Arkadaslar almanya engelli karti ile askerlik yinede sart mi? Ve kac yasina kadar 40 yasinda gecsek kac para oldu bu ara?
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Yazdırılabilir Görünüm
Arkadaslar almanya engelli karti ile askerlik yinede sart mi? Ve kac yasina kadar 40 yasinda gecsek kac para oldu bu ara?
Ben 3 defa Alman Türk vatandasliginda gittim geldim.1999 senesinden bu yana.
Türkiye de bedelli Askerligi yaptim 20 yasinda. Almanya da da Alman vatandasligi geldi.Kisa bir süre sonra.
Bu sefer de Almanya askere cagirdi.12 ay burada askerlik, Türkiye Nato Ülkesi tamam 1 ayi cekiyoruz 11 ay burada askerlik dediler.O zaman zivildienst olarak yapayim dedim.Sene 2000.
Askerligi fiili olarak yapildigini günü sayiyor günden düsüyorlar.Parayi saymiyorlar.
Simdi yasadiklarima göre her ülke sartlarina göre cagirabilir.Türkiye parasini alir.Almanya durma bakar evli bekar askere ihtiyac varsa Almanyada da yaptirir.
Schwerbehindert olan birisi 50% üzeri askerlikden muaf.
https://www.buzer.de/gesetz/5521/a75728.htm
Türk Konsolosluguna cifte vatandas oldugumuzu haber etmemiz gerekiyor mu?
Bildirmek gerekir.
Bildiren Arkadaslar (Alman vatandasligini alan ) Konsolosluk hangi evraklari istiyor.Tercüme ne istiyor mu.
Münih Konsolosluguna mesaj attim.
Cevap verirlerse paylasirim.
Internette Isvicre üzerine birseyler buldum.Aynisi Almanya icin de yaziyordu.
Termin alirken dilekce doldurulmasi 16 € ücret ve Urkunde Ausweis 2 ser Kopisi. 2X Pasaport Nüfus cüzdani kopyalari.
Çifte Vatandaşlık Tescili
403 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununa göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, ikinci bir ülke vatandaşlığını kazanma hakkına sahiptir. Ancak, kazanılan ikinci ülkenin vatandaşlığının yetkili Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu veya Büyükelçiliğine gerekli belgelerle başvurularak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığını Koruma Beyanında bulunulması yasal bir zorunluluktur. İkinci bir ülke vatandaşlığını kazanan vatandaşlarımızın dosyaları, bu başvurularını yaptıklarında, bağlı bulundukları Nüfus Müdürlüğü'ne ulaştırılır, izin ve çifte vatandaşlıkları nüfus kütüğünde tescili yapılır. Çifte vatandaşlık tescil işlemi yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın, Başkonsolosluğumuza , hafta içinde 08.30-12.00 saatleri arasında şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.(18 yaşından küçüklerin gelmesine gerek yoktur.)
Not: 18 yaşından küçüklerin, aileleri ile aynı vatandaşlık mektubunda geçmiyorlarsa, başvuru için kendilerine ait vatandaşlık mektubunun getirilmesi gerekir.
Tescil Başvurusunda birlikte getirilmesi
gerekli belgeler şunlardır:
* İsviçre vatandaşlığının kazanıldığına dair ilgili Kantondan alınan vatandaşlık mektubunun aslı ve 3 adet fotokopisi (Belediye tarafından düzenlenen mektup, İsviçre vatandaşlığının hangi tarihte kazanıldığını göstermediğinden, Kanton tarafından vatandaşlığın kazanıldığına dair düzenlenen belge esastır) Örneğin; Zürih Kantonunda bu belge "Verfügung" olarak anılmaktadır. İsviçre vatandaşlığı, İsviçre vatandaşı olan eşten dolayı kazanılmış ise " Erleichterteeinbürgerung" olarak anılmaktadır. Vatandaşlık belgelerinin çevirileri, Başkonsolosluğumuz tarafından yapılmaktadır.
* İsviçre kimlik kartının (ID) başvuruda bulunulan herkes için olmak üzere önlü arkalı 2'şer adet fotokopisi.
* Türkiye Cumhuriyeti pasaportlarının asılları ve nüfus cüzdanı asılları
* Evli olanların Aile Cüzdanı (Türkiye ve İsviçre) aslı ve 2'şer adet fotokopisi.
* Erkek vatandaşlarımızdan, askerlik belgeleri (terhis veya erteleme belgesi) ve 2'şer adet fotokopileri.
* Geçerli Türkiye ve İsviçre adres bilgileri.
Ayrıca Aargau Kantonu için;
Ailece İsviçre vatandaşlığı alınmışsa, çocukların isimleri yazılmıyor. İçişleri Bakanlığı, bu yazılarda ise vatandaşlık alan bütün kişilerin (çocuklar dahil) isimlerinin olmasını istiyor. Gemeinde'nizden, çocuklarınızın adlarının ve İsviçre vatandaşı olduklarına dair ayrı bir belge almanız gerekiyor. (Familienausweiss geçerli değildir).
* ÜCRET: 1 kişi için 71.-CHF, diğer aile fertleri için ücret 10.- CHF. İki kişilik bir ailenin ödeyeceği ücret 81.- CHF, üç kişilik ailenin ödeyeceği ücret ise 91.-CHF dir.
Berlin Konsoloslugu
ÇİFTE VATANDAŞLIK TESCİL BAŞVURUSU
İkinci bir ülke vatandaşlığına sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, çifte vatandaşlık durumlarını dış temsilciliklerimizde nüfus kütüklerine tescil ettirmeleri gerekmektedir.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler
1.Türk nüfus cüzdanı/kimlik
2.Alman kimliği
3.Alman vatandaşlık belgesi (Einburgerungsurkunde)
4.Uluslararası doğum belgesi
5. Alman vatandaşlığı Alman anne-baba aracılığıyla doğumla kazanıldıysa, doğum belgesi (Geburtsurkunde) ve başvuranın doğumunda yabancı ülke vatandaşı olan ebeveynin vatandaşlığa alınma belgesi (Einbürgerungsurkunde). Eğer Almanya'daki oturum hakkı nedeniyle vatandaşlığı doğumla aldıysa doğum Belgesinde “Das kind hat nach 4 abs. 3 StAG die deutsche Staatsangehörigkeit erworben” ibaresinin olması gerekmektedir.
Bütün belgelerin birer fotokopisİ
https://berlin-bk.mfa.gov.tr/Mission...nfoNote/361918
Köln Konsoloslugu
SONRADAN ALMANYA VATANDAŞLIĞINI KAZANANLARIN ÇOK VATANDAŞLIK BİLDİRİMİ
Gerekli Belgeler:
1. Almanya vatandaşlık belgesi / Einbürgerungsukunde (aslı ve iki tane fotokopisi)
2. T.C. Nüfus cüzdanı / Kimlik kartı
3. Almanya kimlik kartı / Deutscher Personalausweis
https://koln-bk.mfa.gov.tr/Mission/ShowInfoNote/374029
Alman vatandaşıyım ve tekrar Türk vatandaşlığını aldım ve çifte vatandaşım şimdi.
Benim durumda olupta Türk vatandaşlığını herhangi bir alman makamına bildiren oldu mu? Varsa hangi makama bildirdiniz?
Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde ilgilenmiyorlar ve topu birbirilerine atıyorlar.
Yarın, bize tekrar Türk vatandaşlığını aldığını bildirmediğin suçlamasında bulunmak için oyalama taktiği olmasın.
@infernoturko ; elinde yazılı belge varsa onları sakla , ilerde sıkıntı olursa gösterirsin.
Sen yapacağını yapmışsın, bende senin gibi tekrar Türk vatandaşlığımı aldım ama her hangi bi kuruma bildirmedim.
Bildirmek diye bi zorunlulukta yok gibi görüyorum çünkü ortada yasal kanunlaşmış bi yasa.
Bu sayfada en son satırda Meldepflicht‘ten bahsettiği için bildirmek istedim.
https://allemagneenfrance.diplo.de/f...rtikel-1417422
Ustam üç tane farklı Bürgerservice yerine şahsen başvurdum. Üçünde de müdürlerine sorup geldiler. Ve hepsi de biz yapmıyoruz veya bilmiyoruz diye tavır sergilediler.
Daha öncesinde Bürgerservice ve Einbürgerungsbehörde‘ye Türk Konsoloslugundan aldığım vatandaşlık belgesini eposta yoluyla göndererek hangi daireye başvurmam gerektiğini sordum. İkisi de birbirine havale ediyor.
Bana göre oyalıyorlar ama yanılabilirim de.
Bürgerservice’in bir tanesi belgenin tercümesini de getir kaydederiz dedi. 60 €’ya tercüme ettirdim ve bugun tekrar başvurdum. Başka bir memura denk geldim ve durumu anlattım. Evrakların kopyasını çekti ve bilgi alıp seni arıyacam dedi.
Durum bundan ibaret.
Olumlu cevap almazsam tekrar randevu alıp “kaydederiz” diyen memurun odasına gidip konuşacam. Ama büyük ihtimalle yan çizecek.
En son ihtimal vatandaşlık belgesini ve tercümesini eposta yoluyla iki kuruma da gönderecem ve şahsen başvurmam gerekiyorsa randevu vermelerini isteyecem.
[IMG]https://i.ibb.co/hhmsrD1/Unbenannt.jpg[/IMG]
Arkadaslar Konsolosluk dan cevap geldi.
Sadece Einbürgerungsurkundeyi istiyorlar.Her ihtimale karsin 2 tane Kopyasini yaninizda bulundurun.Gelen Cevap asagida sunuyorum.
T.C. BÜYÜKELÇİLİĞİ KONSOLOSLUK ŞUBESİ, MÜNİH
Sayın XXXXXXXX
Einbürgerungsurkunde ile birlikte https://ddei5-0-ctp.trendmicro.com:4...866961bdd5e761 adresinden Vatandaşlık servisinden randevu alarak bildirmeniz gerekmektedir.
Sorunuz:
Sayin yetkililer Ben Alman vatandasligini aldim.Yani Cifte vatandas durumundayim. Konsolosluga Alman vatandasligina gectigimi bildirmem gerekir mi.Gerekirse hangi belgeler yanimda olmasi gerekir. Tesekkürler. Saygilarimla.
Termin sayfasinda da su sekil istenilen belgeler.
Çok Vatandaşlık Tescili Başvurusu
Genel Bilgiler
Gerekli Belgeler
Formlar
Masraflar
Sıkça Sorulan Sorular
Not: Başvuru, ikamet edilen ülkedeki konsolosluk işlemi yapmaya yetkili tüm Temsilciliklere yapılabilir.
T.C. Kimlik kartının aslı ve fotokopisi
Yabancı ülke kimliği veya pasaportunun aslı ve fotokopisi (Doğumla kazananlar için)
Yabancı ülke vatandaşlığının hangi tarihte kazanıldığını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (Sonradan kazananlar için)
Anne ve babanın T.C. kimlik kartlarının aslı ve fotokopileri. Eşlerden birinin yabancı olması halinde, yabancı olan eşin pasaportu ve fotokopisi (Reşit olmayan çocuk için bildirimde bulunulacaksa)
Çocuğun doğumla topraklarında doğduğu ülkenin vatandaşlığını kazandığını ispatlayan belgenin (çocuk kimlik kartı, kimlik kartı, pasaport, vatandaşlık belgesi gibi) aslı ve fotokopisi. Sözkonusu belgede başta ana ve baba adları olmak üzere çocuğun kimlik bilgilerinin tam olması gerekmektedir. Şayet yabancı ülke kimlik belgesinde bu bilgiler yoksa doğum belgesine ihtiyaç duyulmaktadır (Reşit olmayan çocuk için bildirimde bulunulacaksa)
Yabancı ülke vatandaşlığının hangi tarihte kaybedildiğini gösteren ve kimlik bilgilerini içeren belgenin aslı ve fotokopisi (Çok vatandaşlık açıklamasının geçersiz hale getirilmesi başvurusu yapılıyorsa)
Yabancı ülke vatandaşlığını bildirmek için hangi belgeler gereklidir?
Başvuru Formu (VAT-12),
2 Adet 50x60 mm boyutunda beyaz fonda, desensiz ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen biyometrik fotoğraf,
Nüfus cüzdanı veya örneği,
Diğer devlet vatandaşlığının hangi tarihte kazanıldığını gösterir kimlik bilgilerini içeren ve usulüne göre onaylanmış bir belgenin noter tasdikli Türkçe tercümesi.
Bir de Dilekce var.Asagida sunuyorum.Onun dolmasini istiyorlar.
https://s6.dosya.tc/server22/utfofk/...Formu.doc.html
Diyelim ki önümüzde ki yillarda bu yasa degisti ve cifte vatandaslik hakki iptal edildi. Bizler, yani suan cifte vatandasliga hak kazanmis kisiler icinde geriye dönük gecerli oluyor mu. Yani yasa degistikten sonra bizim elimizden Alman vatandasligini alma imkanlari var mi? Eger yoksa „karar ver, ya sadece türk olacaksin ya sadece alman olacaksin“ deme haklari bulunuyor mu? Yoksa kendi adimiza konusuyorum „At‘i alan Üsküdar‘i gecti mi“, bizler muaf olurmuyuz bu yasa degisikliginden?
… tekrar çifte vatandaşlık iptali yürürlüğe girerse tabii ki.
Almış olanın elinden alamazlar.
Ama öyle birşey ihtimali yok bile. Union kabul etti koalisyon anlaşmasında bu konuyu değiştirmeyeceklerini.
Verilen hak geri alinmaz.Alanlar cifte vatandas sitatüsünde kalirlar.
Cevabiniz icin teşekkür ediyorum. Hayirli aksamlar cümleten.
Ilk adim nasil olmali direk türk konsoloslugundan randevu mu almak yoksa alman Bürgerbüro bildirmek mi cifte vatandas olmak istiyorum diye.