Cevabın için teşekkürler
Ben daha önce aynı hastalıktan 5haftadan fazla kranktım. Dolayısıyla bu hafta tan itibarenbildigim kadarı ile Krankasse ye düşüyorum.
Yazdırılabilir Görünüm
Cevabın için teşekkürler
Ben daha önce aynı hastalıktan 5haftadan fazla kranktım. Dolayısıyla bu hafta tan itibarenbildigim kadarı ile Krankasse ye düşüyorum.
Simdi Krank yaptin,
01.01.2025 Tarihinde krankgün sayisi 6 haftayi gecmez ise, is yeri vertragin bittigi icin artik ödeme yapmiyorum derse
6 hafta dolmadigi icin Krankengelde gecemez isen ve Arbeitsagentur 3 ay Sperre verirse is karisir.
O zaman Krankenkasse sana Freiwilligeversicherung yapman gerek diyebilir.O zaman 3 ay Krankenkasse Beigtragini kendin ödemek zorunda kalabilirsin.
Cünkü eger böyle olsaydi senin yaptigin gibi, herkes aufhebungsvertrag yapip hemen kranka cikar 3 ay Sperreye takilmaktan kurtulurdu.
Ama 6 haftayi 01.01.2025 tarihine kadar doldurursan o zaman durum degisir, otomatikman Krankengelde düsersin.
Zaten sana Krankenkasseden bir yazi gelmesi gerekir su tarihte Krankengelde düsüyorsunuz diye.
Sağolasın cevabın için
Ben daha önce aynı hastalıktan 5haftadan fazla kranktım dolayısıyla bu haftadan itibaren
Krank altı hafta yı geçiyor.
Krankasse den bir kaç içerisinde Yazı gelir diye düşünüyorum.
Burayi biraz karistiriyorsun,daha önce cikmisliignda sorun olmaz,senin yazdigin 27.11.24 imzaladim ve ertesi gün hemen krank yaptim,bu tarihten itibarende yil sonuna kadar 6 haftan dolmuyor,bundan dolayi kranki fazla uzatma verdigim tarihte arbeitslosen icin müracaat et sonra gerisini nasil istersen öyle yaparsin.
Ustam karıştırma niyetim
Yok bilmediğim konularda sorum oldu.
Hakkınızı helal ediniz.
Benim sana verdigim cevaplar 27.11 24 te sonra olacaklar icin gecerlidir,ama sen bu tarihten önce kranksan hala araliksiz devam ediyorsan? Haziran arkadasimizin dedigi gibi bu hafta sana kesinlikle mektup gelir krankkasadan,ve sonrasi artik geleicek olan yazismalara göre hareket edersin.
EyvâAllah
Hakkınızı helal ediniz