O zaman Türk vatandasligi eliniz de mevcut.
Konsolosluga bildirmeniz yeterli.
Yazdirirsan neler gerekli bizleri de haberdar ediver.
Yazdırılabilir Görünüm
O zaman Türk vatandasligi eliniz de mevcut.
Konsolosluga bildirmeniz yeterli.
Yazdirirsan neler gerekli bizleri de haberdar ediver.
Bugün mazbatamı aldım. Sonra Rathaus gidip hanım ile Personalausweis başvurduk.
Konsolosluğa mail attım arabadayken ve sordum posta yolu ile bildirme imkanım varmı diye. Cevap gelince yazarım.
Usta pelga serbest..onu haclilarda gidiyor kuduse..
Ben ve esim de cifte vatandaslik icin basvurduk. Islem süresi 18 ay diye mail geldi.
Almanya bitmis yegenim :-)
Bir konuda da politikasiz devam edebilsek, ne güzel olur...
Ben Münih’te online başvuru yaptım vatandaşlık için 10 ay olmak üzere henüz işlem bitmedi
Stadtbereichso normal.
Murat39 abi sendende haber yoktur tahminim Stadt Augsburg'da.
ben gecen türkiyede bizim ilcede yeni kimlik aldim, cuma saat 15 de müracaat ettim, carcamba öylen eve geldi.
130 TL tuttu.
Almanya türkiyeden bin sene geride.
Çifte vatandaşlığı kayit etmek için konsolosluğun istekleri:
Sayın xxx,
Vatandaşlık servisi – Çok Vatandaşlık Başvurusu sekmesinden randevu almanız gerekmektedir. Bu işlemde Nüfus kütüğünüze çift vatandaşlığınız (Alman vatandaşlığı) işlenir.
Gerekli Belgeler:
-Einbürgerungsurkunde (orginal + Kopie)
-Alman kimliğiniz/pasaportunuz + Kopie
İşlemin 16 Euro ücreti vardır ve ödemeler nakit yapılmaktadır. Şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir. Bilginize
Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu
Bugün Konsoloslukta islemimi Tamamladim nihayet. Ben Alman vatandasdim ve Türk Vatandasligimi geri almak icin Basvurdum.
Gerekenler:
1. VAT5- Online göndereiyorsun Randevu almak icin.
2. Erweiterte Meldebescheinigung (Tercüme Edilmesi, Tercüman dreifach Tercümesi etmesi gerek kopya ve Mühürlü sartiylan)
3. Personalausweiss (Tercüme Edilmesi, Tercüman dreifach Tercümesi etmesi gerek kopya ve Mühürlü sartiylan)
4. Evlilik Cüzdani eger International degilde sadece Almanca ise onuda Tercüme edilmesi gerekiyor, ancak Konsoloslukta Memurun tavsiyesi, Evlilik Cüzdani International cevirmek 15 Euro civarinda oluyormus, bana gerek yoktu.
Fiyatlari su ana kadar ödedigim
Hazirlik:
1. Erweiterte Meldebescheinigung = 9 Euro
2. Erweiterte Meldebescheinigung Tercüme Bedeli = 40 Euro
3. Personalausweiss Tercüme Bedeli = 30 Euro ( her diger gereken Belge icin 30 Euro aliyor Tercüman)
Konsolosluk:
1. Erweiterte Meldebescheinigung ve Personalausweiss Tercüme edilen Belgeler icin Tastik edilme 72 Euro tuttu ( yani 2X36 bu ne kadar Tercüme edilmesi gereken Belgeye göre degisiyor, her Belge icin 36 Euro aliyorlar)
2. Onay Ücreti, Erweiterte Meldebescheinigung 8 Euro ve Personalausweiss icin 5 Euro aldilar, bu da belge sayisina göre degisebilir.
Toplam simdiye kadar Harcadigim Masraflar 164 Euro
Umarim bu bilgi yarar isinize ok78rcp
Bende 2 ocakta Münih'ten alman vatandasligi icin online olarak basvurmustum, 2 gün önce posta ile urkundeniz hazir diye mektup geldi (Yani islem tam 9 ay sürdü bende) . Hic büroya gitmedim, bütün islemler online olarak yapildi ve bitti. Simdi ilk firsatta gidip alacagim ve sonrasinda Alman pasaport/kimlik isine bakacagim.
Bunlarin disinda Türk konsoloslugunda yapilacak birsey varmi?
Birbey im daha haber yok.Bekliyorum.
Paylasimlarin icin tesekkürler.
Essen Başkonsolosluğunda sene sonuna kadar Randevu yok çifte vatandaşlık başvurusu için beklemedeyim hala bundada bi hayır var …
Sırbistan'dan Alman kimliği ile mi geçtin? Yani Alman pasaportu olmadan?
@atsız77
Bizim Münih 5-6 güne termin veriyor. Şu anda baktım. Alman vatandaşlığı kayıt etmek için randevu aldum Ekim başına.
@murat39
Abi arkadaşada daha haber yok. Sende belki 1-2 hafta sonra başvurmuştu. Bir sefer çağırdılarmı ondan sonra hızlı oluyor zaten.
@msahin
Yukarda yazdığım gibi konsolosluğa kayıt ettirmen lazım. Yukarda Münih konsolosluğun istediği belgeleri yazdım zaten.
Diğer başka alternatif Konsolosluklara bakıyorum oralarda sıkıntı çok Randevu alabiliyorsun.
Essen konsolosluğa E-Mail yazmıştım kanun yeni çıktığında randevular doldu diye geri cevap vermişlerdi… yoğun taleb olduğunu belirtmişler , Düsseldorf ve Münsterde sıkıntı yok …
Bence fazlada bekleme. Başka konsolosluk üzerinden halletmeye bak. Ne olur ne olmaz. Seneye hükümet değişecek. Birde geri kaldırmasınlar.
Başka konsoloslukta bu işlemi yaptıramıyorsun , Münsterden randevuyu almıştım iptal ettirdik daha sonra…
İsteseler teknik olarak yaparlar. Gaye millet başka yere kaymasın.
Yada Türkiye'de Nüfusa gidip başvuracaksın. Ama onlarda yok git Alman kimliğimi tercüme et gibi laflar diyebilirler. Ben onun için her işimi konsoloslukda yapıyorum. Tercüme falan istemiyorlar çoğu zaman.