benim oyum bastan beri belli
AFD
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Yazdırılabilir Görünüm
benim oyum bastan beri belli
AFD
Nasıl bir akıl tutulması bu?
Bu kadar yabancı düşmanlığı yapan bir partiyi seçmek bilmiyorum.
Gesendet von meinem SM-A546B mit Tapatalk
Almanyada bi temizlik yapilmasi gerekiyor...nereye gidersen git sanki arab sehirindesin....
Yalniz sizleri de temizlemesinler? En sag, fasist görüslü bir partiye oy vermissiniz. Elbette hür seciminiz, fakat onlar güclendikce fasist ideolojiye sahip kisiler de güclenecek, artik ne kadar cami, ev, isyeri, sinegok kundaklarlar, yabancilara saldirilar artar malum. Inanin bu sadece baslangic olur, büyük resim cok daha kötü. Bu konuya girersek simdi cikamayiz...
Biraz abartıyorsunuz Alman Kamuoyu bir kaç akılsız dışında öyle düşünmüyor
Adamların ülkesini nasıl yöneceklerine karar verir gibisiniz
@teko sen böyle düşünüyorsan Almanlarında öyle düşünmesi çok normal garip senecek bir şey yok
Almanlar partizanlik yaparak seçmezler bizdeki gibi yok şu partinin adamı diye seçmezler
Her seçimde niye parti değişiyor adam hizmet vereni seçiyor şu bu partiye üye olduğu için değil
Bizim burada her seçinde belediye başka bir partiye geçiyor bizdeki takım tutar gibi parti tutmuyorlar
Adam bakıyor 5 sene sürecinde bu adam bir şey yapamadı ertesi seçimde başka bir adayı seçer
Hizmet getirmeyen adam yine seçmezler
40 senedir Almanya dayım 40 senedir aynı tantana
Ağalar bırakın herkes istediği gibi oyunu kullansın, herkesin hür iradesi.
Oy hakkın varsa gidersin sana uygun olan partiye oyunu kullanırsın olur biter.
Sizinki aynı Türkiye’deki vatandaşlarımızın durumu gibi, 20 sene akp oy verirler 20 sene şikayetçi olurlar ekonomiden.
Beni gönderirlerse söz sizleride yanımda götürürüm merak etmeyin , anca beraber kanca beraber .
Ben hickimseye oy vermiyorum..biryerde duzenbazlik almis basini gitmisse,kotuluk serbet gibi akiyorsa ve cahiller cogalip pisligen önünü aciyorsa oy kullanma daha iyi..zaten birkac türkün oyuna afd ninde ihtiyaci yok..
Hicbir yerde bir dayanisma kuramamis sivil örgütlenme nedir bilmeyen aksama kadar laklak dizi izleyen gidecek ilk toplum turkler ve afganlar ve arablar..
Afgan ve suriyeliler ne kadar asalak oluyor diyorsakda afd icin hic fark etmez..size de kimse veya hicbit dazlak cicekle gelmez..
Union. AfD, Union ile hemen hemen ilticacılar yönünde aynı fikirde de olsa, diğer konularda AfD zıt.
SPD maalesef çok pazif kaldı.
Birde Friedrich Merz davranış olarak bir devlet adamlığį var. Diğerlerinde bu yeteğini göremiyorum.
Aslínda DAVA'ya vermeyide düşünüyorum. Bir kaç soru sordum onlara geri dönüş bile yapmadılar. Küçük bir partiysen ve oy istiyorsan sorulara cevaplara vermeme lüksün yok. Birde Fatih Zingal, AKP çok yakın. Bundan rahatsızım. Gurbeciler için olan bir parti tüm gurbetcileri Türkiye'deki siyasetden etkilenmeden hepsini kucaklamalı cünkü bölünmeye değil birlik berabirliğe ihtiyac var.
Birde Uniona verme nedenim, tüm büyük partilerinde icinde Amerikaya azda olsa bazı konularda itiraz edebilecek tek parti olarak görüyorum.
Ukrayna savaşı kaybetti. Amerika, daha doğrusu Trump, telefonda Putin ile anlaştı. Aldığı topraklar Rusyadada kalacak. Trump verdiği silahlar karşılığında Ukraynada 500 Milyar Dolar yerdeki madenlerden alacak. Bugün saat 14.30 gibi Amerika Münih konferansında diyecek güvelniği siz sağlayacaksınız.
Yani Amerika ve Rusya kazandı, borçlu çıkan Avrupa olacak.
Birde ekonomi Almanya'da eskisi gibi olmasada tamir edebilecek tek parti Union. SPD beceremdi.
Kalorifer yasasını zaten Union istemiyordu. SPD yarı gönüllü onay verdi. Bu yasada böylece kalkacak.
Seçim sonrası Union-SPD koalisyonu kurulacak. 24.02. Scholz tarih olacak. Yerine Pistorius gelecek. Bu adam düşünce ve tarz olarak Union'da da siyasetci olabilirdi. Pistorius dis işleri bakanı olacak.
Benim kucuk oglanda ayni sen kafadan,unionda union..
Bir kisinin soyledikleriyle uygulayacaklari ayni olmayabilir..union kivrak bir yol izliyor guven olmaz,afd gelmeden yapacaklarini kotkusuzca soyluyor ama boyle diye muhatap alinmaz..merz yalanci ve ici disi bir degil..kari gibi bir adam..
Ukrayna savasi bitecek anlastilar diye 3 hafta önce yazdim, zelensky abd ye ulkesini peskesledi,abd savas ganimeti olarak ukraynanin zenginliklerine cöktü..
Tiyatrocu zelensky ukraynayi satti..bati avcunu yaladi,ahmak alman politikacilar abd nin oyununa gelip rusyadan koptu..
Oy vermemek çözpm değil.
Yeniden Türk vatandaşlığına geçiş başvurumdan 3 ay sonra bana Düsseldorf Konsolosluğundan haber geldi. Kimlik kartı almak için gelmem istendi. Meğerse kimlik kartı henüz gelmemiş, müracaat etmem gerekiyormuş 🙂
Başvurdum bir ay sürermiş.
Türk Vatandaşlığını aldığıma dair duyuru belgesi (Einbürgerungsurkunde) verdiler. Kimlik kartını beklemeden bu belgeyle alman makamına bilgilendirme yapabilir miyim?
Ilginc bana Duyuru Bildirisi bile verilmedi, sadece yeni kimlik Başvurusu yaptığım formül onunla kimliğimi almam için…
Hangi işimiz tamda bu tam olsun.
Bes ay gibi kisa bir sürede Türk vatandasligina tekrar gecis yaptik. Ve cifte vatandas olduk. Allah herkese nasip etsin
Arkadaslar,
Bu cifte vatandasligin Almanyada memuriyetlige herhangi bir etkisi var mi?
Bu konuda tecrübesi olan var mi ?
Memuriyetlige girerken baska bir vatandasliginiz var mi diye neden sorulur?
Memuriyetlik dedigim yani beamter .
Beamter ve cifte vatandaslik hakkindaki bilgi ve düsüncelerinizi ögrenmek istedim.
Tesekkür eder Saygilar sunarim.