Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanyadan Emekli Türkiyedende Emekli Problem

tirmik
19 Aralık 2025, 22:19
Alman vatandasiyim mavi kartim var 01.09.2025 den itibaren iki ülkedende emekli oldum ayliklar ödendi ancak ben Almanya dan abmeldung yaptim yoksa sosyal yardima düsecektim-Türkiyeye anmeldung yaptim Almanyadanda tabiiki krankkassede ödenmiyor ancak Türkiyed beni saglik sistemine almiyor emekli maasini Türkiyeden alman lazim belgesini getir diyorlar.2 aydir Türkiyede saglik sigortam yok yas 63 2 aydir buraya ziraat bankasina göndrmelerini istedim hala bekliyorum.Bilmiyorum ne olacagini pisman degilim ancak bürakrasi tembel kanunlari uygulamiyorlar sacma saban cevap veriyorlar bilmiyorum daha ne yapayim cimerdende sonuc cikmadi sacma bir cevap geldi SGK dan.Nerde hata yaptim- Tesekkürler

murat39
19 Aralık 2025, 22:34
Almanya daki Krankenkasse ye durumu izah edeceksiniz.

Emekli oldugunuzu ve uzun süreligine Türkiye de yasamak istediginizi.Normal sartlarda Krankenkassenin verdigi saglik sigortasi sade Acil e gecerli.
Emeklilere ve uzun süre Türkiyede yasayanlara farkli acik saglik kapsami veriyorlar.Onunla bütün masraflari karsiliyorlar.

BAbam icin böyle bir konu olmustu.6 ayda bir bizden evrak istiyeceksiniz, bütün masraflariniz karsilanacak demislerdi.

6 aydan fazla ikametgahiniz nerdeyse oranin Hastalik sigortasi devreye girer.

Almanya da Abmeldung yapsaniz dahi Krankenkasse niz devam eder.
Benim Türkiye de saglik sigortam var der Belgelerseniz..Emeklilik gibi o zaman Almanya Krankenkasse yi kapatabilirsiniz. Almanya Krankenkasseyi kapatmanizi Tavsiye etmem.)
Yaslilik var, Pflege var..Türkiye de hastaneler..Refakatci olayi..Bir de cocuklar buradaysa... Almanya Krankenkasse yi kapatmayin.

Siz Türkiye de yasayacaksiniz Almanya yi abmelden yaptiniz.Almanya dan giden aylik senelik siz ve esiniz beraber 10.000 € 1 € gecsin Finanzamt Almanya pesinizde.
Almanya ya 3 ayda bir steuer ödeyeceksiniz.BAgli bulundugunuz eyalet bakmiyor.Neu Brandenburg Finanzamt sorumlu.
Giden para miktarini ortalamasini alirlar sonrasinda sene sonu alacaklarini eksik alinan kismi isterler.sonraki senelerde giden paraya göre dengelerler.

iskete
23 Aralık 2025, 21:29
valla bunu iyi bilene danisin derim ben cünkü alman vatandasisin sorun oradan kaynakli olabilir türkiye vatandasim degil deyip istememiste olabilir mavi kart nekadar ise yariyor bilemem ama iyi bir danisman bul yada bir avukata danis görüs bu türkiye ile bilgisi olan avukatlar vardir sanirim ayrica neden abmelden yaptiniz almanyayi onu anlamadim zaten alman vatandasisin

tirmik
30 Aralık 2025, 09:51
Kardes evi abmeldung yaptim yani ikameti Türkiyeye aldim 1.adres devamli adres artik geri dönmeyecegim arastirmalar 6 ay sikintiyi gösteriyor yoksa burdan emekliyim hayat sinirli