Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Stadtsparkasse Visa kartıyla ödeme

Galaxy3764
13 Şubat 2026, 18:45
Arkadaşlar benim Stadtsparkasse banka kartım var bu kartın üstünde birde Visa numarası var onunla da visa üstünden ödeme yapılıyor. Bu visa numarası ile ödeme yapan varmı?
Uçak bileti veya internetden herhangi bir ürün alırken ödemede kullanıyor musunuz?

Gesendet von meinem SM-A566B mit Tapatalk

fantoma
13 Şubat 2026, 22:44
Evet, kesinlikle kullanılıyor. Bahsettiğin kart, son dönemde Sparkasse gibi Alman bankalarının yaygınlaştırdığı "Debit Visa" özellikli bir kart.

Bu kart, klasik Maestro (EC) kartının yerini alan ve hem banka kartı hem de Visa altyapısını birleştiren hibrit bir karttır.

işte kullanımıyla ilgili bilmen gerekenler:

İnternet Alışverişlerinde Kullanımı

Bu kartı tıpkı bir kredi kartı gibi internetten alışveriş yaparken kullanabilirsin. Uçak bileti alırken, Amazon'da veya herhangi bir online mağazada şu adımları izlemen yeterli:

Kart Numarası: Kartın üzerindeki 16 haneli Visa numarasını gir.

Son Kullanma Tarihi: Kartın üzerindeki (Ay/Yıl) bilgisini gir.

CVV/CVC: Kartın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodunu gir.

Önemli Fark: Kredi Kartı Değil, Debit Karttır

Kredi kartı gibi çalışır ancak çok önemli bir farkı vardır:

Anlık Kesinti: Kredi kartında ödeme ay sonunda toplu çekilirken, bu kartla bir şey aldığında para anında banka hesabından düşer.

Hesabında para yoksa (veya Dispo limitin yoksa) işlem onaylanmaz.

Nerelerde Kullanılır?

Uçak Bileti: THY, Lufthansa, Pegasus gibi tüm havayollarında geçerlidir.

Online Alışveriş: Trendyol, Amazon, eBay gibi sitelerde sorunsuz çalışır.

Yurt Dışı: Türkiye'ye gittiğinde veya başka bir ülkeye seyahat ettiğinde, Visa logosu olan her yerde (market, restoran vb.) bu kartla ödeme yapabilirsin.

Küçük Bir İpucu: İlk kez internet alışverişi yapmadan önce, bankanın mobil uygulaması (Sparkasse App) üzerinden "S-ID-Check" veya "Visa Secure" özelliğinin aktif olduğundan emin ol.

Ödeme yaparken telefonuna bir onay kodu gelecektir.

Galaxy3764
13 Şubat 2026, 22:58
Evet, kesinlikle kullanılıyor. Bahsettiğin kart, son dönemde Sparkasse gibi Alman bankalarının yaygınlaştırdığı "Debit Visa" özellikli bir kart.

Bu kart, klasik Maestro (EC) kartının yerini alan ve hem banka kartı hem de Visa altyapısını birleştiren hibrit bir karttır.

işte kullanımıyla ilgili bilmen gerekenler:

İnternet Alışverişlerinde Kullanımı

Bu kartı tıpkı bir kredi kartı gibi internetten alışveriş yaparken kullanabilirsin. Uçak bileti alırken, Amazon'da veya herhangi bir online mağazada şu adımları izlemen yeterli:

Kart Numarası: Kartın üzerindeki 16 haneli Visa numarasını gir.

Son Kullanma Tarihi: Kartın üzerindeki (Ay/Yıl) bilgisini gir.

CVV/CVC: Kartın arkasındaki 3 haneli güvenlik kodunu gir.

Önemli Fark: Kredi Kartı Değil, Debit Karttır

Kredi kartı gibi çalışır ancak çok önemli bir farkı vardır:

Anlık Kesinti: Kredi kartında ödeme ay sonunda toplu çekilirken, bu kartla bir şey aldığında para anında banka hesabından düşer.

Hesabında para yoksa (veya Dispo limitin yoksa) işlem onaylanmaz.

Nerelerde Kullanılır?

Uçak Bileti: THY, Lufthansa, Pegasus gibi tüm havayollarında geçerlidir.

Online Alışveriş: Trendyol, Amazon, eBay gibi sitelerde sorunsuz çalışır.

Yurt Dışı: Türkiye'ye gittiğinde veya başka bir ülkeye seyahat ettiğinde, Visa logosu olan her yerde (market, restoran vb.) bu kartla ödeme yapabilirsin.

Küçük Bir İpucu: İlk kez internet alışverişi yapmadan önce, bankanın mobil uygulaması (Sparkasse App) üzerinden "S-ID-Check" veya "Visa Secure" özelliğinin aktif olduğundan emin ol.

Ödeme yaparken telefonuna bir onay kodu gelecektir.

Sağolasın Fantoma evet [emoji106] bende kullandım ödeme yaptım bu kartın visa bölümüyle büyük miktarlar değildi 40-50 € luk meblaydı. Takıldığım şey ödemeyi yaparken s pushtan uygulamasına benim onaylamam için mesaj gelir diye bekledim ama parayı direk kesti. Sradt sparkasseyi aradım mesaj gelmiyor diye bana söyledikleri öyle bir ayar yok.
Korktuğum şey mesela kartı kaybetsek kartın üstündeki hesapnumaralarını yazıp internetden her hangi bir şey satın alır lar.
Acaba bilmediğim bununla alakalı bir ayarmı var.

fantoma
14 Şubat 2026, 10:17
Bankanın sana "ayarı yok" demesi teknik olarak şu anlama geliyor:

Her işlemde şifre sorma zorunluluğu bankadan ziyade, alışveriş yaptığın sitenin güvenlik altyapısına bağlıdır.

İşin aslı şu:
1. Neden S-pushTAN Onayı Gelmedi?

Visa ve Mastercard sistemlerinde "3D Secure" (Visa Secure) denilen bir protokol vardır. Ancak bu her işlemde tetiklenmez:

Düşük Riskli İşlemler: 40-50 € gibi küçük meblağlarda veya daha önce alışveriş yaptığın "güvenilir" kabul edilen sitelerde sistem bazen onay sormadan işlemi bitirir.

Merchant (Satıcı) Kararı: Eğer alışveriş yaptığın site (örneğin Amazon veya bazı büyük marketler) güvenlik sorumluluğunu kendi üstüne alıyorsa, hızlı ödeme için onay ekranını atlayabilir.

2. Kartı Kaybedersen Ne Olur? (En Büyük Korkun)

Kartın üzerindeki bilgilerle bir başkasının alışveriş yapma riski teorik olarak var, ancak sistem seni şu şekilde koruyor:

Anlık Bildirim: Hesabından para çıktığı an telefonuna bildirim gelir. Senin yapmadığın bir işlemi anında fark edebilirsin.

İtiraz Hakkı (Chargeback): Senin onayın (S-pushTAN veya SMS) olmadan yapılan harcamalarda yasal olarak eli en güçlü olan sensin.
Bankaya "Bu işlemi ben onaylamadım" dediğinde parayı geri alma şansın çok yüksektir.

Limit Koyma: Sparkasse uygulamasında "Karten-Self-Service" kısmından internet alışverişleri için günlük limit belirleyebilirsin.
Örneğin bu limiti 100 € yaparsan, kartın çalınsa bile tek seferde büyük bir meblağ çekilemez.

Özetle:
Bankanın "ayar yok" demesi, senin her işleme zorla onay koyamayacağın anlamına geliyor; sistem riskli gördüğü yerde kendisi devreye giriyor.
Ancak senin en büyük gücün Card Control özelliği.
Kartı kullanmadığın zamanlarda uygulama üzerinden "İnternet alışverişine kapat" tuşuna basarsan, kart numaranı dünyanın en büyük korsanı bile ele geçirse tek kuruş çekemez.

https://cdn.resimupload.org/2026/02/14/dfghljk.png

bayern
14 Şubat 2026, 12:43
Sparkasse Almanya’daki en berbat en dandik bankası diyebilirim ben adac kredi kartı aldım hesap ücreti 0 verdikleri limit 6000

Egal77
14 Şubat 2026, 15:21
Bende Barclays Visa kartı kullanıyorum ücret yok tavsiye ederim.
Not: Easybank oldu artık şartlar koşullar aynısı
Saygılar egal77

Cengiz Bond
14 Şubat 2026, 18:16
Sparkasse Almanya’daki en berbat en dandik bankası diyebilirim ben adac kredi kartı aldım hesap ücreti 0 verdikleri limit 6000

tam 36 seneden beri Sparkasse deyim, isimi görüyor, ufak defek problemler oluyor tabii.
ama postbank gibi hesaba ulasilabilmemek veya nakit cekememe problemi hic yasamadim.

birde her sparkasse ayri banka, senin sparkassen ile benim sparkassem arasinda ucurumlar olabilir.

benim birde commerzbank ve volksbankda da hesaplarim var.
dandik banka ben bunlara derim.
volksbank ikidebir yanlis islem yapiyor veya bazen yalan bile söylüyor.
commerzbankda servis sifir.
6 aydan beri yeni banka kartimin sifresini yollayamadilar.
tek kartim olsaydi parasis kalmisdim 6 ay.

Galaxy3764
14 Şubat 2026, 18:22
Bende 45 senedir Stadtspatkasse deyim aşırı sıkıntılı bir durum olmadı şimdiye kadar.

mobi
15 Şubat 2026, 20:42
Sparkasse Online Banking App içinde Cardcontrol ile kartınızı güvence altına alabilirsiniz kullanacağız zaman yine yaptığınız kısıtlamaları kullandığınız sürece geri alma imkânı var.