Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiyeden daire almak (Kredi ile)
BuraK!
28 Ocak 2018, 18:20
Selamlar,
26 yasinda almanyada yasayan biriyim. Türkiyeden yatirim amacli daire almak istiyorum. Biriktirmis oldugum para ile 40.000 euro kredi cekip güzel lüks daire alabiliyorum.
Kredi basvurusu yaptim 84 ay ayda 600 euro ile onay veren banka bulabildim. En düsük faiz onlar teklif etti senelik oran 6,99% Yani hesapladim toplam 10bin euro 7 senede ödemis olacagim. (erken de kapatma hakkim var erken kapatabilirsem tabiki düsecek bu rakam)
Sizlere sorum, sizce düsüncem iyimi? Yatirim amacli alsammi? Alacagim daire 1.200 tl rahat kiraya verilebiliyor. Dairenin yasi 0. (Kiraci konusunda sansli olursam, kira geliri 3 senede faizi cikarmis oluyor)
Büyüklerimden tavsiye almak istiyorum, benim yerimde olsaniz alirmiydiniz? (ödeme konusunda zorluk cekecegimi düsünmüyorum) Ama düsündügüm yatirim mantiklimi ona karar veremedim. Bildiginiz gibi almanyadan ev veya daire almak artik hayal oldu. Fiyatlar tavan malesef.
durak78
28 Ocak 2018, 18:32
öncelikle simdiden hayirli olsun , ben 6,99% faizin cok oldugunu düsünüyorum , bu konuda yeteri kadar arastirma yaptinmi ? daireye baglayacagin para miktarini yazmamissin . Dairenin ileride degerinin artmasi durumunda kar elde edilebilinir ancak burada bircok faktör var hesap edilmesi gereken . Yani is birazda sans isi . Kur bu sekilde kalirsa dedigin gibi 3 senede faizi ödersin ancak getiri hesap ederken bizim türklerin yaptigi en büyük yanlis tl üzerinden kazanimi hesap etmeleri , benim akrabamin aldigi ev fiyatini ikiye katladi cok kar ettim diyor ama aldigi zaman euro 2tl civarindaydi. ayni paraya almanyada daire alamiyormusun ? Almanyada en kötü daireyi 250€ dan fazlaya kiraya verirsin. Yinede sen bilirsin . Yolun acik olsun
samsunlu
28 Ocak 2018, 19:02
Hangi banka bu Prozent krediyi teklif etti?, ve sen Bankaya Krediyi almak icin ne söyledin? (Privat)?.
talo176
28 Ocak 2018, 19:28
Bende merak ettim böyle yüksek faizden veren bankayi..???
BuraK!
28 Ocak 2018, 19:44
Faiz cok diyenler olmusda diger bankalar benim sartlarimda benden 8-9% istedi. Online vergleich yaptim. Postbank onlarin altyapisinda calistigim icin bana 6,99% onayladi. oda zar zor ilk 7,99% du faiz. 3 kere basvurumda en son 6,99% teklif ettiler. Sartlarim uygun degil cünkü sebebpler: Gelirim cok fazla degil istedigim miktar icin, 84 ay istiyorum süre cok uzun, ve freie verwendung olarak aliyorum yine ellerinde garanti yok bankanin. Cogu banka bu miktar icin hemen ret cevapda verdi.
Yani kredi onaylayan banka Postbank. en son basvurdugum banka Targobank en fazla 30bin euro sart ile 8,99% ile onaylariz dedi.
Ayrica Postbank diger teklifi 25.000 euro 3,99% faiz ile. o miktar da bana yetmiyor daire almak icin.. :(
Yani degmez mi diyorsunuz?
nerden almak istiyorsun daireyi? 7 sene aylik 600€ ödüyecen. Evin yeri iyi olmali bu ise girmek icin.
coskun
28 Ocak 2018, 20:43
Kardesim bu benim fikrim yasin daha genc, alabiliyorsan büyük sehirlerden arsa al üstüne yat ileride cocuk coluk büyüyüp evlenme yaslarina gelice, para lazim olunca bakarsan daireye göre kat kat fazla kazanirsin. Ugrasma daireyle, kiraciyla.
Ürgüplü50
28 Ocak 2018, 20:56
Öncelikle yatirim yapmak güzel bir düsünce yapacagin yatirimada iyi karar vermen lagzim öncelikle kendi memleketinde arsa arastirmasi yapman bence en iyi yatirim iyi bir yer bulursan daha kazancli olur
samsunlu
28 Ocak 2018, 21:13
Yatirim olarak ALITN almak ne Kadar mantikli?, bu konu icinde bende bunu soruyum.
talo176
28 Ocak 2018, 21:22
Burak kardesim gelirim az yazmissin..
Gelirin ne kadar? (Sorabilirmiyim)
Giderlerin yokmu?
Coluk cocok varmi (evlimisin)?
Yoksa halen annenin babanin yaninda mi kaliyorsun?
Yakinda evlenmeyi düsünmiyormusun?
Dügün masrsflari mobilya vs vs.. kendini sıkıntıya sokma!
600 euro az para degil bir de 84 ay.. iyi düsün derim..
Ama illa ki almaya karari verdi isen, o zaman 25 bin € yu al 3,99% den ve baska banka dan al 15 bin € 5-7% den..
O zaman toplam 4.5-5.5 (?)% den almis olursun..
durak78
28 Ocak 2018, 22:12
1- Arsa al diyen arkadaslar ?? Türkiyede iyi yerde iyi paraya alinabilinecek arsami kaldi ? Bütün sanayiciler , insaatcilar,araba saticilari arsa ariyorlar da bulamiyorlar , para kazanilabilecek arsayi birakirlarmi acaba `??
Bir gelir gider plani yapmani tavsiye ederim tüm gelirleri giderleri bir kagida yaz sonra bir bak bakalim 600€ aylik 7 sene kladirabilecegin bir yükmü .
Almanyadan dayre al aldigin fiyata satsan dahi kiracilar en azindan taksitlerini öderler ileride satinca eline yüklü para gecer
BuraK!
29 Ocak 2018, 00:30
Cevaplariniz icin tesekkürler.
Saat ücretim calistigim yerde 12,20 euro brutto. Bekarim ve ailemle yasiyorum. Suan evlenmeyi düsünmüyorumda o yüzden yatirim yapmak istiyorum zaten...
Arsa cok baktik, imarli olan 3-4 katli arsalar 160-200bin tl. Yani fiyatlar tavan yapmis imarsiz alsamda ilerde imar acilirmi oda ayri konu... o yüzden Arsa isine pek sicak bakmiyorum.
@samsunlu Altin suan piyasanin en yüksek seviyesinde. Yatirim icin almak mantiksiz.. (kendi düsüncem)
Almanyada yasadigim sehirde 1+1 evler 100.000 eurodan basliyor. O evlere 100bin vermek zoruma gider. :D 30-40m2 evler.
Kararsizim daha bakalim hayirlisi düsünecegim. Alacagim daire Izmirde olacak ve Karabaglar da bulmusdum mevki gayet iyidi.
talo176
29 Ocak 2018, 10:46
Kardesim yasin 26 olmus, bekar kalacak halin de yok galba..
Bence yanlis yapiyorsun..
Maasin da fazla degilmis, kendini zor duruma birakma bence!
edem1978
03 Şubat 2018, 10:18
da dün ben 2,99 buldum 50000 icin finanzcheckden 6 cok kardesim
ve ikinci defa aliyorum bende
gentlement
03 Şubat 2018, 13:18
kardes, 26 yasinda bekarsin ve bu kadar kredi cekip üstüne aylik 600 EUR ödeme niyetin var... Ve üstüne üstlük Türkiye´de daireni kiraya vermek istiyorsun! Emin ol cok mantiksiz bir is yapacaksin!
Illa yatirim yapmak istiyorsan suanda en mantiklisi Istanbul Anadolu yakasinda daha imara acilmamis, tarla/cayir satin almandir! Örnek: Pasaköy taraflari... en fazla 10 yil sonra Pasaköy taraflari, bu zamanin "Beylikdüzü" gibi olacak insallah. Suanda bombos, birkac ciftlikten baska hicbirsey yok! Ancak bir 10 yil sonra senin suanda 50.000-60.000 EUR´ya aldigin arsalar belkide yüzbinler edecek!
Türkiye´de yatirim, sadece 1 tane kendi yasiyacagin evin haricinde ev almaya, heleki kiraya vermeye yapilmaz! Simdi örnek verecek olursak, Kenan Imirzali ogluda hep eve yatirim yapiyor... Onun yapmis oldugu yatirim, eski Osmanli zamanindan kalma binalari satin alip, restore edip, butik otel´e cevirmesidir... Paran varsa bu isi yap, milyoner olursun. Bunun haricinde sadece ama sadece Istanbul Anadolu yakasindan tarla/cayir satin al...
iso98783
03 Şubat 2018, 14:50
arkadasim düsüncen güzel bence madem türkiyeden kiraya hazir daire alacaksin krediyi türkiyeden cekmeye dene cünki daireyi ipotek edersin ve kendi ödeyecegin 500-600€ taksitle 10 sene kalmaz borcun biter.
daireden gelecek kirayida 6 ayda bir ara ödeme yaparsin veya cep harcligi yaparsin.kirayida dogrudan takside yatir demedim cünki hadi kiraci cikdi veya ödemede zorluk yaparsa problem olur.
SesSizliK
03 Şubat 2018, 15:16
dostum bence sen suan icin TR den daire alma isine girme önce evlen yuvani kur TR ye baglayacagin 50 bin euroyu burda kendi evini al yasin genc hem faizi düsük olur hemde kira yerine kendi evinin borcunu ödemis olursun.
Gelelim senin isin matematigine birincisi sana verdikleri faiz cok yüksek 2. TR de suan ileriye dönük ne olacak belli degil 2019 da secim var KUR sinsi caktirmadan 5 tl ye yaklasiyor. 3. TR de senin icin tam olarak güvenilecek insan varmi kiraci vss ile ugrascak. 4. alacagin daire kac para 1200 tl kira diyorsun o zaman maksimum 250 ay ile carparsak 300 bin tl yi gecmemesi gerekiyor.
yani isin özeti yinede alsan bile zararin olmaz alinmisin zarari olmaz ama ne yaparsak yapalim isin MATEMETiGi önemli sonucta 7 sene onun borcu icin ter dökücen
Selam
03 Şubat 2018, 17:45
senin yapacagin en iyi mantikli ve güvenceli yatirim elindeki azbucuk parayi carcur etmeden mutlu olacagin bir esle evlenip yuva kurman olacaktir.
Kimsenin malina ve mülküne bakip imrenme. Herkesin derdi kendisinden büyük. Yasin daha fazla ilerlemeden git evlen ve mutlu yuva kur.
Mal ve mülk her Zaman gelir ve gider.
Ama her insan ayri yaratilmis. Sen evlilikle, yuva ile degil para ve malk, mülkle mutlu olurum diyorsan hic durma hemen kredi cek ve 40 yasina Kadar cektigin kredinin faizi ile beraber geri ödemek ile ugras.
misterno
05 Şubat 2018, 17:51
kardes, 26 yasinda bekarsin ve bu kadar kredi cekip üstüne aylik 600 EUR ödeme niyetin var... Ve üstüne üstlük Türkiye´de daireni kiraya vermek istiyorsun! Emin ol cok mantiksiz bir is yapacaksin!
Illa yatirim yapmak istiyorsan suanda en mantiklisi Istanbul Anadolu yakasinda daha imara acilmamis, tarla/cayir satin almandir! Örnek: Pasaköy taraflari... en fazla 10 yil sonra Pasaköy taraflari, bu zamanin "Beylikdüzü" gibi olacak insallah. Suanda bombos, birkac ciftlikten baska hicbirsey yok! Ancak bir 10 yil sonra senin suanda 50.000-60.000 EUR´ya aldigin arsalar belkide yüzbinler edecek!
Türkiye´de yatirim, sadece 1 tane kendi yasiyacagin evin haricinde ev almaya, heleki kiraya vermeye yapilmaz! Simdi örnek verecek olursak, Kenan Imirzali ogluda hep eve yatirim yapiyor... Onun yapmis oldugu yatirim, eski Osmanli zamanindan kalma binalari satin alip, restore edip, butik otel´e cevirmesidir... Paran varsa bu isi yap, milyoner olursun. Bunun haricinde sadece ama sadece Istanbul Anadolu yakasindan tarla/cayir satin al...
Pasakoy un nerede olduguna haritadan baktim benim arsam var Cumakoy de o da 3. yol uzerinde ve daha ileride Gebzeye bagli. Ornek olsun diye soyluyorum 10 yildir doviz cinsinden fiyati artmadi
Hemde 3. kopru yapildi ve yola 3-4 km otedeyiz
Emlakci buldum oradan ve sordum neden kopru yolu yapildigi halde bizim arsanin fiyati hala ayni dedim
Dediki sizin arsa cikislara uzak. Yolun dibinde olmasi yakin olmasi bir sey ifade etmiyor cikislara yakin olmasi lazim dedi
Neyse ben yalnizca ornek vermek istedim
gentlement
06 Şubat 2018, 12:40
Pasakoy un nerede olduguna haritadan baktim benim arsam var Cumakoy de o da 3. yol uzerinde ve daha ileride Gebzeye bagli. Ornek olsun diye soyluyorum 10 yildir doviz cinsinden fiyati artmadi
Hemde 3. kopru yapildi ve yola 3-4 km otedeyiz
Emlakci buldum oradan ve sordum neden kopru yolu yapildigi halde bizim arsanin fiyati hala ayni dedim
Dediki sizin arsa cikislara uzak. Yolun dibinde olmasi yakin olmasi bir sey ifade etmiyor cikislara yakin olmasi lazim dedi
Neyse ben yalnizca ornek vermek istedim
kardes, söylemis oldugun cok sacma!
1. Asagida Google haritasinda Pasaköy ile senin arsanin bulundugu yer olan Cumaköy´ün nerede olduklarini görüyoruz! Kirmizi daire Pasaköy! Cumaköy sehirlesmeden cok uzakta ve Istanbul´da bile degil!!!
2. Pasaköy direk Sultanbeyli ile ic ice komsu oldugu icin ve Sultanbeylinin nüfusu son 10 yil icerisinde neredeyse 100.000 arttigindan dolayi sehirlesme ihtimali cok yüksek!
https://i.hizliresim.com/NZknLg.png (https://hizliresim.com/NZknLg)
52hakan52
11 Şubat 2018, 15:10
kardes bencede arsa isine bak .. cunku bende yaptim bu isleri, basta banka faize koydum orda bi kac sene kaldi sonra dukkan alcaktim ondan vazgectim cunku kiracilar her ay dogru odeyecekmi benim tanidigim basina geldi kiraci 1,5 sene ödemedi sonra mahkemelik oldular adami en sonunda dukkandan cikartti ama o 1,5 senelik kira uctu gitti biseyini alamadi adam param yok deyince...
daire desen oda ayni kiraci sorunsuz oderse iyi ama odemezse basin cok agrir..
ben en sonunda arsa aldim 1 senede bayagi karli oldu fiyatlari uctu.. :D senden ne su ister ne yemek basin agrimaz hic bisey ama aldigin zaman en azindan 70-80 bin euro yatirman lazim..
Birbey 3.0
13 Şubat 2018, 01:01
Arsa'da riskli. Tabiki dükkan veya daire kadar değil. Yaşın kaç bilmiyorum, geçmişte çok kişinin 18 maddeden ağzı yazında. Devlet bir yasa çıkarmıştı her yerde oyun parkı olacak diye. Milletin arasanı istimlak etti ve birde para vermedi. Senin arsayı tapuda bir kaç metre ileleri itekledi. Sonra o kişinin arsanıda bir kaç metre ileriye itekledi. Öyle insanlar biliyorum ödediği arsanın yerinde artık 3-4 tane hissedar vardı. Gitti millet ikinci kez aynı arsayı bir kere daha almak zorunda kaldı. Çünkü resmiyetde o arsa artık senin değildi. Millet anayasa mahkemesine gitti. Mahkeme dediki, çocukların gelişimi senin arasandan daha önemli.
Ayrıca imarı çıkmamış arsalar nisbeten ucuz ama riskli. Türkiye deprem bölgesi. Şuanda devlet yüksek binalara izin veriyor. Taki marmara depremi tekrar olasıya kadar. Allah korusun inşAllah olmaz. Ama 1999 depreminden sonra 30 yıl içinde yine büyük deprem olacak dediler. 19-20 senesi gitti. Geriye 10 yıl kaldı. Bugünki daireler deprem dayanıklı falan bunlar hepsi hikaye. Almanya'daki Türk inşaat mühendislerini bir sorun dayanıklımı. Adamın Almanya'da 5 katlı binaya şart koştuğu temeli, Türkiyede halen 15 katlı binaya atıyorlar. Devletde göz yumuyor. Çünkü Türk ekonomisini ayakta tutan tek sektör inşaat.
Talha'linho 7
19 Şubat 2018, 23:34
ne Alaka en saglami Arsa dir sirf sabirli olacaksin
misal olarak kardesim bundan 15sene önce 10000 Mark a gelismemis yerden Babam larin tavsiyesi üzerine iki tane arsa aldi (20000DM) simdi okadar gelisti müthaitler arsa basi iki daire veriyorlar (Yer Kocaeli)
Pederin epey kiracisi var ama kiraciyla urgasmak cok zahmetli
Ben sahsen kiraci icin EV yapmam (hemde TR kirayi Euro ya vurdunmu 200€ gecmiyor
istanbul haric)
Sahsen Arsa derim (kiraci kirdi vurdu derdi olmaz,kira ödemedi derdi olmaz,arsa topragi istersen 10m es alti yine toprak;) eninde sonunda yine deger kazanir
Gesendet von iPad mit Tapatalk
talo176
20 Şubat 2018, 10:17
mark´in piyasadan kalkali 17 sene oldu.. :rolleyes:
cassano
20 Şubat 2018, 13:21
Arsa iyi hos da, herkes su an arsa pesinde. Dolaysiyla arsalar cok pahali. Ama arsa alabilene al derim.
Birbey 3.0
20 Şubat 2018, 14:43
ne Alaka en saglami Arsa dir sirf sabirli olacaksin
misal olarak kardesim bundan 15sene önce 10000 Mark a gelismemis yerden Babam larin tavsiyesi üzerine iki tane arsa aldi (20000DM) simdi okadar gelisti müthaitler arsa basi iki daire veriyorlar (Yer Kocaeli)
Pederin epey kiracisi var ama kiraciyla urgasmak cok zahmetli
Ben sahsen kiraci icin EV yapmam (hemde TR kirayi Euro ya vurdunmu 200€ gecmiyor
istanbul haric)
Sahsen Arsa derim (kiraci kirdi vurdu derdi olmaz,kira ödemedi derdi olmaz,arsa topragi istersen 10m es alti yine toprak;) eninde sonunda yine deger kazanir
Gesendet von iPad mit Tapatalk
Kendi yazdığın kendini inkar ediyor. Hem diyorsun arsa değerlenir, tamam, ama ayrıcada kiracı ile uğraşmaya deymez. Bu durumda arsanın değerinin artması senin cebinde bir getirisi yokki. Arsayıda mütahitler almıyor. Sadece kat karşılığı veriyorlar.
Ayrıca birde piyasa doyacak diye birşey var. 50 sene hep böyle değerlenecek diye birşey yok.
Ejderabi
23 Şubat 2025, 21:10
Su siralar ben de TR de bakiyorum 3+1 ler 130m2 civari biaz iyi kesim 5-6 Milyon oldu 130-160 Bin Euro
Alt Sinif 3-4 Milyon…Üst Sinif 7-8
Bahsettigim sehirde büyük metropolda degil..
Nerden nereye - alinirmi bilenem…
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
talo176
24 Şubat 2025, 19:59
Ben 2022 de 100m2 sıfır daire aldim Cide den (sahil) 30bin avroya..
Simdi ayni daireler 70bin avro..
Bu ara, kastamonunu/Cide 2 film cevirldi (iyi bir reklam olmus), önce sadece türklerden baska insan yokt.. son 2 sene de yabancilar da gelmeye basladilar..
https://www.facebook.com/share/r/1M3muHcD5h/?mibextid=wwXIfr
batum
24 Şubat 2025, 20:55
Ben 2022 de 100m2 sıfır daire aldim Cide den
Cide..............
Kastamonu ve Ineboludan 1000 kat güzel
iklimide güzel olsaydi Antalyaya 10 cekerdi
Haziran
24 Şubat 2025, 22:40
Ben Antalyadaki 2+1 Dairemi 2022 yilinda 135.000 € 'ya satmistim.
simdi sanirim.ayni fiyata alamam.
talo176
24 Şubat 2025, 23:08
Cide..............
iklimide güzel olsaydi Antalyaya 10 cekerdi
Neden öyle diyorsun arkadasim..
Yazlari hep 30 derece den fazla.. kisin da karli..
Sadece ve sadece sorun su, sel basinca denize de akiyor ve bir kac hafta kirden girilmiyor..
Ejderabi
24 Şubat 2025, 23:32
Ben 2018 de niyetlendim Memleketden güzel bir yer almak icin ve fiyatlar yeni bölgelerde biraz üst seviye 50-60 Bin Euroydu simdi yukarida yazdigim gibi 130-160 Bin Euro.
50 den 130 Bine = 160%
Tabiki biraz Antalya tarafina gidersek 250-350 Bin Euro emsal daireler. Bize 3-4 saat mesafe.
2018 de Almanyada ev ve daire almistim.
Ev fiyati 330 Bin tadilatlerla yan masraflarla 410 Bin Euro bugünkü degeri 690 Bin Euro = 69%
Daire 110 Bin Euro bugünkü degeri 250 Bin Euro = 127%
Artislar daireler hemen hemen ayni - ev biraz % olarak düsük görünüyor ama miktar yüksek birazda uyguna kapattim herhalde.
Bu ayni artislar bizim tarafimizdan ayni olsada Türkiyede yasayanlar icin hic de hayirli degil.
Kimse artik ev alamayacak eger bu sabit kur devam ederse Türkiyede. Olaganüstü bir balon olusturdular.
Almanyadada kimse alamaz eger faizler simdiki gibi düsük olmasa. Herkes kredi ile ev sahibi oluyor.
Tahminim eger Avrupa bu sekilde savasa veya ekonomik krize dogru giderse simdiki faizleri zor bulur Avrupalilar.
Fiyatlar düsmez cünkü ALTIN ve EMLAK krizlerde hep yükselir.
Simdi Hessene baktim devamli yükseliyor.
https://hvbg.hessen.de/presse/preise-fuer-wohnimmobilien-steigen-2022-weiterhin-an
Para heryerde pul oluyor ve yatirim olmaz ise borc olmaz ise birseyin sahibi olunmadi ve olunmayacak.
2018 de Türkiyeyi ölü yatirim olarak görüyordum - bu konuda yanilmisim cünkü Türkiye Yönetiminin sabit kur politikasini hesaba katmadim.
Gerci ekte olan calismamdada göreceksiniz bu olaganüstü fiyat artisleri 3 senedir var ekonomik programdan dolayi. Onun icin Türkiye yine bir ölü yatirim olabilir olmayabilirde - politik risklerden fazla öngörülmez ve yatirim icin uygun degildir sadece kendi eviniz icin uygun.
Simdi ne olacak Türkiyede ?
Sabit kur programi bitince döviz firlayacak bunun calismalari var arka planda. Sonra insanlarin maaslari düsecek alim gücleri zaten yok ve ister istemez maliyetler düsecek fiyatlar dengelenecek.
Birde Iktidar secmeninde cok puan kaybediyor ve bunu telefi etmek icin ayni zamanda yeni ihaleler dagitmak icin piyasaya 100 Binlerce yeni konut yapip teslim edecekler.
Almanya senede 400 Bin kontu planlayip 100 Bin yapamadi ama Türkiye yapar ( mesela Berlin havalimani Istanbul havalimani). Bu konut sözünü dün Kongredede Yöneticler dile getirdi.
Ben bu 100m2 dairenin tekrar 100 Bin Euro bandindan 60-70 Bin Euoro bandina düsecegini düsünüyorum. Hem devlet destegiyle hem kur politikasi degisimi ile hemde maliyetlerin TR de düseceginden.
https://ibb.co/twZv0YW5
batum
25 Şubat 2025, 08:18
Neden öyle diyorsun arkadasim..
Yazlari hep 30 derece den fazla.. kisin da karli..
Sadece ve sadece sorun su, sel basinca denize de akiyor ve bir kac hafta kirden girilmiyor..
Karadeniz iklimi
Sicak oluyorda deniz soguk oluyor.Gecen sene 1 aydan fazla kaldim 3-4 kere denize girebildim
Deniz ya cok dalgali oluyor yada cok soguk
https://maps.app.goo.gl/untp6oPKbCEPxrUB9
Galaxy3764
26 Şubat 2025, 22:11
Cide..............
iklimide güzel olsaydi Antalyaya 10 cekerdiİnebolunun sahili fazla değil olanda direk derinleşiyor ve senenin anca toplasan 20-25 gün deniz havası olur.
Ama orada da daireler çok pahalandı.
Gesendet von meinem SM-A546B mit Tapatalk
Ejderabi
09 Mart 2025, 06:36
Euro/Dolar paritesi 1,08 üzerinde haftalık kapanış yaptı.
Eğer 1,12 geçilir ve direnç hattı yukarı kırılırsa, 1,20'ler potaya girer.
€/$ paritesinin 6-9 ay içinde 1,20'ye yükselme olasılığı opsiyonlara borsada girmeye başladı.
Sebepleri:
- Almanyanon borc frenin esnetme karari
- devasa savunma Sanayiye ayrilacak bütce
Bu Euroyu güclendirecek ve ayni zamanda Euro bölgesinde enflasyonu ucuracak.
Türkiyede Euro Dolar makasi acilacak ve TL karsisinda güclebecegi öngörülüyor.
Öngörüler:
- Kiradaysaniz kisa vade paraniz varsa pul olmadan (enflasyon karsisinda) Almanyadan ev alin
- Orta vade paraniz pul olacak ve Almanyada konut cok pahali gelecek ve Türkiye 30%-40% kurdan dolayi ucuzlayacak
Bu öngörüleri maalesef piyasada fiyatladi ve emlak kredi faizleri ucusa gecti Almanyada. 1 haftada 0,5% artislar mevcut 10 senelik kredilerde ve 3,70% civarina geldi.
Karakule77
13 Mart 2025, 17:11
Kardesim bu benim fikrim yasin daha genc, alabiliyorsan büyük sehirlerden arsa al üstüne yat ileride cocuk coluk büyüyüp evlenme yaslarina gelice, para lazim olunca bakarsan daireye göre kat kat fazla kazanirsin. Ugrasma daireyle, kiraciyla.
öyle diyonda kardes bir tanidigin basina geldi adamin bos arsasina site kurmuslar allem kullem edip. mahkemelrde sürünüyor simdi
Ejderabi
15 Mart 2025, 00:03
öyle diyonda kardes bir tanidigin basina geldi adamin bos arsasina site kurmuslar allem kullem edip. mahkemelrde sürünüyor simdi
Ben bu politik risk’den dolayı Türkiyeye daha 1 kuruş yatırım yapmadım. Gelismis bir ülke degil maalesef her türkü alavere dalavere var. Birde Türkiyede kiracin varsa tam yandin…
Almanyada yatırımlarımı yaptım ve genç yaşta sadece emlak yatırımlardan finansal bağımsız oldum.
Türkiyeye eğer 3-4 aydan fazla yaşayacaksam ozaman tek kendim oturacagim yatırım yapmayı düşünüyorum.
Almanyaya yaptığım yatırımlar genelde son 10-15 sene içinde 3-4 kat arttı değeri birde garanti kiralar. Misal zamaninda aldigim dairelerden birisi 70 bin Euro luk daire simdi 250 Bin.
İlk kiraya vermeye başladığımda 6 Euro civarıydı m2 ler simdi 11-12 Euro oldu Metropol sehire 50km olmamiza ragmen. Bu m2 daha cok artacak…
Ama yukarida belirttigim gibi yeni bir döneme girmeyede basliyoruz Almanyada.
Bu dönemde para tutanlar kaybedecek….Yatirim yapanlar hangi türden olursa olsun kazanacak - gerci bizler bunu birazda Türkiyeden biliyoruz - orada herkes yatirim uzmani masallah.
Yeni dönemde maalesef yüksek faizlerde olacak ufukta olan simdiden görünmeye basladi.
BuraK!
18 Mart 2025, 19:47
Vay be konuyu görünce duygulandım. Tam 7 sene gecmis. Ben 7 sene icinde ne yaptım? aciklayim. 2018 Kasimda almanyada (Bayern) müstakil ev aldım. O dönem az kazandıgım isi değiştirdim seviyemi yükseltim ayligim düzeldigi icin krediye onay almistim. :D Türkiyeden vazgeçmiştim kimse tavsiye etmedi diye
Euro/Dolar paritesi 1,08 üzerinde haftalık kapanış yaptı.
Eğer 1,12 geçilir ve direnç hattı yukarı kırılırsa, 1,20'ler potaya girer.
€/$ paritesinin 6-9 ay içinde 1,20'ye yükselme olasılığı opsiyonlara borsada girmeye başladı.
Sebepleri:
- Almanyanon borc frenin esnetme karari
- devasa savunma Sanayiye ayrilacak bütce
Bu Euroyu güclendirecek ve ayni zamanda Euro bölgesinde enflasyonu ucuracak.
Türkiyede Euro Dolar makasi acilacak ve TL karsisinda güclebecegi öngörülüyor.
Öngörüler:
- Kiradaysaniz kisa vade paraniz varsa pul olmadan (enflasyon karsisinda) Almanyadan ev alin
- Orta vade paraniz pul olacak ve Almanyada konut cok pahali gelecek ve Türkiye 30%-40% kurdan dolayi ucuzlayacak
Bu öngörüleri maalesef piyasada fiyatladi ve emlak kredi faizleri ucusa gecti Almanyada. 1 haftada 0,5% artislar mevcut 10 senelik kredilerde ve 3,70% civarina geldi.
Usta bende bu sıraları Türkiyeden müstakil ev bakıyorum ve borç olayından dolayı hükümetin bazıları ev fiyatları düşecek diyor almanya icin bau zinsler dahada cikacakmis? eğer dediğin gibi olursa benim açımdan iyi olur almanyada evi satıp Türkiyeden alırım borçsuz
bu dediklerin yaza kadar olur mu yoksa sürermi baya?
Ejderabi
18 Mart 2025, 20:41
Vay be konuyu görünce duygulandım. Tam 7 sene gecmis. Ben 7 sene icinde ne yaptım? aciklayim. 2018 Kasimda almanyada (Bayern) müstakil ev aldım. O dönem az kazandıgım isi değiştirdim seviyemi yükseltim ayligim düzeldigi icin krediye onay almistim. :D Türkiyeden vazgeçmiştim kimse tavsiye etmedi diye
Usta bende bu sıraları Türkiyeden müstakil ev bakıyorum ve borç olayından dolayı hükümetin bazıları ev fiyatları düşecek diyor almanya icin bau zinsler dahada cikacakmis? eğer dediğin gibi olursa benim açımdan iyi olur almanyada evi satıp Türkiyeden alırım borçsuz
bu dediklerin yaza kadar olur mu yoksa sürermi baya?
Almanyada konut lredileri jet gibi cikti su an 3,7% - 4% bsndina geldi.
Bu satacagin ev icin biraz dezavantajda olabilir, ama bence yine satarsin malum kiralarda ucuk ve yükseliyor.
Euro konusunda bugün paket onaylandi. Ne kadar zaman icinde olacagini kestiremeyiz ama orta vade kesin bunu Altin alanlar su an cok iyi yasiyor…Altin yükseliyor (Dolar) ama Euro olarak yerinfe oynuyor.
Yaza kadar 1,10 - 1,12 görürüz
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250318/ff22f6e2afb6f2ca00ae619735990046.jpg
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.