PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telsiz Hakkinda Soru



belalimisa
24 Mayıs 2017, 18:02
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/1r6gq4821xa.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/26rpy7eq2cl.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/34w6yhrlibf.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/447gjxna9d1.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/5fsxn4v2e7u.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)


Selam arkadaslar umarim bana yardim ede bilicek bir arkadisimiz vardir ,
ben bu Telsizden 2 Tane aldim , malum Türkiyeye giderken lazim oluyor devamli , hem sohbet hemide yardimlasma amaci icin.

Bendeki sorun biz bu Telsizleri evden Sars ettik full , yaklasik akusu 8 Saat dayandi ve sonra bitti.
Bize arabada Sars edebilmek icin kartonun icinde , cakmakliga takilmasi icin sars aletinide yolladilar.
Amma lakin biz bunu arabada Sarsa taktik , arada 4 dakika sonra bir yanik kokusu geldi ve Resimlerde görundugu gibide ici yanmis. Neyseki biz bunu Türkiyede yaptirdik adam icindeki parcalar yanmis dedi kirdi atti ben bunu normal baglayim dedi ve bagladi .

Isin tuhaf tarafi simdi bu Telsizi evden Sarj edebiliyoruz dolduruyor sorunsuz , amma lakin Aracta doldurmuyor ve isinma gibi seylerde olmuyor.
Sizden istedigim yardim ise ben bunu nasil dogrudan baglaya bilirim direk arabadan Sars olmasi icin , orda resimde Platin var onu atsakda direk baglasak acaba omu engelliyorki sars olmasina.

hOrOz
24 Mayıs 2017, 19:00
bu telsizlere lisans gerek li değil mi ? çünkü bunlar 2m Telsizleri .. her ülkede kullanımı serbest değil !!!!

Das Baofeng-Funkgerät ist ein Amateurfunkgerät.
Nur Personen mit einer Amateurfunklizenz dürfen diese Geräte benutzen.
Wer einfach nur ohne Amateurfunklizenz funken möchte sollte sich ein PMR-, LPD- oder CB-Funkgerät kaufen.
Der Betrieb eines Baofeng-Funkgeräts ohne Amateurfunklizenz ist verboten.

arkadşım öyle direkt bağlanmaz belirli bir eletronik düzenek olması gerek

telzisin marka ve modelini yazarsan daha iyi yardım olur diye düşünüyorum

iki resim koymuşun ama neyin ne marka olduğu belli değil

neyse ben buldum galiba Baofeng GT-3

araba kablosu
https://www.ebay.de/p/?iid=391004962803&&&chn=ps

belalimisa
24 Mayıs 2017, 19:54
[email protected] ustam bilmiyorimki bunlara lizanz gereklimi degilmi diye.
Antenin uzunlugu komple 20 cm yani fazla uzun degil .
Sehir ici binlar arasinda yaklasik 3 km kadar cekiyor , otobanlarda düz yollarda 10 km kadar cekim yapa biliyor.

Yardimin ve ilgin icin tesekkurler , o göstermis oldugunuz kablo bende var aynisi , amma lakin onu araca takarsam Telsizin doldurma sars yerinde yanik kokusu geliyordu ve alti resimdeki gibi erime yapiordu. Simdi ne o erime var nede doldurma yapiyor , evde elektirge baglarsam dolduruyor ama .

Telsizin markasi ise .: Baofeng GT-3

hOrOz
24 Mayıs 2017, 20:01
[email protected] ustam bilmiyorimki bunlara lizanz gereklimi degilmi diye.
Antenin uzunlugu komple 20 cm yani fazla uzun degil .
Sehir ici binlar arasinda yaklasik 3 km kadar cekiyor , otobanlarda düz yollarda 10 km kadar cekim yapa biliyor.

Yardimin ve ilgin icin tesekkurler , o göstermis oldugunuz kablo bende var aynisi , amma lakin onu araca takarsam Telsizin doldurma sars yerinde yanik kokusu geliyordu ve alti resimdeki gibi erime yapiordu. Simdi ne o erime var nede doldurma yapiyor , evde elektirge baglarsam dolduruyor ama .

Telsizin markasi ise .: Baofeng GT-3

arkadaşım bunlara Amateurfunk lisansı gerekli .. öyle herkesin kullanması için değil

2m demek istediğim frekans uzunluğu antenin uzunluğu değil

izin yolu üzerinde başına bela açmayasın

o zaman araba kablosunda bir arıza var

Ebay de bir sürü Boateng için ladeschale var ama modelleri değişik yazıyor

Aspir
02 Haziran 2017, 12:46
Arkadasim sen ona en iyisi yeni ladeschale al. Düz baglamani tavsiye ettmem sebebi de
lithium ion batterie ler laden yaparken überwachen yapilmasi gerekiyor yoksa akküyü bozar en kötüsü patlayabilir.
Senin ladeschalede yanan parca zaten ladeautomatigi. Akku 7.2 Volt olmasi gerek sen onu direkt bagladigin zaman 12 Volt vereceksin.
yani tavsiye etmem yine de sen bilirsin.
Horoz arkadasin söyledikleri de aynen dogru Lisanssiz kullanamazsin.

belalimisa
06 Haziran 2017, 05:08
[email protected] kardeşim ,
sizi anlamışam ne demek isteğinizi.
Teşekkürlerimi sunuyorum sizlere.

kemence
06 Haziran 2017, 07:42
Ustalar sila yolunda hangi telsizi tavsiye edersiniz ve nereden satin alinir ?

Hani konu acilmisken .

belalimisa
07 Haziran 2017, 05:55
Benim bu almış olduğum telsiz güzel ve nette çekiyor , amma lakin gel gelelimki Akku sorunu var , birde arkadaşlarin deyimine göre yasakmiş.

2 sene önce küçük olanlar vardı 4 tane onlardaki sorunda , araya 2 tane tır girdimi çekmiyordu.

catli50
13 Haziran 2017, 12:56
Arkadaslar
Bu arkadasin Telsizi Amatör 2 meter Band
Yasak lisansi olmayan normalde kullnamaz
selamlar
DJ 0 MDZ

hOrOz
13 Haziran 2017, 13:40
Arkadaslar
Bu arkadasin Telsizi Amatör 2 meter Band
Yasak lisansi olmayan normalde kullnamaz
selamlar
DJ 0 MDZ

hatta bu sıla yolu üzerinde bazı ülkelerde problem yaratabilir

hangi ülkelerde yasak onu bilmek lazım çünkü bazı ülkelerde bazı frekansları kullanmak yasak

askeri, hava veya başka telsiz hatlarına karışabilir

uyar
30 Haziran 2017, 13:02
ayni sorun bendede oldu. cozum bulabildinmi..problem bunlar 8,5 volt la sarj oluyor araba 12 volt ama olcersen 14 civari cikiyor. oda problem oluyor elektrikten anlayan biri bunu nasil dusurebilcegimizi anlatsa iyi olur.. ama ben simdilik bir cozum buldum.usb ye takilan kablolar var 5 volta takiliyor 10 volta cikariyor.. onlarda bu isinma problemi olmadi. yani usbli araba sarjlarinda kullanabiliriz.

belalimisa
04 Temmuz 2017, 04:05
ben yenisini sipais ettim bakalim yine aynisi olacakmi.
eger yine aynısı olursa sizin dediğiniz sistemi denerim.

Aspir
11 Temmuz 2017, 00:11
ben biraz anlatmaya calisayim. Cept diye bir uluslararasi anlasma var.
Cept anlasmasini imzalayan ülkekerde , telsizin üzerinde cept mühürü varsa kullanabilirsiniz sorun olmaz.
O telsizlerde zaten 40 kanali olan cb yani halkbandi telsizleri.
Yukaridaki telsiz Tamamen lizans gerektiren bir telsiz. Lisansi olmayanin birakin yurt disinda , Almanya da bile kullanmasi yasak.
Sayet telsiz alacaksaniz lisansiniz da yoksa size tavsiyem halk bandi telsizi alin. onlarin üstünde dedigim gibi cept mühürü de oldugu icin sorun yasamazsiniz.
Catli50 Arkadas senin lisans si geri vermis olmayasin? öyle bir Rufzeichen yok

eRGeNeKoNDeSTaNI
23 Ağustos 2017, 01:57
http://www.fotos-hochladen.net/uploads/1r6gq4821xa.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/26rpy7eq2cl.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/34w6yhrlibf.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/447gjxna9d1.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)
http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/5fsxn4v2e7u.jpg (http://www.fotos-hochladen.net)


Selam arkadaslar umarim bana yardim ede bilicek bir arkadisimiz vardir ,
ben bu Telsizden 2 Tane aldim , malum Türkiyeye giderken lazim oluyor devamli , hem sohbet hemide yardimlasma amaci icin.

Bendeki sorun biz bu Telsizleri evden Sars ettik full , yaklasik akusu 8 Saat dayandi ve sonra bitti.
Bize arabada Sars edebilmek icin kartonun icinde , cakmakliga takilmasi icin sars aletinide yolladilar.
Amma lakin biz bunu arabada Sarsa taktik , arada 4 dakika sonra bir yanik kokusu geldi ve Resimlerde görundugu gibide ici yanmis. Neyseki biz bunu Türkiyede yaptirdik adam icindeki parcalar yanmis dedi kirdi atti ben bunu normal baglayim dedi ve bagladi .

Isin tuhaf tarafi simdi bu Telsizi evden Sarj edebiliyoruz dolduruyor sorunsuz , amma lakin Aracta doldurmuyor ve isinma gibi seylerde olmuyor.
Sizden istedigim yardim ise ben bunu nasil dogrudan baglaya bilirim direk arabadan Sars olmasi icin , orda resimde Platin var onu atsakda direk baglasak acaba omu engelliyorki sars olmasina.


SeLaMuN ALeyKüM KaRDeSiM......
KuLLaNDiGiNIz CiHaz 2/70 CaLiSaN BiR AmatöR teLsiziDiR...öNCe BuNu BiL...ELiNDe LiSaNS OLMaDiGi SüReCe 31 ÜLKeNIN ALDiGI KaRaRLa ASLa RuHSatSIz KuLLaNaMaZSIN..EViNDE BuLuNDuRMaK ARaBaDa BuLuNDuRMaK,CiHazi ACiP DiNLeMeN BiLe yaSaK....YaZDiKLaRiMi yaPaBiLMeN iCiN öNCE LiSaNSa AMatöR LiSaNSiNa saHiP oLMan GeReK....öRNeK VeRiM 2 MeTRe 145.650 RoLeDiR...MeSeLa yiNe ÖRNeK VeRiM 170.950 PoLiSiN FReKaNSiDiR..yaNi Bu iKiSiDe
MetRe yaNi AMatöR KaNaLiNDa CaLiSiR....70CM DeN öRNeK VeRMiyIM CuNKI ORDaDa GeNeLDE Mit KaLir.tüM AyRiNtiyi ANLaTMiyIM...ELiNDeN BiR AN öNCe O CiHazi CiKaR...BeN EN BuyUK LiSaNSa saHiP BiRiyiM...1991 DeN BeRi....DL7NDA.....LisaNS KoDuM...ELiNizDEN O CiHazi CiKaRiP EL ALtiNDaN satiN....PoLiS O CiHazi SizDe BuLuRSa LiSaNS SoRaCaK.LiSaNS yOKSa.....6 AyDaN 1,5 yiLa yaKIn HaPiS CeZaSi VaR.....SaNirIm ANLaDiNIz BeNi SevGiLeRiMLe...!

catli50
28 Nisan 2018, 14:51
ben biraz anlatmaya calisayim. Cept diye bir uluslararasi anlasma var.
Cept anlasmasini imzalayan ülkekerde , telsizin üzerinde cept mühürü varsa kullanabilirsiniz sorun olmaz.
O telsizlerde zaten 40 kanali olan cb yani halkbandi telsizleri.
Yukaridaki telsiz Tamamen lizans gerektiren bir telsiz. Lisansi olmayanin birakin yurt disinda , Almanya da bile kullanmasi yasak.
Sayet telsiz alacaksaniz lisansiniz da yoksa size tavsiyem halk bandi telsizi alin. onlarin üstünde dedigim gibi cept mühürü de oldugu icin sorun yasamazsiniz.
Catli50 Arkadas senin lisans si geri vermis olmayasin? öyle bir Rufzeichen yok

Aspir selamlar
ilk zamanlarda almanyada yasayan yabancilara
DJ 0 verilirdi Ausländer oldugu anlasilsin diye
simdik artik eu olunca DL de veriliyor
Ben nerdeyse almanyanin ilk yabancilarindan im
benim zamanimda almanyada türk olarak
raci vardi ratingen
ali vardi stuttgart
bir tane karlsruhe den vardi ismini unuttum
belki iki kisi daha verdi
almanya capinda belki 7 kisi idik
sene 86 / 87 den bahsediyorum
birde
weinheim
nürnberg
ve ham radio devamli giderdim
cep telefonu cikti telsiz bitti
en az telsizlere 20.000 mark para yatirdim
hala evde zetagi verstärker var 1000 lik galiba en az 20 kilo hic kullanmadim
hatta isteyen varsa yazsin bana anlasiriz
selamlar

TipiTip
28 Nisan 2018, 14:55
SeLaMuN ALeyKüM KaRDeSiM......
KuLLaNDiGiNIz CiHaz 2/70 CaLiSaN BiR AmatöR teLsiziDiR...öNCe BuNu BiL...ELiNDe LiSaNS OLMaDiGi SüReCe 31 ÜLKeNIN ALDiGI KaRaRLa ASLa RuHSatSIz KuLLaNaMaZSIN..EViNDE BuLuNDuRMaK ARaBaDa BuLuNDuRMaK,CiHazi ACiP DiNLeMeN BiLe yaSaK....YaZDiKLaRiMi yaPaBiLMeN iCiN öNCE LiSaNSa AMatöR LiSaNSiNa saHiP oLMan GeReK....öRNeK VeRiM 2 MeTRe 145.650 RoLeDiR...MeSeLa yiNe ÖRNeK VeRiM 170.950 PoLiSiN FReKaNSiDiR..yaNi Bu iKiSiDe
MetRe yaNi AMatöR KaNaLiNDa CaLiSiR....70CM DeN öRNeK VeRMiyIM CuNKI ORDaDa GeNeLDE Mit KaLir.tüM AyRiNtiyi ANLaTMiyIM...ELiNDeN BiR AN öNCe O CiHazi CiKaR...BeN EN BuyUK LiSaNSa saHiP BiRiyiM...1991 DeN BeRi....DL7NDA.....LisaNS KoDuM...ELiNizDEN O CiHazi CiKaRiP EL ALtiNDaN satiN....PoLiS O CiHazi SizDe BuLuRSa LiSaNS SoRaCaK.LiSaNS yOKSa.....6 AyDaN 1,5 yiLa yaKIn HaPiS CeZaSi VaR.....SaNirIm ANLaDiNIz BeNi SevGiLeRiMLe...!

Bu ne ya ?

Usta hayırdır klavyen mı bozuk

Yoksa başka bir sorunun mu var ?