@infernoturko ;
E-devlet hesabın varsa oraya gir ve Nüfus Kayıt örneği çıkar, orda medeni Durumda Kapalı Kayıt yazıyor ise daha süreç devam ediyor demektir.
Yazdırılabilir Görünüm
@infernoturko ;
E-devlet hesabın varsa oraya gir ve Nüfus Kayıt örneği çıkar, orda medeni Durumda Kapalı Kayıt yazıyor ise daha süreç devam ediyor demektir.
Geri Merz zorlastirmak istiyor gibi.
Seçim malzemesi sadece, iptal edene kadar alanlar alır . Alınan hakkı geriye dönük alması biraz zor olur bence…
günaydın arkadaşlar,yeniden Türk vatandaşlığını kazanma muracaatını yapıp sonuçlanan oldumu.? ben 02.08.2024 tarihinde başvurdum hala haber yok.slm
Bekliyoruz daha, bu gidişle tekrar Türk.vatandaşlık çıkışına başvuracağız.
AfD ve CDU bu yasayı hemen durduracaklar gibi.
11.11.2024‘de Türk vatandaşlığı için başvurdum, 06.02.2025’de Konsolosluktan Kimliğimi teslim almak için randevu almam istendi. E-posta yoluyla haber geldi.
Türk kimliğimi aldıktan sonra çifte vatandaş olmuş oluyorum. Herhangi bir Alman makamına bildiride bulunmam gerekiyor mu?
İyiki yazmışsın, şimdi baktım benimkide onaylanmış.
Gidiyim nüfus cüzdanı aliyim
Einwohnermeldeamt'a bence bildirmek mecburiyeti vardır.
Korkma kuru sıkı. O meclisdeki olayı istediğinden yapmadı CDU.
Daha önce SPD hükümeti varken bu yasayı Alman meclisine sunmuştu. Almanya bir yasa cıkmadan önce üç kere tartışılması gerekiyor. Birinci tartışmadan sonra yasa Ausschuss dediğimiz bilir kişi kuruluna gidiyor. Bu böylede oldu.
CDU'nun aslında bu yasayı takip etmedi. Son olayadan sonra AfDbu yasayı Ausschussdan getirmek istedi. AfD getirseydi ozman CDU AfD ile direk olarak iş yapmaması için kendi çıkardığı yasaya karşı red oyu kullanması gerekcekdi. Red oyu kullans AfD diyecekti bakın görün CDU birşey yapmıyor.
Kendi tükürdüğünü yalamamak için mecbur yasayı kendi sundu meclise.
Yani CDU en az zararla olayı atlatabilmek için mecbur öyle yaptı.
SPD'de biliyor böyle olduğunu. Seçim zamanı herkes bir birine mecbur çamur atıyor oy kapmak için. Seçimden sonra yüzde 99 CDU/CSU mecbur SPD ile hükümet kuracak. Başka alternatif yok.
SPD bunu bildiği için kız evi gibi nazlanıyor. İkisi mecbur orta yolu bulacak.
Siyaset bu. Büyük bir tiyatro. Evleli hafta Unionlu milletvekilleri veyeşiller bir milletvekilinin evinde buluşup siyaset dışı bir kutlama yaptılar. Hatda bu kutlamada ev sahibi tüm telefonları toplattî. Alman basınında bu haber cıktı.
https://jungefreiheit.de/politik/deu...chets-wohnung/
Arkadaşlar Nüfus Kimlik başvurusu için yanınızda 1x güncel en fazla 6 aylık vesikalık resim götürün.
Konsoloslukta 6 Resim 12€ yer Essen Konsolosluk ayrıca 9€ İşlem parası.
1 gün izin gitti, bide kimliği almak için tekrar izin alacağız 2 gün boşuna gidiyor.
Eve gönderin dedim olmuyormuş, başkasına vekâlet verebilirsin dedi.
Arkadaşlar dikkat edin Essen Konsolosluğunda yeni Memurlar başlamış.
Tabiiki birisi bana denk geldi, Bayan tek parmakla Yazıyor siz anlayın artık Bilgisayar ile tecrübesini, neyse benim ismimi sistemde bulamadı.
Benim Nüfus kayıtım sisteme tam düşmedi deyip beni geri gönderecekti, bende nasıl olur dedim üsteleyince E-Devletten gösterdim Nüfüs kayıt örneğini.
Daha sonra yan odadaki Memuru çağırdı adam geldi hemen yaptı, neyse imzalayıp çıktık.
Elime Nüfus kimlik başvurusunun kopyasını verdi, eve gelince bi bakıyım şuna ne yazmışlar diye gördümki Parmak izi alınmamış oraya “ Bandajlı “ diye not düşmüş.
Oysa ALLAH (cc) şükür bandaj falan yok.
Doğru diyorsun, eğer bu sene izine gitseydim dediğin gibi yapardım.
evet arkadaşlar bende başıma geleni yazayım.6 ay öncesinden Türk vatandaşlığini kazanmak icin muracaat ettim. birkaç kez konsolosluğu aradım daha sonuçlanmadı dediler.iki kez email yazdım birinde sonuçlanmadı.diğerinde adınıza muracaat edildiğine dair kayıt yok diye cevap verdiler.bende elimdeki belgeleri falan gönderdim.en son aradığımda sistemde hata olduğunu dosyayı göndermemiş olduklarını söyledi.ama bugün itibarıyla göndereceklerini ve en kısa zamanda sonuçlanacağını söylediler.sizinde başına gelebilir diye yazdım.slm
Arkadaslar Türkiyeden tekrar Türk vatandasligina girmek icin basvuran oldumu aranizda?
Tüm konuyu bastan oku, sorun icinde var, ve ne lazımda yazıyor.
Bugün hanımla ile oyumuzu posta yoluyla kullandık.
Eee kime kullandın, ben AFD vereceğim…