PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Mobile & International-Flat" Optionu kullanamiyorum

ÖzMrGere
15 Aralık 2025, 20:36
Selam arkadaslar.
Bir konuda sizlere danismak istiyorum. Benim evdeki telefon hatti Unitymedia Kabel. Gerci birkac yildir Vodafone olarak degisti adi.
Bende "Mobile & International-Flat" Optionu var, yani ayda 15€ ödeyip, süresiz konusma özelligi olan. Birkac aydir Türkiye hattinda sorun var. Aradigim kisinin sesi bana geliyor, benim sesim ona gitmiyor. (bu sorun sadece benim hatta var. Baska yerden bu numaraya ulasilabiliniyor, yada Türkiye'deki beni aradigindada sorun yok. Anlatmak istedigim sorun sadece benim hatta.) Bu sorunu birkac kere Vodafone'a bildirmeme ragmen bir türlü halledemediler. Dilekce falan yazdim ama yinede hicbir hareket yok.
Bugün biri bana, Telefon sirketinin bunu özellikle yapiyor olabileceginden bahsetti. Mesela cok konusuluyor ve benden kar edemiyorlarsa eger, bilerek benim hatti kapatmis olabilirlermi? Böyle bir durum söz konusu olabilirmi sizce? Yoksa hattaki hatanin düzeltilmesi o kadar zor olmasa gerek diye düsünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadas varmi. Yada basindan böyle bir olay gecen?

teko
15 Aralık 2025, 20:44
Selam arkadaslar.
Bir konuda sizlere danismak istiyorum. Benim evdeki telefon hatti Unitymedia Kabel. Gerci birkac yildir Vodafone olarak degisti adi.
Bende "Mobile & International-Flat" Optionu var, yani ayda 15€ ödeyip, süresiz konusma özelligi olan. Birkac aydir Türkiye hattinda sorun var. Aradigim kisinin sesi bana geliyor, benim sesim ona gitmiyor. (bu sorun sadece benim hatta var. Baska yerden bu numaraya ulasilabiliniyor, yada Türkiye'deki beni aradigindada sorun yok. Anlatmak istedigim sorun sadece benim hatta.) Bu sorunu birkac kere Vodafone'a bildirmeme ragmen bir türlü halledemediler. Dilekce falan yazdim ama yinede hicbir hareket yok.
Bugün biri bana, Telefon sirketinin bunu özellikle yapiyor olabileceginden bahsetti. Mesela cok konusuluyor ve benden kar edemiyorlarsa eger, bilerek benim hatti kapatmis olabilirlermi? Böyle bir durum söz konusu olabilirmi sizce? Yoksa hattaki hatanin düzeltilmesi o kadar zor olmasa gerek diye düsünüyorum. Bu konuda tecrübesi olan arkadas varmi. Yada basindan böyle bir olay gecen?

Selam arkadas...
benim ailedede vodafone türkei flat var ama senin dedin sorun gibi bir sey yok... hem bizde 2 telefon var her aksamda [emoji1250] ile konsuyorlar [emoji3526]

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

webci
15 Aralık 2025, 21:36
Selam arkadaslar.

Sorun senin kullandigin telefonda olabilir,hatta degil,senin sesinin gitmemesi buna isaret..tel ayarlardan tel merkmale git orada sayet analog tel kullaniyorsan ayarlara bir bak..tam olarak simdi aklimda yok..genelde gigaset,siemens analoglarda oluyor..
Yani fritz yada bir boxda telefon ayarlari ve telnumaralari bölümünden tel merkmale..

ÖzMrGere
15 Aralık 2025, 22:48
Benim telefondan kaynaklanma imkani cok düsük cünkü baska telefonlada denedim, yine olmadi. Bendede teko arkadasin yazdigi gibi iki hat var ve ikisindede ayni sorun var. Router olarak Vodafone Station kullaniyorum, öyle fazla ayar yapilacak bir yerde yok icinde. Telefon yazdigin gibi Analog (Siemens Gigaset) gercektende:)
Ama isin ilginc yani Vodafone hatta sorun oldugunu, tamir icin ugrastiklarini yazdi bana 2 ay önce (Status: in Arbeit). Ama bugün arkadasla konusunca, acaba dedim taktik icabimi yapiyorlar yoksa, belkide beni böylelikle Flat Option'undan vazgecirmek istiyorlardir diye kurt düstü icime.

webci
15 Aralık 2025, 23:21
Bu olay flat telefoni de oluyorsa haklisin..kendi cebini bir ara ve dene..genr ses gelmezse telefondandir,tesadüf olarak ikinci telinde ayni azizlige ugramis olabilir..
Fritz veya senin dsl boxda tel merkmalelere gel ve orada tel nr.einrichten yaptigin yerden CAT-iq 2.0 ayari deaktivieren yap yada kapaliysa aktivieren yap dene..yada nr yi kompleeinrichten yaparken burayi yeniden yap..

webci
16 Aralık 2025, 00:07
Aslinda ben bu 15 avro flat olayiina karsiyim,,eskiden bu imkan guzeldi ama artik ev telleri kullanmaya bile gerek yok..artik whattsapp uzeri mobil zaten beles..bende 3tane numara var festnetz,,hicbirini kullanmiyorum,,bence internet anbietere bos yere para kaptirmakdan baska bir ise yaramaz..bir ara voderfoneculara bildiri gelip cok tel kullaniyorsunuz,limiti geciyorsunuz gibi komik efsaneler anlatildigini duymustum..

ÖzMrGere
16 Aralık 2025, 10:42
Aslinda ben bu 15 avro flat olayiina karsiyim,,eskiden bu imkan guzeldi ama artik ev telleri kullanmaya bile gerek yok..artik whattsapp uzeri mobil zaten beles..bende 3tane numara var festnetz,,hicbirini kullanmiyorum,,bence internet anbietere bos yere para kaptirmakdan baska bir ise yaramaz..bir ara voderfoneculara bildiri gelip cok tel kullaniyorsunuz,limiti geciyorsunuz gibi komik efsaneler anlatildigini duymustum..

Ustam dediginde haklisin ama yasli nesili alistiramadik bu olaya. "Yok ses gec gidiyor...yok rahat kullanamiyorum..." birsürü tantana. Oysa ac WhatsApp üzeri kamerali, mis gibi kullan:) Ama son söz yine onlarda. O yüzden böyle halletmem lazim.

ÖzMrGere
16 Aralık 2025, 10:50
Dikkatimi ceken, cok aranan numaraya ulasilamadigi... Türkiye'nin Baska sehrinde olan kisiyle sorunsuz konusuluyor mesela. Bu iste bir bit yenigi varda, cözemedim daha. Yoksa telefon ayarlariyla, yada telefonun kendisiyle alakali olmasi cok düsük bir ihtimal bence.

iskete
23 Aralık 2025, 21:19
cikis verebilisin sana vaad ettigi hizmeti veremedigi icin belki ozaman düzeltirler