PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DEPREM 7,4 kahramanmarasta



Sayfa : 1 [2]

Birbey 3.0
28 Şubat 2023, 14:00
Kayseri - Fenerbahce macina Fenerbahce taraftari alinmayacak.

Uyari tehditlere baslandi.

Halan bu kisilerin dindar olduguna inanan varsa zaten olayb bitmistir.

Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) kim bilir ne diyordur simdi bunlara. Islam bu dünyaya adalet getirsin diye Allah (c.c.) tarafindan yollandi.

Bakalim Kayseri taraftari baskiya göz yumacakmi. Yönetim zaten göz yumacagini acikladi.

Kimse ters anlamasin yazdigimi. Kimseyi gaza getirmek degil cabam. Sadece demokratik yollar ile yapiblan protestolur savunurum. Kirmadan, dökmeden, yarmadan.

webci
28 Şubat 2023, 14:32
bizim milette öyle bir zihniyet var ki halen kilic devri geri gelecek saniyor

bizim milette öyle bir zihniyet var ki Afganistan ve iran gibi olmak istiyor
ALLAH akil fikir versin

Usta o zamanin kilici simdiki silah ve atom bombasi..
Artik aynen kilic kalkan kullanarak ülkeleri fet ve isgal devri kapanti,,bu konuyu daha önce yazmistim..
Diger bir mevzu şii iran devleti..zamaninda bu ülkeye karsi cok savastik,,ne zaman bir sefere cikilsa dogudan iran ozamanki sevefi devleti, arkadan saldirir kafire hucumu engellerdi..nihayetinde sultan selim doguya sefer yapinca semerkantlara kacar erkekce dögüsmezlerdi,,sah ismailin nihayetinde anasi aglatildi ama sonrasi sebe meshepciligini birakmayan iran bugun gene ayni..
Yani ben sahsen bugun irana benzeriz veya irana gidin sözlerini atilmis bir yem görüyorum,,isin asli iranda birsey yok,ici bos..
Irana giden görevli veya kimse dini gunlük nikah kiydirip zinaya tesvik ediyorlar,,hergun namaz kilarken hz.ayse,hz.ebubekir ve hz.huseyine lanet okuyup küfrediyorlar,,biz onlardan daha saglamiz,,ne irana benzeyelim nede irana gidelim..
Maclarda taraftarlarin kullanilmasi konusuna deginmek istemiyorum,,o suan bilmedigimiz ici farkli bir olay..
Neyse konu depremden tarihe döndü..

Birbey 3.0
28 Şubat 2023, 14:53
Son 20 yıldır 8 kere imar affı gelmiş. Yani müteahhit yaptıkları yanlışlıklar affedildi zaten yasa olarak. Affedilen kişiye yasal olarak nasıl ceza verceksin? Kul hakkına girilmişki bazıları helallik istiyorum. Allah (c.c.) kul hakkı ile gelme bana diyor. Deprem ülkesi olan bir yerde imar affı getirmek, bile bile...

Şimdi soruyorum gercek dindar kardeşlerime. Senin çocuğun depremden dolayı ölseydi (Allah korusun) halen siyasetin içinde gerçek anlamda dinarlık olduğuna inanıp hakkını helal edermiydin? Soruyu kendiniz için cevaplarken muhalefeti göz önünde bulundurmayın. Onlarında yapacağı aynı halt, ama bari dini suistimal etmiyorlar. Şimdi daha iyi anlıyorum Atatürk niye devlet işlerinde dini yasaklamış. Siyaset pis birşey, din temiz birşey. Pisi temiz ile karıştırsan temiz olanı kirletmiş olursun.

webci
28 Şubat 2023, 15:03
Dindarlik diye uyduruk bir kelime sonradan ortaya cikti..
Milliyetcilik acisindan;
Turkiye turklerin
Iran iranlilarin
Abd amerikalilarindir..
Dini acidan;
Müslümanlik vardir islamiyete aittir
Katolik evangelist vardir hiristiyanliga aittir
Yahudilik vardir israil ve israilogullarina aittir..
Dindarlik yoktur..
Hiristiysnlarda müslümanlara muhammedaner diyor,,
Yani uyduruk isler..
Illada dindar diyeceksek kasdettigimiz tum dünya donleri olmalidir..
Yani uyduruk manada sadece turkiyede dindar olunmaz..

Serkinho
28 Şubat 2023, 15:03
Failed State light [emoji26]


Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk

Birbey 3.0
28 Şubat 2023, 15:52
Webci ben kelime oyunların peşinde değilim.

Sen anladın denilmek istenilenileni. Gercek müslümanım diye gecinenler 20 sende 8 kire deprem ülkesi olduğunu bile bile imar affı çıkartmakın yüce dinimizle uzakten yakından bağışan bir tarafı yok.

Her amin diyeni müslüman sanma, her mini etekliyide or... sanma.

45000im insan gitti. Belki imar affı olmasa sırf 20000 can gidecekti. Sen deprem ülkesinde oy hesabı ile bile bile insanları ölüme yolla sonra helalik iste. Hadi oradan.

20 senedir iktidarsın depreme karşı bir metre yol katedememişsin. Herhalde bununda sorumlusu muhalefet değil.

3 ay kaldı. Ondan sonra göreceğiz. Bu son şans Türkiye için. Ya bu sultanlığı son verecğiz, yada demokrasiye. Şuanda demokrasi yoğun bakımda.

webci
28 Şubat 2023, 15:57
Webci ben kelime oyunların peşinde değilim.

Sen anladın denilmek istenilenileni. Gercek müslümanım diye gecinenler 20 sende 8 kire deprem ülkesi olduğunu bile bile imar affı çıkartmakın yüce dinimizle uzakten yakından bağışan bir tarafı yok.

Her amin diyeni müslüman sanma, her mini etekliyide or... sanma.

45000im insan gitti. Belki imar affı olmasa sırf 20000 can gidecekti. Sen deprem ülkesinde oy hesabı ile bile bile insanları ölüme yolöa sonra helalik iste. Hadi oradan.

3 ay kaldı. Ondan sonra göreceğiz. Bu son şans Türkiye için. Ya bu sultanlığı son verecğiz, yada demokrasiye. Şuanda demokrasi yoğun bakımda.

Bana kimse demsin şimdi öbür daha mı iyi diye. Zaten onu diyen birşey anlamamıştır. Konu bu secimde x parti, y parti secmek değil. Konu demokrasiyle mi devam edeceğiz yoksa sultanlıkla. Ha halk suktanlık dersey bu secimde o yönde oy verenlerin birgün o güvendiği dağlara kar yağarsa nerde adalet diye bağırma hakları yok.

Usta evet biliyorum ama ne yapalim nerelere gidelim..bunlarda bizim insanimiz..
Arka cikma babinda degil ama bu insanlarda birgun büyüyüp icinde yetistikleri topluma benziyorlar..
Herkesin gunahi yaptigi is kendine..
Yapilmasi gereken kökten temizlik ve ahlaki gelistirmek..
Bakin batida silahla kari kiz vurmalar hotel basmalar aldi basini gitti,,diger tarafta acilar göz yaslari..
Yani ders alan yok..
Iyi insanlarda var,,insanlar haftalardir zorda kalanlara yardim pesinde..
Artik gunumuzde aile bile yönetmek nekadar zirlasmisken,birak devlet yönetmeyi..bunlar zor isler..
Hickimse imar affi olsun istemez,,
Ama kanunlar zorlada dar agaci dikmeye karsi..

Birbey 3.0
28 Şubat 2023, 17:05
Ne mi yapcaksın? İnadına başkasını seçeceksin. Ha o daha mi iyimi yapacak? Bazı konularda asla. Ama demokrasi konusunda kesin.

Türkiye 2022'de Almanya'ya iltica etmeye çalışan ülkeler için 3üncü sırada artık. Fetöcüler değil bunların hepsi. Darba olalı 6-7 sene oldu. Kaçan kaçtı zaten.

Yok adalet yok artık ondan. Millet eşine, kızına "sürtük" deyince hiç bir savcı artık harekete geçemiyor. Hepsi korkuyor.

Onun için bu seçim son secim. Ahmet mi iyi, Mehmet mi iyi diye o vermememiz lazım. Bu şecimde demokrasiye devammı, yoksa sonmu oylayacağız. Demokrasi yoğun bakımda.

Demokrasi olmayan yerde kalkınma olmaz. Çünkü güven olmaz. Güven olmayıncada yatırım olmaz. Zaten yatırımds kalmadı bizde. Katardan, Suudi Arabistan artık para dileniyoruz.

makroman
28 Şubat 2023, 18:00
Arkadaslar, bu dünya genelinde ayni. Halklar takim tutar gibi taraf tutarsa bu hep böyle devam edecek. Kanser bitmeyecek cogalacak, genc yasta ölenler cogalacak, depremler de ve diger dogal afetler de insanlar ölmeye devam edecek, savaslar devam edecek, irkcilik ve soykirimlar devam edecek. Kisaca bütün toplumsal sorunlar artarak devam edecek.

Asil sorun su; birlik olup, cesitliligin dogaclamasi ile ama iyi vicdan temelli yasayip yasatacak konusunda uzman olan denetlenebilir yöneticiler yerine olagan sistemin icerisindeki üstün olan tarafi secmeye calisiyoruz ve bu nedenle otomatik olarak statü ayrimi aciga cikiyor yani el üstünde tasinanlarin G..ü zaten o sistemin icerisinde kalkik durumda ve yönetime gelince tüm bu aksakliklarin devam etmesi normal.

iyi vicdanli cevre ve sehircilik bakani, mühendis ve mimarlik fakültesi mezunu olacak. fizik, tarih, jeoloji, manyetizma vesaire bilecek ve diger bilirkisiler ile birlikte karar verecek ki ovalar yumusak zeminler sadece tarim ve hayvancilik icin kullanilsin ve konutlar usulüne uygun saglam zeminli yerlere tasinsin

iyi vicdanli tarim ve köy isleri bakani, ziraat fakültesi mezunu olacak ve yetecek kadar Jeoloji, Zooloji, Botanik, Entomoloji gibi dallarda egitim görmüs olacak ki kagit imzalarken ya da önemli kararlar alirken dogayi, hayvanlari ve aslinda tüm canlilarin yasam haklarini ve dünyanin devami icin önemlerini de düsünsün.

iyi vicdanli Saglik bakani, Tip fakültesi mezunu olacak. tip tarihi ve etik, mikrobiyoloji, patoloji, genetik , nükleer tip bilecek ki kagitlara imza atarken ya da önemli kararlar alirken insan sagligini ve hayatini düsünsün.

iyi vicdanli Enerji ve tabii kaynaklar bakani, Fizik, Kimya, Astronomi, Mekanik, Moleküler enerji, Manyetizma ve en önemlisi de genetik bilecek ki Nükleer santrallere karsi cikip doganin gücü ile paralel enerjiler üretmek icin calissin.

iyi vicdanli korkusuz ve bagimsiz olmalari ve genel dünya tarihi bilmeleri cok önemli cünkü rant icin, tehdit ile ya da emir altinda kararlar vermemeleri buna bagli

Ayriyeten tüm bu bakanlari denetleyen bilirkisi ler de olmali. örnegin ögretim üyeleri vesaire. bu örnekler cogaltilabilir.


Istanbul´da yasadigim zamanlarda pencereden baktigimda daglari görürdüm. Birgün sabah kalktim gözlerime inanamadim, o daglik ormanlik yerde beyaz bir seyler vardi, meger gece yarisi halk nasil toplanip haberlestilerse ufak ufak evler dikivermisler. Yani gecekondu olayi, Belediye geldi yikti, onlar bir süre sonra yine diktiler, belediye geldi yikti, defalarca ayni oyun oynandi ve sonunda ne oldu? Evleri yikmaktan biktilar sanirim, öylece kaldi ve halk devletin arsasina resmen cöktü. Zamanla politikacilar buralara su, elektrik verdiler, yol yaptilar, seneler sonra tapu dahi verildi. Daha sonrasinda da bu gecekondu yerlere kocaman binalar dikildi, devletin ufacik arsasini calan kisilerin hepsi su an milyoner oldu, bu kesin.
Kisacasi, senin benim hakkimi bir takim uyaniklar caldilar. Iste bu sistem Türkiye´de ki depremde bu kadar insan ölmesinin sebeplerinin basinda geliyor. En basta halkin belli bir kismi hirsiz ve cikarci, onlar ne devletini sever ne de halki düsünür, en basta kendi cikarina bakar ve baktilar da.
Bence su ana kadar yapilan ve izin alan tüm gecekondular su an incelense ve bu tapularin hepsi iptal edilebilse Türkiye ancak belki öyle kökünden degisebilir, baska türlü imkansiz. Halkin arsasini calanlar hic bir dönemde ceza almadilar, aslinda ne büyük bir suc degil mi?

Devletin arsasini calmanin suc olmadigini idrak eden bir kesimden komsularimiz da vardi, Istanbul Sultanbeyliye kamyonla tas cimento tasiyip kardesleriyle gecekondu dikiyorlardi, aylarca veya senelerce bunu yaptilar ve sonunda arsaya cöktüler. Yani 70 lerde gördügüm sey 80 lerde daha güclü bir sekilde devam etti, sonrasinda degistigini sanmiyorum, bunlar bizzat sahit olduklarimdi.

Devlet bikmaz cünkü 70 yildir hala devam eden kadastro mahkemeleri var ama senin de dedigin gibi bazi yöneticiler islerini kötüye kullanip bazi bölgelerde rüsvet, rant ve yandascilik ugruna yasadisi icraatlarin yasallastirilmasi yolu ile bu olaylara sebep olmus olabilirler. Bu dünyanin her yerinde ayni maalesef.

Birbey 3.0
28 Şubat 2023, 18:09
Arkadaslar, bu dünya genelinde ayni. Halklar takim tutar gibi taraf tutarsa bu hep böyle devam edecek. Kanser bitmeyecek cogalacak, genc yasta ölenler cogalacak, depremler de ve diger dogal afetler de insanlar ölmeye devam edecek, savaslar devam edecek, irkcilik ve soykirimlar devam edecek. Kisaca bütün toplumsal sorunlar artarak devam edecek.

Asil sorun su; birlik olup, cesitliligin dogaclamasi ile ama iyi vicdan temelli yasayip yasatacak konusunda uzman olan denetlenebilir yöneticiler yerine olagan sistemin icerisindeki üstün olan tarafi secmeye calisiyoruz ve bu nedenle otomatik olarak statü ayrimi aciga cikiyor yani el üstünde tasinanlarin G..ü zaten o sistemin icerisinde kalkik durumda ve yönetime gelince tüm bu aksakliklarin devam etmesi normal.

iyi vicdanli cevre ve sehircilik bakani, mühendis ve mimarlik fakültesi mezunu olacak. fizik, tarih, jeoloji, manyetizma vesaire bilecek ve diger bilirkisiler ile birlikte karar verecek ki ovalar yumusak zeminler sadece tarim ve hayvancilik icin kullanilsin ve konutlar usulüne uygun saglam zeminli yerlere tasinsin

iyi vicdanli tarim ve köy isleri bakani, ziraat fakültesi mezunu olacak ve yetecek kadar Jeoloji, Zooloji, Botanik, Entomoloji gibi dallarda egitim gömüs olacak ki kagit imzalarken ya da önemli kararlar alirken dogayi, hayvanlari ve aslinda tüm canlilarin yasam haklarini ve dünyanin devami icin önemlerini de düsünsün.

iyi vicdanli Saglik bakani, Tip fakültesi mezunu olacak. tip tarihi ve etik, mikrobiyoloji, patoloji, genetik , nükleer tip bilecek ki kagitlara imza atarken ya da önemli kararlar alirken insan sagligini ve hayatini düsünsün.

iyi vicdanli Enerji ve tabii kaynaklar bakani, Fizik, Kimya, Astronomi, Mekanik, Moleküler enerji, Manyetizma ve en önemlisi de genetik bilecek ki Nükleer santrallere karsi cikip doganin gücü ile paralel enerjiler üretmek icin calissin.

iyi vicdanli korkusuz ve bagimsiz olmalari ve genel dünya tarihi bilmeleri cok önemli cünkü rant icin, tehdit ile ya da emir altinda kararlar vermemeleri buna bagli

Ayriyeten tüm bu bakanlari denetleyen bilirkisi ler de olmali. örnegin ögretim üyeleri vesaire. bu örnekler cogaltilabilir.

Kardesim dediklerin dogru. Ama o benim yazdigimin bir üst seviyesi daha.

Bizde Diyanetleri isleri baskani ile Spor bakanini degistirsen birsey degismez.

Elimizde cok iyi bir Merkez Bankasi müdürü vardi. Ayni senin dedigine uyuyor. Osman Durmus. Adamin zamaninda enflasyonda iyi gidiyordu dövizde. Bir gün hükümetin tepesi buna faizi indir dedi. Oda dedi, ne karisiyorsun, ben iyi bir sekilde yönetiyorum. Ayriyeten Merkez Banklara hükümetden bagimsiz karar verir. Ne zaman buraya müdahale ettik, ondan sonra bir daha iki yakamiz ekonomik olarak bir araya gelmedi. Ekonomi bakanimiz Babacan vardi. Oda iyi gidiyordu. Ne zaman onun isinede karisti oda bozuldu. O gündür bugün bize ne Merkez Bankasi müdürü nede Maliye Bakani dayandi. Eninde sonunda iki kukla getirdiler. Sadece emirleri yerine getirip ayliklarini aliyorlar.

Bak Milli Savunma Bakanina agzini acan varmi? Yok. Cünkü adam icini disini biliyor. Dis isleri bakani var. Ona birsey diyen varmi? Yok.

Rüsvete gelince. Evet rüsvet hep var. Almanya'da da var, bizde belki daha cok. Ama bizdeki gibi rüsvet aklanmiyor. Yakalandimi partisi kovuyor. Bizde ayakkabi kutularina bakanlarin ogullari koydu yargilanmadi. Bizim secmenimizi kandirmakda kolay. Ver eline üc bes kurus para alirsin geri oyu. Sonra bu devlet 20, 30, 40, 50 yil sonra niye battik diye sorarir. 2000-2001'de battik, yine akillanmadik. Ayni 1989 ve 1999 depremiden sonrada akillanmadigimiz gibi.

makroman
28 Şubat 2023, 18:25
kizilayin basina hayvanat bahcesi müdürü getirisen satarda soyarda ,burda nasil onu savunuruz diye vicik vicik seyler yazarlar

Gecmiste 90 li yillarda Konservatuvarin birinde de veterinerlikten gelme sanat dalinda yetersiz bir ögretim üyesi de fakülteye kafasina göre ögrenci aliyordu hatta birisi ondan daha iyi kanuni diye de elenmisti. Sonradan duyduk ki cocugu icin araba hediye eden aileler varmis. Sonradan anladik ki belliki o veteriner de oraya rüsvet ya da yandas araciligi ile gelmisti ve alisik oldugunu meslegine yansitiyordu. Söyleyecegim o ki yillardir hicbirsey degismedi ve biz akillanmadikca da degismeyecek.

haveri68
28 Şubat 2023, 19:37
Allah Akil fikir versin ( Halklar Laik Olduklari Düzenle Yönetilirlermis ) Biz Müstahik Böyle yönetilmeye Onun icin hic bir sey demiyecegim Cünkü yoruldum insanlara bir sey anlatmaya bir gün sira susanlara savunanlarada gelecek ama o gün kimse olmayacak ,Allah Dogru Dürüst Olanin Yardimcisi Olsun Ihanet Icinde Olanlarin Belasini Versin .

Birbey 3.0
28 Şubat 2023, 19:56
Allah Akil fikir versin ( Halklar Laik Olduklari Düzenle Yönetilirlermis ) Biz Müstahik Böyle yönetilmeye Onun icin hic bir sey demiyecegim Cünkü yoruldum insanlara bir sey anlatmaya bir gün sira susanlara savunanlarada gelecek ama o gün kimse olmayacak ,Allah Dogru Dürüst Olanin Yardimcisi Olsun Ihanet Icinde Olanlarin Belasini Versin .

Siyasetcilerimiz gibi halkimizda bencil ondan. Tamam bencillik Almanya'da da var. Yok degil. Ama burada yine bir Rechnungsprüfungsamt var. Denetleniyor. Kurus kurus hesap soruluyor. Bizde zaten zordu sormak birde Referandumda evet deyince ucacagiz dediler. Deprem hadi neyse. Uctuk ama asaga dogru.

Halk bizde egoist dedigim. Sadece karni doydugunu biliyor. Bu paralar nerden gelecek demiyor. Bir düsünün ben 41 yasindayim ve 43 yasinda emekli olabililiyorum. Bugün bir kanalda bir EYT'li bayan gördüm, kiz diye sat. Ayni ben yasindan. Halk sormuyor bu paralar nasil geri yerine koyacaksin diye. Zaten daha 23 sene önce iflas etmis bir ülkeyiz. En gec 20 sene sonra yine iflas ederiz halk yine ayni secerse. Baskalarinida sececeksinki, gelenler gidenlerin pisliklerini ortaya cikarsin. Ha gelenlerde pislik yapacak, huyumuz böyle, ama hic yokta gecmis sürenin yolsuzluklari ortaya cikar.

Ama göreceksiniz bence yine kazanacaklar. Öyle sözler vereceklerki, herkes degirmenin suyunu sormadan üstüne atlayacak.

Adalet dedikte. Konudan konuya atliyoruz, bizim eski Belediye Baskani Usak'in esnafi birini dövdürttü kameralar önünde ve halkin önünde. Düsünün bir önceden arka tarafda dövülürdü, kameralar görür diye. En gec medyaya cikinca adalet yerini bulurdu. Simdi medyayada cikmiyor. Cünkü medya onlarin elinde. Birde dövdürttügü kiside görevli polis. Polis belediye baskanina yaranacagim diye dövüyor. Reis, reis, diye öldükleri adam görevden bile almadi Belediye Baskanini. Ona sanki ulasmadimi bu bilgi. Düsünün bir. Hemde Usak en islek yolunda oluyor. Dövül nedeni niye belediye baskani esnaf ziyareti yaparken elini sikmamis. Mecburmu sikmaya adam?


Gecmiste 90 li yillarda Konservatuvarin birinde de veterinerlikten gelme sanat dalinda yetersiz bir ögretim üyesi de fakülteye kafasina göre ögrenci aliyordu hatta birisi ondan daha iyi kanuni diye de elenmisti. Sonradan duyduk ki cocugu icin araba hediye eden aileler varmis. Sonradan anladik ki belliki o veteriner de oraya rüsvet ya da yandas araciligi ile gelmisti ve alisik oldugunu meslegine yansitiyordu. Söyleyecegim o ki yillardir hicbirsey degismedi ve biz akillanmadikca da degismeyecek.

Bizim bir tanidik var 90li yillarda cocugu üniversiteyi kazanamadi. Profesöre yanlis hatirlamiyorsam 20000 veya 40000 Mark vermislerdi. Sonra sinavi gecti. Babasi kendi babama anlatdi. Baba olan köylümüzde Almanya'da ve babamin is arkadasiydi. Okuduguda turizmcilik. Sonra beceremedi. Sarraf dükkani actilar.

Deprem ile ne alaksi var diyenler olacak. Adalet olsa, zaten depremde yikmaz.

torpido
28 Şubat 2023, 20:47
[QUOTE=Birbey 3.0;291089]Son 20 yıldır 8 kere imar affı gelmiş. Yani müteahhit yaptıkları yanlışlıklar affedildi zaten yasa olarak. Affedilen kişiye yasal olarak nasıl ceza verceksin? Kul hakkına girilmişki bazıları helallik istiyorum. Allah (c.c.) kul hakkı ile gelme bana diyor. Deprem ülkesi olan bir yerde imar affı getirmek,
Peki bu binalara kaçak kat çıkanların hiçmi suçu yok,kendileri belediyeye para yedirip çıkmıyorlarmı şerefsiz arıyorsan bunlara izin veren belediyelerdir ,devlet yıkmaya gelince taş ile sopa ile saldırmasını biliyorlar ama şimdi suçlu kim devlet insanlar madur kalmasın diye mecbur imar afı çıkarıyor,biz halk olarak rüşvet vermeyi ve yemeyi seven bir halkız bu düzen devişmedikçe daha çokkkkkkkk deprem altında kalan olur.

Birbey 3.0
01 Mart 2023, 09:58
Tabi kat çıkanlarında suçu var. Ama rüşveti yiyen sonunda memur. Memurda devletin temsilcisi. Devletide yöneten hükümet. Yani yine aynı adrese çıkıyoruz.

Ama dediğin doğru. Tek devletin suçu yok.

Yukarda uzun hep yazdım. Ama kimse pek okumuyor uzun yazdığım için. Anlatmaya çalıştım, önce halkın kafası değişecekki devleti yöneten insanlarınds kafası değişsin.

Ya biz kimse kusura bakmasın alavere bir toplumuz. En iyi örnek trafik. Kurallara uymuyoruz. Bir ülkenin halkının genel olarak alavereci değilmi trafikden okuyabilirsin.

murat39
01 Mart 2023, 10:24
https://fb.watch/i_Ng59zY4O/

Bu her seyi anlatiyor.Ne yazik ki durum bu.Insallah bundan sonra denetimler daha düzgün yapilir.

Birbey 3.0
01 Mart 2023, 12:21
Hatay belediye başkanıda muhalefetden.

Yukardada yazdım. Konu x parti, y parti değil. Siyasi ahlak ve halkın egoistliği ve buna bağlı ahlaksızlığı.

Babalarım 70-80 yıl bekledi ülkenin adam olmasını. Ömürleri bitti. Şimdide bizim ömürlerimiz bitti.

Türkiye'nin hiç bir kurtuluşu yok. Depreme önlem alınmadı 50 senedir. Kuraklığıda önlem almıyoruz.

torpido
01 Mart 2023, 13:36
Hatay belediye başkanıda muhalefetden.

Yukardada yazdım. Konu x parti, y parti değil. Siyasi ahlak ve halkın egoistliği ve buna bağlı ahlaksızlığı.

Babalarım 70-80 yıl bekledi ülkenin adam olmasını. Ömürleri bitti. Şimdide bizim ömürlerimiz bitti.

Türkiye'nin hiç bir kurtuluşu yok. Depreme önlem alınmadı 50 senedir. Kuraklığıda önlem almıyoruz.

Rüşvet yemeyi ve almayı seven bir halkız,Bulgar gümrüğünde aman arabamı indirmesinler diye pasaport arasına 5-10€ sıkıştıran biziz,onları rüşvete alıştıranda biziz malesef bu böyle devam eder değişmez Türk insanı.Ama yinede yazıyorum hükümet uzantısı olarak Belediyeler kurmuştur ve bu şerefsiz belediye başkanı herşey usulüne uygundur diye hükümete bilgi verirse hükümet ne yapsın baştaki adam tek tek yapılan yapıları nasıl kontrol etsin,benimde anlatmak istediğim bu.Bütün cezayı Hükümete kesemeyiz.

Birbey 3.0
01 Mart 2023, 13:58
Sen hic bir valilerin sayfasini takip ediyormusun?

Aksama kadar valilier sirf misafir agirlayip cay kahve icip plaket alip plaket dagitacaklarina incelesinler, belediye baskanlari ile hasir nesir olacaklarina yeterice denetlesinler.

Türkiye'de bir evrakin üstünde 3 imza vardir. Güya denetlendi. Ama evraki yazan haric kimse okumaz ve imza atip gecer. Tabiki okumaz. Hesap soran yokki.

Ben su hükümet ne yapsin lafini sevmiyorum. Devletin isi. Denetlesin. Sen devlet olarak denetlemek istersen denetlersin. Gelismis ülkelerdede denetleniyor. Orda olmuyor mu yolsuzluk oluyor. Ama tek tük. Cünkü devlet denetlemek istiyor. Savcisi istedigi yer el atabiliyor. Ister hükümet partisi olsun, ister muhalefet. CSU Ulm Belediye baskani maske satmis bir CSU milletvekili ile. Ortaya cikardi savcilar. Aninda ipini kopardilar. Bizde bakanlarin oglu evde binlerce dolarlar ayakkabi kutusunda sakliyor, kellesi ucan yok. Bizde olacak o savicilar aninda görevden uzaklasitirildi.

Bizde birak savciyi, sadece tribünlerde kirmadan dökmeden "istifa" diye bagirdi diye tribünler kapatildi. Kirmadan dökmedende itiraz etme hakkinda yok artik.

Önce tribünleri susturdular, şimdide bu.

Onların fikirlerine itiraz eden herkes provakötör.

https://youtube.com/watch?v=VVl34PTGS4U&feature=shares

atsiz77
01 Mart 2023, 17:57
Önce tribünleri susturdular, şimdide bu.

Onların fikirlerine itiraz eden herkes provakötör.

https://youtube.com/watch?v=VVl34PTGS4U&feature=shares

Bu Hareket üzeri 1996 sonrası ve öncesi sayfalarca gerçek yaşanmış olayları anlatırım sizlere ben bu Hareketin içinde büyümüş birisiyim.

Neyse yazacak çok şey var ama konu direk Siyasete gireceğinden yazmıyorum.

Halk herşeyin farkında 14.Mayıs.2023 Milas olacak eğer büyük bi sürpriz olmazsa

Galaxy3764
01 Mart 2023, 18:14
Konu zaten siyasete girdi. Türkiye'deki sorun ciddi bir muhalefetin olmayışı.
Buradada forumda bulunan 3-5 kişi zorunan böyle paylaşımları siyasete çekiyor. Bunları yapanlar bizim insanımız ha 20 sene önce ha 20 sene sonra bu değişmez. Al birini vur ötekine karakter aynı. Benim şahsi görüşüm spora siyaset karıştırılmaması lazım.
Türkiyeyi zorunan gezi olayları gibi bir duruma getirmek istiyorlar.
Zaten 2 ay sonra seçimler var. Muhalefet olarak çıkarırsın adayını ortaya sunarsın parti olarak yapacaklarını anlatırsın, o zmn milletde ona göre seçimini yapar.

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

webci
01 Mart 2023, 18:21
Peynir gemisi yürütmek nedir??
Hic peynir gemisi yürürmü,,gemi yüzer,,
Suan yapilan odur..
Kaptan 14 mayista dogru secilmesse tum peynirler ortaliga sacilacak. Ger tarafi fareler basacak.

Birbey 3.0
01 Mart 2023, 18:32
Konu zaten siyasete girdi. Türkiye'deki sorun ciddi bir muhalefetin olmayışı.
Buradada forumda bulunan 3-5 kişi zorunan böyle paylaşımları siyasete çekiyor. Bunları yapanlar bizim insanımız ha 20 sene önce ha 20 sene sonra bu değişmez. Al birini vur ötekine karakter aynı. Benim şahsi görüşüm spora siyaset karıştırılmaması lazım.
Türkiyeyi zorunan gezi olayları gibi bir duruma getirmek istiyorlar.
Zaten 2 ay sonra seçimler var. Muhalefet olarak çıkarırsın adayını ortaya sunarsın parti olarak yapacaklarını o zmn milletde ona göre seçimini yapar.

Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

Kimse istemiyor siyaseti sporda. Ama birileri yaparken iyi, rüzgar terse dönünce mi akıllarına gelmiş.

Bu arada yunanistanda tren kazasıda 36 kişi öldü bugün. Bakan istifa etti. 45000 kişi öldü istifa eden yok.

Galaxy3764
01 Mart 2023, 18:40
Birbey hemen konuya atlıyacağın aklıma gelmedi değil. Benim için farketmez spor spor olarak kalsın kim için olursa olsun.
Burada politika yapanların başında gidiyorsun sende.
Bu depremi sade bu hükümete bağlamak yanlış sanki 20 sene önce her şeyimiz dört dörtlükdü. Bizim insanlarımızın içinde sahtekarlık var. Yani bunları yapanlar partiler değil. Kendi insanlarımız. Allah korkusu olmayınca insanda her şey boş.
Sahtekarlık da ne yazıkki başda gidiyoruz.
Bu arada konu başlığı Deprem di değilmi?


Gesendet von meinem SM-A528B mit Tapatalk

Birbey 3.0
01 Mart 2023, 19:31
Galaxy kardeşim, yazdıklarımı baştan okusaydın alayını eleştirdiğimi görürdün. Yani hükümet ve muhalefet.

Ya arkadaşlar, herkesden rica ediyorum, yazdıklarım size uzun ve zahmetli geliyorsa ve okumuyorsanız bunu anlarım, ama okumadan yorum getirmeyin yazdıklarıma, yoksa böyle okumadığınız ortaya çıkıyor.

Neyse, siyasete fazla kapıldım doğru. Ama ne yapayım. Bende vatanımı seviyorum. Zoruma gidiyor artık demokratik yollarlarla kırmadan dökmeden yapılan itirazlarada hükümetin band yapıştırması milletin ağzına.

Ya lütfen, aramızda dinine bağlı insanda var, ağır Atatürkcü. Bugün diğerlerin ağzına band yapıştırılması belki hoşuna giden var, ama gün gelir devran döner ve bu seferde öbürler yapıştırlar. Bu iş korkarım sağ sol kavgasına gidecek. Olmaması için herkes bir olup adalete sahip çıkalım.

Son mesajımdı. Bu konudan çıktım. Anlayan anladı, anlamak istemeyen anlamadı.

Sürçi lisan etmeden ve kırmadan yazmaya çalıştım. Yinede fark etmeden olduysa affola.

Serkinho
01 Mart 2023, 19:52
Siyaset spora girmedi! Ben Fenerbahçe veya Beşiktaş futbolcuları pankartlarlan görmedim. Orda bulunan vatandaşlar (Mehemet, Ahmet) suanki hükümete (küfürsüz!) tepkisini gösterdi. Bukadar! Abartılacak birşey yok.

Referandumda "bende varım" kampnayasinda kimse ağzını açmadı!

Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk

atsiz77
01 Mart 2023, 20:05
Siyaset spora girmedi! Ben Fenerbahçe veya Beşiktaş futbolcuları pankartlarlan görmedim. Orda bulunan vatandaşlar (Mehemet, Ahmet) suanki hükümete (küfürsüz!) tepkisini gösterdi. Bukadar! Abartılacak birşey yok.

Referandumda "bende varım" kampnayasinda kimse ağzını açmadı!

Gesendet von meinem SM-S908B mit Tapatalk

Stadyumları boşver ALLAH (cc) evi olarak bildiğimiz Camiilere kadar girdi Siyaset. Camiide arkasında kıldığımız hocaların içlerinden yaptıkları Dualarına bilene Amin derken ben kendim tereddüt ediyorum. İçindem hangi duaları etti diye, geçmişte Sümüklünün Doğum gününü Kutlu doğum haftası diye bizlere yutturanlarda aynı bugünkü Hocalar olunca insan ister istemez Dualara amin demek beni düşündürüyor.

Camiilere zaten gidemiyorsun eskiden aynı görüşte olduğunda aynı masada Çay kahve Sohbet şaka yaptığımız insanlar birden muhalif olarak görününce seninle sohbeti kesiyor başka masaya oturuyor.

Ben bunları yaşadım arkadaşlar o yüzden tüm Partilerin hepsinin alayı sadece kendi çıkarları olduğu sürece sana Dost görünüyorlar.

İsmini anmayım x bir Partinini Genel Başkanı ile aynı Sohbet odalarında sohbetlerimiz olmuştur, daha sonra Milletvekillerin yanlışlarını yazdım Sosyal Medyada birden hepsi beni takipten çokmışlar Bloke etmişler.

Avrupa’da Teşkilatlanmayı yaparken Seçimlerde Koordinasyonlar ile ilgilenirken hepsi sırtımı sıvarlardı överlerdi arayıp soranlar hepsi bi anda kayıp oldu… Benim jeton işte o zaman düştü o gün bugündür hepsinin gerçek yüzünü o zaman gördüm.

yazacak çok şey varda …..

webci
01 Mart 2023, 22:45
Arkadaslar kendi nefsinize hos gelen isler icin islamiyeti ve camiileri karalamayin..
Zaten camiiye cay kahve icmek icin veya arkadasini görmek icin giden dinini icine sindirip anlayamamis ,,camii ve ibadet adabini anlamamis demektir..basibos insanlarin bosbos islerini dine alet etmeleri sizi camii leri karalamasina veya müslümanlara dil uzatmasina yöneltmesin..
Siz haşa melekler karsiniza ciksin veya ALLAH karsiniza dikilsin mi istiyorsunuz..öyle bir musibete bulasirsinizki ne ALLAH deyebilirsiniz nede bu kafayka cennete de veya cehennemede girseniz O nu görmek size nasip olmaz..
Sacmalayip birileri beni begensin diye olur olmaz yazmayin..
Bir depremlik caniniz var,baska neyiniz var..
Siyaset oraya girmez buraya girmez,akillilar siyaset yapsin gerisi yobaz kalsin..
Ne guzel..

deniz2000
02 Mart 2023, 12:00
bir sene virus bunun yaninda yanginlar, bir sene zam, busenede deprem tesadüf deyil kimsede huzur kalmadi sırada ne var ?

webci
02 Mart 2023, 12:18
bir sene virus bunun yaninda yanginlar, bir sene zam, busenede deprem tesadüf deyil kimsede huzur kalmadi sırada ne var ?

Usta inssnlara zulmettiler..ekmekleri 3 katina cikardilar..
Ev kiralarini 8 katina cikarip insanlari evden attilar..
Stokculuk yapip yag seker un ne varsa depolayip zamli sattilar ve bizde evlere depolayip ihtiyacimizdan fazlasini aldik..
Bunlar benim bildiklerim..baska ne yaptik,,kurana kufredilip yakildi kimse gik demedi..
Evliyalara sövüldü,,
Devkete isyan bayragi cekenler oldu..
Sirada ne var..
Anktartikada eriyen buzullardan yayilan viruslar tum dunyayi saracak..
Ingiltere ve hollanda gibi ulkeler su altinda kalacak ve cografya degisecek,,göcler baslayacak,,kurakliklar bas gösterecek,,topraklarda bitkiler yetisemeyip acliklar olacak..asirlardir petrol icin ortadoguyu sömüren kapitalizm bu defa su savaslari baslatip akdeniz ve karadeniz gibi sahili olan ülkelere su savasi baslatacak..
Tabi bunlar birgunde olmayacak..

moralist
02 Mart 2023, 12:33
Japon uzmanlara göre İstanbulda 7 üzeri deprem her an bekleniyor

webci
03 Mart 2023, 16:48
Japon uzmanlara göre İstanbulda 7 üzeri deprem her an bekleniyor

Usta depremi kim takar..
Millet nayninilerde..
Dun toplanti oldu bugun tüm tv kanallari comburlop atladi..suan gundem secim..
Sanki dunyayi kurtaracaklar..turkiyeden dunyayi kurtaran bir adam cikti oda rahmetli oldu..cüneyt arkin..
Insanlar ac
Susuz
Evsiz barksiz
Parasiz
Canlarini kaybetmis..
Birisi birisini tavsiye etmis,digeri yok olmaz demis,masalar dagilmis parcalanmis..
Malesef bazen dusunüyorumda bazi musibetler de gelmese bizim hizimizi kesemeyecekler..
Ya siz kendinizi ne cacik zannediyorsunuz??
Sayet dunyadaki en sacma isler ve olaylar olarak bir noel ödülü verilse bunda kesin birinci geliriz ve ödül üzerine ödül aliriz..
Bakin arkadaslar herzaman tecrübeyle sabittir,sizde deneyin;
Bir insan devamli konusup hicbir icraati yoksa sözlerinin %95 i yalandir,,bu insandan uzaklasin..
Almanyada bir secim yapiliyor benim haberim bile yok..
Buradan yola cikarak düsünmek lazimki bizde secim sadece secim yapilacagi icin degil kendi istikbal ve torunlarinin gelecegini garanriye almak icin ortaya atilmis bir yemden ibaret ve yamyamliktir..
Yani;
Siyasetin ahlaki bozulmus..
Siyaset ahlakli olmali..
Kendinde ahlak olmayan ahkaki nerden bilecek..

deniz2000
03 Mart 2023, 19:11
evet usta
Insanlar ac
Susuz
Evsiz barksiz
Parasiz
Canlarini kaybetmis..
benim sahsen icim kan agliyor
yok böyle bir deprem yok yok yok



insanlar ailelerini kaybetmis, birde bunlara küfür edenmi istersin artik aklina ne geliyorsa , iyiki bu durumdaki insanlar kazma kürekle bunlarin kafalarini kirmiyor

cünkü bu insanlarin kaybedicek hic birseryleri kalmadi

bu politikacilarin hepsinin cani cehenneme ALLAH hepsinin belasini versin bu mubarek günlerde

turkclan
03 Mart 2023, 19:41
Deli bunlar vallahide delli billahide delli

bilgili
07 Mart 2023, 21:35
arkadaslar benim türkiyedeki evim,agir hasarli diye e devlette gözüküyor,sorum su,e devletten hasar tespit sorgulama yapiyorum,gelen sonuc ,yerlesim yeri adresi olarak yurtdisi adresi kayitli oldugu icin sorgulama yapilamamaktadir ,diye sonuc cikiyor,ama benim orada tapum var ,ne yapmam lazim,kendimi kayitt ettirmek icin ,yoksa email mi yazmaliyim ,afad yada cimer

feza
07 Mart 2023, 23:31
@bilgili gecmis olsun kardesim.
DASK sigortan varsa önce dask hasar ihbar ediliyor ve telefona yapmis oldugun müracaat sms olarak geliyor.
e-Devletimde police sorgulama ve hasar sorgulama takip ediyorsun ve detaylarda eksik evraklari gösterir (genelde tapu ve nüfus cüzdanin kopyasini isteniyor)
ve eksik olan evraklar direk e-devletim üzerinde yükleniyor.

benimde daire ve dükkan yikildi, yurtdisi yerlesik oldugum icin bende Hasar tespit sorgulama yapamiyorum.
ayni bilgi bendede cikiyor.
benimde pek bilgim yok, bu hafta zamanim olursa nasil bir yol izlemem gerekiyor onu arastiricim.

bildigim konu, devletin yapacagi konutlardan kimler faydalanamiyor: Kendisine veya eşine ait aynı cins hasarsız konut, iş yeri ve ahırları
olanlar faydalanamiyor.
esimin üzerine konut oldugu icin konutdan faydalanamiyorum ama is yeri icin bilmiyorum (muhtemelen ondanda faydalanamiyorum)

Not: Hak sahipligi ile ilgili islemler afad sayfasinda yaziyor
kaynak AFAD (https://www.afad.gov.tr/kurumlar/afad.gov.tr/39511/xfiles/hak_sahipligi.pdf)

bilgili
08 Mart 2023, 18:25
@bilgili gecmis olsun kardesim.
DASK sigortan varsa önce dask hasar ihbar ediliyor ve telefona yapmis oldugun müracaat sms olarak geliyor.
e-Devletimde police sorgulama ve hasar sorgulama takip ediyorsun ve detaylarda eksik evraklari gösterir (genelde tapu ve nüfus cüzdanin kopyasini isteniyor)
ve eksik olan evraklar direk e-devletim üzerinde yükleniyor.

benimde daire ve dükkan yikildi, yurtdisi yerlesik oldugum icin bende Hasar tespit sorgulama yapamiyorum.
ayni bilgi bendede cikiyor.
benimde pek bilgim yok, bu hafta zamanim olursa nasil bir yol izlemem gerekiyor onu arastiricim.

bildigim konu, devletin yapacagi konutlardan kimler faydalanamiyor: Kendisine veya eşine ait aynı cins hasarsız konut, iş yeri ve ahırları
olanlar faydalanamiyor.
esimin üzerine konut oldugu icin konutdan faydalanamiyorum ama is yeri icin bilmiyorum (muhtemelen ondanda faydalanamiyorum)

Not: Hak sahipligi ile ilgili islemler afad sayfasinda yaziyor
kaynak AFAD (https://www.afad.gov.tr/kurumlar/afad.gov.tr/39511/xfiles/hak_sahipligi.pdf)

feza kardesim öncelikle tesekkür ederim konuya cevap yazdigin icin,ben her sene izine gittigimde bir ay kaliyordum,sigorta yaptirmadik,bende arastiracagim ,sende bir bilgi bulursan bana haber edermisin?

feza
08 Mart 2023, 22:06
@bilgili,

e-devlet afad aratildiginda "Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu Sorgulama" seceneginden devam edildiginde
"Kahramanmaraş Pazarcık depremi hak sahipliği başvurusu henüz başlamamıştır." bilgisi cikiyor.
basvuru henüz baslamamis ama senin ayni binada veya onlara ulasacak tanidigin varsa onlardan nasil bir yol izlenecegini detayli bilgi ala bilirsin.

Birbey 3.0
09 Mart 2023, 00:10
Yada sehircilik ve cevre bakanliğı.

+90 312 593 9900

Bu Alo 181 yurt dışı numarası.

Onlar talebini alt kurumu olana Hatay valiliğine iletir. Oranı şube görevlisi sana bilgi vermesi lazım.

MEGAbond
09 Mart 2023, 01:31
Allahim sizlerden razi olsun güzel kardesim.


https://www.youtube.com/watch?v=71MWaRKy40w

hOrOz
09 Mart 2023, 11:51
feza kardesim öncelikle tesekkür ederim konuya cevap yazdigin icin,ben her sene izine gittigimde bir ay kaliyordum,sigorta yaptirmadik,bende arastiracagim ,sende bir bilgi bulursan bana haber edermisin?
AFAD

Kimler hak sahibi olamaz?

• Yasal sürede talep taahhütname vermeyen ve borçlandırma işlemini
yapmayanlar.

• Kendisine veya eşine ait aynı cins hasarsız konut, iş yeri ve ahırları
olanlar.

• Kiracı ve misafir durumunda olanlar.

• Mülkiyeti hasar gören tüzel kişiler. (Vakıflar, Dernekler)

• Kendilerine ait olmayan arsa ve arazi üzerinde inşaat ruhsatı
almaksızın konut, iş yeri ve ahır yapanlar.

• İmar planında sakıncalı olarak belirtilen yerlerde ruhsatsız olarak
yapı yapanlar.

• DASK poliçesi olmayanlar

webci
09 Mart 2023, 12:28
Deprem istanbula yaklasiyor..
Marmarisde balikesir civari deprem oldu arkadaslar..sadece artci..istanbuldan kacan kacana..
Uzmanlar istanbulun biran evvel bosaltilmasi gerektigini söylüyor,,bu nasil olacak,,
Herkes geldigi köye geri dönecek..
Istanbul 1970 lere dönmesi gerekiyor..
Bizim icin kural suki;
Ölüm alaskada da yakalar,pekinde ve rusyanin en son ucunda da yakalar,,yani azrail herherde,,ortam ve sartlar ve hayatiniz oyle bir sisteme oturtulmusturki siz drpremde ölmeyebilirsiniz ama depremde de ölebilirsiniz..

akbaba
08 Nisan 2023, 12:58
Evim Yuvan Olsun Kampanyası,
AFAD rakamlarına göre hala 2milyon kişi çadırlarda yaşıyor,
Biz gurbetçilerin çoğunun, sadece izinlerde kullanmak için aldığımız evlerimiz var, boş duruyorlar.
Gelin bu evlerimizi depremzedelere açalım, boş duran evler depremzedelerin büyük bir ihtiyacını karşılayacak
Sadece kısa bir anlığına empati yapın, bir gece aniden deprem olsa, bütün varlığınız gitse, güç bela canınızı kurtarmış olsanız, kalacak evde yok, milyonlarca insan çadırda, yağmur yağsa, soğuk olsa durum felaket, wc-duş sırayla yapılıyor, yemek dagıtımı yapılıyor, o çok sevdiginiz aile kahvaltısı hayal olmuş, ve bir gurbetçi size evini açıyor, gel kardeşim yaran sarılana kadar evim yuvan olsun diyor…
Devletimiz harika bir kampanya başlattı, devlet destek ve güvencesiyle evinizi depremzedeye verebilirsiniz
Ben Kayseri’deki evimi verdim, Kahramanmaraş’tan cok ihtiyaçlı bir aile oturuyor, 37 yaşlarındalar, çok uzun süredir hayal ettikleri bebek 5 aylıkken, ancak güc bela geçinirken deprem olmuş, herşeyleri yok olmuş. Hamile bayan ve yarı felç olan Nine, 4 kardeş bir çadıra yerleşmişlerdi, şimdi benim daireye gelirken sadece iki valiz getirdiler, herşeylerini kaybetmişler
Devletimizinde çok yardımı var, siz de istediğiniz gibi yardım edebilirsiniz, sadece evi verebilirisiniz, aylık maddi yardım verebilrisiniz, Devletimiz güvence veriyor, hem eşyalarınız-eviniz sigortalı, hemde istemediginiz zaman devlet güvencesiyle evden çıkıyorlar,
Biz gurbetçiler çok yerlere yardım etttik, gelin evlerimizi depremzedelere açalım, evlerimiz yuvaları olsun

https://ytb.gov.tr/haberler/evim-yuvan-olsun-kampanyasi

hOrOz
08 Nisan 2023, 13:21
Bir arkadaş geçen sene Didim den yazlık almıştı şimdi depremzede bir aileye verdi onlar oturuyorlar.

Bizim daire 1,5 senedir boş duruyordu deprem den 1 ay önce satıldı .. olsaydı verirdik

Usta bu iş daha çok yenge hanımlarda bitiyor

ertunc58
17 Nisan 2023, 17:39
kaybettiklerimizin sayısı 50bin 500 deniyor ama bu rakamlardan fazladır.

https://www.yenimanset.com.tr/haber/depremde-yiten-canlarimizin-sayisi-50-bin-500-oldu-280.html

deniz2000
17 Nisan 2023, 18:56
Evim Yuvan Olsun Kampanyası,
AFAD rakamlarına göre hala 2milyon kişi çadırlarda yaşıyor,
Biz gurbetçilerin çoğunun, sadece izinlerde kullanmak için aldığımız evlerimiz var, boş duruyorlar.
Gelin bu evlerimizi depremzedelere açalım, boş duran evler depremzedelerin büyük bir ihtiyacını karşılayacak
Sadece kısa bir anlığına empati yapın, bir gece aniden deprem olsa, bütün varlığınız gitse, güç bela canınızı kurtarmış olsanız, kalacak evde yok, milyonlarca insan çadırda, yağmur yağsa, soğuk olsa durum felaket, wc-duş sırayla yapılıyor, yemek dagıtımı yapılıyor, o çok sevdiginiz aile kahvaltısı hayal olmuş, ve bir gurbetçi size evini açıyor, gel kardeşim yaran sarılana kadar evim yuvan olsun diyor…
Devletimiz harika bir kampanya başlattı, devlet destek ve güvencesiyle evinizi depremzedeye verebilirsiniz
Ben Kayseri’deki evimi verdim, Kahramanmaraş’tan cok ihtiyaçlı bir aile oturuyor, 37 yaşlarındalar, çok uzun süredir hayal ettikleri bebek 5 aylıkken, ancak güc bela geçinirken deprem olmuş, herşeyleri yok olmuş. Hamile bayan ve yarı felç olan Nine, 4 kardeş bir çadıra yerleşmişlerdi, şimdi benim daireye gelirken sadece iki valiz getirdiler, herşeylerini kaybetmişler
Devletimizinde çok yardımı var, siz de istediğiniz gibi yardım edebilirsiniz, sadece evi verebilirisiniz, aylık maddi yardım verebilrisiniz, Devletimiz güvence veriyor, hem eşyalarınız-eviniz sigortalı, hemde istemediginiz zaman devlet güvencesiyle evden çıkıyorlar,
Biz gurbetçiler çok yerlere yardım etttik, gelin evlerimizi depremzedelere açalım, evlerimiz yuvaları olsun

https://ytb.gov.tr/haberler/evim-yuvan-olsun-kampanyasi

usta gurbetcilerin yüzde dogsani yardim ediyor inan buna , TOKİ'NİN bir sürü evleri daireleri var millet vekillerinin evlerinin dairelerinin saymakla bitiremessin bunlarda bu evleri,

ortalik düzelene kadar verebilir bence, sonucta milletimizin sayesinde hepsi köseyi dönmedimi ?

oradaki insanlarin durumlari hakikatten cok kötü ates düstügü yeri yakiyor malesef

bak sen ne güzel düsünmüssün sagol varol

feza
04 Haziran 2023, 23:48
Depremde agir yada yikilmis olan ev, ticarethane, ahir icin yeniden yapim ve güclendirme kredisi afedzelerin basvurulari e-devletim üzerindende basladi.
benim, merkezde daire ve dükkan köyde 1+1 dairem yikilmisdi, cumaertesi e-devletim üzeri merkezdeki dükkan ve daire icin müracaati yaptim.
kabul görür mü ve nasil bir kredi yapilandirmasi cikar bilemiyorum, hayirlisi olsun.

Basvuru tarihi: 30.05.2023
Bavusur bitis tarihi: 28.07.2023


Değerli e-Devlet Kapısı Kullanıcısı;
Hak sahipliği için Talep ve Taahhütname Başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilecektir.
Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için,

TC Kimlik Numarasının son hanesi;

0 olan vatandaşların Çarşamba,
2 olan vatandaşların Perşembe,
4 olan vatandaşların Cuma,
6 olan vatandaşların Cumartesi,
8 olan vatandaşların Pazar

günlerinde başvuruları alınacaktır.

Sonraki günlerde herhangi bir sınırlama olmaksızın tüm vatandaşların söz konusu hizmeti kullanarak başvurularını iletebilecektir.

Bilgilerinize sunarız.

bilgili
10 Haziran 2023, 23:56
feza usta ,öncelikle sen basvuru yapabilmissin , senin icin hayirlisi olsun ,bende e devletten basvuru yapmak istiyorum ama tapum gözükmüyor,her gün kontrol ediyorum,gözükmüyor,ama tapu bilgilerine girince gözüküyor,bende anlamadim,hayirlisi olsun ,belki de türkiye ye gitmem lazim tapum la birlikte,saygilar herkese

feza
12 Haziran 2023, 06:26
feza usta ,öncelikle sen basvuru yapabilmissin , senin icin hayirlisi olsun ,bende e devletten basvuru yapmak istiyorum ama tapum gözükmüyor,her gün kontrol ediyorum,gözükmüyor,ama tapu bilgilerine girince gözüküyor,bende anlamadim,hayirlisi olsun ,belki de türkiye ye gitmem lazim tapum la birlikte,saygilar herkese

amin, Rabbim hepimizi felaketlerden korusun.

E-Devlet aratma yerinden "hak sahibligi" olarak arattiginda "Hak sahibligi icin Talep ve Taahhütname Basvusurusu" secegini cikiyor,
onu secdiginde direk müracaat icin yönlendiriyor. T.C. kimlik son hanesine göre müracaati yapman gerekiyor, farkli günde olmuyor.

bilgili
13 Haziran 2023, 23:21
amin, Rabbim hepimizi felaketlerden korusun.

E-Devlet aratma yerinden "hak sahibligi" olarak arattiginda "Hak sahibligi icin Talep ve Taahhütname Basvusurusu" secegini cikiyor,
onu secdiginde direk müracaat icin yönlendiriyor. T.C. kimlik son hanesine göre müracaati yapman gerekiyor, farkli günde olmuyor.

feza usta,haklisin,onlari biliyorum,ben hatay/antakya liyim evim de (daire) orada,komsularimla konusuyorum,antakya harici diger,depremzede il lerde hatta ilcelerde basvuru yapilabiliyor,antakyada tapu dairesi yikilmis bir sistem hatasi varmis,komsular afad merkezine sormuslar,hatanin giderilmesi icin bakiyormuslar,bir veya iki haftaya düzelecekmis,hakkimizda hayirlisi olsun,saygi ve sevgiyle

feza
14 Haziran 2023, 11:43
feza usta,haklisin,onlari biliyorum,ben hatay/antakya liyim evim de (daire) orada,komsularimla konusuyorum,antakya harici diger,depremzede il lerde hatta ilcelerde basvuru yapilabiliyor,antakyada tapu dairesi yikilmis bir sistem hatasi varmis,komsular afad merkezine sormuslar,hatanin giderilmesi icin bakiyormuslar,bir veya iki haftaya düzelecekmis,hakkimizda hayirlisi olsun,saygi ve sevgiyle

tapu bilgileri sadece kagit üzerinde degil dijital sistemdede mevcut, hatanin sadece o bölge icin yasanmasi tuhaf olay.
Bas vuru bitis tarihi 28.07.2023 kadar daha zaman ve umarim hata kisa sürede giderilir, hakkimizda hayirlisi olsun.

deniz2000
14 Haziran 2023, 18:10
tapu bilgileri sadece kagit üzerinde degil dijital sistemdede mevcut, hatanin sadece o bölge icin yasanmasi tuhaf olay.
Bas vuru bitis tarihi 28.07.2023 kadar daha zaman ve umarim hata kisa sürede giderilir, hakkimizda hayirlisi olsun.

bu tapu isleri uzadikca uzar öyle bir zihniyet varki kendilerini halen secimlerde saniyorlar

verdikleri sözleri yerine getiriceklermi sizce? 50bin üzeri insan öldü Allah gani gani rahmet eylesin

kalanlara Allah sabir versin, tek kendi belediyelerinin oldugu yerlere destek vermesinler insan ayrimi yapmasinlar

herseyi cok cabuk unutan bir millet olduk malesef, yinede yardimlarinizi esigemeyin arkadaslar, ates düstügü yeri yakiyor malesef

Hatay ve Adıyamana İçme suyu ihtiyacı had safhada. Acil yardım vakti.

atsiz77
14 Haziran 2023, 20:27
Önümüz kurban , kurbanlarımızı Almanyada kesip buzluklara koymak yerine mümkün olduğunca Deprem bölgelerine gönderelim, burda hepimiz ALLAH (cc) çok şükürler her an istediğimiz vakit gidip en iyi etlerden alıyoruz.

webci
14 Haziran 2023, 22:13
Burdan kurbanlik eti nasil deprem bolgesine gonderiyoruz..
Kurbani tr de kessek bu olabilir..
Almanyadan tr ye kesilmis eti kim gonderiyor..

Birbey 3.0
14 Haziran 2023, 22:24
Onu bunu bilmemde iyi para var herhalde bu kurbanlık işinde.

Bugün Radyo 7'de durmadan kurban bağışı reklamlar vardı.

webci
15 Haziran 2023, 03:19
Usta bu isin ticaretini yapan serefsizlerde var tabi .
Ama kurbani bu isde para var diyerek kotulemek cok tehlikeli bir mesele...senin duydudun reklamlar bagis kampanyasi yapiyor..parasini oraya gonderiyorsun onlar senin kurbanini senin adina kesiyor,,sen yani beyefendilik yapiyorsun ve esine dostuna ve kahvehanelerde anlatiyorsun ben de kurban kestim diye..
Bunun adi vurdum duymazlik kurbani,,gerci hepsini bir kaba koymayalim ama biz her isimizde rahat oldugumuz icin bu kurban meselesindede cok rahatiz..ilgi ve alaka bukadar..

feza
15 Haziran 2023, 11:00
bu tapu isleri uzadikca uzar öyle bir zihniyet varki kendilerini halen secimlerde saniyorlar

verdikleri sözleri yerine getiriceklermi sizce? 50bin üzeri insan öldü Allah gani gani rahmet eylesin

kalanlara Allah sabir versin, tek kendi belediyelerinin oldugu yerlere destek vermesinler insan ayrimi yapmasinlar

herseyi cok cabuk unutan bir millet olduk malesef, yinede yardimlarinizi esigemeyin arkadaslar, ates düstügü yeri yakiyor malesef

Hatay ve Adıyamana İçme suyu ihtiyacı had safhada. Acil yardım vakti.

konutlar yapilir ama genis zamana yayilacagini tahmin ediyorum.
yapilan ve yapilmakta olan konutlar öncelikle cadir/konteynerde yasayan hak sahibleri olan vatandaslarimiza öncelik taniniyor/taninacak.
enkaz kaldirma ve yeni yapilanmada belediye ayirimi yapilacagini zannetmiyorum, malum %8 oy aldigi Defne´de 60 günde(tam kapasite olmasada) 300 kisilik hastane yaptilar.
11 ilde yeni alt yapi ve yeni konut yapilmasi bu eko. durumda kolay degil, Allah devletimizin ve vatandaslarimizin yardimcisi olsun.

Birbey 3.0
15 Haziran 2023, 11:34
Usta bu isin ticaretini yapan serefsizlerde var tabi .
Ama kurbani bu isde para var diyerek kotulemek cok tehlikeli bir mesele...senin duydudun reklamlar bagis kampanyasi yapiyor..parasini oraya gonderiyorsun onlar senin kurbanini senin adina kesiyor,,sen yani beyefendilik yapiyorsun ve esine dostuna ve kahvehanelerde anlatiyorsun ben de kurban kestim diye..
Bunun adi vurdum duymazlik kurbani,,gerci hepsini bir kaba koymayalim ama biz her isimizde rahat oldugumuz icin bu kurban meselesindede cok rahatiz..ilgi ve alaka bukadar..

Hangi kuruluş olursa olsun, radyoda veya televizyona para vererek reklam yapıyorsa vermem.

Reklam etmeyen yerlere veriyorum. Son olarak LÖSEV'e vermiştim.

bilgili
15 Haziran 2023, 16:43
arkadaslar mehaba ,antakya da , hak sahipligi basvurusu yapiliyormus,sistem acilmis,ben bügün basvurabildim,benim gibi antakyali olanlara haber etmek istiyorum,saygilar ve sevgilerle.