PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerlik durumu...?

karbey77
16 Haziran 2022, 14:59
Selamlar,
askerlik durumu hakkinda bilgiye ihtiyacimiz var..oncelikle buradaki arkadaslarin bilgilerine basvurmak istedik...

1) Almanya dogumlu ve turk vatandasi
2) 38 yasini gecmis

Bu kisinin askerlik durumu ne olacak?

murat39
16 Haziran 2022, 15:12
Buradaki bilgileri bir okuyun.
https://www.ytb.gov.tr/soru-cevap/askerlik

https://www.birhaber.de/bedelli-askerlik-almanya-ucreti-dovizli-askerlik-basvurusu/

https://www.google.de/search?q=38+yasini+gecmis+askerlik+2022&ei=ECurYteUJtK0kwXQlqroDg&ved=0ahUKEwjX3PmOhbL4AhVS2qQKHVCLCu0Q4dUDCA4&uact=5&oq=38+yasini+gecmis+askerlik+2022&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBggAEB4QFjoHCAAQRxCwA0oFCDw SATFKBAhBGABKBAhGGABQuQZY8AlgiRZoAXABeACAAVmIAasBk gEBMpgBAKABAcgBCMABAQ&sclient=gws-wiz

Askerlik yapilmasi gereken bir yükümlülük.
Bir an önce Konsolosluga gidip, borclanarak. Ücretini ödeyerek askerlik yükümlülügünü yerine getirmis olursunuz.

hOrOz
16 Haziran 2022, 15:49
Konsolosluğa Bedelli için başvuru yapılıyor

İnternet üzeri kısa bir kurs yapılıyor (soru cevap çok kolay)

3000€ küsur Euro civarı para yatırlıyor.. 2022 askerlik bedeli 56500TL (günlük resmi kur üzeri)

askerlik yapmış sayılıyor

Yigido
08 Ocak 2023, 01:21
Secimler yaklasirken sizce askerlik ile ilgili yeni bir karar alinir mi?

hOrOz
08 Ocak 2023, 02:00

Usta unut yurtdışındakilerin oy sayısı bir milletvekili bile yapmıyor

Keşke 1000€ zamanında yapsaydın.

Bedelli askerlik Ocak-Temmuz 2023 yılı için dövizli askerlik bedeli 4 bin 730 Euro oldu

webci
08 Ocak 2023, 02:02

O is secimden sonraya kalir usta..
Secim öncesi meseleler halloldu..millet parayi cebine koydu,,rahatladi..
Kisladaki adkerligi pek kisi kafaya takmaz;)

talo176
08 Ocak 2023, 14:25
Keşke 1000€ zamanında yapsaydın.

Tam ven yazacaktim.. zamanin da, 1000€ iken neden yamadiniz???

Olur ya belki 0€ düser düsünenler varmis demek ki..

thaflowkilla
06 Nisan 2024, 23:23
Merhaba Arkadaslar, suan askerlik bedeli ne kadar EURO olarak? 43 yasinda bir arkadasim icin soruyorum.

hOrOz
07 Nisan 2024, 07:20
Merhaba Arkadaslar, suan askerlik bedeli ne kadar EURO olarak? 43 yasinda bir arkadasim icin soruyorum.

182.609,04 TL karşılığı € 5251,4207 (07.04.2024)

1000€ ya düştüğünde kimse bedelliyi yatırmak istemedi,belki tamamen kaldırırlar diye bir düşünce hakim oldu

Biride benim damat, bu sene 38 olacak

Türkiye`de yapılan itirazlar sonunda Türkiye-Almanya eşitlendi yine 5000€ bandına yükseltildi

thaflowkilla
08 Nisan 2024, 11:46
Ben sahsen 1.000 EUR zamaninda yatirdim. Fakat bu arkadasima dedigim halde yapmamisti, simdi pisman tabii.

giresun_28
12 Aralık 2024, 11:54
Saadet Partisi’nden gurbetçiler için önemli teklif: Askerlik ücreti 1000 euro olsun (https://www.sonhaber.eu/saadet-partisinden-gurbetciler-icin-onemli-teklif-askerlik-ucreti-1000-euro-olsun)

Saadet Partisi İstanbul milletvekili Mustafa Kaya, yurtdışındaki gençlerin ödeyeceği askerlik ücretinin 1000 euroya inmesi için kanun teklifi sundu.

insallah hayirlisiyla
Teklifte ayrıca, 01.06.2025 ile 01.09.2025 tarihleri arasında başvuran ve 1000 euro ücreti peşin ödeyen vatandaşların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacağı belirtildi.

makkk
09 Ocak 2025, 19:11
Merhaba beyler,
sizce 2004 dogumlu ve almanyada dogmus birisi.
Askerligini uzatsinmi ,uzatabildigi kadar, yoksa baska bir konudu yazildigi gibi türk vatadasliktan ciksinmi
Kendisi askerlik yapmak istiyor ama bu parayi ödemeye imkani yok
Zaten para ödendikten sonra eskisi gibi Burdur a gidip askerlik yapilan dönem cokcan bitti
Evet durum biraz karisik ama ,ama sizlerin görüslerinizi alabilirmiyim

sagolun
Allah razi olsun

hOrOz
09 Ocak 2025, 19:24
Merhaba beyler,
sizce 2004 dogumlu ve almanyada dogmus birisi.
Askerligini uzatsinmi ,uzatabildigi kadar, yoksa baska bir konudu yazildigi gibi türk vatadasliktan ciksinmi
Kendisi askerlik yapmak istiyor ama bu parayi ödemeye imkani yok
Zaten para ödendikten sonra eskisi gibi Burdur a gidip askerlik yapilan dönem cokcan bitti
Evet durum biraz karisik ama ,ama sizlerin görüslerinizi alabilirmiyim

sagolun
Allah razi olsun

Arkadaş 2004 doğumlu kişi zaten 38 yaşının sonuna kadar uzatabiliyor

Bu arkadaşın zaten askerlik yapmaya gönlü yoktur. Yıllar geçtikçe insan daha da zorlanıyor

Alman Vatandası olabiliyorsa vakit geçirmeden başvursun

Yıllar o kadar hızlı geçiyorki. bende bugün derken bir baktım sürem doldu

Mecbur askerlik ödedik...

Askerlik kalkacak diye beklemesin çünkü onu kaldırmak için Anayasa değişmesi gerek

Geçen senelerde 1000€ düşürdüler bu sefer Türkiye dekiler Anayasadaki eşitlit kuralına aykırı diye itiraz ettiler

garip_38
09 Ocak 2025, 19:29
selam horoz usdam benim 2 oglan var ellerinden öper biri 2000 dogumlu biri 2002 cifde vatandas asgerliklerini üzattilar ama cikmak isdiyolar bize hangi belgeler lazim detayli yazarmisiniz bi zahmet tskler...

atsiz77
09 Ocak 2025, 19:48
makkk 2004 doğumlular zaten çifte vatandaş oluyor.

Bu hakklarını öldürmesinler bence, 38 yaşına kadar uzatsınlar zaten uzatmak problem değil.

O vakte kadar çok şeyler değişir kanunen…

garip_38
09 Ocak 2025, 21:36
makkk 2004 doğumlular zaten çifte vatandaş oluyor.

Bu hakklarını öldürmesinler bence, 38 yaşına kadar uzatsınlar zaten uzatmak problem değil.

O vakte kadar çok şeyler değişir kanunen…

bende isdemiyorum aslinda ama 5 bin kusurdu suan 7 bin kusur oldu..

Birbey 3.1
09 Ocak 2025, 21:53
Ya usta Türkiye'deki insanlar ne yapsın? Gençler arabaya gelince ama acımıyorlar 20.000-30000 Euroyu buluyorlar, ama askerlik parasına gelince yok efendim cok mok. Üstüne ondan sonra düğünde birde milliyetciymiş gibi arabanın kaportasına büsbüyük Türk bayrağı takarlar düğün salonunda ıslık çalarak kurt işareti yaparlar. Yemişim ben bu gençlerin şov milliyetciliğini.

Nerden bulursa bulsunlar. Her halta parayı buluyor ama. Iphone 16 Pro Max'den tut Bodrumdaki tatile kadar.

Millet şehit oluyor Türkiye'de 50 senedir.

1980lerde 20000 Markdı. Yani 10000 Euro. Şimdi aradan 45 sene geçmiş 7000 Euro yok çok.

Oynamayacak gelin oynamak istemeyince yerim dar dermiş.

Yoksa illaki paraları 6-12 ay yapıp gelsinler.

Fazla yüz verme böyle konularda bence. Biraz ağırlığını koy.

tolga1903
09 Ocak 2025, 22:08
Ya usta Türkiye'deki insanlar ne yapsın? Gençler arabaya gelince ama acımıyorlar 20.000-30000 Euroyu buluyorlar, ama askerlik parasına gelince yok efendim cok mok. Üstüne ondan sonra düğünde birde milliyetciymiş gibi arabanın kaportasına büsbüyük Türk bayrağı takarlar düğün salonunda ıslık çalarak kurt işareti yaparlar. Yemiş ben bu gençlerin şov milliyetciliğini.

Nerden bulursa bulsunlar. Her halta parayı buluyor ama. Iphone 16 Pro Max'den tut Bodrumdaki tatile kadar.

Millet şehit oluyor Türkiye'de 50 senedir.

1980lerde 20000 Markdı. Yani 10000 Euro. Şimdi aradan 45 sene geçmiş 7000 Euro yok çok.

Oynamayacak gelin oynamak istemeyince yerim dar dermiş.

Yoksa illaki paraları 12 ay yapıp gelsinler.

Fazla yüz verme böyle konularda bence.

Başladın yine saçmalamaya ben 1997 başvurdum 2001 de cikisim kabul oldu , çifte vatandaşlık hakkım kayboldu, paralı askerlikten bahsediyoruz vatan borcun dan değil,paralı askerliği para kapısı olarak görüp de ülkesinde yaşayanlara da uygulamasalar zaten bu kadar muhabbeti geçmez idi, sana gelecek olursak sen zaten kilo ve depresyon sorunların ile sorunlu oldugun için askerlikten muaf olurdun , o sebebiyle başkalarının sebebi ve sorununu bilmemeden kimsenin milliyetçiliğini sorgulama bence

Birbey 3.1
09 Ocak 2025, 22:29
Tabi tabi para işin içine girince hep öyle dersiniz zaten.

Yaranız varki gocunuyorsunuz.

Hasta olana, sakat olana zaten lafımız yok. Lafımız sağlam olupda paradan kaçanlara.

Hadi oradan. Doğruyu söyleyince zorunuza gidiyor. Ne ilksin, nede sonsun.

Paralı askerlik devletin verdiği vatan borcunu ödemenin bir yoludur. Para ile ödemek, doğrumudur değilmidir o ayrı bir konu. Ama kimseye devletin verdiği para yolunu niye kullanıyorsun diyemeyiz. Bana kalsa ben paralı askerliği komple kaldırım.

Körmü cıkmasaydın vatandaşlıkdan hakkında kaybolmazdı.

Allah korusun, Türkiye'de bir savaş çıksa ben hasta halim ile gider arkada patates soyarım. Seni kapıdan bile içeri sokmazlar. Zaten bir savaş olsa yukarıda tarif etdiğim tipler ayağa dolanmasın yeter.

Çanakkalede ancak o tipler şehitlik gezmesini bilir. Yerinden kalksa o şehitler yüzüne tükürür o gençlerin.

atsiz77
09 Ocak 2025, 22:38
bende isdemiyorum aslinda ama 5 bin kusurdu suan 7 bin kusur oldu..

Beklesinler usta bu Paralı askerlik öyle veya böyle bitecek, ALLAH (cc) uzun ömürler versin daha önlerinde uzun zaman var.

Çifte vatandaşlık haklarını öldürmesinler.

Birbey 3.1

Biz askere gittikte ne oldu 02.01.2000 yılında teslim olduk Burdur’da konferansdan konferansa aldılar bizi 1x Kırıkkaleyi verdiler ateş atmadan geri aldılar. O zamanları geçtik farklı düşünüyorduk şimdiki aklım olsa kesinlikle gitmezdim.

Biz yurtdışındakilerin Askerlik konusu zaten saçma bi konu, şimdi askere gidelim desen nereye gideceksin Burdur’da Fareler cirit atıyordur .

Kimin Milli duygusu ne kadar onu sadece ALLAH (cc) bilir.

Birbey 3.1
09 Ocak 2025, 22:43
Atsız77 duygu birazda hizmet veya para ile oluyor.

Bugün olsa yine giderim seve seve. 5112 Euro verdim. Helaloş olsun.

Gaye Burdur'a gidip şov yapmak değil. O uniformayı giymek, o resmi yemini etmek.

Yukarda belirttiğim gibi ben olsam yurt dışındakinler istisna tanımım. Türkiye'deki de vatandaş, yurt dışÄ¯ndakide vatandaş. Kimse bu devirdi Türkiye'de aç kalacağı için gurbetde değil. Bende dahil, hepimiz para sevdası için burdayız. Kimse bana demesin "hazır düzenimiz var ondan gidemiyoruz" diye. Bunlar bahane. İstesek bir dakika bil durmayız.

Milli duyguyu falan geç. Sen Milli duyguna para biçebiliyormsun? Biçenler varki, paradan kaçıyor. Duygusu 7000 Euro etmiyor demekki.

garip_38
09 Ocak 2025, 22:47
ben sen e 1986 gittim 1988 geldim asgerden bende seve seve gittim.

garip_38
09 Ocak 2025, 22:48
Atsız77 duygu birazda hizmet veya para ile oluyor.

Bugün olsa yine giderim seve seve. 5112 Euro verdim. Helaloş olsun.

Gaye Burdur'a gidip şov yapmak değil. O uniformayı giymek, o resmi yemini etmek.

Yukarda belirttiğim gibi ben olsam yurt dışındakinler istisna tanımım. Türkiye'deki de vatandaş, yurt dışÄ¯ndakide vatandaş. Kimse bu devirdi Türkiye'de aç kalacağı için gurbetde değil. Bende dahil, hepimiz para sevdası için burdayız. Kimse bana demesin "hazır düzenimiz var ondan gidemiyoruz" diye. Bunlar bahane. İstesek bir dakika bil durmayız.

Milli duyguyu falan geç. Sen Milli duyguna para biçebiliyormsun? Biçenler varki, paradan kaçıyor. Duygusu 7000 Euro etmiyor demekki.

varsa verir yoksa ne yapsin birbey yanlis konusuyon herinsan milliyetcidir.

Birbey 3.1
09 Ocak 2025, 22:53
ben sen e 1986 gittim 1988 geldim asgerden bende seve seve gittim.

Allah razı olsun. Hiç yoktan ödediğin para ile bir teröristi geberdiği kurşunun parasını vermiş oluyorsun.

Millet orada çatışacak, sakat kalacak, yetim öksüz çocuk kalacak, onlarınki can değilmiydi? Devletimiz kolaylık olsun diyd yurt disindakinler bir pozitif ayrimcilik tanimis onuda halen beyenmeyen cok, sonra birsey dedinmide "benim sevdam kalbimde" faso fiso sağda solda düğünde bayrak sallayarak milliyetci gözükecek. Maymuna ver bayrağı oda şov için bayrağı sallar.

Devletimiz bu konuda yine anlayisli. Askerliğini yatırdin, pisman mi oldun, gel parani geri vereyim diyor ve veriyorda.

varsa verir yoksa ne yapsin birbey yanlis konusuyon herinsan milliyetcidir.

Nasıl parasi yok ya? Hastalanir, sakat olur, basindan felaket gecmistir, parasi yoktur, lafim yok. Ama bu 100 kiside bir kisi belki. Devletimiz 38 yasina kadar müsade vermis. 18'den 38'den yasina kadar bulamiyorsan 20 senede 5000-7000 Euro, bunun bahanesi olmaz. Hele hele birde bu sürecte ev aliyorsan, evleniyorsan, araba almis izine gidip Bodrumda geziyorsan bal gibide para olmus oluyor. Sadece isine gelmemis o kisinin. Özel durumu olmadikdan sonra 20 senede 7000 Euroyu bulamamak zaten o insanın bos yamis bir insan. Bugün Leihfirmada calissam 20 sene, her ay 50 Euro kenara atsam yine bulurum o parayi.

Ödeme niyetin olmadi bahanesi cok olur insanin. Tekrar söylüyorum, basina bir is gelenleri tenzil ederek söylüyorum bunlari.

webci
10 Ocak 2025, 01:23
Vedelli askerlik 6600 avro üstüne cikti..
Hayirli olsun..
Ekmek teknesi garanti ve devami..nufus cogaldikca hicbir masrafi olmayan askerlik güzel getiri...düsmanlar cogaldikca mangirlarda geliyor:)

hOrOz
10 Ocak 2025, 10:48
Askerlik süreci 20 yaşında başlıyor 38 yaşında sona eriyor.

Tam 18 sene süre var.. Her sene 400€ köşeye koysan 18 senede 7200€ yapar .

Sorarlar 18 sene ne yaptın diye?

Madem ödemek istemiyorsun çıkarsın Alman Vatandaşı olursun

Daha yazacak çok şey varda detaylarına inmiyorum

tolga1903
10 Ocak 2025, 20:26
Kimsenin yaşamını , kimsenin sıkıntısı bilmeden kendi yaşamınız ile kiyaslayip saçma saçma yorum yapıyorsunuz, kimin ne yaşadığını bilmeden , birbey sen en iyisi yine kendkne Update Yao bir bey 3.2 ye
Belki azıcık gelişim gösterir sin , herkesin sizin gibi anası babası ile Almanya da 2 yada 3 cü nesil değil
En önemlisi psikolojik sorunları olanları zaten patates soymak için bile askere alamıyorlar. Kendine faydası olmayanın zaten kimseye faydası olmaz, neyse konu kisilesmeden benim için kapandı, artık cevap vermiyorum.
Not: zaten başvurdum 38 yaş üstü taksit yapmamaları benim için tek sorun

Birbey 3.1
10 Ocak 2025, 21:43
Ja, ja, hep öyle olur "ne yaşadığını bilemezsin". Yukarda da yazdım belki 100 kişide bir kişi. Ağaza sakız olmuş herkesin.

Beyensende beyenmesende ben gittim. Hasta masta fark etmiyor. Gittimmi gittim. Senden fazla fazla faydam oldu. Senin ne faydan oldu? Sıfır. Senin gibi bahaneler sığınıp kaçmadık. Serefsiz PKKların içinde bile askerlik yapmış olan var, sende onlar kadar da olamamışın. Gelmiş 20 senede 7000 Euro bulmayan adam bana kendine fayda olmaktan ders vermeye kalkıyor. Gülünç. Yine söylüyorum, kader vuranları tenzil ederek söylüyorum, ama geriye kalan yüzde 99% para sevdasından kaçtı. Kader vurduysa sana kendini yüzde 1% gör ve sus. Üstüne alınma. Ama gocunuyorsan korkarim 99% içindesin.

Yok "kimsenin yaşamına" karışmaymış. Hadi oradan. Karıştığîmız yok aslında zaten. Ama parada kaçıp sonra düğenlerde bayak sallayanlar olursa, karışırım. Ama bayrağa sırt cevirdiler. Ellerine almasınlar. Dürüst olsunlar. Kararlarının arkasında dursunlar. Yarın Putin Allah korusun Almanyaya iki füze sallasa kacacak yerleri bile yok.