Orijinalini görmek için tıklayınız : Araba arızası ve Schutzbrief
benreis61
15 Aralık 2025, 18:38
Selam arkadaşlar,
Biliyorum bu konu parça parça çok yerde konu oldu ama tam olarak huk24 Schutzbrief ne yapıyor ?
Örnek Sirpta araba ariza yaptı.
Arabayı Almanya adresine çekin, banada bir araba verin deme hakkim varmı ?
Schutzbrief yapınca bir defa kaza hakkın varmış bu doğrumu ?
Gesendet von meinem SM-S938B mit Tapatalk
webci
15 Aralık 2025, 21:39
Vertragda yaziyor,ne ise yarar..
benreis61
16 Aralık 2025, 11:47
Vertragda yaziyor,ne ise yarar..Haklısın da daha Vertrag yapmadimki. Sadece huk24 sayfasında ki i formasyonları okudum.
Ve anlamadığım.
Her durumda Abschleppen var diyor. Ama evden 50km den uzak olunca Transport var diyor. Bunun manası ne ?
Haziran
16 Aralık 2025, 12:52
ADAC yoktu bir ara bende schutzbrief yaptirdim 9-10 € fazla ödedim KFZ sigortama.
Arabam sehir icinde arizalandi, Sigortaya tel cektim cekici gönderin diye. Inan 4-5 saat bekledim Cekici gelmedi, iste yogunlarmis biraz bekleyin, iste büyük bir kaza olmus oraya yönlendirilmisler falan filan.
Sehir icinde 4-5 Saat bekledim, Sehir disi, Ülke disi olsa anlarim ama büyük bir sehir icinde 4-5 saat bekletilmek ne demek??
Yani Schutzbrieflileri cekici sirketleri en sona atiyor.
Bende en sonunda yigenimi cagirdim o tanidigi arkadasinin Privat cekicisi vardi onu getirdi araci tamirhaneye cektik.
Bunun üzerine hemen cikis verdim Schutzbrief icin ve ADAC Plusa gectim.
Birbey 3.1
17 Aralık 2025, 23:36
Bu ADAc ilede olabiliyor. Saatlerce ADAC bekleyenlerde var.
webci
18 Aralık 2025, 00:37
Haklısın da daha Vertrag yapmadimki. Sadece huk24 sayfasında ki i formasyonları okudum.
Ve anlamadığım.
Her durumda Abschleppen var diyor. Ama evden 50km den uzak olunca Transport var diyor. Bunun manası ne ?
50 km asagi senin arabani cekmiyor,,mesela 70 mesela 300km..cekiyor..
Haziran
18 Aralık 2025, 15:48
Bu ADAc ilede olabiliyor. Saatlerce ADAC bekleyenlerde var.
Sehir ici hic normal degil.Münihin göbeginde!!
Ben daha önce ADAC ile bu kadar uzun süre bekleme hic yasamadim.
2017 yilinda Sirbistanda saat gece 11.00 de Tekerim Patladi 1 saat gibi kisa sürede geldiler.
ADAC'dan sasmayin derim!!
Tabiki herkes kendi karar verir.
murat39
18 Aralık 2025, 16:05
ADAC büyük bir kurulus.
Önceleri ADAC Plus en iyi ydi.Simdi Eski yardimlari vermiyor. Mesela araba bozuldugunda Eve kadar cekme yi kapsamiyor.En yakin Tamirhaneye cekip birakirlar.
En iyisi simdi ADAC Premium. Yurtdisi Hastalik sigortasi da icerisinde.Esiniz ve 23 yasina kadar cocuklari da icerisine extra ücretle kapsam icerisine alabiliyorsunuz.
Buradan inceleyin.
https://www.adac.de/mitgliedschaft/mitglied-werden/leistungsvergleich/adac-mitgliedschaften/
Birbey 3.1
19 Aralık 2025, 23:47
Sehir ici hic normal degil.Münihin göbeginde!!
Ben daha önce ADAC ile bu kadar uzun süre bekleme hic yasamadim.
2017 yilinda Sirbistanda saat gece 11.00 de Tekerim Patladi 1 saat gibi kisa sürede geldiler.
ADAC'dan sasmayin derim!!
Tabiki herkes kendi karar verir.
Sansin varmis. Bunu sehir ici, sehir disi ile alakasi yok. O anki yogunluk ile alakasi var.
Ben hicbir zaman ADAC üyelik yapmadim. Araba bozulunca az bekledigimde oldu, cok bekledigimde oldu. Bu sans isi. O an ne kadar yogun olduguna bagli.
Bir seferde Schutzbriefim oldugu halde ADAC geldi. Zaten ADAC icin calisa Subunternehmer firmalarida cok. Disdan hemen anlasilmaya biliyor.
vBulletin v4.2.4, Copyright ©2000-, Jelsoft Enterprises Ltd.