Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grundschuld sildirme

gitarist
30 Nisan 2026, 08:22
merhaba arkadaslar,ev kredisi ödemesi bitince tapudan grundschuld sildirme olayi varmis,arastirdigim kadar Bankadan borcun bittigine dair belge alip bunu Notar,a iletip Notar bu bilgiyi Grundbuchamt,a yolluyormus,mecbur degil deniyor bu konuda
daha fazla bilgisi tecrübesi olan varsa sevinirim,tesekkürler

murat39
30 Nisan 2026, 08:35
Grundschuld sildirebilirsiniz borcunuz ödenmis se.
Notar a giderseniz gerekli evraklari kendisi halleder.Sildirir.

Grundschuld u o sekilde yazili birakirsaniz.Ayni Grundschuld olan bankadan kredi alirsaniz mesela tamir kredisi gibi icerde garanti yazilan grundschuld yazili oldugu icin tekrardan Noter gibi grundschuld a yazmak gerekmez.

Evi satarken zaten Noter hepsini temizliyor.

Egenin Efesi
30 Nisan 2026, 10:55
Grundschuld sildirebilirsiniz borcunuz ödenmis se.
Notar a giderseniz gerekli evraklari kendisi halleder.Sildirir.

Grundschuld u o sekilde yazili birakirsaniz.Ayni Grundschuld olan bankadan kredi alirsaniz mesela tamir kredisi gibi icerde garanti yazilan grundschuld yazili oldugu icin tekrardan Noter gibi grundschuld a ihryazmak gerekmez.

Evi satarken zaten Noter hepsini temizliyor.

Anladigim kadariyla sildirmek Avantaj saglamiyor o zaman öyle mi ?

murat39
30 Nisan 2026, 12:11
Sildirmek kagirt üzerinde borcum olmadigini görmek istemiyorum.Psikolojik bir olay.Sildirmek 500,00 € bir ücret tutar ortalama.

https://www.google.com/search?q=was+kostet+grundschuld+l%C3%B6schung&sca_esv=f746b67cbf3d13a5&source=hp&ei=pi3zaY_cGp6Mxc8Pz4j9wA0&iflsig=AFdpzrgAAAAAafM7tlcXrepa1C5Smrklfqf1R6JSNA8 S&ved=0ahUKEwiPx8ParZWUAxUeRvEDHU9EH9gQ4dUDCBg&uact=5&oq=was+kostet+grundschuld+l%C3%B6schung&gs_lp=Egdnd3Mtd2l6IiB3YXMga29zdGV0IGdydW5kc2NodWxk IGzDtnNjaHVuZzIHEAAYgAQYDTIHEAAYgAQYDTIGEAAYFhgeMg YQABgWGB4yBhAAGBYYHjIGEAAYFhgeMggQABgIGB4YDTIIEAAY CBgeGA0yCBAAGIkFGKIESP90UABY2HBwAXgAkAEAmAGbAaABmR WqAQQyMy45uAEDyAEA-AEBmAIhoALnGcICBRAAGIAEwgIOEAAYgAQYigUYsQMYgwHCAgs QABiABBixAxiDAcICCxAuGIAEGLEDGIMBwgIOEC4YgAQYsQMYx wEY0QPCAgsQLhiDARixAxiABMICDhAAGIAEGIoFGJIDGLgEwgI LEAAYgAQYigUYkgPCAhEQABiABBiKBRixAxiDARjJA8ICCBAAG IAEGLEDwgIIEC4YsQMYgATCAg4QLhivARjHARiABBiOBcICCxA uGIAEGMcBGK8BwgIIEC4YgAQYsQPCAgsQABiABBiKBRixA8ICB RAAGO8FmAMAkgcFMTQuMTmgB5TEAbIHBTEzLjE5uAfiGcIHCzA uMS4xMC43LjE1yAf7A4AIAQ&sclient=gws-wiz

https://www.hausundgrund-verband.de/aktuelles/einzelansicht/loeschungsbewilligung-grundschuld-loeschen-oder-stehen-lassen-5921/

Sildirmezseniz Ilerde kredi almaniz gerekirse tekrar dan Notere masraf etmezsiniz.Ayni bankadan alininca.

gitarist
30 Nisan 2026, 19:07
Teşekkürler, sildirmemek daha avantajlı gibi görünüyor, 500 euro, da cepte kalır

.onur
30 Nisan 2026, 23:20
Evi satarken silindiğine dair belgeyi istiyor alıcı bankadan kredi alabilmesi için.borcunuz bittiyse mutlaka sildirin

elektroniker
01 Mayıs 2026, 14:31
Evi satarken silindiğine dair belgeyi istiyor alıcı bankadan kredi alabilmesi için.borcunuz bittiyse mutlaka sildirin

slm, sende haklisinda -- evi satmiyacaksa silinmesin derim -- borc lazim olunca tekrar Grundschuld yazdir para öde notere vs...

ama gelecek aylari saticaksa sildirsin

murat39
01 Mayıs 2026, 14:57
Alacak kisi Bankayla kendi arasinda ayligiyla gelirleriyle kredi baglanacak mi ona bakar.Kredi cikiyorsa Finanzierungsbestätigung verir.

Sonrasinda Noter e yetki verilir.Gerekli bilgiler.Noter evin üzerinde borc var mi.yokmu onlar ortaya cikar.ikinci kisiye satis ne yapilmasin diye gerekli yerlere bildirir.
Noter bankaya yazar banka evin üzerinde su kadar borc var borc kapansin satisi onaylarim der.Borc yoksa borc ödenmistir borcu yok yazisi gelir.

Alicidan satilan para gelince borc varsa önce alacakli olan banka lar alacaklari kaptilir.Grundbuch da yer alan alicilar.Bütün bunlari Noter ayarlar.Geri kalan para ise hesabiniza gönderilir.

Onur usta ben bircok alim isinde bulundum Banka nin aliciyla kredi konusunda ayligin yeterli mi ona bakip olumluysa Finanzierungsbestätigung verir.
Yukarda yazdigim gibi gerisini Noter halletti.

Haziran
01 Mayıs 2026, 17:22
Bende Grundschuldu sildirecek oldum bana sildirmesen daha iyi olur eger evi satmayacaksan dediler.
Ilerde Kredi falan cekeceksen sildrime kalsin dediler bende sildirmedim öyle duruyor.
Ha ilerde Kredi falan cekecekmiyim? Hayir ama ne olur ne olmaz!

Cengiz Bond
01 Mayıs 2026, 17:34
bende simdiye kadar hic sildirmedim, gerekinci bankadan yeni kredi almasi kolaylasiyor.