Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gök tengri

webci
21 Mayıs 2026, 22:39
Bu konu aslinda eski turklerin,herzaman oldugu gibi bir turk devletini yikan,yeni bir türk devleti kuran ,çin devletinin bir kasabasindan cikan ,çine kök söktüren,haraca baglayan,bugünkü çin seddini kurduran,doguyu,dogudan batiya kaplayan,imparatorluklar kurup ,imparatorluklar yikan,oguzhandan metehana,,oradan attilaya ,attiladan göktürkle ve timurhana kadar uzanan oradanda araplarla savasan ve karahanlilar turklerinin islamiyeti kabuluyle sonlanan şamanizmin aslinda bir din hikayesi..
Gök tengri/kök tanri inanci eski türklerin göge olan inancini ,gökte bir tanri varsa yerde de turk vardir kabuluyle islamiyete kadar surdurdu..doga tabiat,su ,afetler,takip edilmesi gereken gök tengrinin birer hediyesiydi..cengiz han tanrinin kirbaciyim ,gök tengriye karsi durana birer cezalandiriciyim diyordu..en guclu ve tengri inancini acimadizca savunan turkler gök turklerdir, öyle olmaliki devletinin adini GÖK koymuslardi..orhun anitlarina bakildiginda en cok tengriden bahseder..ne yazikki gökturkler çinlerin entrikalariyla dogu ve bati olarak ayrilip hediyeler armaganlar verilerek birbirlerine kirdirildi ve tarih den silindi..
Tarih sahnesinde ilk turkler çin de yasayan hunlardir,,m.ö 1000-3000 yilkari söylenir..rivayete göre hz.nuh un oglu yasefi n yeryuzune dagilan oglunun torunlarindandir..
Islamiyetten sonra vmbazilari öyle ileri gitmistirdi,turkun kuranda gectigini ve hadisi serif de turklerle savasilmamasi söylendigi rivayetlerini yazmislardir..turk mitolojisine göre bozkurt turku kurtardigi icin sembolu olmustur,,ergenekon dan cikis kurt sayesinde olmustur. Kurt anadir..
Turk tarihini okudugunuzda yeryuzunde adeta ssdece turk yasamis sanirsiniz..attilanin batiya göcüyle baslayan yillarda dogudan batiya iskandinav sinirlarindan ve avrupa iclerinden buyük göcler olmus,adeta rusya, slav ülkeleri ,maceristan turklerin torunlari olmustur..avrupa bunu bilsede bugun bile kabul etmez.kibir ve tarihi yenilgi ,bitmez turk dusmanligi hala devam ediyor...bir macarlar haric..onlar turkler atalarimiz turkler der....ve nihayet bugunkü vatikan,ogunku italyadaki bas papaz,attila atinin üzerindeyken,ona egilmis,aman dilemistir..tum avrupayi haraca baglamistir..
Kisacasi eskiden kalan bir gökte tanri var inanci bir din olarak turklerde devamli var olmustur,,belki bu inanc hz.nuhdan sonra yeryuzunun tekrar sekillesmesi esnasinda bozulan din ve ALLAH inancinin tahribe ugramis bir kalintisir..bugunku islami görüsümüzle gökte tanri yerde turk hitabi kabul edilemez,,
Tum bu zamanlarda bizlerle beraber peygamberlerde yasamistir..m.ö 2000 yillarinda hz.ibrahim,m.ö 1000 yillarinda hz.davuz,hz.süleyman peygamber yasadi..daha sonra hz.yusuf hz.musa peygamber yasadi..ve hatta hz.davut peygamberin bir toplumun kirali ülke yönettigi söylenir,bu peygamberler teblig yapti dine davet etti..tum bu peygamberler islamiyet üzere geldi,,böyle bir cagda turklerde yasadi...muhakkakki tengri inanci buralardan dogma ama turklere yansidi,zamanla batil inanclara döndü..

Tigin
13 Ağustos 2026, 18:49
Selam

arkadasim bu bilgi, kopyala yapistirmi yoksa kendi düsüncelerin mi??

webci
13 Ağustos 2026, 19:52
Selam

arkadasim bu bilgi, kopyala yapistirmi yoksa kendi düsüncelerin mi??

Bende kopyala yapistir bilmedigim konularda oluyor..
Bu bildigim konu..
Bir tarih kitabinin ozeti..
Slm
Konuyu yazali beya olmus..sen bile okumamissin,

Tigin
13 Ağustos 2026, 20:22
Selam

buraya ne kadar zamandir giremedim, ilk basta önemsemedim ama sonunda becerdim.
Tarih konusunda ben de bayagi iyiyim. Benim düsüncelerim: O zamanlar Türklerin dini samanizmdi. Eger müslümanliga gecmeseydiler ve bugün de büyük bir ihtimal ayni yerlerde olacakti.
Gagavuz Türklerimiz de var, onlar hristiyan mesela.
Unutmayalim; Hoca Ahmet Yesevî´nin sözleri ile TÜRKLÜK kaderin, Müslümanlik secimindir.

Bir de yukarida senin sunumunu benim yazdigimi farzet, tepkin ne olurdu?
Onun icin sordum, kopyala yapistir mi diye. Senin daha iyi yazacagini sanmistim...

webci
13 Ağustos 2026, 20:49
Selam

buraya ne kadar zamandir giremedim, ilk basta önemsemedim ama sonunda becerdim.
Tarih konusunda ben de bayagi iyiyim. Benim düsüncelerim: O zamanlar Türklerin dini samanizmdi. Eger müslümanliga gecmeseydiler ve bugün de büyük bir ihtimal ayni yerlerde olacakti.
Gagavuz Türklerimiz de var, onlar hristiyan mesela.
Unutmayalim; Hoca Ahmet Yesevî´nin sözleri ile TÜRKLÜK kaderin, Müslümanlik secimindir.

Bir de yukarida senin sunumunu benim yazdigimi farzet, tepkin ne olurdu?
Onun icin sordum, kopyala yapistir mi diye. Senin daha iyi yazacagini sanmistim...

Ben kotumu yazmisim...
Ben kapisma ve kendini ispatlama babinda birsey yazmam..
Neyse o...
Insan okudugu kitabi unutabilir,aklinda sezintiler kalmis olabilir..nihayetinde kahin degiliz..10 kitabi bir araya toplasan okadar ozet cikar..
Herkes birsey soyler,yasevide birseyler soylemis...
Secim ve kader tartismasi gereken iki ayri konu...kaderini sen secemessin..insanlarin iradi secenekleri vardir,birde mutlak kader vardir..herkes turk olarak dunyaya gelmedigine gore turkluk kader degil,sen secmedin..degistirebilir yunan olursun,amerikali olursun..
Ama bir amerikali bebek,yunan bebek ,hiristiyan yahudi bebek secimini yapmamistir,musluman olarak dunyaya gelir,anne ve baba onu mecusi yapar,hiristiyan yapar,kendi toplumu yapar..
Turkde musluman dunyaya gelir,toplum turkdur,sonra secim yapar hiristiyan olabilir,yahudi olabilir,mecusi olabilir..
Yaseviye bakarsak turklugu muslumanligin onune koymus..
Herneyse derin mevsular..

Tigin
13 Ağustos 2026, 21:02
Selam

Beklentim yüksekti, zaten basligi görünce ilgimi secti.
Biraz daha özenli yazabilirdin. Daha cok imla kurallarina uygun bir sekilde ve daha cok satir baslari olsaydi, daha iyi olurdu. Yeri gelince ü yerine u yazmayip ü yazabilirdin.

Cümleleri bitirdiginde bir harflik bosluk birakmayi atlamayacaktin, büyük kücük harf kullanimina daha cok dikkat edebilirdin. Senin önceden bazi yazilarina da denk gelmistim, ayni kalitede olabilirdi.
Bir kac kere okumama ragmen tam olarak bir sonuca varamadim.. Yazmadan da es gecebilirdim....

webci
13 Ağustos 2026, 21:39
Selam

Beklentim yüksekti, zaten basligi görünce ilgimi secti.
Biraz daha özenli yazabilirdin. Daha cok imla kurallarina uygun bir sekilde ve daha cok satir baslari olsaydi, daha iyi olurdu. Yeri gelince ü yerine u yazmayip ü yazabilirdin.

Cümleleri bitirdiginde bir harflik bosluk birakmayi atlamayacaktin, büyük kücük harf kullanimina daha cok dikkat edebilirdin. Senin önceden bazi yazilarina da denk gelmistim, ayni kalitede olabilirdi.
Bir kac kere okumama ragmen tam olarak bir sonuca varamadim.. Yazmadan da es gecebilirdim....

Artik ona hizli yazarken tastaturun azizligi diyelim..
Aslinda devamli dikkatli yazarim budefada boyle olsun..
Tastatur tabletin ve kalem kullanmiyorum..
Elestir yazanlarida severim,yanlis olacakki dogrular ogrenilsin..
Bu konuyu yapay zeka karesimiz acti,ben venislettim,sadece youtube icerikli kisa bir videoydu..
Zaten ilgi cekende olmadi..
Iptv
Yapay zeka
Gunluk faizler
Sakrabanlik
Ilgi ceken konular arasinda..
Dini konular
Inaclar
Tevekkul
Itikat
Can sikici ve kimsenin ilgilenmedigi konular..

Tigin
13 Ağustos 2026, 22:55
tamam da, bazi konular hakkinda tartisilmaz. Bir sey yazarsin, karsindaki seni dinsiz ya da ateist tanimlar.
Is yerinde Mercedes Sindelfingen´de iki arkadas biri Haci biri de bayagi ileri gitmis. Sakalli cübbeli sarikli bir arkadas bir birbirine girdiler biz sasirdik.
Ikisi de birbirini neredeyse dinsizlikle sucladilar. Cok güzel bir paylasima tesadüfen Youtube´da sahit oldum,
güzel adam diyor ki: 3000 tarikat var fakat, sadece 1 DiN VAR!!!

MEGAbond
14 Ağustos 2026, 00:43
TALKAN VE CÜRCAN katliamlariyla,,

Türklerin müslümanlastirildigi yazar.

webci
14 Ağustos 2026, 20:07
tamam da, bazi konular hakkinda tartisilmaz. Bir sey yazarsin, karsindaki seni dinsiz ya da ateist tanimlar.
Is yerinde Mercedes Sindelfingen´de iki arkadas biri Haci biri de bayagi ileri gitmis. Sakalli cübbeli sarikli bir arkadas bir birbirine girdiler biz sasirdik.
Ikisi de birbirini neredeyse dinsizlikle sucladilar. Cok güzel bir paylasima tesadüfen Youtube´da sahit oldum,
güzel adam diyor ki: 3000 tarikat var fakat, sadece 1 DiN VAR!!!

Usta guzel anlattinda,cahille tartismaya girme demisler,sohraya oturma demisler ve cahile laf anlatmaktansa deveye hendek kaz demisler..yukarda anlattigin o haci hoca takimindan bahsediyorum,hic kimseyi kucumsemeyeceksin cunku ALLAH katinda derecesi nedir bilemessin,yalniz insanlarimiz kahvehane efsaneleriyle buyuyor ve dini ni ogrenemedigi icin sokaklarda cahil cahil bagirip duruyor.gelenek ve gorenekler dine donusmus..
Adam kuran okumayi ogrenmez,beni cin carpti der,cinci hocaya seyitir,sohraya bismillahla oturmaz ,evde agzinda kufurle dolasir benim cocuklar niye azgin,sevgi saygi yok,ailem daginik diye veryansin eder,dedikodu yapar,faiz yer,tum dunya malini helal haram demeden toplar,sonra benim islerim neden dek gitmiyor,nasibim baglandi der,ALLAH beni unuttu der,anlayacagin binmisiz bir alamete,giiyoruz kiyamete..
Yukarda anlattiklarina katiliyorum ve bunun sokakda milyonlarcasi mevcud..
Konu farkli yere gitti,insanlarin ateistle suclamasi,o,bu su,bhn!ari bir kenara koyarsak bunlar onlarin kendi cahil ve ahmak tutumlari olur..
Onlarla bir isimiz yok,konunun hakimi olanlar, isterse gelip tartisir,sohbet eder,kafasina gore takilir..
Turklugu tartisirken konu dine dayandi..

Tigin
14 Ağustos 2026, 21:59
Selam

ama konuyu sen dine dayadin...
leküm diniküm veliyedin..

webci
14 Ağustos 2026, 22:27
Yazanda yok zaten..bosver....