isleri yapan bir firmayi iscisiyle ve usta basi ile
ailece satin aldik artik bakicagiz ne gibi problemler cikar zaman göstericek .
not. vergi dairesiyle uyrasmak cok zor her aldiginiz ve verdiginiz kagitlari iyi koruyun. ben 3 tane usbeye ayri ayri atiiyorum
Faiz geliri olmadigindan Burasi O bildirilir.
Ana paraya birsey dedikleri yok.
Miktari Ankaraya oradan da Berlin e gidiyor bilgiler.Ufak miktarlarla ugrasmazlar.
Yazi bazen hesabi olanlara otomatik olarak da gönderiliyor.Siz de Hesap dökümanini senelik Cep telefondan indirir Yaziyla tastikli sekilde imzalar gönderdiginizde birsey cikmaz.
Hesabi olanlar Bilgisayarlarinda her senenin hesap dökümanini Kontoauszug u Cep den indirip saklamalarinda fayda var.Bir hesap sorabilirler.
Deniz 2000 ustam
Ne yazik ki Lohnsteuercimin yerde 18 yakin dosya vardi.Baya ugrastiriyor demisti.Bir de geriye dönük hesaplamalar.
Cogu emekli paralar harcanmis simdi yüklü cezalar....Cok kisi problem yasiyor demisti.
Anlasilan bu mektuplar herkese gelecek.2024 yillarinda gelmeye basladiysa bu mektuplar,daha önce Tr tarafindan Almanya ya gönderilen otomatik biligi paylasimindaki bilgileri Finanzamt incelemeyi tamamlamis,hesap sormaya yeni yeni basladilar demek ki bu.Tarihlerde 2024 yilinin sonlari dikkatimi cekti.
Mektuplar herkese gelmez,sadece tr de mali olanlar hesabi olanlar tesbit edilirse gelir,,benim biseyim yok bana gelmedi,,,
evet,tabiki banka hesebi olanlarin gelir anlaminda demek istedimistim :) Demek senin banka hesabin yok :) En iyisi mi banka hesabin olmamasi tabiki de...Demek istedigim bu mektuplar 2024 te gelmeye baslamasinin sebebi,otomatik bilgi paylasimindan sonraki 4 yil icerisinde Alman maliyesi inceleme calismalarini tamamlayip ceza kesme asamasinda olmalaridir.Aslinda kendileri Türkiyedeki maliyeden ögrenmeleri pilani vardi.Onlar kolay yolu sectiler,bir mektupla senin kanitlamani istiyorlar.Yöntem bu