https://i.ibb.co/9sP95yV/finaz.png
Bu mektup herkese otomatik gelecek.Coguna da gelmistir.
Bana da geldi.
Türkiye de hesabi olanlar.
Hesabin iceriligini bilmediklerinden , Konto auszug u göstermeye mecbur tutuyorlar. (Hesabin iceriligini ortaya dök diye seni zorluyor. mektupdada anlasildigi gibi.)
Oradan da gelir var mi yokmu desiyorlar.
Ben birzad yasadim.Psikolojik baski.Ben Finanzamt im Devlettim bana 4 hafta icerisinde getireceksin diyor.
Ben getirdim.Birseyim yoktu.Destiler birsey cikmadi.
1 senelik bir faiz olayi vardi onu da bildirmistim.( Detayli bankadan hesap dökümani istiyorlar. Normal senelik Kontoauszug yetmiyor.)
Yas ilerledikce sorumluluklar üzerine geliyor.Banka hesap numarasi gerekiyor.Elektrik -su -faturasini ödeme gibi.
Lohnsteuercimin yerde dosyalari kalabalik di.10 sene geriye islemleri tekrar cezasiyla yapiliyor, demisti.
Emeklilik geliri
Kira geliri
Faiz geliri
Desdikleri konu bunlar.
Birsey buldular mi arkasini baya desiyorlar, ufak bir miktar da olsa.Türkiyeyle baglantilar Bankayla baya problem, telefonlara kimse cikmiyor.Istenilen belgelerin dogrusunu göndermeleri aylar sürüyor.Durumu anlatiyorsun kafalarina göre farkli evraklar gönderiyorlar.Türkiye de bürokratik isler tam bir kaos.
Finanzamt bir taraftan Türkiyenin bürokrasisi bir taraftan kolay degil.
Ben 1 gün bile jobcenter ve Arbeitlos lukla isim olmadi.Bazi arkadaslar jobcenter den gecinenlere geliyor diyebilir.
Bilgi transferiyle Kapilar acildi.Almanya Finanzamt Hesaplari desiyor.Kasalari doldurmak icin.Olay bundan ibaret.Bu mektup herkese ezber otomatik gönderiliyor.
Türkiye de hesap numarasi olanlara.Hesabi olup da mektup gelmediyse yoldadir.Finanzamt acele etmez.Bazen 2 senede 4 senede sürebilir.Ama gelir.
Gercekden faiz geliri kira geliri ne birsey yoksa ana parana normal sekilde hesabina birsey demiyorlar.Finanzamt a cok Türkce bilen kisiler alindi bundan 2 sene önce bizim buralarda.
Bazen kurnazlik yapip da Ikametgahimi Türkiye ye kaydirayim diyenler icin de cözüm degil.
Bu sefer de haberin olmadan genel saglik sigortasina tabi olup, devlete borclaniyorsun.Genel saglik sigortasi ücretini ödemezsen.
E devletten Genel saglik sigortasi borc sorgulamasi yapin benden tavsiye. Borc olursa faiziyle birikiyor sizin haberiniz olmuyor.
Demek istedigim kanunlar cercevesinde dogru isinizi yapin.Bir dügmeyle herkes bilgilere ulasiyor.
Bilgiler satiliyor.Para icin hizmet eden cok.