Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu Çatı Altında Hâlâ Kimler Var? (Forumu Birlikte Canlandıralım mı?)
Ozanonur38
13 Ağustos 2026, 13:59
Merhaba Arkadaslar,
Bu forum 20 yıldan uzun süredir varlığını sürdüren, çok ciddi bir birikime ve geçmişe sahip harika bir topluluk. Ancak son zamanlarda buraların biraz fazla sessizleştiğini, hatta neredeyse durma noktasına geldiğini hissediyorum ve açıkçası buna gerçekten üzülüyorum.
Bu başlığı açmaktaki amacım hem küçük bir "yoklama" yapmak hem de burayı yeniden eski canlı günlerine nasıl döndürebileceğimizi konuşmak.
Sormak istediğim birkaç şey var:
Şu an bu mesajı okuyan kaç kişiyiz? (Lütfen sadece "Buradayım" demek için bile olsa bir yorum bırakın!)
Buraya girdiğinizde en çok hangi konulara bakıyorsunuz veya ne tür içeriklere ihtiyaç duyuyorsunuz?
Kendi adınıza burada diğer üyelerle neler paylaşıyorsunuz ya da paylaşmak istersiniz?
Forumu tekrar hareketlendirmek, etkileşimi artırmak ve yeni/eski üyeleri çekmek için ne gibi fikirleriniz var? Yeni kategoriler mi açmalıyız, etkinlikler mi düzenlemeliyiz, yoksa farklı sosyal mecralarla burayı desteklemeli miyiz?
Fikirlerinizi ve önerilerinizi çok merak ediyorum. Birlikte bu ortama yeniden can verebiliriz!
Yorumlarınızı bekliyorum.
hOrOz
13 Ağustos 2026, 16:07
Bu boarda en çok mesaj yazan birisi oduğum halde
Arasıra uğruyorum..
Birinci sağlık sorunları
ikincisi bir çok kişi boardu terk etti vaya yazmıyor
Geçende bende kayıtlı olan Türk bord larına baktım çoğu kapanmış yerlerinde yeller esiyor..
murat39
13 Ağustos 2026, 16:20
Boardumuza sahip cikmamiz gerekir.Herkes yalnizlasti.
Yanimizda bir tikla ulasabildigimiz tek dostumuz.
Bir ihtiyac halinde aktiv arkadaslar elinden gelen bilgilendirmeyi yapiyor.
Ozanonur38 Boardimizin yanindayiz.
Cengiz Bond
13 Ağustos 2026, 16:58
ben hergün birsey yazmasam bile, hergün foruma bakiyorum.
garip_38
13 Ağustos 2026, 17:27
selamler ben hergün buraya girerim bu aralar baya durgun burasi bende farkindayim eskiden cok kalabalikdi nasil canlandiririz bilmiyorum..
guney1
13 Ağustos 2026, 17:39
günde birkac kez ugruyorum,yeni programlar encok ilgi alanim.selamlar
smeilet
13 Ağustos 2026, 18:00
Ne kadar zorlasakta mahalesef herşeyin bir sonu vardir.18 sene anten işleri yaptim ve şimdi tarih oldu.
Birgün burasi da ayni kaderi yaşayacak.Yeni nesil bu sitelere gitmez.
Tigin
13 Ağustos 2026, 18:45
Selam
Ayni konuyu bir kac hafta önce board sorunlarina yazmistim. Isterim ki burasi tekrar eski günlerine dönsün...
Kral67
14 Ağustos 2026, 02:26
Sağlık sorunlarım yüzünden uzun zamandır paylaşım yapamıyorum yoksa gece gündüz müsait olduğum zaman uğrarım aslında ben buranın çok eski üyelerinden sayılırım ve değerli dostum Titanic ile beraber burada çok emeklerimiz olmuştur ve garavelinin iftirası yalanı yüzünden ikimizde uzun süre uzaklastırıldık çok üzüldüm kırıldım ama pes etmedim yine buradayım burası artık benim mezara kadar son forumum tekrar kovulana kadar buradayım.Demek istediğim bir görünüp bir kaybolsakta,dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına dönüyoruz ve fazla katılım sağlayamasamda bu forumu seviyorum.Selamlar.
elektroniker
15 Ağustos 2026, 07:51
burdayim - bende cok eski üyeyim - genelde teknik ( ev elektrik, beyaz esya, sat, vs. vs. ) yani tamir üzerinde bilgi veririm ve kendimde alirim
1. burdan ilk önce simdiye kadar bilgi aligim arkadaslara tesekkür ederim
2. cok kisimiz artik yardim veya bilgiyi alip kaciyor, ya sende yardim edebilyorsan yap
3. boardu aciyorum - bir konuya giriyorum ve cevap yazmak istiyorum -- tekrar sifre -- hadi tekrar önce 2 li sonra 3 lü sifre gir devam ve tüm yazdiklarim tabi bu ara gidiyor
hatayi kendimde aradim bulamadim - boarda bildirdim care yok galiba
nedense ayni laptopla Türkiyede bu sifre problemim yok
bunun icin sirt pirt sifre istedigi icin boarda fazla giremiyorum
bunuda önce kopyalayim da yoksa bosuna yazmis olmayim :)
-------------------------------------------------------------------
aynen öyle oldu - su hatayi veriyor hep
Aşağıda belirtilmiş Hatalardan biri oluştu
Bu özelliği kullanabilmeniz için izniniz yok. Lütfen sayfayı yenileyip tekrar giriş yapıp, tekrar deneyiniz.
bunuda boardu gezerken -- mesela 5 dakikada 6 kere
cmssys
15 Ağustos 2026, 14:13
Ben GS World zamanlarınıda biliyorum, hatta 2ye ayrildigi Avarlar vs.., Sonrada buranin açılması. ben çok eski Gulli den gelen birisiyim.
Buranin özelligi nedir diğer Boardlardan derken, Board systemi bitmistir, bunu göz önünde bulundurmakta fayda vardir.
Ve burasını klasik bir şekilde geliştiremezsin.
Özbeceriksizler bana ne diger sitelerden olmayan ne sunabiliyor, hemen, hemen büyük bir hiç. Türkçe yazıyorum hepsi o kadar.
Burası bir WAREZ Board dur bunuda düsünmek gereklidir.
Çoğu upload yapan kişilerin de mygully den geldiğini biliyorum.
Çok büyük bir Boardum vardo zamanında kimse devam etmek istemedi kapattım. Elbette kimsenin zamanı pek yoktu.
Burada güzel olan insanların kanuni çerçevede tecrübelerini paylaşması, Gersini bilemem.
Bende eskisi kadar gelmiyorum.
Baktığım belirli Siteler var burayada zamanım olursa bakıyorum.
Forumlar, Boardlar bitmiştir. Var olanlara da VPN ile girebiliyorsunuz ve herkesi de almıyorlar zaten WAREZ konusunda.
Bilgiye ulasmak artik o kadar zor değil eskiden 9200 modemler vardı o zamanlar internet bile yoktu. O zaman bambaşka bir dünyaydı.Postboxlar veya Newsletter Serverleri vardı.
Piyasaya bakınca değişimi görmek gerekiyor sonuçta.
Burada bile malesef insanlar biribirini çekmiyor yazışmalardan da bellı :-). Bazen olmayan bir seyler paylasilmaya calisilmakta.
Ben geldigimde sadece iş konumuna bakiyorum çıkıyorum bana kalirsa orası kalsın diğerlerini silin. Herkes kendi bakis acisindan yaziyor elbette bende öyle yapiyorum.
hOrOz
15 Ağustos 2026, 14:24
burdayim - bende cok eski üyeyim - genelde teknik ( ev elektrik, beyaz esya, sat, vs. vs. ) yani tamir üzerinde bilgi veririm ve kendimde alirim
1. burdan ilk önce simdiye kadar bilgi aligim arkadaslara tesekkür ederim
2. cok kisimiz artik yardim veya bilgiyi alip kaciyor, ya sende yardim edebilyorsan yap
3. boardu aciyorum - bir konuya giriyorum ve cevap yazmak istiyorum -- tekrar sifre -- hadi tekrar önce 2 li sonra 3 lü sifre gir devam ve tüm yazdiklarim tabi bu ara gidiyor
hatayi kendimde aradim bulamadim - boarda bildirdim care yok galiba
nedense ayni laptopla Türkiyede bu sifre problemim yok
bunun icin sirt pirt sifre istedigi icin boarda fazla giremiyorum
bunuda önce kopyalayim da yoksa bosuna yazmis olmayim :)
-------------------------------------------------------------------
aynen öyle oldu - su hatayi veriyor hep
Aşağıda belirtilmiş Hatalardan biri oluştu
Bu özelliği kullanabilmeniz için izniniz yok. Lütfen sayfayı yenileyip tekrar giriş yapıp, tekrar deneyiniz.
bunuda boardu gezerken -- mesela 5 dakikada 6 kere
Şifre problem kullandığın Browser ile ilgili.
Ya Cookieleri aktif etmedin veya blokladın.
Kullandığın Browserin Cookie veya güvenlik ayarlarıyla ilgili
batum
15 Ağustos 2026, 20:59
Bakiyorumda uzun süre yazmayan Arkadaslar is isden gecdimi yazmaya basladi
Artik yapilcak bir sey yok Cöküs aldi basini gidiyor
Bütün uploadlar parali sitelerde
Bu devirde kimse film ,program, Muzik 4-5 saat pc basinda durupda 2-3 GB lik filmi beklemez
Muzikler baska sitelerden hizli indiriliyor,Filmler ise zaten sinamaya cikdigi gün Online yayinlaniyor.Cracklenmis programlar zaten kiyamet gibi cok var ve hizli indiriliyor
o yüzden
Para kazanmak icin film ,program,muzik yükleme sevdasindan vazgecip eskiye dönülmesi lazim(Hizli indirme olayi)
-----------------------------------------------------------------------------------
Aslinda bu forum islerinin buraya Gelecegini @Fantoma Nickli Arkadas yaiolniyorsam 2-3 sene ömce,yapay zeka ile ilgili yazi ile yazdi idi
Ama bizler anlamadik
Hatta Ben O Arkadasa kizdiydim ( Arkadasa Haksizlik yapmisim)
webci
15 Ağustos 2026, 23:47
Buradaki en buyuk problem ego sorunu..
Bir fikir ortaya atildiginda herkes kendi birikimini ortaya koymaktansa tavana cikip oturuyor..
Toplum olarak tartisma kulturumuz yerlerde surunuyor..
Artik paylasim ve tartisma bir tarafa cok az yazip okuyup cikiyorum..
Kafa patlatmaya degmiyor..
Memoli1976x
16 Ağustos 2026, 00:47
Konu disi olan Siyasi paylasimlar kaldirilmistir!
elektroniker
16 Ağustos 2026, 08:50
Şifre problem kullandığın Browser ile ilgili.
Ya Cookieleri aktif etmedin veya blokladın.
Kullandığın Browserin Cookie veya güvenlik ayarlarıyla ilgili
tamam usta -- 1. herseyi denedim -- 2. neden Türkiyede bu problemi yasamiyorum
Tigin
16 Ağustos 2026, 17:53
Selam
Firefox´u kur ve giris yap, giris verilerini kayit ettir,
Sayfaya gir ve giris verilerini kayittan yazdir, alt tarafta beni hatirlayi isaretle; bende sadece bu sekil oluyor, seyrek te olsa arada bir atiyopr ama buldugum en iyi sistem bu.
Bu yüzden cok uzun süredir buralara ugramiyordum..
Birinci mesajda yazilanlara gelince; sifirdan Windows 11 MS hesabi olmadan nasil kurulur, bu konuda yardimci olabilirim, aynisi Office 2024 icinde gecerli,
Bilgisayara yüklü sürücüler nasil yedeklenir,
Cok ucuza Windows 11 Enterprise nereden alinir ya da aktivasyon dosyasi nereden bulunur ve nereye yerlestirilip, Windows etken hale getirilir, ( Sadece TPM´li yani yeni PC´ler icin yardimci olurum, eskileri biraz ugrastiriyor )
MacOs icin de bilgilerimi paylasabilirim.
hOrOz
18 Ağustos 2026, 12:01
tamam usta -- 1. herseyi denedim -- 2. neden Türkiyede bu problemi yasamiyorum
Ülkeyle alakası yok problem Browserin güvenlik ayarlarında.
Şöyle anlatayım
Eğer bir siteye üye olduysan o siteye giriş yaparken site senin PC ne bir tane Cookies yerleştiriyor.
Aynı siteye girersen senin Browser o Cookie yi okuyor ve siteye takrar şifre vermeden girmene yardımcı oluyor.
Eğer Browserde Güvenlik ayarlarında Cookie ler kapatılırsa tekrar şifre vermek zotunda kalıyorsun.
Kullandığı Browser in güvenlik ayarlarında Cookies açık değilse
Veya Antivirus Proğramı engelliyorsa, Browserin kapama ayarların Cookie leri sil işaretli ise
Pcdeki herhangi temizleme proğramın Cookie ler silinmesine izin verdiysen
Cookie leri siler ve sifreleri yeniden vermek zorunda kalırsın
Yani bunun ülkeler ile alakası yok...
Benim bildiğim bu ..Başka önerisi veya bilgisi olan
zirdeli79
18 Ağustos 2026, 16:58
önceden hersey birsey olsa bile boarda soruldu simdi ise artik hersey chatgpt ile hallediyor nerden nereye ama ben halen ugruyorum vede soruyorum yada cevap vermeye bakiyorum
ayhan2401
29 Ağustos 2026, 12:22
iptv cikti mertlik bözuldu,eskiden boxlar vardi yeni yazilim bulmak icin herkes foruma giriyordu.
Haziran
29 Ağustos 2026, 20:40
Noka Handylere zil sesleri, logolar yükleniyordu.
Simlocklar aciliyordu.
Sifreli Kanallar vardi sifreleri cözülüyordu, kartlara flashen yapiliyordu.
Iphonelere jailbreaklar atiliyordu.
Navigation aletlerine Map'lar yükleniyordu, versionlar yükseltiliyordu.
Hey gidi günler hey.
Hepsi tarih oldu!!
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.