Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : KOnu: Boşanmadan sonra velayeti babaya verilen çocugun , Türkiyeden almanya getirme en hızlı nasıl olabilir.

dalga
21 Nisan 2026, 12:57
Saygı değer Arkadaşlar.

Başlıkta belirttiğim konuya birazdaha açıklık getirmek gerekirse.
Gelin boşanmak istiyor. Çocugunda velayetini babaya vermek istiyor. Bizede cocuğu mümkün olduğu imkanlar dahilinde , buraya almanyaya getirmek istiyoruz.
Gerekcesi ise,En yakın Aile fertleri olarak hepimiz buradayız. Cocuğu bıraka bilecegimiz Ne Babaannesi nede dedesi orada olmadığı için buraya en hızlı ve makül şekilde nasıl getirebiliriz.
Daha önce vize işlemleri yapıldığında tam 2,5 seneye yakın sürdü. Bu sene başında gelmeleri gerekiyordu. Vize cıktığı halde gelmedi geliin . Kendini mağdur ettiği gibi çocuğuda madur etti. Şimdide ben anlaşmalı boşanmak istiyorum diyor.
Hiç bir talepte bulunmuyorum. Babaya velayeti vereceğim. Mufakatnameyide vereceğim . Yurt dişına götğrmesinede engel olmayacağım demekte. Buraya kadar herşey yolunda görünsede. Esas sorun boşandıktan sonra. Çocugun mağduriyet yaşamaması.
Alman daireleri bu aciliyet durumunda nasıl bir kanun işletme imkanları sunuyorlar. Bir başından geçen veya konuda bilgisi bulunan arkadaşlar var ise . Bilgilerini aktarırlarsa memun kalırım.

Sayğılarımla

kayserli
21 Nisan 2026, 14:56
Selam Usta,

Çocuğun babasının Almanya’daki oturum statüsü, türk veya alman vatandasi mi ve geliri önemli. En hızlı ilerleyen yasal standart yol, reşit olmayan ve evli olmayan bir çocuğun aile birleşimi yoluyla Almanya’ya gelmesidir (§ 32 Almanya İkamet Yasası – AufenthG).

Şartlar:
Çocuk 18 yaşından küçük olmalıdır
Çocuk evli olmamalıdır
Anne veya babadan biri halihazırda Almanya’da yasal olarak yaşıyor olmalıdır
Almanya’da yaşayan ebeveynin:

Tek başına veya ortak velayet hakkına sahip olması
Geçerli bir oturum iznine sahip olması
(örneğin: Oturum izni, Süresiz oturum, AB Mavi Kart)

Başvuru, Alman dış temsilciliği (konsolosluk/büyükelçilik) üzerinden yapılır

Eğer çocuk tek başına Almanya’ya gelecekse ve
diğer ebeveyn (anne) çocukla birlikte gelmiyorsa,
konsolosluk mutlaka diğer ebeveynin yazılı iznini (noter tasdikli muvafakatini) ister.

dalga
26 Nisan 2026, 15:43
Selam kardesim Kayserili!
Konu birazdaha açıklık getirirsek.

Anne anlaşarak boşanma istiyor. çocuğu da babasına vermek istiyor. Çocuğun yaşı 3.
Çocuğun babası doğma büyüme Almanya.
Veleyeti babaya tam olarak ve Mufakatnahmeyide vereceğim diyor. Yurtdışına cıkmasına engel olmayacağım. Yeterki siz çocuğu alın.

Bu sorunları aştığımızı varsayalım. Çocuğu aldıktan sonrası sorun. Bir vize başvuruşu bildiğim kadarıyla hemen olmuyor. Yasal başvu prosüdürünü bilmekteyim. Çocuğun türkiyede kalacağı kimse yok. Ailece buradayız. Bu durum özel bir durum oluşturmakta. Böyle bir durumda en hızlı yol ne olabilir. onu bilen varmı diye soruyu sormuştum!
Daha önce bir başvuru 1.5 sene sürdü. İkinci başvuruda 2.5 sene fakat gelmedi. Bu sen Birinci ayın 17 gelmeleri gerekiyordu. Vize çıktı gelmedi.
Vermiş olduğun cevabın için teşekürederim.
Sayğılarımla.